Winnipeg – Detroit 1:3 (kon.) | Washington – Tampa 4:3 (kon.) | St. Louis – Seattle 4:1 (kon.)
Vegas – Vancouver 1:5 (kon.) | Anaheim – Calgary 2:4 (kon.)
konec
St. Louis Blues
4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Seattle Kraken
Čtvrtek 07.04.2022, 02:08 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit. Na počtenou. (04:43:50)
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 096 diváků.
     
    3 hvězdy utkání

    1.Robert Thomas (STL) – 1+0
    2. Justin Faulk (STL) – 1+0
    3. Brayden Schenn (STL) – 0+2
     
    Kdo se postavil do brankoviště

    Ville Husso (STL) – 28 zákroků, 1 OG, úspěšnost zákroků 96,6 %, čas na ledě 59:59
    Chris Driedger (SEA) – 32 zákroků, 3 OG, úspěšnost zákroků 91,4 %, čas na ledě 58:46
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nezasáhl žádný Čech ani Slovák.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na bránu: 46 – 29
    Úspěšnost na buly: 48 % – 52 %
    Bloky: 7 – 12
    Využití přesilovek: 1/6 – 0/1
    Hity: 24 – 19
     
    St. Louis tak poráží v dnešním utkání Seattle poměrem 4:1. My můžeme konstatovat, že jde o zasloužené vítězství, protože Blues byli lepším celkem na hrací ploše a vytvářeli si nebezpečnější příležitosti než Krakeni. Do třetího dějství vstupovali Modrásci s těsným jednogólovým náskokem, který v 43. minutě pojistil poněkud lakrosovým způsobem Jordan Kyrou. Hosté se v závěru odhodlali ke hře bez gólmana. Díky tomu mohl upravit konečný výsledek i kapitán domácích Ryan O'Reilly, takže celkové skóre nakonec vyznívá výrazněji v prospěch jeho týmu, který si však dva body za dnešní výkon odnáší po právu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Will Borgen ještě hledal vysokým obloukem někoho ze spoluhráčů na útočné modré, obránci St. Louis si však už tuto situaci pohlídali.
     
    59:27
    Carson Soucy to ještě zkusil s ranou od modré čáry, tu si však Ville Husso bezpečně pohlídal a vyráží puk do rohu hrací plochy.
    58:45 Ryan O'REILLY - 4:1
     
    58:45
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues pečetí své dnešní vítězství! Colton Parayko získal kotouč v obranném pásmu, Brandon Saad ho ve středu kluziště předal na útočnou modrou RYANU O´REILLYMU, jenž pohodlně dojel k bráně soupeře a vstřelil jeden z nejsnadnějších gólů kariéry! St. Louis vede již 4:1! Asistence: Brandon Saad, Calle Rosén.
     
    58:07
    Bluesmani jsou kompletní. Seattle se nyní už odhodlává ke hře bez gólmana, Chris Driedger spěchá na střídačku a Krakeni hrají se šesti bruslaři v poli.
     
    57:27
    Victor Rask se dostal k ráně z pravého kruhu, ta však klec St. Louis minula opravdu o pořádný kus a puk po ní vyletěl z třetiny Blues.
     
    57:02
    Carson Soucy nahazoval kotouč od modré čáry do předbrankového prostoru, kde ho však žádný z jeho spoluhráčů nedokázal tečovat.
     
    56:37
    Colton Parayko drží kotouč v obranném pásmu Bluesmanů a nikam s rozehrávkou nespěchá, naopak sbírá cenné sekundy.
     
    56:04
    Colton Parayko vysekl kotouč v rohu kluziště Jordanu Eberlemu z čepele. Vyhodit jej přes obrannou modrou se mu však nepovedlo.
     
    55:36
    Důležité buly před klecí St. Louis vyhráli hokejisté Blues, kteří okamžitě poslali kotouč přes všechny čáry a zpoza vlastní svatyně tak musí rozehrávat Vince Dunn.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 9. R. Thomas (I. Barbašev, Bučněvič), 28. Faulk (B. Schenn, Leddy), 43. Kyrou (B. Schenn, Bortuzzo), 59. R. O'Reilly (Saad, C. Rosén) – 30. Eberle (Borgen, Donato)


    St. Louis Blues: Husso (Binnington) – Parayko, M. Scandella, Faulk, Leddy, Bortuzzo, C. Rosén – Perron, R. O'Reilly (C), Saad – Tarasenko (A), R. Thomas, Bučněvič – Kyrou, B. Schenn (A), I. Barbašev – Toropčenko, N. Walker, MacEachern.
    Trenér: Craig Berube.

    Seattle Kraken: Driedger (Grubauer) – A. Larsson (A), Vince Dunn, C. Fleury, Oleksiak, Borgen, Soucy – Eberle (A), Wennberg, Donato – Kuhlman, Sheahan, McCann – Lind, Gourde (A), V. Rask – Sprong, Geekie, Donskoi.
    Trenér: David Hakstol.

    Rozhodčí: Markovic, McIsaac – Barton, Daisy.

    Diváci: 18 096
    bahis siteleri