Manchester City – Atlético 1:0 (kon.) | Benfica – Liverpool 1:3 (kon.)
konec
Benfica Lisabon
1:3 (0:2)
Liverpool FC
Úterý 05.04.2022, 21:00 • Estádio do Sport Lisboa e Benfica • Liga mistrů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (23:16:18)
     
    Dnešní utkání sledovalo 59 657 diváků.
     
    Statistiky utkání:

    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 3:8.
    Střely mimo: 5:5.
    Rohy: 2:6.
    Ofsajdy: 4:1.
    Fauly: 7:15.
     
    Úvodní duel čtvrtfinálové bitvy tak končí vítězstvím Liverpoolu na půdě Benficy v poměru 3:1. Reds si výhru nad Orly zasloužili, zejména v první půli byli jednoznačně lepším celkem. Druhá pětačtyřicítka byla o něco vyrovnanější, přesto v ní byli svěřenci Jürgena Kloppa o něco nebezpečnějším týmem. Hned na jejím začátku však snížil na 1:2 Darwin Núñez a mohlo být zaděláno na drama. Jenže Everton velkou šanci neproměnil a v závěru pak výhru anglického mužstva pojistil svou trefou Luis Díaz, jenž dnes odvedl parádní výkon a branku si zasloužil.

    Liverpool si tak do domácí odvety na Anfieldu odveze dvoubrankový náskok, který bude Benfica jen velmi těžko mazat. O prvním postupujícím do semifinále Champions League se zdá být jasno.
    Liverpool si veze z Lisabonu do odvety velmi nadějný výsledek.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Andrew Robertson tak ještě poslal centr od levého rohového praporku, ale z něj už brance Lisabonu nic nehrozilo. Sudí Manzano píská konec.
    90+7. Chybu v rozehrávce domácích mohl potrestat Diogo Jota. Brankář Vlachodimos byl proti.
     
    90+7
    Stále se hraje. Rozehrávka Orlům nyní hrubě nevyšla, po dlouhé přihrávce se ještě do tutovky dostal Diogo Jota a jeho ránu musí vyrážet Odisseas Vlachodimos! Následně pak Nicolás Otamendi poslal merunu na rohový kop.
     
    90+6
    Teď už by se měl pomalu pískat konec, ale sudí Manzano ještě nechává pokračovat ve hře. Rafa Silva si však Andrewa Robertsona obhodit nedokázal.
     
    90+5
    Nicolás Otamendi a Fabinho jsou zpět na hřišti. Centr z levé strany od rohového praporku v podání Alejandra Grimalda však žádného ze spoluhráčů nenašel.
     
    90+4
    Samozřejmě se musí ještě chvilku hrát, Nicolás Otamendi musí také za postranní čáru. Orli budou zahrávat ještě jeden rohový kop.
     
    90+3
    Jenže Fabinho stále leží na trávníku u vlastní klece. Nyní se mu povedlo posadit. Konečně jej dva lékaři zvedli na nohy a odvedou ho do zámezí. Záložník Reds se už usmívá.
     
    90+2
    Fabinho stále leží na hrací ploše a spěchají k němu lékaři, kteří se ho pokusí dostat do stavu, ve kterém by byl schopen zápas dohrát.
     
    90+1
    Sudí Manzano ještě nastavuje tři minuty. Lisabon už rozehrál, po centru na zadní tyč Reds se střetli hlavami dvě trojky – Alejandro Grimaldo a Fabinho. Zvlášť záložník Liverpoolu nevypadá moc dobře, soupeř mu dal čelem do zátylku.
     
    90
    Po faulu na pravé straně budou hráči Benficy ještě zahrávat standardní situaci krátce před vypršením základní hrací doby.
     
    89
    Reds ihned po vstřelené brance ještě vystřídají, aby potáhli čas. Na trávníku jsou zkušený James Milner a Joe Gomez. Mezitím ale hraje gólman Orlů Odisseas Vlachodimos.
     
    88
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Naby Keïta, přichází James Milner.
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Trent Alexander-Arnold, přichází Joe Gomez.
    87. Luis DÍAZ - 1:3

    Petr Šatalík

    Branky: 49. Núñez (R. Silva) – 17. Konaté (Robertson), 34. Mané (L. Díaz), 87. L. Díaz (Keïta)

    Karty:   63. Taarabt (BNF) – 58. Th. Alcântara (LIV)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 5:5. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 7:15.
    Benfica Lisabon: Vlachodimos – Gilberto, Otamendi (C), Vertonghen, Grimaldo – R. Silva, Weigl, Taarabt (70. Meïté), Everton (82. Jaremčuk) – Ramos (86. Mário) – Núñez.
    Náhradníci: Leite – Meïté, Seferović, Jaremčuk, D. Gonçalves, Mário, Lazaro, Radonjić, Bastiao Dias, A. Almeida, Bernardo, Morato.

    Trenér: Nélson Verissimo.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold (88. Joe Gomez), Konaté, V. van Dijk (C), Robertson – Keïta (88. Milner), Fabinho, Th. Alcântara (61. Firmino) – M. Salah (61. J. Henderson), Mané (61. Diogo Jota), L. Díaz.
    Náhradníci: Kelleher – Milner, Firmino, Joe Gomez, J. Henderson, Oxlade-Chamberlain, Jones, Minamino, Diogo Jota, Tsimikas, Matip, Elliott.

    Trenér: Jürgen Klopp.

    Rozhodčí: Jesús Gil Manzano – Diego Barbero, Ángel Nevado (všichni Španělsko)

    Diváci: 59 657
    Středa 13.04.2022
    Liverpool - Benfica 3:3

    Branky: 21. Konaté (Tsimikas), 55. Firmino (Diogo Jota), 65. Firmino (Tsimikas) – 32. Ramos, 73. Jaremčuk (Grimaldo), 82. Núñez (Mário)

    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 7:1. Rohy: 8:0. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 9:11.
    bahis siteleri