Boston – Toronto 4:6 (kon.) | Tampa – Carolina 4:3 (po pr.) | Florida – Montreal 7:4 (kon.)
Columbus – NY Islanders 3:4 (kon.) | Pittsburgh – NY Rangers 2:3 (kon.) | Nashville – Ottawa 4:1 (kon.)
Minnesota – Philadelphia 4:1 (kon.) | Calgary – Colorado 1:2 (kon.) | Anaheim – Dallas 2:3 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
3:4 (1:2, 1:2, 1:0)
New York Islanders
Středa 30.03.2022, 01:12 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:47:21)
    New York Islanders porazil Columbus 4:3 a v tabulce se soupeři přiblížil na rozdíl dvou bodů
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 45 – 29 | Přesilová hra: 0/3 – 1/4 | Trestné minuty: 8 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Elvis Merzlikins (CBJ) – 25 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,2%, odchytal 57:43
    Semjon Varlamov (NYI) – 42 zákroků, 3 OG, úspěšnost 93,3%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jakub Voráček (CBJ) – 0+1, +2 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 21:41
    Zdeno Chára (NYI) – 0+0, +2 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 20:2201

    Tři hvězdy utkání

    1. Brock Nelson (NYI) – 1+1
    2. Vladislav Gavrikov (CBJ) – 2+0
    3. Semjon Varlamov (NYI) – 42 zákroků
     
    Utkání přihlíželo 15 557 diváků.
     
    V souboji tabulkových sousedů, kteří však mají poměrně daleko k postupu do play-off, se radoval New York Islanders, v aréně Columbusu zvítězil nejtěsnějším možným rozdílem 4:3.

    Domácí vstupovali do závěrečné dvacetiminutovky s dvoubrankovým mankem. Na soupeře vletěli od úvodní vteřiny, avšak ani obrovská střelecká převaha v poměru 16:3 k bodovému zisku nevedla. Prosadil se totiž jen Oliver Bjorkstrand, jeho trefa na 3:4 byla tím posledním zápisem do gólových statistik. Velkou pochvalu zaslouží Semjon Varlamov, jenž po celou dobu zápasu působil velmi jistým dojmem a předvedl několik těžkých zákroků.

    Svěřenci kouče Trotze se díky vítězství přiblížili dnešnímu soupeři na rozdíl dvou bodů, manko na osmý Washington pak snížili na stále propastných sedmnáct bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Vzápětí Patrik Laine zřejmě definitivně připravil domácí mužstvo o šanci pomýšlet na bodový zisk. Beauvillierovi vysekl hokejku z rukou, jeden z hlavních rozhodčích tento prohřešek zaznamenal a zvedl pravici.
     
    59:26
    Od modré si Patrik Laine sjel až do pravého kruhu. Mířil zápěstím do levé šibenice, cílový prostor ovšem minul, a to poměrně výrazně.
     
    58:56
    Dvě úspěšná vyhození hostů, kteří využívají faktu, že mohou riskovat trefení odkryté svatyně bez hrozbu odpískání icingu. Mathew Barzal těsně minul.
     
    58:17
    Zajímavou šanci si vytvořil Gustav Nyquist. Nejprve přestřelil, ale u odraženého puku od zadního mantinelu byl jako první a mířil zajímavě k bližší, levé tyči. Varlamov v poslední chvíli zasáhl lapačkou.
     
    57:35
    Jack Roslovic vyhrál buly a Elvis Merzlikins okamžitě vystartoval na střídačku. Není nač čekat, domácí vylepšují přesilovku o šestého hráče!
     
    57:25
    Anthony Beauvillier doslova věnoval početní převahu domácím. V útočném pásmu nešikovně vložil hokejku pod tělo Sillingera, jehož podrazil.
     
    56:47
    Hostům nyní výrazně pomohl Zdeno Chára. Svou dlouhou hokejkou zastavil nahrávku na Jakuba Voráčka a přes Peekeho vyhodil touš až do obranného pásma.
     
    56:23
    Hostující defenziva propadla a příležitost e skórování měl Oliver Bjorkstrand. Nenabral ovšem dobrou rychlost, z pravého kruhu střílel křižně do betonu brankáře.
     
    55:55
    Jako další vyzkoušel zakončení Gustav Nayquist. Ten pálil prakticky z nulového úhlu, a podle toho to dopadlo, bránu výrazně minul.
     
    55:27
    Z velkého úhlu pálil Patrik Laine. Semjon Varlamov s podobnou možností počítal a levým ramenem zabránil čtvrtému puku za svými zády.
     
    54:47
    Přechod přes střední pásmo zvládli hráči Blue Jackets na jedničku. Vzápětí Oliver Bjorkstrand nabil Patriku Lainemu, jemuž těsně před zakončením vypíchl puk Barzal.
     
    54:22
    Kieffer Bellows si rozmyslel pokus o protiútok. Proti dvojici obránců si netroufl, tak alespoň pošetřil čas vyhozením za Merzlikinsovu svatyni.
     
    53:46
    O zklidnění hry se postaral Dean Kukan. Pod tlakem zacouval do obranného pásma, kde měl širší pole působnosti, jako cíl nahrávky volil Robinsona.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 8. Gavrikov (Laine, Peeke), 34. Gavrikov (J. Voráček, Laine), 45. O. Bjorkstrand – 12. Nelson (A. Lee, Barzal), 16. Bailey (Pageau), 24. Beauvillier (Nelson, A. Lee), 30. Parise (Dobson, Barzal)


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Bérubé) – Peeke, Gavrikov, Bean, Kukan, A. Boqvist, G. Carlsson – Laine, Roslovic, J. Voráček – O. Bjorkstrand (A), Sillinger, Nyquist (A) – Danforth, Kuraly, E. Robinson – Činachov, B. Gaunce, Bemström.
    Trenér: Brad Larsen

    New York Islanders: Varlamov (Schneider) – Dobson, Chára, Pulock, Pelech, Greene, G. Hutton – Beauvillier, Nelson (A), A. Lee (C) – Wahlstrom, Barzal, Parise – Palmieri, Pageau, Bailey (A) – Bellows, Cizikas, M. Martin.
    Trenér: Barry Trotz

    Rozhodčí: Chmielewski, St. Pierre – Nagy, Cherrey

    Diváci: 15 557
    bahis siteleri