Boston – Toronto 4:6 (kon.) | Tampa – Carolina 4:3 (po pr.) | Florida – Montreal 7:4 (kon.)
Columbus – NY Islanders 3:4 (kon.) | Pittsburgh – NY Rangers 2:3 (kon.) | Nashville – Ottawa 4:1 (kon.)
Minnesota – Philadelphia 4:1 (kon.) | Calgary – Colorado 1:2 (kon.) | Anaheim – Dallas 2:3 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
3:4 (1:2, 1:2, 1:0)
New York Islanders
Středa 30.03.2022, 01:12 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:47:21)
    New York Islanders porazil Columbus 4:3 a v tabulce se soupeři přiblížil na rozdíl dvou bodů
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 45 – 29 | Přesilová hra: 0/3 – 1/4 | Trestné minuty: 8 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Elvis Merzlikins (CBJ) – 25 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,2%, odchytal 57:43
    Semjon Varlamov (NYI) – 42 zákroků, 3 OG, úspěšnost 93,3%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jakub Voráček (CBJ) – 0+1, +2 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 21:41
    Zdeno Chára (NYI) – 0+0, +2 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 20:2201

    Tři hvězdy utkání

    1. Brock Nelson (NYI) – 1+1
    2. Vladislav Gavrikov (CBJ) – 2+0
    3. Semjon Varlamov (NYI) – 42 zákroků
     
    Utkání přihlíželo 15 557 diváků.
     
    V souboji tabulkových sousedů, kteří však mají poměrně daleko k postupu do play-off, se radoval New York Islanders, v aréně Columbusu zvítězil nejtěsnějším možným rozdílem 4:3.

    Domácí vstupovali do závěrečné dvacetiminutovky s dvoubrankovým mankem. Na soupeře vletěli od úvodní vteřiny, avšak ani obrovská střelecká převaha v poměru 16:3 k bodovému zisku nevedla. Prosadil se totiž jen Oliver Bjorkstrand, jeho trefa na 3:4 byla tím posledním zápisem do gólových statistik. Velkou pochvalu zaslouží Semjon Varlamov, jenž po celou dobu zápasu působil velmi jistým dojmem a předvedl několik těžkých zákroků.

    Svěřenci kouče Trotze se díky vítězství přiblížili dnešnímu soupeři na rozdíl dvou bodů, manko na osmý Washington pak snížili na stále propastných sedmnáct bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Vzápětí Patrik Laine zřejmě definitivně připravil domácí mužstvo o šanci pomýšlet na bodový zisk. Beauvillierovi vysekl hokejku z rukou, jeden z hlavních rozhodčích tento prohřešek zaznamenal a zvedl pravici.
     
    59:26
    Od modré si Patrik Laine sjel až do pravého kruhu. Mířil zápěstím do levé šibenice, cílový prostor ovšem minul, a to poměrně výrazně.
     
    58:56
    Dvě úspěšná vyhození hostů, kteří využívají faktu, že mohou riskovat trefení odkryté svatyně bez hrozbu odpískání icingu. Mathew Barzal těsně minul.
     
    58:17
    Zajímavou šanci si vytvořil Gustav Nyquist. Nejprve přestřelil, ale u odraženého puku od zadního mantinelu byl jako první a mířil zajímavě k bližší, levé tyči. Varlamov v poslední chvíli zasáhl lapačkou.
     
    57:35
    Jack Roslovic vyhrál buly a Elvis Merzlikins okamžitě vystartoval na střídačku. Není nač čekat, domácí vylepšují přesilovku o šestého hráče!
     
    57:25
    Anthony Beauvillier doslova věnoval početní převahu domácím. V útočném pásmu nešikovně vložil hokejku pod tělo Sillingera, jehož podrazil.
     
    56:47
    Hostům nyní výrazně pomohl Zdeno Chára. Svou dlouhou hokejkou zastavil nahrávku na Jakuba Voráčka a přes Peekeho vyhodil touš až do obranného pásma.
     
    56:23
    Hostující defenziva propadla a příležitost e skórování měl Oliver Bjorkstrand. Nenabral ovšem dobrou rychlost, z pravého kruhu střílel křižně do betonu brankáře.
     
    55:55
    Jako další vyzkoušel zakončení Gustav Nayquist. Ten pálil prakticky z nulového úhlu, a podle toho to dopadlo, bránu výrazně minul.
     
    55:27
    Z velkého úhlu pálil Patrik Laine. Semjon Varlamov s podobnou možností počítal a levým ramenem zabránil čtvrtému puku za svými zády.
     
    54:47
    Přechod přes střední pásmo zvládli hráči Blue Jackets na jedničku. Vzápětí Oliver Bjorkstrand nabil Patriku Lainemu, jemuž těsně před zakončením vypíchl puk Barzal.
     
    54:22
    Kieffer Bellows si rozmyslel pokus o protiútok. Proti dvojici obránců si netroufl, tak alespoň pošetřil čas vyhozením za Merzlikinsovu svatyni.
     
    53:46
    O zklidnění hry se postaral Dean Kukan. Pod tlakem zacouval do obranného pásma, kde měl širší pole působnosti, jako cíl nahrávky volil Robinsona.
     
    53:17
    Justin Danforh vyrazil spolu s Brendanem Gauncem proti třem protihráčům. Nepříznivě vypadající situaci nezvrátili ve svůj prospěch, nahrávku prvního jmenovaného zastavil Ryan Pulock.
     
    52:41
    Ruský gólman ve službách Isles Varlamov měl nyní plné ruce a nohy práce. Vůbec nevěděl, kde je puk, takže se roztáhl na brankové čáře a doufal, že puk neskončí za jeho zády. Neskončil, zastavil se pod jeho levým betonem.
     
    52:23
    Dlouho v pravém kruhu kvedlal s kotoučem Cole Sillinger, aby ve finále volil zakončení. Hledal mezeru mezi Varlamovovými betony, marně.
     
    51:55
    Na modré čáře si o puk klepl Andrew Peeke. Zřejmě příliš hlasitě, protože zareagoval protihráč Zach Parise a Nyquistovu nahrávku na beka zastavil.
     
    51:14
    Modrokabátníci sice hrají aktivněji, nicméně je tu také fakt, že se téměř nepřerušuje, což hraje do karet soupeři. Ten je každou vteřinu blíže kýženým dvěma bodům.
     
    50:38
    Zdeno Chára chtěl hrát konstruktivně, jenže neměl na koho. Proto přejel červenou čáru, nahodil za bránu soupeře a odjel vystřídat.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. New York Islanders pořád vede, ale už jen o jeden gól, domácí navíc ve třetí třetině hrají výrazně lépe.
     
    49:50
    Znovu Adam Pelech, jenž musel po nepřesné zadovce Nelsona zacouvat až do obranné třetiny. Udržel na zádech Voráčka a zvládl i rozehrát na Barzala.
     
    49:24
    Adam Pelech ukázal velký přehled ve hře, když přenesl hru milimetrově přesným pasem k pravému mantinelu na Baileyho, jeho pokus měl k přesnosti hodně daleko.
     
    48:57
    Hra opět běží a domácí pokračují v útočení. Carlssonovo vysoké nahození Gaunce šikovně ztečoval dolů, ale neusměrnil puk k tyči, takže gólmana touš trefil do výstroje.
     
    48:17
    Nahození Bjorkstranda od levého mantinelu skončilo v lapačce připraveného Semjona Varlamova, který raději hru přerušil a dopřál spoluhráčům chvíli odpočinku.
     
    47:53
    Tvrdý hit inkasoval v obranném pásmu Jean-Gabriel Pageau. Ztěžka se sbírá z ledu, ale nakonec to zvládl a na střídačku odjel po svých, byť v předklonu.
     
    47:32
    Pořádnou dělovku vyslal z levého kruhu Patrik Laine. Razance nechyběla, ale přesnost ano, kotouč proletěl hodně vysoko nad břevnem.
     
    46:47
    Obětavě padl do střely Peekeho slovenský zadák Zdeno Chára. Svou práci odvedl, pravou bruslí kotouč odrazil mimo nebezpečí do rohu kluziště.
     
    46:21
    Domácí pokračují v útočném pásmu. Semjon Varlamov ztratil kontrolu nad pukem, což jej nemuselo mrzet, protože Gaunce tečoval touš nad břevno.
     
    45:49
    Modrokabátníci jsou při chuti. Na hattrick útočil ruský obránce Vlaislav Gavrikov, tvrdou střelu vyslal jen o kousek nad horní tyčku.
     
    45:13
    Hosté musí zbystřit. V jednu chvíli měli náskok tří branek a všechno vypadalo růžově, aktuálně ale jsou tím horším týmem a vedou už jen o jeden gól.
    44:30 Oliver BJORKSTRAND - 3:4
     
    44:30
    Columbus právě vstřelil branku!
    Larsenova družina je na kontakt! Mylně se Varlamov domníval, že přihrávka projde mezikružím až do pravého kruhu. Právě zde černou gumu převzal OLIVER BJORKSTRAND a prudkou ránou po ledě zamířil nechytatelně k pravé tyči. Bez asistence.
     
    43:47
    Z otočky vymyslel zajímavé zakončení Cole Sillinger. Forhendem mířil podle všeho k pravé tyči, hrací předmět proletěl jen o pár centimetrů vedle ní.
     
    43:15
    Domácí hrají v plném počtu, zůstávají tedy ve ztrátě dvou branek. Mohou opět začít střídat ofenzivní plány, které si s trenérem v kabině o přestávce určitě probrali.
     
    42:39
    Pochvalu zaslouží Jakub Voráček. Český útočník správně odhadl, že Dobson bude nahrávat Baileymu, pas vystihl a hru přenesl do střední třetiny.
     
    42:13
    Hokejisté v bílých dresech udržují postavení v útočné třetině. Z vrcholku pravého kruhu pálil z první Anthony Beauvillier, trefil jen boční oblouk brány.
     
    41:45
    V předbrankovém prostoru Merzlikinse se strhla velká bitva o puk. Nakonec z ní vyšel vítězně Andrew Peeke, kus černé gumy odpálil bez rozmýšlení přes všechny čáry.
     
    41:14
    Přesilová hra pro hostující mužstvo. Při plnění defenzivních povinností fauloval Cole Sillinger, vysokou holí nešťastně zasáhl Dobsona.
     
    40:44
    Ne, tohle se nepovedlo. Zach Parise na sebe nejprve zajímavě natáhl dva hráče, ale pak nepropasíroval nahrávku k Martinovi, trefil jen brusli Peekeho.
     
    40:10
    Bude zajímavé sledovat, jak se bude třetí třetina vyvíjet. Columbus ztrácí dva góly, takže stále může život šance na bodový zisk. Od hostů lze očekávat hru spíše do defenzivy.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:02.
     
    Prostřední dvacetiminutovka skončila stejným výsledkem, jako ta první, do závěrečné části tak hosté budou nastupovat s dvoubrankovým vedením v zádech. Trotzově družině vylepšily pozici trefy Anthonyho Beauvilliera a Zacha Pariseho, načež domácím vrátil naději na bodový zisk svým druhým gólem v utkání Vladislav Gavrikov. Hokejisté z New Yorku mají herně navrch a jejich náskok je zasloužený, avšak nemohou usnout na vavřínech, jinak by se jejich vedení mohlo rozplynout tak rychle, jako pára nad hrncem.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 29 – 26.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:44
    Elvis Merzlikins nechtěl zůstat pozadu, i on v závěru prostředního dějství předvedl jeden nelehký zákrok. Pravým betonem nedovolil skórovat Nelsonovi.
     
    39:06
    O snížení marně usiloval i Jake Bean. Z pravého kruhu mířil mezi tři tyče, jenže Semjon Varlamov střelci výborně zmenšil střelecký úhel a zapsal do statistik zákrok lapačkou.
     
    38:49
    Jakub Voráček na sebe natáhl dva hráče, načež hru přenesl na Jacka Roslovica. Centr elitní formace střílel po rychlém zpracování forhendem, cílový prostor minul.
     
    38:17
    Gabriel Carlsson nahodil hrací předmět do útočného pásma. Před Gustavem Nyquistem úřadoval Semjon Varlamov, jenž nebojácně rozehrál po pravém mantinelu.
     
    37:51
    O přerušení hry se postaral Semjon Varlamov. Na střelu Andrewa Peekeho od počátku velmi dobře viděl a puk úmyslně odrazil vyrážečkou do ochranné sítě, aby spoluhráčům umožnil pohodlně vystřídat.
     
    37:20
    Jack Roslovic zkusil štěstí na vlastní pěst. Proti sobě měl dva protihráči, přičemž nevyzrál hned na toho prvního, jímž byl Andy Greene.
     
    36:48
    Po delším časovém úseku zaútočili i hosté. Od modré střílel Noah Dobson a tečovat zkoušel Josh Bailey, sám se ovšem postaral o neúmyslný blok.
     
    36:09
    Neuspěl ani Jakub Voráček. S nahozením od pravého mantinelu měl Semjon Varlamov jen minimum práce, z lapačky dokonce puk stihl vyklepat pro Pelecha.
     
    35:46
    Znovu v akci Oliver Bjorkstrand, jenž obdržel do mezikruží zajímavou nahrávku, po níž dánský forvard střílel z první. Bránu přestřelil.
     
    35:12
    Oliver Bjorkstrand zkontroloval postavení gólmana, načež volil nahrávku do levého kruhu na Brendana Gaunceho, jeho ránu zblokoval Zdeno Chára.
     
    34:20
    Modrokabátníky vstřelený gól viditelně nakopl. Na kontakt chtěl poslat domácí hokejisty Danforth, avšak kotouč zvedl forhendem příliš vysoko.
    33:32 Vladislav GAVRIKOV - 2:4
     
    33:32
    Columbus právě vstřelil branku!
    Ještě není hotovo! Domácí mají dnes nečekanou ofenzivní zbraň. Kde se vzal, tu se vzal u vyražené Voráčkovy střely znovu VLADISLAV GAVRIKOV, který sice dorážku usměrnil bekhendem mimo tři tyče, avšak gólman Varlamov si puk smolně srazil do brány pravým betonem. Asistence: Jakub Voráček a Patrik Laine.
     
    33:06
    Z velkého úhlu zkusil gólmana překvapit Justin Danforth. Mířil zajímavě pod břevno, ale brankář zůstal u tyče a maskou kus černé gumy odrazil mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    32:55
    Kdo mířil přesně, to byl Cole Sillinger. Semjon Varlamov si ovšem pokus domácího útočníka pohlídal a touš lapil do lapačky. Hra je přerušena.
     
    32:22
    Střeleckou listinu by viditelně rád rozšířil Mathew Barzal. Vypálil zajímavou ránu švihem z pravého kruhu, přičemž mířil na zadní tyč, kterou těsně minul.
     
    31:40
    Další útočnou akci Blue Jackets zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Za útočnou modrou se dostal Gustav Nyquist nepovoleným způsobem, dříve totiž do útočného pásma najel Jake Bean bez puku.
     
    31:18
    O únik si pro změnu řekl Justin Danforth. Na prudkou nahrávku od Brendana Gaunceho ovšem neměl šanci dosáhnout, tak alespoň zrušil hrozbu zakázaného uvolnění.
     
    30:51
    Do protiútoku si zkoušel najet Patrik Laine. Od Roslovica obdržel ideální nahrávku, jenže finský forvard si neporadil s jejím zpracováním a pod tlakem Pelecha nakonec vůbec nevystřelil.
     
    30:10
    V momentě, kdy se rozběhla druhá polovina utkání, to vypadá na vítězství New Yorku Islanders. Hosté disponují tříbrankovým vedením a na ledě působí lepším dojmem.
    29:10 Zach PARISE - 1:4
     
    29:10
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hosté dělají další důležitý krok směrem k vítězství. Dobson ukázal obrovský přehled ve hře. Nezazmatkoval a od modré naopak vymyslel exkluzivní křižný pas k pravé tyči na ZACHA PARISEHO, jemuž stačilo jenom nastavit hokejku a nasměrovat kotouč za brankovou čáru. Asistence: Noah Dobson a Mathew Barzal.
     
    28:47
    Přes obránce zajímavě střílel Justin Danforth. V tomto případě ovšem ruský gólman Varlamov zasahovat nemusel, práci za něj odvedl Zdeno Chára.
     
    28:32
    Hokejisté v černých dresech by potřebovali pro zvednutí sebevědomí vstřelit kontaktní gól. I přes velkou snahu se jim to ale nedaří, Varlamov dnes chytá výborně.
     
    27:55
    Výrazně lépe sehráli přečíslení hokejisté Isles, ale ani v tomto případě to není gól. Jean-Gabriel Pageau přihrál Andersi Leemu, který ztroskotal na Elvisi Merzlikinsovi. Lotyšský gólman se skvěle přesunul k pravé tyči a zasáhl betonem.
     
    27:20
    Přečíslení dvou na jednoho Jakub Voráček překombinoval. Od Jacka Roslovica obdržel výbornou nahrávku. Český útočník se rozhodl spoluhráči puk vrátit, vrátil mu jej ale za brusle.
     
    26:57
    Hosté znovu ovládli útočnou třetinu. Andy Greene párkrát zakvedlal s pukem na modré, aby vzápětí vymyslel parádní pas do levého kruhu na Pariseho, jenž z první minul bránu.
     
    26:22
    Za Isles zahrozil Casey Cizikas. Nejprve z velkého úhlu rozvlnil jenom boční síť, aby vzápětí nahrál pod sebe Bellowsovi, ani jeho pokus se s přesností nesetkal.
     
    25:46
    I mezi dvěma protihráči si Sean Kuraly našel prostor ke střele. Mířil k levé tyčce, s čímž Semjon Varlamov počítal a levým betonem zabránil nejhoršímu.
     
    25:28
    Navýšení skóre měl navíc na hokejce Matt Martin. V mezikruží střílel forhendem ze zápěstí a jen o pár čísel minul prostor u bližší tyče.
     
    24:30
    S Columbusem to nevypadá vůbec dobře. Modrokabátníci si jsou vědomi, že pokud chtějí pomýšlet na play-off, tak musí začít bodovat, zatím to ale vypadá na další porážku.
    23:47 Anthony BEAUVILLIER - 1:3
     
    23:47
    Islanders právě vstřelili branku!
    Svěřenci kouče Trotze odskakují na rozdíl dvou branek! Beauvillier nejprve vymyslel parádní žabičku, po níž Nelson pálil do břevna. Puk se posléze odrazil k levému mantinelu, kde znovu úřadoval ANTHONY BEAUVILLIER, z velkého úhlu zvládl překonat bezmocného Merzlikinse i s přispěním levé tyčky. Asistence: Brock Nelson a Anders Lee.
     
    23:19
    Dlouho Anders Lee naznačoval nahrávku, aby se nakonec v pravém kruhu otočil čelem k bráně soupeře a vypálil po ledě forhendem těsně vedle levé tyčky.
     
    22:43
    Ruský gólman New Yorku Islanders působí velmi jistým dojmem. Rady si věděl i s tvrdým projektilem Colea Sillingera, puk po jeho střele podržel v lapačce.
     
    22:02
    Tlak Blue Jackers pokračoval. Po Roslovicem vyhraném buly střílel od modré čáry Vladislav Gavrikov, Semjon Varlamov stihl srazit betony k sobě.
     
    21:49
    Konečně zaútočili i domácí. Před bránu kus černé gumy nebezpečně nahodil Oliver Bjorkstrand, Patrik Laine neuspěl ani nadvakrát s pokusem poslat touš za brankovou čáru.
     
    21:17
    Když Jean-Gabriel Pageau zjistil, že před bránu nahrávat nemůže, posunul hru na útočnou modrou ke Zdenu Chárovi. Slovenský obránce pod tlakem nahodil po mantinelu za bránu soupeře a vydal se na střídačku.
     
    20:39
    Kousek za pravým kruhem vypálil pořádnou ránu Noah Dobson. O dorážku se pokusil Mathew Barzal, poskakující kotouč ovšem minul, promáchl naprázdno.
     
    20:07
    Velmi rychle se hosté probojovali do útočného pásma. Anthony Beauvillier zprava hledal u protější tyčky Zacha Pariseho, tomu kotouč smolně přeskočil přes čepel hole.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:07.
     
    První třetina zápasu mezi Columbusem a New Yorkem Islanders nenudila. Nabídla devětadvacet střel na bránu a tři góly, těsným náskokem disponuje hostující mužstvo. Do vedení se přitom dostali domácí, když krátce po ubráněném oslabení skóroval v 8. minutě úspěšnou dorážkou Vladislav Gavrikov. V dresu Islanders odpověděl o čtyři minuty později přesilovkovou trefou Brock Nelson a současnou podobu dal výsledku Josh Bailey, který přetavil v branku parádní nahrávku Pageaua před bránu střelou do pravého horního rohu. Nechybělo moc, aby Modrokabátníci krátce před odchodem do kabin vyrovnali, avšak Bogvistova střela skončila pouze na tyči.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 17 – 12.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:34
    Jegor Činachov smutně pohlédl ke stropu haly. Z vrcholku pravého kruhu vyprodukoval svižnou ránu ze zápěstí, avšak na Varlamova nevyzrál, gólman bleskovým máchnutím lapačkou zabránil druhému inkasovanému gólu.
     
    19:08
    V levém kruhu si vytvořil prostor ke střele Cole Sillinger. Mířil těsně nad ledem na vzdálenější tyčku, Varlamov mezeru mezi betonem a rukou včas zavřel.
     
    18:47
    Český forvard Jakub Voráček si dvakrát vyměnil kotouč s Nyquistem, vzápětí zkusil nečekanou nahrávku před bránu. Trefil ovšem pouze brusle Pelecha.
     
    18:03
    Adam Boqvist využil více volného prostoru. Přiblížil se bráně a vypálil svižnou ránu ze zápěstí, Varlamova zachránila levá část brankové konstrukce!
     
    17:22
    Hosté vybojovali kus černé gumy do svého držení, načež rozhodčí hru přerušil a vykázal na trestnou lavici Caseyho Cizikase. Důvod? Hákování.
     
    17:16
    Sám proti třem byl Jegor Činachov zdánlivě bez šance. Nejenže ale zvládl hru posunout na Danfortha, ale ještě vybojoval faul na svou osobu. Columbus má ponechanou výhodu.
     
    16:41
    Plné ruce práce měl i Elvis Merzlikins. Ryan Pulock mířil zajímavě do horních pater brány, lotyšský gólman schytal pukem nepříjemnou ránu do masky.
     
    16:22
    S odpovědí chtěl přispěchat Oliver Bjorkstrand. Semjona Varlamova chtěl překvapit střelou z velkého úhlu, ruský brankář zareagoval okamžitě a puk vyrazil vyrážečkou.
    15:09 Josh BAILEY - 1:2
     
    15:09
    Islanders právě vstřelili branku!
    Obrat dokonán, Isles vedou! Skvělou práci odvedl Pageau. Centr třetí lajny najel do útočného pásma, u levého mantinelu udělal otočku a ve finále parádním pasem nabídl gól jako na zlatém podnose JOSHI BAILEYMU, ten tváří v tvář brankáři zamířil neomylně do pravého horního rohu. Asistence: Jean-Gabriel Pageau.
     
    14:44
    Situaci dvou proti dvěma Grant Hutton nevyřešil vůbec dobře. Zkusil kličku na Kurylyho, která mu ale vůbec nevyšla, sám si puk zamotal mezi brusle.
     
    14:17
    za bránou soupeře operoval s kotoučem na holi Gustav Nyquist. Nakonec vzal zodpovědnost na sebe a zkusil se vytočit u levé tyčky, úřadoval Varlamov a jeho beton.
     
    13:53
    Brejkovou situaci rozjel Andy Greene. Jako cíl si vybral Joshe Baileyho a ten zkusil průnik po pravém mantinelu, avšak čistým hitem ho zastavil Andrew Peeke.
     
    13:32
    Domácí se nejspíše vzpamatovali z počátečního šoku a už zase začínají útočit. Adam Boqvist nahazoval na teč od modré čáry, Brendan Gaunce směr letu puku nezměnil.
     
    12:21
    S Modrokabátníky mohlo být ještě hůř! Za jejich obrannou zničehonic vyplaval Casey Cizikas, který ale v úniku neuspěl, Merzlikinse trefil do levého betonu.
    11:47 Brock NELSON - 1:1
     
    11:47
    Islanders právě vstřelili branku!
    Máme vyrovnáno! Z levého kruhu nahrával do předbrankového prostoru Barzal, načež kapitán Lee pravou bruslí šťastně přikopl puk za sebe BROCKU NELSONOVI. Americký útočník se výborně srovnal a střelou bez přípravy trefil odkrytý prostor brány u bližší tyčky. Asistence: Anders Lee a Mathew Barzal.
     
    11:30
    Druhá přesilovka pro Isles, jak si povedou v tomto případě? Proti pravidlům hrál finský útočník Patrik Laine, protihráči zabránil v průniku za modrou čáru jen za cenu hákování.
     
    11:21
    Ruský forvard Činachov puk neudržel a Mathew Barzal vyslal do příležitosti Olivera Wahlstroma. Svižný projektil z levého kruhu schoval Merzlikins ve výstroji.
     
    11:00
    Hodně dlouho váhal s rozehrávkou Andrew Peeke. Proti Martinovi raději odjel za vlastní svatyni, odkud si vybral rozjetého Jegora Činachova.
     
    10:34
    Sean Kuraly v souboji jeden na jednoho přetlačil Olivera Wahlstroma. Moc dalších metrů nepřidal, protože mu vzápětí zkřížil cestu Andy Greene.
     
    10:15
    Hosté hrají v plném počtu. Ještě, než se Kieffer Bellows stihl vrátit do obranného pásma, nahodil od modré čáry Andrew Peeke, Semjon Varlamov si poradil i s dorážkou Nyquista.
     
    09:45
    Ne, domácím početní převaha vůbec nevychází. Tentokráte nezvládl zpracování Jack Roslovic a Josh Bailey ho vyhnal až k Merzlikinsovi.
     
    09:19
    Patrik Laine zabojoval, ale poskakující puk neudržel v útočné třetině. Musel tedy zacouvat, novou akci rozjel přes Olivera Bjorkstranda.
     
    08:50
    První půl minuty z oslabení zvládli hosté bez většího problému. Hned po vhazování vyhodil Jean-Gabriel Pageau, o chvíli později spoluhráče napodobil Casey Cizikas.
     
    08:13
    Navýšit vedení mají domácí možnost v početní převaze. Menší dvouminutový trest vyfasoval Kieffer Bellows, který usedl na lavici hanby za přečin hákování.
    07:20 Vladislav GAVRIKOV - 1:0
     
    07:20
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí přežili hru ve čtyřech a vzápětí sami udeřili! Peeke nabil na modrou Lainemu, jehož ránu ještě Varlamov vyrazil, ale pouze na hokejku krajana v dresu soupeře VLADISLAVA GAVRIKOVA, na jeho dorážku již Rus neměl nárok. Asistence: Patrik Laine a Andrew Peeke.
     
    06:58
    Nedočkali. S koncem Kuralyho trestu naopak vyrazil do brejku Justin Danforth, ale žádný ze spoluhráčů ho nepodpořil, takže nakonec jen bekhendem nahodil za bránu.
     
    06:33
    Středem se rozjel Anthony Beauvillier. Nevystřelil, ale vybojoval pro Isles útočnou třetinu. Dočkají se hosté gólu ve druhé polovině početní převahy?
     
    05:50
    Noah Dobson musel pořádně zabrat, aby zabránil situaci, kdy na Varlamova pojedou dva protihráči. Bjorkstranda udržel na zádech a i zvládl po mantinelu puk odpálit do bezpečí.
     
    05:13
    Jean-Gabriel Pageau zrušil nápřah a ještě vylepšil palebnou pozici do pravého kruhu Parisemu. Následovala rána z první, jež skončila na Merzlikinsově betonu.
     
    04:56
    První přesilovou hru si zahraje hostující mužstvo. Zbytečného prohřešku se dopustil v útočné třetině Sean Kuraly, hokejku zvedl do obličeje Wahlstroma.
     
    04:29
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Semjon Varlamov, když za bránou zastavil vyhození Roslovica. Zkontroloval situaci a puk přenechal Pulockovi.
     
    03:59
    A další pohotový zákrok pro lotyšského gólmana ve službách Blue Jackets. S vysokým nahozením Dobsona si hravě poradil, touš ukryl v lapačce.
     
    03:20
    S nahozením Pelecha od modré čáry si Elvis Merzlikins také věděl rady. Šel do rozkleku a v pravý čas vykopl k tyčce svůj levý beton.
     
    02:44
    Z velkého úhlu pokusil štěstí Brock Nelson. Elvis Merzlikins na zakončení od levého mantinelu velmi dobře viděl, bez problémů vytasil vyrážečku.
     
    02:21
    Nechybělo moc, aby forčekující Oliver Wahlstrom získal puk a dostal se do přečíslení. Andrew Peeke si nakonec pomohl nahrávkou dozadu na Beana.
     
    01:40
    V levém kruhu si klepl o kotouč Eric Robinson. Dostal jej, načež pálil bez váhání z první, Semjon Varlamov zakročil pravým betonem.
     
    01:14
    Na druhé straně zkusil štěstí Mathew Barzal. Jenže od Joshe Baileyho dostal příliš dlouhou nahrávku, ani nataženou hokejkou na touš nedosáhl.
     
    00:32
    Puť Jakuba Voráčka s pukem na holi skončila na útočné modré čáře. V tomto prostoru si český forvard věřil na kličku proti Zdenu Chárovi, přes slovenského obra ale nepřešel.
     
    00:10
    Zápas mezi Columbusem a New Yorkem Islanders odstartoval! Úvodní buly dopadlo vítězně pro domácího centru Jacka Roslovica, útočí tedy Modrokabátníci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Za potlesku fanoušků najely na led univerzitní hokejistky týmu Ohio State, které zařídily vůbec první vítězství v historii pro tento celek v soutěži. Kapitánka vhodila slavnostní buly, tým zůstane na ledové ploše i při americké hymně.
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Bérubé) – Peeke, Gavrikov, Bean, Kukan, A. Boqvist, G. Carlsson – Laine, Roslovic, J. Voráček – O. Bjorkstrand (A), Sillinger, Nyquist (A) – Danforth, Kuraly, E. Robinson – Činachov, B. Gaunce, Bemström.
    Trenér: Brad Larsen

    New York Islanders: Varlamov (Schneider) – Dobson, Chára, Pulock, Pelech, Greene, G. Hutton – Beauvillier, Nelson (A), A. Lee (C) – Wahlstrom, Barzal, Parise – Palmieri, Pageau, Bailey (A) – Bellows, Cizikas, M. Martin.
    Trenér: Barry Trotz

    Rozhodčí: Chmielewski, St. Pierre – Nagy, Cherrey.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jakub Voráček (CBJ)
    Zdeno Chára (NYI)
     
    New York Islanders

    Hokejisté New Yorku Islanders na tom jsou oproti dnešnímu soupeři ještě o něco hůře. Východní konference je eviduje na desáté pozice s mankem čtyř bodů na Blue Jackets. Na postup je to tak tedy bodů devatenáct, což vzhledem k faktu, že do konce základní části zbývá posledních osmnáct zápasů není pozitivní fakt. Svěřenci kouče Trotze navíc v posledních dvou utkáních prohráli, po Bostonu nestačili ani na Tampu Bay. Nejproduktivnějším hráčem týmu je americký útočník Brock Nelson se 46 body.
     
    Columbus Blue Jackets

    Columbus musí pořádně zabrat, pokud chce pomýšlet na postup do play-off. V tabulce Východní konference se nachází na prvním nepostupovém devátém místě, nicméně ztráta na osmý Washington je velká, už patnáctibodová. Modrokabátníci navíc nedisponují vůbec dobrou formou, když v předešlých pěti zápasech porazili pouze St. Louis, naposledy padli výsledkem 2:3 po prodloužení Minnesotě. Týmové produktivitě vévodí dvojice Patrik Laine, Oliver Bjorkstrand, oba nasbírali shodně po 49 bodech.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Columbusem a New Yorkem Islanders.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 8. Gavrikov (Laine, Peeke), 34. Gavrikov (J. Voráček, Laine), 45. O. Bjorkstrand – 12. Nelson (A. Lee, Barzal), 16. Bailey (Pageau), 24. Beauvillier (Nelson, A. Lee), 30. Parise (Dobson, Barzal)


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Bérubé) – Peeke, Gavrikov, Bean, Kukan, A. Boqvist, G. Carlsson – Laine, Roslovic, J. Voráček – O. Bjorkstrand (A), Sillinger, Nyquist (A) – Danforth, Kuraly, E. Robinson – Činachov, B. Gaunce, Bemström.
    Trenér: Brad Larsen

    New York Islanders: Varlamov (Schneider) – Dobson, Chára, Pulock, Pelech, Greene, G. Hutton – Beauvillier, Nelson (A), A. Lee (C) – Wahlstrom, Barzal, Parise – Palmieri, Pageau, Bailey (A) – Bellows, Cizikas, M. Martin.
    Trenér: Barry Trotz

    Rozhodčí: Chmielewski, St. Pierre – Nagy, Cherrey

    Diváci: 15 557
    bahis siteleri