Frýdek-M. – SHC Maloměřice 30:30 (kon.)
konec
Pepino SKP Frýdek-Místek
30:30 (17:12)
SHC Maloměřice Brno
Neděle 27.03.2022, 17:00Play-out Chance Extraligy mužů • 1. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Extraliga pokračuje rozdělenými částmi. Zatímco osm celků bojuje ve vyřazovacích soubojích o titul, další čtyři zase v play-out o udržení extraligové příslušnosti. Nejdále k záchraně mají právě Maloměřice. Ty si ze základní části přenesly pouze tři body. Na záchranu jim stačí dohnat Hranice, ostatní celky už asi nepřipadají v úvahu. Na Hranice aktuálně ztrácí tři body. Navíc už Hranice svůj první zápas této skupiny, ve které každý ze čtyř týmů sehraje šest duelů, odehrály. Frýdek-Místek může být pravděpodobně ve velkém klidu. Ze základní části si totiž přenesl bodů šestnáct a na záchranu má momentálně třináctibodový náskok. Může tak zkoušet v zápasech dávat prostor juniorům či hráčům, kteří si tolik nezahráli během sezóny, nebo se zotavují po zraněních.
     
    Úvodní sestavy:

    Pepino SKP Frýdek-Místek: Bartoš, Marenčák – Sklenák, Petrovský, Hrachovec, Gřešek, Chudoba, Brožek, Mucha, Choleva, Mazur, O'Connor, Ondrušík, F. Zourek, Güttler, Hustopecký.
    Trenér: D. Valo

    SHC Maloměřice – Brno: Zaplatílek, Mazač – Horut, M. Jirák, F. Jung, Havlát, T. Musil, Koubek, Kučera, Ipser, Korger, Krošík, Hliničan, Dostalík, F. Zeman.
    Trenér: J. Řezník

    Rozhodčí: Jiří Králíček – Milan Letev.
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
     
    2
    Vyloučení v týmu SHC Maloměřice – Brno (Libor Horut). (0:0)
    2
    Skóre dnešního záchranářského duelu bylo otevřeno ze sedmimetrového hodu. Radim Chudoba naznačil a následně poslal míč pod víko. (1:0)
    2
    Domácí využívají přesilové hry a skórují podruhé. Adam Gřešek se prosadil střelou z pozice pivota, když prostřelil dělovkou maloměřického gólmana. (2:0)
     
    3
    Žlutá karta pro tým SHC Maloměřice – Brno (Lukáš Koubek). (2:0)
    4
    Předchozí provinilec napravil své zaváhání hezkou brankou. Lukáš Koubek dostal po kombinaci brněnských míč přímo na střed a dělovkou ho poslal k tyči. (2:1)
    5
    Sedmičku si tentokrát vyzkoušel Jan Mucha. Ten se parádně prosadil po několika naznačeních střelou přímo do středu branky. (3:1)
    7
    Po delší odmlce opět skórují hosté. Jan Hliničan dostal pas ze své obranné poloviny až před branku a jednoduše prohodil bezmocného gólmana. (3:2)
    9
    Jakub Brožek se stává dalším střelcem zápasu. Je to dnes jeho první úspěšná trefa a Frýdek-Místek opět vede o dvě branky. (4:2)
    9
    Lukáš Koubek odpovídá střelou z těžké pozice. Míč mu bránili dva hráči, ale i tak ho dokázal dostat do branky. (4:3)
     
    10
    Vyloučení v týmu Pepino SKP Frýdek-Místek (Jakub Brožek). (4:3)
    10
    Tak tohle byla nádherná rána v podání Dana Korgera. Ten dostal míč na pravé křídlo a poslal ho přímo do vinglu. (4:4)
    13
    Dan Korger se prosadil podruhé za sebou a poslal tak svůj tým ve třinácté minutě poprvé do vedení! (4:5)
    15
    Domácí jednoznačně polevili. V defenzívě propadají. Filip Zeman se dostal do samostatného úniku a jednoduše tuto šanci proměnil. (4:6)
    15
    Martin Hrachovec rychle odpovídá krásnou střelou z levé strany před brankovištěm přímo pod víko maloměřické branky. (5:6)
    16
    Podruhé za sebou se podařilo branku zaznamenat Martinu Hrachovci. Ten se tentokrát prosadil z větší dálky a je tak srovnáno. (6:6)
    16
    Vzápětí Maloměrice inkasují znovu. Únik dva na jednoho zakončil jednoduchou střelou Jakub Brožek. (7:6)
    17
    Na druhé straně se poštěstilo Liboru Horutovi, který skóruje poprvé v zápase. A zase je tak stav nerozhodný. (7:7)
    19
    Jan Mucha zakončil skvělou kombinaci domácího týmu střelou z levé strany a dostal tak znovu Frýdek-Místek do vedení. (8:7)
    19
    To už ale znovu neplatí. Hosté měli k dispozici sedmičku, kterou po několika náznacích s přehledem proměnil Vít Kučera. (8:8)
    20
    Nejzkušenější muž domácího týmu Vojtěch Petrovský dostal přihrávku do rychlého náběhu k brance, míč vyslal velice tvrdě k zemi a dostal ho do soupeřovy svatyně. (9:8)
    20
    Z následné akce Maloměřic nebylo nic. Naopak zaváhání využil Mathias Choleva, který si zprava sám doběhl k brance a únik proměnil. (10:8)
     
    21
    Vyloučení v týmu SHC Maloměřice – Brno (Tomáš Musil). (10:8)
    21
    Domácí poslali na třetí sedmičku třetího střelce. A byl to skvělý tah, protože Mathias Choleva se nezmýlil, bez náznaku z první poslal míč do pravé spodní části branky a udal mezi týmy tříbrankový rozdíl. (11:8)
    22
    Následně se prosadil ještě Adam Gřešek po rychlém brejku Frýdku-Místku. Jeho druhá branka v zápase znamená už čtyřgólový rozdíl a domácí začínají před koncem poločasu soupeři unikat. (12:8)
     
    23
    Vít Kučera neproměňuje sedmimetrový hod. Střílel na pravou stranu, kde ho ale parádně nohou vychytal brankář Bartoš. (12:8)
    23
    Bartoš v brance Frýdku-Místku parádně vychytal sedmičku a domácí rychle přešli do brejku, který zakončil Adam Gřešek a dal svému týmu už pětibrankový náskok. (13:8)
    24
    Neskutečných sedm minut trvalo týmu z Brna, než se znovu prosadil. Jan Ipser to už nyní dokázal a trochu snížil soupeřův náskok. (13:9)
    25
    Navíc domácí neproměnili svůj útok, dokonce ani nevystřelili. Míč získali hosté a Jiří Havlát ho dostal do branky. (13:10)
    25
    Gól vstřelil tým Pepino SKP Frýdek-Místek (Matěj Mazur). (14:10)
    26
    Gól vstřelil tým SHC Maloměřice – Brno (Lukáš Koubek). (14:11)
    26
    Gól vstřelil tým Pepino SKP Frýdek-Místek (Adam Gřešek). (15:11)
    27
    Jakub Ondrušík doběhl na přihrávku před brankoviště a nádhernou ránou z výskoku vrátil Pepinu náskok pěti gólů. (16:11)
    27
    Jan Ipser dostal pas na střed, proskočil obranou a v letu, při takové šipce do brankoviště, propálil Bartoše a zaznamenal branku. (16:12)
     
    29
    Vyloučení v týmu SHC Maloměřice – Brno (Tomáš Musil). (16:12)
    29
    Mathias Choleva se prezentoval perfektní sedmičkou, při které opět ani jednou nenaznačoval, jen poslal míč z první přímo doprava dolů. (17:12)
     
    30
    První poločas skončil. (17:12)
     
    První poločas je minulostí. Maloměřice rozhodně nemohou být spokojeny se svým výkonem a záchrana se jim znovu oddaluje. Sice ze začátku utkání bylo vyrovnané a Brno se dokonce dostalo do vedení, jenže pak znovu přišly výpadky, domácí otočili a začali si tvořit náskok. Ten se zastavil na čísle pět, což je ale vzhledem k počtu šancí Pepina ještě docela milosrdné číslo.
     
    31
    Začal druhý poločas. (17:12)
    31
    Druhý poločas taktéž brankově odšpuntovali domácí. Jakub Brožek pálil z křídla a i za pomocí teče gólmana a břevna se míč dostal do branky. (18:12)
    32
    Krásnou nahrávku přímo před brankoviště dostal Filip Zeman. Ten pak jednoduše nachytal gólmana u bližší tyčky. (18:13)
    33
    Radim Chudoba se prosadil svou klasickou dělovkou, tentokrát mírně z pravé strany. (19:13)
    33
    Gól vstřelil tým SHC Maloměřice – Brno (Jiří Havlát). (19:14)
     
    33
    Maloměřice neproměňují sedmičku! Dan Korger se vůbec netrefil do branky. Míč poslal asi metr nad břevno. (19:14)
    33
    Matěj Mazur dostal přihrávku na střed a parádní ránou vmetl míč do vinglu. (20:14)
    34
    Gól vstřelil tým SHC Maloměřice – Brno (Lukáš Koubek). (20:15)
     
    34
    Vyloučení v týmu SHC Maloměřice – Brno (Filip Zeman). (20:15)
    34
    Adam Gřešek využil přesilovku a dnes se prosadil už popáté v utkání. Klasicky z pozice pivota. (21:15)
    36
    Michal Dostalík předvedl parádu, když byl před brankovištěm otočen zády k brance, i tak ale dokázal úplně na slepo vypálit a dostat míč o zem do branky. (21:16)
    36
    Radim Chudoba na gól soupeře ale odpověděl neskutečnou dělovkou do levé šibenice. (22:16)
    38
    Tentokrát si na starost sedmičku vzal Vojtěch Petrovský, který jednou naznačil a pak poslal přesnou střelu k tyči. Jeho tým tak poprvé vede o sedm branek. (23:16)
    38
    Na to ale rychle odpovídá dnešní nejlepší střelec Maloměřic Lukáš Koubek, který tak zapisuje už pátý gól. (23:17)
    40
    Gól vstřelil tým Pepino SKP Frýdek-Místek (Jan Mucha). (24:17)
    40
    Lukáš Koubek pálí přesně znovu. Nyní se mu povedlo zaznamenat gól po naznačení, kdy poslal soupeřova brankáře do zákroku a následně pálil do volné branky. (24:18)
    41
    Na druhé straně ale Jan Mucha skóruje taktéž podruhé v řadě a zapisuje tak svou dnešní čtvrtou branku. (25:18)
    41
    S góly se nám teď opravdu roztrhl pytel, protože tohle už je třetí úspěšná trefa za tuto minutu. Postaral se o ni Michal Dostalík. (25:19)
    42
    Domácí při útoku zaváhali a do něj se tak znovu dostaly Maloměřice. Filip Jung s velkou dávkou štěstí dokázal proměnit svou střelu a snížit náskok Pepina na pět branek. (25:20)
    42
    Ondřej Güttler dostal nádherný pas na pravé křídlo přes brankoviště. Jeho práce už byla jen prostřelit gólmana z úhlu, což se mu povedlo na jedničku. (26:20)
    43
    Michal Dostalík pálí úspěšně potřetí v utkání. A je to zase o pět branek. (26:21)
     
    43
    Vyloučení v týmu SHC Maloměřice – Brno (Filip Jung). (26:21)
     
    43
    Tohle byla tedy hrozně laxní sedmička v provedení Jana Muchy. Ten zkoušel snad nějaký prapodivný podstřel, ale poslal míč přímo do gólmana. (26:21)
     
    44
    Vyloučení v týmu Pepino SKP Frýdek-Místek (Ondřej Güttler). (26:21)
     
    44
    Vyloučení v týmu Pepino SKP Frýdek-Místek (Mathias Choleva). (26:21)
    46
    Domácí sehráli příšernou kombinaci, po které ztratili míč. Filip Zeman se dostal do brejku a před brankou byl už sám. Poprvé ve druhém poločase je rozdíl mezi týmy čtyřbrankový. (26:22)
    46
    Jan Mucha se tentokrát na sedmičce nemýlil. Míč po dvou náznacích poslal středem pod nohama gólmana o zem do branky. (27:22)
    47
    Krásnou ránu podstřelem až ze druhé řady měl na svědomí Filip Jung. Ten dostal míč, kterým pak míč dostal mezi nohama Bartoše do sítě. (27:23)
    48
    Maloměřice jako by chytily druhý dech. Michal Dostalík jeho tým přiblížil už jen na tři branky. (27:24)
    49
    Domácí dostávají v nynějších chvílích pořádnou sodu! Jan Hliničan se poté, co Pepino zase neproměnilo útok, dostal do samostatného úniku a zmenšil rozdíl mezi týmy na dva góly. (27:25)
    51
    Neskutečné! Po dlouhé kombinaci, který skončila ránou Libora Horuta už chybí Mamutům pouze jeden gól k vyrovnání. Je to navíc jejich čtvrtá branka v řadě. (27:26)
    52
    Tak tohle je opravdu kanonáda! Dan Korger poté, co domácí pálili jen do tyče, dokázal technickým obloučkem přehodit brankáře Pepina a vyrovnat zápas, ve kterém hosté prohrávali o sedm gólů. (27:27)
    53
    Otočeno! Jan Hliničan dokázal zaznamenat šestou úspěšnou trefu hostů v řadě a ti si jdou pro dva body! (27:28)
    56
    Po neskutečných deseti minutách se Pepino znovu prosadilo a vyrovnalo. Radim Chudoba dokázala poslat další dělovku z jedenácti metrů. (28:28)
    58
    A zase se otáčí. Jan Mucha dostal přihrávku, když přiběhl z druhé vlny, a razantní střelou pod víko poslal na frýdeckomístecké palubovce SKP zase zpátky do vedení. (29:28)
     
    58
    Neproměněný sedmimetrový hod týmu SHC Maloměřice – Brno (Libor Horut).
    (29:28)
    59
    Libor Horut sice neproměnil sedmimetrový hod, ale po zákroku gólmana s k němu míč dostal zpět a tentokrát už byl maloměřický házenkář úspěšný. (29:29)
     
    59
    Domácí jako by si za tou prohrou dnes snad chtěli jít. Další neuvěřitelně laxní sedmička, tentokrát v podání Mathiase Cholevy, který vyslal technický oblouček, ale přímo do náruče gólmana, byla neúspěšná. (29:29)
    60
    Libor Horut už při signalizované pasivitě dokázal napřáhnout z pravé strany a poslat dlouhý míč, který skončil v levém vinglu. (29:30)
    60
    Rychlý protiútok Frýdku-Místku nakonec byl úspěšný a zápas tak skončí remízou. Prosadil se Adam Gřešek když zbývaly do konce asi tři sekundy. (30:30)
     
    Konec zápasu. (30:30)
     
    No tak toto byl tedy zápas. Frýdek-Místek pokračoval v navyšování náskoku i ve druhém poločase. Dokonce se dostal až na sedmibrankový náskok. Jenže následně nedokázal deset minut vstřelit ani branku, soupeř se dotáhl, Maloměřice dokonce skórovaly šestkrát po sobě, a otočily stav. Vedení si domácí vzali zpět, před koncem se ještě několikrát vyrovnalo a nakonec utkání skončilo remízou 30:30.
     
    Pepino SKP Frýdek-Místek – SHC Maloměřice – Brno 30:30 (17:12)
    Nejvíce branek: Gřešek 6, Mucha 6/2, Chudoba 4/1 – Koubek 6, Horut 4, Dostalík 4. Rozhodčí: Jiří Králíček – Milan Letev. Sedmimetrové hody: 8/6 – 4/1. Vyloučení: 3:5. (18:37:40)

    Jiří Polášek

    Pepino SKP Frýdek-Místek
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    1 B P. Bartoš 0/0 0 0
    12 B J. Marenčák 0/0 0 0
    18 PK J. Brožek 3/0 0 1
    13 P A. Gřešek 6/0 0 0
    96 PK O. Güttler 1/0 0 1
    11 SS M. Hrachovec 2/0 0 0
    99 SS R. Hustopecký 0/0 0 0
    27 PK M. Choleva 3/2 1 1
    15 PS R. Chudoba 4/1 0 0
    33 SS M. Mazur 2/0 0 0
    23 LS J. Mucha 6/2 1 0
    47 LK D. O'Connor 0/0 0 0
    71 SS J. Ondrušík 1/0 0 0
    9 SS V. Petrovský 2/1 0 0
    5 SS T. Sklenák 0/0 0 0
    75 P F. Zourek 0/0 0 0
    Celkem 30/6 2 0 3 0
    SHC Maloměřice Brno
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    78 B M. Mazač 0/0 0 0
    22 B K. Zaplatílek 0/0 0 0
    44 P M. Dostalík 4/0 0 0
    18 SS J. Havlát 2/0 0 0
    38 LK J. Hliničan 3/0 0 0
    9 LS L. Horut 4/0 1 1
    28 P J. Ipser 2/0 0 0
    11 PK M. Jirák 0/0 0 0
    15 SS F. Jung 2/0 0 1
    31 PK D. Korger 3/0 1 0
    20 SS L. Koubek 6/0 0   0
    35 SS O. Krošík 0/0 0 0
    25 SS V. Kučera 1/1 1 0
    19 LS T. Musil 0/0 0 2
    77 LS F. Zeman 3/0 0 1
    Celkem 30/1 3 1 5 0
    Rozhodčí: Jiří Králíček – Milan Letev
    bahis siteleri