Martin – Skalica 3:0 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
HK Skalica
sk Úterý 29.03.2022, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga play-off (SR) • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Michal Ružička (tréner HK iClinic Skalica): "Určite sme dnes videli kvalitný hokej z oboch strán. Čo sa týka nášho tímu, nezačali sme dobre, prehrávali sme 2:0, pričom sme mali príležitosti na strelenie kontaktného gólu. Ak by sa nám podarilo streliť gól v úvodnej tretine, zápas by sa bol vyvíjal úplne inak. Šance však zostali nevyužité, v tretej tretine sme inkasovali tretí gól a aj napriek tomu, že sme sa až do samotného záveru pokúšali so stretnutím niečo urobiť, dnes nám nebolo súdené presadiť sa. Hokej sa nehrá na strely, ktorých sme mali o niečo viac ako domáci, ale na góly, ktoré sa darilo strieľať iba súperovi. Nám dnes jednoducho strelený gól veľmi chýbal, po jeho dosiahnutí by to bol pravdepodobne úplne iný zápas. V piatok musíme doma urobiť všetko pre to, aby sme zvíťazili a v nedeľu cestovali do Martina. Emócie k hokeju patria a je to len dobré pre ľudí. Dôležité je, aby zostali v určitej norme."

    Daniel Babka (tréner HK VITAR Martin): "Súhlasím s tvrdením, že toto bol najemocionálnejší zápas semifinálovej série. Je však potrebné vrátiť sa na jeho začiatok. Úvodnú tretinu sme začali diametrálne odlišne oproti včerajšiemu zápasu. Od začiatku sme si išli za výsledkom, podarilo sa nám streliť gól v presilovej hre a následne zásluhou Dírera skrytou strelou spoza hráča pridať aj druhý gól. V druhej tretine to bolo už bez gólov a v tretej sa nám podarilo odskočiť súperovi na rozdiel troch gólov po spolupráci Pacalaja s Tomom. V závere stretnutia vzplanuli emócie. Hráči, ktorí prišli na záverečných 30 sekúnd sa ničoho nezľakli a zastali si mužstvo. Aj takéto momenty k hokeju patria. Sme šťastní, že sme do série získali tretí bod, vieme však, čo nás bude čakať v Skalici. Bude to najmä o hlave, aby sme dokázali ustáť provokácie alebo vyhrotené situácie. Musíme sa fyzicky dať do poriadku, máme na to dva dni. Do Skalice pôjdeme odhodlaní, vieme, že nás nečaká nič jednoduché. Cením si prístupu mladých hráčov v stretnutí. V závere sa sami prihlásili, chceli prispieť k tímovému výkonu, udržať vedenie. Pre mladších hráčov sú to všetko neoceniteľné skúsenosti, keďže sa nedostávajú často na ľad. Boli pripravení nastúpiť, pričom aj všetko to, čo získali za tento čas sa im môže zísť pri ďalšej činnosti."

    René Jarolín (útočník HK iClinic Skalica): "Hneď od úvodu mimoriadne bojovné stretnutie, v ktorom začal lepšie Martin. Dokázal nám v úvodnej tretine streliť dva góly, my sme sa naopak strelecky trápili a nedokázali prekonať domáceho brankára, ktorý dnes chytal fantasticky. Martin strelil tri góly, my ani jeden a s nulou sa vyhrať nedá. Nám nezostáva nič iné ako sa vrátiť domov, vyvetrať si hlavy, zvíťaziť doma a vrátiť sa opäť sem. V play-off rozhoduje efektivita, veríme, že aj za nepriaznivého stavu 3:1 budeme doma lepším tímom a v semifinálovej sérii budeme pokračovať. Ako tím sme sa nevzdávali ani dnes, štyri minúty pred koncom sme sa pokúsili streliť gól počas power-play. Škoda, nevyšlo to. Určite sa ale nevzdávame ani pred stretnutím v piatok, v ktorom ideme na víťazstvo. Zároveň veríme, že sa nám konečne podarí potvrdiť výhodu domáceho prostredia a upraviť stav v sérii na 3:2. Atmosféru z Martina si pamätám ešte spred dvanástich rokov, kedy sme tu hrali Extraligu. Martin mal vždy výborných fanúšikov, určite ich ale príde veľa aj do Skalice, minimálne toľko ako tomu bolo dnes."

    Ivan Thomka (útočník HK VITAR Martin): "Zápasu z môjho pohľadu nechýbalo nič. Bitky, strely, osobné súboje – všetko to, čo patrí k play-off. Podarilo sa mi vyzliecť súpera z dresu v samotnom závere, bola to však moja prvá potýčka v mužskom hokeji. Pri mladšej vekovej kategórii takéto situácie nezažívam často, určite ich nevyhľadávam. V piatok to určite bude ťažký zápas. Hokejovo určite na súpera máme, ak budeme hrať tak ako dnes, nemal by byť problém v Skalici zvíťaziť. Ako najmladší hráči si užívame každú minútu na ľade, keďže striedaní nemáme veľa. Počas hry preto odovzdávame všetko, čo je v nás. Hrať za mužov je úžasný pocit, keďže som ešte stále vo veku, kedy môžem hrať za Dorast. Byť v takomto stretnutí od jeho začiatku je vynikajúci pocit. Zastať sa pritom spoluhráča, aj keď máte iba 18 rokov, je povinnosť. Aj keď sme mladí, sme tu na to, aby sme jeden druhého zastali. Pri deťoch, ktoré prišli za nami po skončení zápasu na ľad som sa možno cítil trochu starší, najmä ak mi vykajú. Vlado Glosár dnes odchytal výborný zápas, v niektorých momentoch nás podržal. Pochytal aj to, čo by nemusel, veľká gratulácia takisto jemu. Ako tím nemyslíme veľmi dopredu, na to, čo by mohlo prísť. Skôr myslíme na úvodnú sekundu nasledujúceho zápasu, kedy vstúpime na ľad. Následne začíname myslieť, na to čo bude, na každé jedno striedanie." (22:34:25)
     
    Martin zvíťazil nad Skalicou 3:0. Góly: 6. Juščák (Charvát, Toma), 20. Dírer (Pacalaj, Lavička), 43. Toma (Pacalaj).
     
    Dnes máme záver stretnutia bez podania rúk. Hostia odchádzajú do šatne a domáci hráči sa lúčia s fanúšikmi.
     
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    Jakub Nemec (MAR) inkasuje 5-minútový trest a trest do konca zápasu za údery.
     
    59:56
    Ivan Thomka (MAR) inkasuje 5-minútový trest a trest do konca zápasu za údery.
     
    59:56
    Kristián Včelka (SKA) inkasuje dve minúty za napadnutie. Navyše aj 5-minútový trest a trest do konca zápasu za údery.
     
    59:56
    Richard Nemec (SKA) inkasuje 5-minútový trest a trest do konca zápasu za údery.
     
    59:30
    Marek Pacalaj (MAR) inkasuje dve minúty za krosček. Navyše inkasuje osobný 10-minútový trest za nešportové správanie.
     
    59:30
    Bulat Galimov (SKA) inkasuje dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    59:08
    František Poliaček (MAR) inkasuje dve minúty za údery.
     
    59:08
    Richard Nemec (SKA) inkasuje dve minúty za údery.
     
    58:58
    Poliaček s Nemcom v potýčke. Bude sa vylučovať na oboch stranách.
     
    58:28
    Šmach len vyhadzuje puk. Ten končí v strednom pásme.
     
    57:48
    Galimov vysunutý vpredu. Nedostáva ale prihrávku.
     
    57:15
    Pacalaj zastavil Šáteka. Puk za bránkou hostí.
     
    56:28
    Oddychový čas domácich.
     
    56:28
    David Hílek (SKA) inkasuje dve minúty za držanie.
     
    56:09
    Vidovič od modrej. Vedľa bránky.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 6. Juščák (Charvát, Toma), 20. Dírer (Pacalaj, Lavička), 43. Toma (Pacalaj)


    HK VITAR Martin: Glosár (Nagy) – Dvořák, Charvát – Lavička, Pacalaj – Nátny, Krempaský – Nemec, Bobček – Fafrák, Murček, Tiainen – Toma, Dírer, Nauš – Makarov, Huhtela, Poliaček – Juščák, Thomka, Bartoš A.
    Trenér: Daniel Babka

    HK Skalica: Trenčiansky (Borák) – Horváth, Šmach – Arbuzov, Janík – Vidovič, Hílek – Kadlečík – Hujsa, Dzhioshvili, Galimov – Janáč, Včelka, Šátek – Nemec, Jarolín, Rajčák – Šišolák, Kuba, Kotvan
    Trenér: Michal Ružička

    Rozhodčí: Smrek, Bachúrik – Beniač, Danko, Martinko (inštruktor)

    Diváci: 1899
    bahis siteleri