Winnipeg – Detroit 1:3 (kon.) | Washington – Tampa 4:3 (kon.) | St. Louis – Seattle 4:1 (kon.)
Vegas – Vancouver 1:5 (kon.) | Anaheim – Calgary 2:4 (kon.)
konec
St. Louis Blues
4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Seattle Kraken
Čtvrtek 07.04.2022, 02:08 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit. Na počtenou. (04:43:50)
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 096 diváků.
     
    3 hvězdy utkání

    1.Robert Thomas (STL) – 1+0
    2. Justin Faulk (STL) – 1+0
    3. Brayden Schenn (STL) – 0+2
     
    Kdo se postavil do brankoviště

    Ville Husso (STL) – 28 zákroků, 1 OG, úspěšnost zákroků 96,6 %, čas na ledě 59:59
    Chris Driedger (SEA) – 32 zákroků, 3 OG, úspěšnost zákroků 91,4 %, čas na ledě 58:46
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nezasáhl žádný Čech ani Slovák.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na bránu: 46 – 29
    Úspěšnost na buly: 48 % – 52 %
    Bloky: 7 – 12
    Využití přesilovek: 1/6 – 0/1
    Hity: 24 – 19
     
    St. Louis tak poráží v dnešním utkání Seattle poměrem 4:1. My můžeme konstatovat, že jde o zasloužené vítězství, protože Blues byli lepším celkem na hrací ploše a vytvářeli si nebezpečnější příležitosti než Krakeni. Do třetího dějství vstupovali Modrásci s těsným jednogólovým náskokem, který v 43. minutě pojistil poněkud lakrosovým způsobem Jordan Kyrou. Hosté se v závěru odhodlali ke hře bez gólmana. Díky tomu mohl upravit konečný výsledek i kapitán domácích Ryan O'Reilly, takže celkové skóre nakonec vyznívá výrazněji v prospěch jeho týmu, který si však dva body za dnešní výkon odnáší po právu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Will Borgen ještě hledal vysokým obloukem někoho ze spoluhráčů na útočné modré, obránci St. Louis si však už tuto situaci pohlídali.
     
    59:27
    Carson Soucy to ještě zkusil s ranou od modré čáry, tu si však Ville Husso bezpečně pohlídal a vyráží puk do rohu hrací plochy.
    58:45 Ryan O'REILLY - 4:1
     
    58:45
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues pečetí své dnešní vítězství! Colton Parayko získal kotouč v obranném pásmu, Brandon Saad ho ve středu kluziště předal na útočnou modrou RYANU O´REILLYMU, jenž pohodlně dojel k bráně soupeře a vstřelil jeden z nejsnadnějších gólů kariéry! St. Louis vede již 4:1! Asistence: Brandon Saad, Calle Rosén.
     
    58:07
    Bluesmani jsou kompletní. Seattle se nyní už odhodlává ke hře bez gólmana, Chris Driedger spěchá na střídačku a Krakeni hrají se šesti bruslaři v poli.
     
    57:27
    Victor Rask se dostal k ráně z pravého kruhu, ta však klec St. Louis minula opravdu o pořádný kus a puk po ní vyletěl z třetiny Blues.
     
    57:02
    Carson Soucy nahazoval kotouč od modré čáry do předbrankového prostoru, kde ho však žádný z jeho spoluhráčů nedokázal tečovat.
     
    56:37
    Colton Parayko drží kotouč v obranném pásmu Bluesmanů a nikam s rozehrávkou nespěchá, naopak sbírá cenné sekundy.
     
    56:04
    Colton Parayko vysekl kotouč v rohu kluziště Jordanu Eberlemu z čepele. Vyhodit jej přes obrannou modrou se mu však nepovedlo.
     
    55:36
    Důležité buly před klecí St. Louis vyhráli hokejisté Blues, kteří okamžitě poslali kotouč přes všechny čáry a zpoza vlastní svatyně tak musí rozehrávat Vince Dunn.
     
    55:16
    Tak přece jen se Krakeni také dočkají přesilové hry. Alexej Toropčenko přidržel Willa Borgena za klecí Seattleu a inkasuje dvě trestné minuty.
     
    55:08
    Ke střele se nyní dostal Jordan Eberle, jenž pálil z předbrankového prostoru. Ville Husso však byl pozorný a drží bezpečný náskok svého celku.
     
    54:38
    Seattle již hraje v plném počtu. Vladimir Tarasenko obdržel přihrávku do rohu hrací plochy, tam však nepřetlačil bránícího Jamieho Oleksiaka.
     
    54:02
    Další buly před klecí Driedgera dopadlo lépe pro St. Louis a Justin Faulk rozdává kotouč na modré čáře doleva, kde je Pavel Bučněvič.
     
    53:31
    Přesilovka se Bluesmanům nedaří, znovu letí kotouč do jejich obranného pásma, kde ho sbírá Brayden Schenn, jenž se ještě pokusí zaútočit.
     
    53:05
    Krakeni vyhazují kotouč přes všechny čáry. Ville Husso zastavuje puk u své branky svou velkou hokejkou a pomáhá Davidu Perronovi s rozehrávkou.
     
    52:36
    Vhazování před svatyní Krakneů zvládli lépe Bluesmani, jenže ti nedokázali udržet pásmo a Justin Faulk měl plné ruce práce s tím, aby uhlídal do úniku se deroucího Karsona Kuhlmana.
     
    52:11
    Alexander Wennberg zahákoval u klece St. Louis Justina Faulka a půjde na trestnou lavici. Seattle je dnes vyloučen popáté v zápase. Blues ještě nebyli na trestné ani jednou.
     
    51:37
    Obránci St. Louis drží kotouč v obranném pásmu, nyní čekali, až Brayden Schenn dostřídá, jelikož byl po nějakém souboji mimo záběr očividně otřesen. Následně rozehrává Colton Parayko.
     
    51:15
    Brayden Schenn nyní trochu riskoval v obranném pásmu, když volil přihrávku přes hůl Victora Raska, jenž ale kotouč zachytit nedokázal.
     
    50:37
    Victor Rask se žene po pravém křídle kupředu jako chrt. Puk následně předává na Daniela Spronga v rohu kluziště.
     
    50:18
    Colton Parayko prodlužuje kotouč na pravém hrazení a vysílá tak kupředu Davida Perrona, jenž se s pukem dostává za bránu Driedgera.
     
    49:49
    Jared McCann nyní na levém křídle šikovně vysunul Carsona Soucyho, jehož zakončení z bezprostřední blízkosti však Ville Husso zastavil svými betony.
     
    49:27
    Bluesmani nahodili kotouč za klec Krakenů a napadat spěchá Brandon Saad, kterému se však puk získat nepovedlo.
     
    49:04
    Alexander Wennberg nyní neustál svůj pokus o obrat u hrazení a padl na led, v akci Krakenů přesto pokračuje dál Jordan Eberle.
     
    48:37
    Pavel Bučněvič zachytil rozehrávku Krakenů ve středu hrací plochy a založil akci St. Louis, která však měla život doslova jepičí.
     
    48:10
    Colton Parayko nyní vyhodil kotouč do hlediště, sudí ale naznačují, že to bylo s tečí o tvrzené sklo. Paraykův výraz směrem k rozhodčím říká něco ve stylu: "No proto!" Vše však probíhá s úsměvem na rtech.
     
    47:58
    Robert Thomas nyní nezpracoval přihrávku na levé křídlo a prudký pas Blues tak končí na zakázaném uvolnění. Buly po pravici Hussa.
     
    47:16
    Alexander Wennberg se na pravém křídle dostal těsně za útočnou modrou čáru, kde ho okamžitě na těsno dostoupil Colton Parayko.
     
    46:58
    Ville Husso bude opět spolupracovat s Justinem Faulkem, když zastavuje kotouč za svou svatyní. Oba celky nyní střídají hráče.
     
    46:28
    Justin Faulk zachytává nahození na svou klec a schovává se s pukem za vlastní svatyni. Vysokou přihrávkou na pravou stranu následně hledá Davida Perrona.
     
    45:59
    Vhazování před bránou Krakenů vyhráli hokejisté Seattleu a Carson Soucy okamžitě poslal kotouč do středu hrací plochy.
     
    45:27
    Ivan Barbašev nahodil kotouč z levé strany do brankoviště Seattleu bekhendem a po teči Larssona se snažil dorážet Jordan Kyrou. Neúspěšně.
     
    44:58
    St Louis nahazuje kotouč za klec Seattleu, kam spěchá napadat Ivan Barbašev, jenž po hrazení přihrává Justinu Faulkovi.
     
    44:27
    Daniel Sprong se snažil na levém křídle procpat kotouč ke spoluhráči, jenže Pavel Bučněvič měl ještě dost sil na to, aby se vrátil dozadu a jeho pas zastavil.
     
    43:58
    Na druhou stranu se nyní rychle hnali v situaci dva na dva hráči Blues, jenže Pavel Bučněvič bekhendem prudký pas na pravou stranu nezpracoval ideálně.
     
    43:27
    Will Borgen se dostal s pukem až do prostoru před klecí St. Louis, kde mu však černá pryž sjela z čepele k zadnímu hrazení.
    42:34 Jordan KYROU - 3:1
     
    42:34
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je docela úsměvný gól Bluesmanů! JORDAN KYROU dostal puk do předbrankového prostoru, odkud se ho snažil odehrát Cale Fleury. Jeho vyhození Kyrou ze vzduchu držadlem hole sklepl trochu níž, aby podruhé zasáhl touš nad ledem holí a z bezprostřední blízkosti tak propálil bezmocného Driedgera! St. Louis vede opět o dvě branky – 3:1! Asistence: Brayden Schenn, Robert Bortuzzo.
     
    42:23
    A Seattle je už kompletní, kotouč však má nyní na pravé straně Brayden Schenn, která už proniklo do třetiny Krakenů.
     
    41:49
    Marco Scandella zpracoval kotouč na pravé straně u modré čáry, jeho nahození za klec Seattleu zastavili beci Krakenů, kteří vysouvají na levé straně Ryana Donata.
     
    41:22
    Pavel Bučněvič zachytil vyhození Seattleu a sám nakonec nahodil kotouč na klec Krakenů, Chris Driedger však s jeho projektilem neměl velké potíže.
     
    40:49
    Blues zamknuli svého soupeře v jeho třetině, jenže Vladimir Tarasenko číhal na puk na pravém kruhu marně, defenziva Krakenů ho k němu nepustila.
     
    40:18
    St. Louis nakonec získalo kotouč na úvodním vhazováním a dostalo ho za svou klec, kde zakládá akci rychlonohý David Perron.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Blues ještě zbývá minuta a půl přesilovky.
     
    Hokejisté obou celků se vrací na hrací plochu, třetí třetina odstartuje za malý okamžik.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:57.
     
    Střely na bránu v 2. třetině (celkem)

    St. Louis Blues – 13 (24)
    Seattle Kraken – 11 (20)
     
    Druhé dějství souboje Blues s Krakeny přineslo po jednom gólu na každé straně. Na zásah Justina Faulka z 28. minuty bleskově odpověděl Jordan Eberle. Hra byla v druhém dějství opět relativně vyrovnaná, v útočném pásmu však bylo podstatně nebezpečnější St. Louis, které si na rozdíl od svého soupeře dokázalo vytvořit několik velkých šancí a Seattle tak vděčí především Chrisi Driedgerovi za to, že zatím prohrává jen o gól. Lepším týmem v této dvacetiminutovce určitě nebyl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Ze hry zbyla jediná vteřina, která se musí dohrát. Vhazovat se samozřejmě bude před svatyní Krakenů, Ville Husso tak míří na střídačku. Blues budou hrát sekundu v šesti.
     
    39:59
    Jordan Kyrou naznačil na vrcholu levého kruhu, že bude přihrávat, jenže pak prudce vypálil na přední tyč a Chris Driedger musel jeho pokus ztlumit na své hrudi!
     
    39:37
    Brandon Saad se dostal v předbrankovém prostoru k bekhendovému zakončení, jenže Chris Driedger předvedl další velice dobrý zákrok lapačkou a jeho pokus chytá!
     
    39:27
    Carson Soucy to byl, kdo za klecí Seattleu krosčekem poslal k zemi Ryana O'Reillyho a už usedá na trestnou lavici. Blues budou hrát čtvrtou přesilovku.
     
    39:17
    Nick Leddy posílá v rohu kluziště kotouč za klec Krakenů, kde hraje Ryan O'Reilly, který byl zezadu sražen k ledu a bude se vylučovat.
     
    38:58
    Will Borgen se snažil rozehrát na levé straně, jenže jeho prudký pas končí zakázaným uvolněním a zadýchaný bek Krakenů nerad jede ke své kleci.
     
    38:11
    Tohle bylo něco! Morgan Geekie obdržel prudkou přihrávku do úniku a šel sám na bránu St. Louis! V tom se však k němu zezadu jako vysokorychlostní vlak přiřítil Nick Leddy a touš mu prostě sebral vlastní holí! Skvělá defenzivní práce beka Bluesmanů!
     
    38:01
    Yanni Gourde se šikovně zmocnil puku za svatyní Blues a předal ho na modrou čáru, odkud však Larsson pálil nepřesně.
     
    37:37
    Pavel Bučněvič startuje za nahozeným pukem po pravém hrazení a za klecí Seattleu svádí osobní souboj s Adamem Larssonem.
     
    37:09
    Jordan Eberle se vytočil na levém kruhu a jeho ránu z otočky pod horní tyčku vyrážel Ville Husso jen s velkými problémy!
     
    37:01
    Vhazování před svatyní Seattleu vyhráli hokejisté St. Louis, kteří se však s pukem v pásmu dlouho neudrželi a na druhou stranu spěchá Alexander Wennberg.
     
    36:35
    Nathan Walker nahazuje touš za klec Seattleu, tam však bude první Cale Fleury. který ale nedokázal vyhodit puk z třetiny Krakenů a Chris Driedger tak o chvíli později musel schovat touš pod svou lapačku. Následně se Fleury ještě dostal do menší roztržky s Mackenziem MacEachernem.
     
    36:16
    Jordan Eberle zachytil kotouč rukavicí v obranném pásmu a nakonec zvládl rozehrát po pravém hrazení. Puk má Ryan Donato.
     
    35:31
    Seattle je opět kompletní, jenže Marco Scandella si to stále s pukem krouží po jeho obranném pásmu. Zakončení z bezprostřední blízkosti se však s úspěchem nesetkalo.
     
    35:07
    Robert Thomas zavezl kotouč do třetiny Krakenů a Ivan Barbašev od něj následně obdržel přihrávku na levou stranu.
     
    34:32
    Ryan O'Reilly dostal kotouč do mezikruží, jenže projektil z jeho čepele opět vyráží skvělý Chris Driedger do ochranné sítě za svou svatyní!
     
    34:26
    Vladimir Tarasenko znovu dostal puk na pravou stranu a s ránou ani trochu neváhal. Jeho pokus však postrádal potřebnou přesnost.
     
    34:04
    Brayden Schenn zavezl kotouč po levém hrazení do třetiny Krakenů a přihrává na modrou čáru, kde hraje Nick Leddy.
     
    33:29
    Vladimir Tarasenko obdržel kotouč od Braydena Schenna na levý kruh a měl obrovskou šanci! Jeho ránu na přední tyč zastavuje Chris Driedger ukázkovým semaforem!
     
    33:17
    Joonas Donskoi putuje dnes podruhé na trestnou lavici. Tentokrát v obranném pásmu opravdu nepatrně zahákoval Kyroua a dostává dvě trestné minuty.
     
    32:43
    Morgan Geekie se na pravém kruhu odhodlal k další ráně, ale Ville Husso dokázal zneškodnit i jeho projektil a drží svůj tým v těsném vedení!
     
    32:15
    Ryan Donato se dostal k ráně z levého kruhu, jenže Ville Husso měl přední tyč pokrytou a jeho pokus vyráží do rohu hrací plochy.
     
    31:42
    Jordan Eberle sbírá kotouč v rohu hrací plochy za klecí Blues, Pavel Bučněvič mu ale zatím visí za krkem jako buldok.
     
    31:18
    Hokejisté Seattleu se znovu pokusili rychle přenést hru ke kleci Blues, ale Alexej Toropčenko si pohlídá, že sudí odpískají icing.
     
    30:37
    Buly ve středním pásmu vyznělo lépe pro hokejisty St. Louis. Jordan Kyrou okamžitě dostal pas na pravou stranu k útočné modré, jenže touš nezpracoval.
     
    30:16
    Will Borgen nyní dostává po své asistenci chuť do hry, u hrazení si nyní počíhal na Saada, kterého čistým hitem přišpendlil na mantinel.
    29:55 Jordan EBERLE - 2:1
     
    29:55
    Seattle právě vstřelil branku!
    Nedáš a dostaneš nyní platí! Chvilku po tyčce v podání Roséna snižují Krakeni na 1:2! Will Borgen vystřelil od levého hrazení, Husso vyrazil jeho pokus jen před sebe, kde byl s dorážkou připraven JORDAN EBERLE, jenž puk rychle vrátil do klece St. Louis! Seattle ztrácí na svého soupeře už zase jen jeden gól! Asistence: Will Borgen, Ryan Donato.
     
    29:48
    Calle Rosén vystřelil na ose hřiště a jeho rána od modré čáry orazítkovala brankovou konstrukci za Chrisem Driedgerem!
     
    29:36
    Jordan Eberle spěchal po pravé straně kupředu za prudkým pasem, jenže Colton Parayko měl k puku mnohem blíž a oprávněně se tak píská icing.
     
    29:12
    Vladimir Tarasenko vyráží po levém hrazení kupředu. Nahazuje kotouč za klec soupeře, kam se vydává brankář Krakenů Chris Driedger.
     
    28:41
    Krakeni nyní zavřeli Blues a Vince Dunn vypálil z levé strany od modré čáry, také s jeho ránou si však Ville Husso dokázal poradit.
     
    28:23
    Adam Larsson se nyní dostal ke střele na pravém kruhu, jenže jeho pokus končí na pozorném Hussovi, jenž jeho pokus vyrazil k hrazení.
    27:56 Justin FAULK - 2:0
     
    27:56
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues zaslouženě vedou 2:0! Na konci akce našel Brayden Schenn krásnou křižnou přihrávkou od pravého hrazení na levé straně v předbrankovém prostoru JUSTINA FAULKA, jenž z bezprostřední blízkosti propálil Chrise Drieggera na zadní tyč a zvyšuje tak náskok St. Louis! Modrásci vedou již o dvě branky! Asistence: Brayden Schenn, Nick Leddy.
     
    27:26
    Nick Leddy zaváží kotouč do třetiny Seattleu. Bluesmani nyní zamkli svého soupeře a rozjíždí kolotoč rychlých přihrávek.
     
    26:58
    Opět situace tři na dva a opět u toho byl Robert Thomas. Ten dostal od Vladimira Tarasenka přihrávku zleva na vrchol kruhů a jeho ránu zastavila levá tyč svatyně Krakenů!
     
    26:28
    Joonas Donskoi teď dokázal sjet s pukem na pravý kruh a jeho ránu na přední tyč musel Ville Husso vykopnout betonem.
     
    25:57
    Ryan Donato se nyní protlačil přes bránícího soupeře a pálil přes beka od modré čáry, Ville Husso jeho pokus zvládl vyrazit, vůbec však nevěděl, kde je puk. Naštěstí pro něj byl v rohu hrací plochy.
     
    25:38
    Z akce Seattleu však nic nebylo a na opačnou stranu hrací plochy jde ihned Jordan Kyrou, který táhne akci po levém křídle.
     
    25:01
    Jamie Oleksiak se velice šikovně prodral po pravém hrazení přes dva soupeře do třetiny St. Louis, kde zasekává puk a čeká na spoluhráče.
     
    24:31
    David Perron posílá z levé strany kotouč za klec Krakenů, tam však byli první obránci Seattleu, kteří vyhodí puk do středu hrací plochy.
     
    24:04
    Seattleu se nyní nepodařilo rozehrát na levém křídle, když se k puku dostal Kole Lind a Colton Parayko pohlídá, že sudí odpískají icing.
     
    23:55
    Nick Leddy a David Perron zakombinovali ve středním pásmu a St. Louis se na chvilku dostalo do třetiny protivníka, ne však na dlouho.
     
    23:27
    Will Borgen se dostal ke střele z pravé strany od modré čáry. Jeho pokus však pozorný Ville Husso vykopává betonem do rohu kluziště.
     
    23:01
    Následně ještě St. Louis zahrozilo na pravé straně, jenže ránu Coltona Parayka chytá Chris Driedger do své lapačky.
     
    22:48
    Nathan Walker sbírá kotouč v rohu kluziště a posouvá ho na modrou čáru, odkud nepřesně vypálil Marco Scandella, jehož pokus se odráží od zadního hrazení.
     
    22:27
    Jamie Oleksiak se tlačil kupředu po pravé straně, kotouč postrčil na Ryana Donata, jenž však byl následně sražen k zemi Alexejem Toropčenkem.
     
    21:42
    O kotouč oba celky bojovaly ve středu hrací plochy, Jordan Kyrou se nakonec nechal předskočit Karsonem Kuhlmanem a jeho ránu z levé strany musel Ville Husso zastavit svými betony!
     
    21:05
    Brandon Saad se důrazně prodral přes obránce Seattleu k zakončení z bezprostřední blízkosti a Chris Driedger musel okamžitě na led, aby jeho pokus zastavil.
     
    20:38
    Adam Larsson se na pravém křídle dostal téměř do nulového úhlu, přesto ještě zkusil vystřelit, jenže jeho pokus byl nepřesný.
     
    20:18
    Úvodní vhazování druhého dějství zvládli lépe hokejisté Krakenů, kteří ale následně nedokázali poslat puk kupředu, když jejich pas zastavil Justin Faulk.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hokejisté obou mužstev jsou zpět na hrací ploše, druhá třetina začíná.
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 3:00.
     
    Střely na bránu v 1. třetině

    St. Louis Blues – 11
    Seattle Kraken – 9
     
    Máme za sebou zajímavou první třetinu souboje St. Louis se Seattlem. Blues v ní hráli skoro šest minut v početní výhodě a v přesilovce zatím vstřelili zásluhou Roberta Thomase jediný gól utkání po krásné akci tři na dva. Krakeni však na to, že hráli dlouhé oslabení, zvládli soupeři konkurovat a rozhodně nebyli o moc pozadu. Na startu druhé dvacetiminutovky tak budou mít jen jednogólovou ztrátu, která se dá rychle smazat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    Vladimir Tarasenko si ještě vyměnil kotouč s Robertem Thomasem. Do zakončení se už však ani jeden z hokejistů Blues dostat nestihl.
     
    19:40
    Vladimir Tarasenko nastartoval své rychlé nohy a po pravém křídle se dostává do třetiny Seattleu a za jeho branku.
     
    18:38
    Carson Soucy se hnal na levé straně do situace dva na jednoho, jeho pas na volného spoluhráče však přes Perrona neprošel.
     
    18:17
    Victor Rask zvládl pošťouchnout puk na půlící čáře směrem kupředu, jenže tam už nikdo z jeho spoluhráčů nebyl a Blues otáčí hru.
     
    17:48
    Brayden Schenn sbírá kotouč za klecí Krakenů a předává ho na Jordana Kyroua, jehož pokus z levé strany však postrádal přesnost.
     
    17:20
    Jordan Eberle vnikl na levém křídle do třetiny soupeře, jenže Marco Scandella ho tvrdě přibyl hitem na hrazení a jeho postup zastavil.
     
    16:48
    Bluesmani drží kotouč za svou klecí. Následně jde černá pryž na pravé hrazení, kde hraje Ryan O'Reilly. Musí ale poslat puk zase za sebe, cestu kupředu volnou nemá.
     
    16:16
    Hokejisté St. Louis se hnali po pravé straně opět do pásma Krakenů, Davidu Perronovi však byl odpískán ofsajd a následně se strhla potyčka.
     
    15:58
    Brandon Saad se dostal k zakončení z bezprostřední blízkosti v předbrankovém prostoru, jenže Chris Driedger předvedl skvělý zákrok lapačkou!
     
    15:27
    Ivan Barbašev dostal kotouč od Jordana Kyroua na modrou čáru a jeho dalekonosný projektil neminul klec Seattleu o moc.
     
    14:58
    Ivan Barbašev nakonec uklidňuje hru a zaváží kotouč za svou klec, oba celky mezitím posílají na led čerstvé síly.
     
    14:16
    Kupředu vyráží po pravém křídle Karson Kuhlman, jenž však dojel kotouč až ve chvíli, kdy ho už měl pod kontrolou Justin Faulk, se kterým svádí osobní souboj.
     
    13:38
    Pavel Bučněvič prokázal něco ze svého umění v třetině soupeře a po jeho pasu pálil Robert Thomas z mezikruží. Nepřesně.
     
    13:16
    Jordan Eberle dostal kotouč na levou stranu, jenže jeho pokus z kruhu jen zarachotil na zadním hrazení za klecí Blues.
     
    12:49
    Ryan O'Reilly nyní na půlící čáře špatně rozehrál a na druhé straně zakončoval z pravé strany Kole Lind, jehož pokus zazvonil na pravou tyč svatyně Hussa!
     
    12:28
    St. Louis zavírá svého soupeře v jeho třetině, Jordan Kyrou má kotouč za klecí Seattleu a hledá pohledem volného spoluhráče.
     
    12:04
    Jamie Oleksiak prudce přihrál na levé straně na Morgana Geekieho, kterého puk trefil do brusle a od ní se odrazil do rohu kluziště.
     
    11:39
    Následně se svěřenci Davida Hakstola vydali po levé straně kupředu, jenže je zastavilo postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    11:27
    Brayden Schenn dostal přihrávku na levé hrazení, ale proti bránícím hráčům Krakenů touš udržet na čepeli nedokázal.
     
    10:48
    Jared McCann nahazuje kotouč z levé strany za klec Blues, tam jsou však pouze hráči St. Louis. Na druhou stranu spěchá s pukem Robert Bortuzzo.
     
    10:17
    Ryan O'Reilly se vydal po pravém hrazení kupředu a v rohu kluziště předává kotouč na Davida Perrona, jenž situaci dojel a jeho ránu z ostrého úhlu kryje Chris Driedger ve své výstroji.
     
    09:50
    Krakeni se usazují v pásmu protivníka, Ryan Donato však na zadním hrazení Marca Scandellu v osobním souboji přetlačil nedokázal.
     
    09:17
    Adam Larsson si nyní nebral servítky a vystřelil z pravé strany od modré čáry, gólman Blues Ville Husso však jeho střelu viděl a chytá ji do náruče.
    08:38 Robert THOMAS - 1:0
     
    08:38
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    St. Louis využívá početní výhodu a ujímá se vedení v zápase! Takhle má vypadat situace tři na dva! ROBERT THOMAS na levé straně nespěchal, zpomalil a přihrál do druhé vlny na Ivana Barbaševa, jenž mu puk bleskově vrátil na křídlo a Thomas pak ostrou ranou propálil pozdě se přesouvajícího Chrise Driedgera na přední tyči! Blues vedou 1:0! Asistence: Ivan Barbašev, Pavel Bučněvič.
     
    08:16
    Krakeni se skvěle brání, znovu mohou jít kupředu, o což se nyní zasloužil Will Borgen, jenž přijel podpořit jejich útočný výpad.
     
    07:48
    Pavel Bučněvič se snažil na levé straně poslat přihrávku za sebe na Fualka, jenže tu skvěle vystihl Yanni Gourde, který zastavuje akci soupeře.
     
    07:04
    Následně se však do obrovské šance ve vlastním oslabení dostal Carson Soucy, jenž střílel z prostoru mezi kruhy na klec Blues a trefil tyčku!
     
    06:28
    Pavel Bučněvič dostal kotouč na vrchol levého kruhu a jeho pokus musel Chris Driedger vyrazit do rohu hrací plochy.
     
    06:16
    Krakenům se podařilo vyhodit kotouč přes všechny čáry až za klec Hussa, odkud bude nyní rozehrávat Justin Faulk.
     
    05:33
    A St. Louis bude hrát další přesilovku, tentokrát čtyřminutovou. Jared McCann totiž za vlastní klecí trefil holí do obličeje Parayka a ten má ve tváři krvavý šrám, což se trestá dvojitým menším trestem.
     
    05:20
    Následně Seattle poslal kotouč přes všechny čáry a jelikož už je Joonas Donskoi zpět na ledě, píská se zakázané uvolnění.
     
    04:49
    Jordan Kyrou se dostal ke střele na ose hřiště, jenže jeho ránu dokázal pozorný Chris Driedger vyrazit ke svým obráncům.
     
    04:16
    To Vladimir Tarasenko si už na stejném místě nebral servítky a jeho ostrý projektil do bližšího horního rohu pořádně provětral lapačku Driedgera.
     
    03:58
    Ryan O'Reilly dlouho kombinoval na pravé straně kluziště se spoluhráči, jenže se nakonec k zakončení z kruhu vůbec neodhodlal.
     
    03:16
    Krakenům se daří vyhodit kotouč přes všechny čáry. Za klecí St. Louis ho musí krotit na své holi gólman Ville Husso.
     
    02:59
    Uvidíme první přesilovou hru a tu si zahrají Blues. Joonas Donskoi podrazil za bránou soupeře Nathana Walkera a fasuje dvě trestné minuty.
     
    02:43
    Jordan Kyrou šel sám na klec Seattleu, forhendovou kličkou si položil Driedgera, ale svou střelou nakonec netrefil klec Krakenů.
     
    02:31
    Ivan Barbašev se dostal ke střele z vrcholu kruhů, jenže Chris Driedger jeho pokus dobře viděl a zvládl ho vyrazit do rohu kluziště.
     
    02:04
    Kupředu se šikovně prokličkoval Jordan Kyrou, jenž nahazuje puk do rohu hrací plochy, kam sjíždí Brayden Schenn.
     
    01:34
    David Perron se dostal ke střele z vrcholu pravého kruhu přes beka, Chris Driedger však přední tyč pokryl a kotouč chytá do náruče.
     
    01:18
    Riley Sheahan nezpracoval kotouč na obranné modré, takže mohl kupředu ještě Ryan O'Reilly, jenž však v útočném pásmu moc dlouho nepobyl.
     
    00:45
    Robert Thomas se málem na pravé straně dostal do úniku, ale prudký pas dojel příliš pozdě a tak místo střely volil objetí brány. Chris Driedger se ale k druhé tyčce proti jeho zakončení stihl přemístit.
     
    00:18
    Úvodní buly vyhráli Krakeni, kteří okamžitě nahodili kotouč za klec Blues, kde ho zpracoval Ville Husso a na druhou stranu už pádí Vladimir Tarasenko.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky jsou na hrací ploše, duel začíná.
     
    Úvodní buly by mělo padnout ve 2:08.
     
    Zápasy za Atlantikem začínají s mírným zpožděním, které je u těchto duelů běžné, nedivte se tedy, že duel začne o pár minut později než v avizovaných 2:00.
     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: Husso (Binnington) – Parayko (A), M. Scandella, Faulk, Leddy, Bortuzzo, C. Rosén – Perron, R. O'Reilly (C), Saad – Tarasenko (A), R. Thomas, Bučněvič – Kyrou, B. Schenn, I. Barbašev – Toropčenko, N. Walker, MacEachern.
    Trenér: Craig Berube.

    Seattle Kraken: Driedger (Grubauer) – A. Larsson (A), Vince Dunn, C. Fleury, Oleksiak, Borgen, Soucy – Eberle (A), Wennberg, Donato – Kuhlman, Sheahan, McCann – Lind, Gourde (A), V. Rask – Sprong, Geekie, Donskoi.
    Trenér: David Hakstol.

    Rozhodčí: Markovic, McIsaac – Barton, Daisy.
     
    Československá stopa v utkání

    Ani za jeden tým nehraje žádný Čech ani Slovák.
     
    Vzájemné zápasy

    14.1.22 St. Louis Blues – Seattle Kraken 2:1
    22.1.22 Seattle Kraken – St. Louis Blues 0:5
     
    Seattle Kraken

    Nováček soutěže se na konci základní části první sezóny ocitá až na předposledním 15. fleku Západní konference se ziskem pouhých padesáti bodů. O jediný bodík tak setrvává před úplným chvostem pelotonu NHL, na němž jsou Arizona a Montreal. Do play off se Krakeni letos jistojistě nepodívají a budou si muset hodně namáhat hlavu s tím, co a jak podniknout, aby příští ročník neopakovali ten aktuální.
    Forma Seattleu je není dobrá, z posledních pěti duelů vytěžili pouhé čtyři body za dvě výhry a tři porážky. V sobotu Krakeni padli na vlastním ledě 2:5 s Vegas. V pondělí pak ale dokázali před svými fandy porazit Dallas 4:1.
     
    St. Louis Blues

    Bluesmani se aktuálně nachází na 4. místě Západní konference se ziskem osmaosmdesáti bodů. Směřují tak do play off, přesto nesmí nic podcenit, protože situace v konferenci je dramatická a 9. Vegas Golden Knights ztrácí pouhých šest bodíků. Přesto lze konstatovat, že St. Louis by ve vyřazovacích bojích chybět nemělo.
    Forma Blues je úžasná, z posledních pěti zápasů vytěžili hned devět bodů, když prohráli jediný duel a to ještě v prodloužení. V neděli zvítězili na ledě Calgary v divoké přestřelce 6:4, v úterý pak před vlastními tribunami vyzvali k souboji Arizonu, kterou smetli 5:1.
     
    Příjemnou hlubokou noc přeji všem fandům ledního hokeje. NHL dnes v noci pokračuje dalšími pěti duely. Společně budeme v textovém přenosu sledovat utkání St. Louis Blues se Seattle Kraken.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 9. R. Thomas (I. Barbašev, Bučněvič), 28. Faulk (B. Schenn, Leddy), 43. Kyrou (B. Schenn, Bortuzzo), 59. R. O'Reilly (Saad, C. Rosén) – 30. Eberle (Borgen, Donato)


    St. Louis Blues: Husso (Binnington) – Parayko, M. Scandella, Faulk, Leddy, Bortuzzo, C. Rosén – Perron, R. O'Reilly (C), Saad – Tarasenko (A), R. Thomas, Bučněvič – Kyrou, B. Schenn (A), I. Barbašev – Toropčenko, N. Walker, MacEachern.
    Trenér: Craig Berube.

    Seattle Kraken: Driedger (Grubauer) – A. Larsson (A), Vince Dunn, C. Fleury, Oleksiak, Borgen, Soucy – Eberle (A), Wennberg, Donato – Kuhlman, Sheahan, McCann – Lind, Gourde (A), V. Rask – Sprong, Geekie, Donskoi.
    Trenér: David Hakstol.

    Rozhodčí: Markovic, McIsaac – Barton, Daisy.

    Diváci: 18 096
    bahis siteleri