Winnipeg – Detroit 1:3 (kon.) | Washington – Tampa 4:3 (kon.) | St. Louis – Seattle 4:1 (kon.)
Vegas – Vancouver 1:5 (kon.) | Anaheim – Calgary 2:4 (kon.)
konec
St. Louis Blues
4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Seattle Kraken
Čtvrtek 07.04.2022, 02:08 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:45 Ryan O'REILLY - 4:1
     
    58:45
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues pečetí své dnešní vítězství! Colton Parayko získal kotouč v obranném pásmu, Brandon Saad ho ve středu kluziště předal na útočnou modrou RYANU O´REILLYMU, jenž pohodlně dojel k bráně soupeře a vstřelil jeden z nejsnadnějších gólů kariéry! St. Louis vede již 4:1! Asistence: Brandon Saad, Calle Rosén.
     
    58:07
    Bluesmani jsou kompletní. Seattle se nyní už odhodlává ke hře bez gólmana, Chris Driedger spěchá na střídačku a Krakeni hrají se šesti bruslaři v poli.
     
    55:16
    Tak přece jen se Krakeni také dočkají přesilové hry. Alexej Toropčenko přidržel Willa Borgena za klecí Seattleu a inkasuje dvě trestné minuty.
     
    52:11
    Alexander Wennberg zahákoval u klece St. Louis Justina Faulka a půjde na trestnou lavici. Seattle je dnes vyloučen popáté v zápase. Blues ještě nebyli na trestné ani jednou.
     
    49:49
    Jared McCann nyní na levém křídle šikovně vysunul Carsona Soucyho, jehož zakončení z bezprostřední blízkosti však Ville Husso zastavil svými betony.
     
    45:27
    Ivan Barbašev nahodil kotouč z levé strany do brankoviště Seattleu bekhendem a po teči Larssona se snažil dorážet Jordan Kyrou. Neúspěšně.
    42:34 Jordan KYROU - 3:1
     
    42:34
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je docela úsměvný gól Bluesmanů! JORDAN KYROU dostal puk do předbrankového prostoru, odkud se ho snažil odehrát Cale Fleury. Jeho vyhození Kyrou ze vzduchu držadlem hole sklepl trochu níž, aby podruhé zasáhl touš nad ledem holí a z bezprostřední blízkosti tak propálil bezmocného Driedgera! St. Louis vede opět o dvě branky – 3:1! Asistence: Brayden Schenn, Robert Bortuzzo.
     
    39:37
    Brandon Saad se dostal v předbrankovém prostoru k bekhendovému zakončení, jenže Chris Driedger předvedl další velice dobrý zákrok lapačkou a jeho pokus chytá!
     
    39:27
    Carson Soucy to byl, kdo za klecí Seattleu krosčekem poslal k zemi Ryana O'Reillyho a už usedá na trestnou lavici. Blues budou hrát čtvrtou přesilovku.
     
    38:11
    Tohle bylo něco! Morgan Geekie obdržel prudkou přihrávku do úniku a šel sám na bránu St. Louis! V tom se však k němu zezadu jako vysokorychlostní vlak přiřítil Nick Leddy a touš mu prostě sebral vlastní holí! Skvělá defenzivní práce beka Bluesmanů!
     
    37:09
    Jordan Eberle se vytočil na levém kruhu a jeho ránu z otočky pod horní tyčku vyrážel Ville Husso jen s velkými problémy!
     
    34:32
    Ryan O'Reilly dostal kotouč do mezikruží, jenže projektil z jeho čepele opět vyráží skvělý Chris Driedger do ochranné sítě za svou svatyní!
     
    33:29
    Vladimir Tarasenko obdržel kotouč od Braydena Schenna na levý kruh a měl obrovskou šanci! Jeho ránu na přední tyč zastavuje Chris Driedger ukázkovým semaforem!
     
    33:17
    Joonas Donskoi putuje dnes podruhé na trestnou lavici. Tentokrát v obranném pásmu opravdu nepatrně zahákoval Kyroua a dostává dvě trestné minuty.
     
    32:43
    Morgan Geekie se na pravém kruhu odhodlal k další ráně, ale Ville Husso dokázal zneškodnit i jeho projektil a drží svůj tým v těsném vedení!
    29:55 Jordan EBERLE - 2:1
     
    29:55
    Seattle právě vstřelil branku!
    Nedáš a dostaneš nyní platí! Chvilku po tyčce v podání Roséna snižují Krakeni na 1:2! Will Borgen vystřelil od levého hrazení, Husso vyrazil jeho pokus jen před sebe, kde byl s dorážkou připraven JORDAN EBERLE, jenž puk rychle vrátil do klece St. Louis! Seattle ztrácí na svého soupeře už zase jen jeden gól! Asistence: Will Borgen, Ryan Donato.
     
    29:48
    Calle Rosén vystřelil na ose hřiště a jeho rána od modré čáry orazítkovala brankovou konstrukci za Chrisem Driedgerem!
    27:56 Justin FAULK - 2:0
     
    27:56
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues zaslouženě vedou 2:0! Na konci akce našel Brayden Schenn krásnou křižnou přihrávkou od pravého hrazení na levé straně v předbrankovém prostoru JUSTINA FAULKA, jenž z bezprostřední blízkosti propálil Chrise Drieggera na zadní tyč a zvyšuje tak náskok St. Louis! Modrásci vedou již o dvě branky! Asistence: Brayden Schenn, Nick Leddy.
     
    26:58
    Opět situace tři na dva a opět u toho byl Robert Thomas. Ten dostal od Vladimira Tarasenka přihrávku zleva na vrchol kruhů a jeho ránu zastavila levá tyč svatyně Krakenů!
     
    21:42
    O kotouč oba celky bojovaly ve středu hrací plochy, Jordan Kyrou se nakonec nechal předskočit Karsonem Kuhlmanem a jeho ránu z levé strany musel Ville Husso zastavit svými betony!
     
    15:58
    Brandon Saad se dostal k zakončení z bezprostřední blízkosti v předbrankovém prostoru, jenže Chris Driedger předvedl skvělý zákrok lapačkou!
     
    12:49
    Ryan O'Reilly nyní na půlící čáře špatně rozehrál a na druhé straně zakončoval z pravé strany Kole Lind, jehož pokus zazvonil na pravou tyč svatyně Hussa!
    08:38 Robert THOMAS - 1:0
     
    08:38
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    St. Louis využívá početní výhodu a ujímá se vedení v zápase! Takhle má vypadat situace tři na dva! ROBERT THOMAS na levé straně nespěchal, zpomalil a přihrál do druhé vlny na Ivana Barbaševa, jenž mu puk bleskově vrátil na křídlo a Thomas pak ostrou ranou propálil pozdě se přesouvajícího Chrise Driedgera na přední tyči! Blues vedou 1:0! Asistence: Ivan Barbašev, Pavel Bučněvič.
     
    07:04
    Následně se však do obrovské šance ve vlastním oslabení dostal Carson Soucy, jenž střílel z prostoru mezi kruhy na klec Blues a trefil tyčku!
     
    05:33
    A St. Louis bude hrát další přesilovku, tentokrát čtyřminutovou. Jared McCann totiž za vlastní klecí trefil holí do obličeje Parayka a ten má ve tváři krvavý šrám, což se trestá dvojitým menším trestem.
     
    04:49
    Jordan Kyrou se dostal ke střele na ose hřiště, jenže jeho ránu dokázal pozorný Chris Driedger vyrazit ke svým obráncům.
     
    02:59
    Uvidíme první přesilovou hru a tu si zahrají Blues. Joonas Donskoi podrazil za bránou soupeře Nathana Walkera a fasuje dvě trestné minuty.
     
    02:43
    Jordan Kyrou šel sám na klec Seattleu, forhendovou kličkou si položil Driedgera, ale svou střelou nakonec netrefil klec Krakenů.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 9. R. Thomas (I. Barbašev, Bučněvič), 28. Faulk (B. Schenn, Leddy), 43. Kyrou (B. Schenn, Bortuzzo), 59. R. O'Reilly (Saad, C. Rosén) – 30. Eberle (Borgen, Donato)


    St. Louis Blues: Husso (Binnington) – Parayko, M. Scandella, Faulk, Leddy, Bortuzzo, C. Rosén – Perron, R. O'Reilly (C), Saad – Tarasenko (A), R. Thomas, Bučněvič – Kyrou, B. Schenn (A), I. Barbašev – Toropčenko, N. Walker, MacEachern.
    Trenér: Craig Berube.

    Seattle Kraken: Driedger (Grubauer) – A. Larsson (A), Vince Dunn, C. Fleury, Oleksiak, Borgen, Soucy – Eberle (A), Wennberg, Donato – Kuhlman, Sheahan, McCann – Lind, Gourde (A), V. Rask – Sprong, Geekie, Donskoi.
    Trenér: David Hakstol.

    Rozhodčí: Markovic, McIsaac – Barton, Daisy.

    Diváci: 18 096
    bahis siteleri