Tampa – Boston 1:2 (po pr.) | Carolina – NY Islanders 1:2 (kon.) | Florida – Buffalo 4:3 (kon.)
St. Louis – Minnesota 4:3 (po pr.) | Winnipeg – Colorado 4:5 (po pr.) | Dallas – New Jersey 1:3 (kon.)
Pittsburgh – Washington 3:6 (kon.)
po prodl.
St. Louis Blues
4:3 (1:1, 0:1, 2:1 - 1:0)
Minnesota Wild
Sobota 09.04.2022, 02:00 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Ville Husso (STL) – 35 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,1%, odchytal 61:27
    Cam Talbot (MIN) – 24 zákroků, 4 OG, úspěšnost 85,7%, odchytal 61:27

    Tři hvězdy utkání

    1. Robert Thomas (STL) 1+1
    2. Justin Faulk (STL) 1+1
    3. Brayden Schenn (STL) 1+0 (05:00:20)
     
    Statistiky: Střely na bránu: 28-38; Zablokované střely: 19-15; Vhazování: 52%-48%; Hity: 30-27; Přesilové hry: 1/2-0/2; Trestné minuty: 6-6.
     
    Blues dokázali souboj o druhé místo v Centrální divizi zvládnout a oba týmy mají na svém kontě aktuálně 92 bodů, Wild ovšem mají zápas k dobru. Další fantastický zápas odehrál útočník Robert Thomas, který bodoval v osmém utkání za sebou a k asistenci u úvodního gólu přidal vítězný gól v prodloužení. Minnesota prohrávala a třemi góly vývoj otočila, jenže ani dvoubrankové vedení v závěru třetí části jí dnes na výhru nestačilo. Konečný výsledek střetnutí. St. Louis Blues 4 Minnesota Wild 3.
     
    Konec zápasu.
    61:27 Robert THOMAS - 4:3
     
    61:27
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    ROBERT THOMAS si nádherně vyměnil puk s Vladimirem Tarasenkem a pak po jeho kolmé diagonální přihrávce napřáhl na bodu levého kruhu k parádní střele bez přípravy, která nad vyrážečkou Cama Talbota zaplula do bližšího levého horního rohu brány! Blues vyhráli 4:3! Asistence: Vladimir Tarasenko a Colton Parayko.
     
    61:07
    Wild od úvodního vhazování drželi puk na hokejkách a Kirill Kaprizov vystřelil na vrcholu levého kruhu, jeho táhlá střela zápěstím ale byla domácími zablokována.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Wild inkasovali jako první a třemi góly pak zápas otočili, jenže ani dvoubrankové vedení jim vítězství nezajistilo, protože Blues dokázali vyrovnat a souboj o druhé místo Centrální divize vyvrcholí v prodloužení. Skóre po třetí třetině střetnutí. St. Louis Blues 3 Minnesota Wild 3.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:41
    Mats Zuccarello dobře vystřelil v pravém kruhu z otočky, jeho střela zápěstím ale zamířila přímo do náruče domácího Villeho Hussa, který puk podržel. Přerušení.
     
    57:07
    Nick Leddy zkusil vystřelit na levém křídle od modré čáry, jeho pokus ale zřejmě neprošel až na Cama Talbota a těsně před ním byl puk zablokován – 3:3.
     
    55:51
    Pavel Bučněvič se nyní v mezikruží ke střele nedostal, zatímco Vladimir Tarasenko v blízkosti levé tyče ano, Cam Talbot ale jeho pokus vyrazil pravým ramenem.
     
    54:49
    Ryan Hartman vypálil na vrcholu pravého kruhu a dobře mířil pod horní tyč, jenže Ville Husso měl čistý výhled a vyrážečkou puk vyrazil do ochranného skla. Stále 3:3.
     
    53:54
    Justin Faulk je jediným hráčem, který v dnešním zápase zaznamenal dva body, když jednou sám skóroval a na jeden gól pak přihrál. Skóre utkání je vyrovnané 3:3.
     
    52:26
    Vladimir Tarasenko se nádherně natlačil před bránu a chtěl napodobit Braydena Schenna, jenže Cam Talbot ho vychytal a následuje krátká komerční přestávka.
    50:28 Brayden SCHENN - 3:3
     
    50:28
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Ville Husso předvedl v rychlém sledu dva skvělé zákroky proti střelám z blízkosti a na opačné straně udeřil BRAYDEN SCHENN, když si z levého křídla sjel před bránu a bekhendem vymetl pravý horní roh brány – 3:3! Asistence: Ivan Barbašev.
     
    49:53
    Kevin Fiala se dostal ke střele v levém kruhu pro vhazování, Justin Faulk ale jeho pokus zablokoval a puk se snesl ze vzduchu vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    48:38
    Marco Scandella chtěl na levém křídle vystřelit z ostrého úhlu, střela zápěstím mu ale vůbec nesedla. Blok Wild.
     
    47:59
    Blues se ocitli v postavení mimo hru. Pavel Bučněvič byl v útočném pásmu příliš rychle a hra byla přerušena.
     
    46:40
    Nicolas Deslauriers se dostal ke střele na vrcholu levého kruhu pro vhazování, Ville Husso byl ale připraven a následuje krátká komerční přestávka. Vyhrají Wild?
     
    46:17
    Tyson Jost na pravém křídle nepřesně rozehrál a poslal puk na zakázané uvolnění. Vhazovalo se po pravé ruce brankáře Cama Talbota. Wild vedou v St. Louis 3:2.
    44:16 Justin FAULK - 2:3
     
    44:16
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    JUSTIN FAULK objel na pravém křídle po rychlém protiútoku dvojici protihráčů a krásnou střelou zápěstím zamířil z pravého kruhu do bližšího pravého horního rohu brány! Blues snížili a jsou zpět v dnešním zápase. Asistence: Nick Leddy.
     
    43:08
    Ryan O'Reilly dobře vystřelil v levém kruhu pro buly a svižnou střelou mířil ke vzdálenější pravé tyči, Cam Talbot ale dobře zasáhl levým betonem a puk vyrazil.
     
    42:22
    Minnesota začíná mít velkou střeleckou převahu, která se začala promítat i do skóre. Wild skórovali třikrát za sebou a otočili utkání proti St. Louis. Skóre je 1:3.
     
    41:27
    Ville Husso předvedl v rychlém sledu dva nebo tři zákroky proti střelám z mezikruží a na opačné straně mohl skórovat Vladimir Tarasenko, Cam Talbot se ale stačil proti jeho ráně z pravého kruhu přesunout a podržel puk v svém náručí!
    40:18 Jacob MIDDLETON - 1:3
     
    40:18
    Minnesota právě vstřelila branku!
    JACOB MIDDLETON zvedl hlavu na vrcholu levého kruhu a krásnou střelou zápěstím o vzdálenější pravou tyč poslal puk do sítě! Asistence: Jared Spurgeon a Joel Eriksson Ek.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 18-22; Zablokované střely: 15-9; Vhazování: 53%-47%; Hity: 21-17; Přesilové hry: 1/2-0/2; Trestné minuty: 6-6.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 4:07.
     
    Blues udělali po přestávce chybu, kterou potrestal Kirill Kaprizov a postaral se o obrat v zápase. Blues mohli soupeři oplatit úder a také vyrovnat krátce před koncem třetiny, jenže Pavla Bučněviče skvěle vychytal brankář Cam Talbot. Skóre po druhé třetině zatím na branky hubeného utkání. St. Louis Blues 1 Minnesota Wild 2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
    38:09 Gólman Cam Talbot senzačně vychytal Pavla Bučněviče!
     
    38:09
    Pavel Bučněvič si najel u pravé tyče na parádní přihrávku zpoza brány a zdálo se, že skóruje do prázdné brány, Cam Talbot ho ale fantasticky vychytal levým betonem! Obrovská šance Blues.
     
    36:08
    Blues přenesli hru skvěle z levého křídla doprava, kde na vrcholu kruhu pro vhazování práskl do puku Roberto Bortuzzo, jeho rána s příklepem ale byla zablokována.
     
    35:06
    Bývalý hráč New Yorku Rangers vzápětí vystřelil z prostoru levého kruhu pro vhazování a Ville Husso zachytil puk v náručí. Následuje komerční přestávka.
     
    34:36
    Mats Zuccarello si najel v mezikruží na pěknou přihrávku z pravé strany a rychlou střelou zápěstím mířil k levé tyči, Ville Husso ho ale vychytal! Wild jsou lepší a drží těsné vedení.
     
    32:56
    Jacob Middleton si na pravém křídle dobře pokryl puk a v blízkosti pravé tyče ho posílal pod sebe, bohužel pro Wild ale v mezikruží nebyl žádný z jeho spoluhráčů.
     
    32:02
    Jordan Greenway neváhal a ihned po vhazování na levém křídle vypálil od modré čáry směrem na přední tyč, kde byl zřejmě puk sražen do rohu ledové plochy.
     
    31:57
    Wild se pokusili pojistit vedení rychlou střelou z levého kruhu pro vhazování, domácí brankář Ville Husso ale puk zachytil a po jeho zákroku následuje reklamní brejk.
    30:40 Kirill KAPRIZOV - 1:2
     
    30:40
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Domící Niko Mikkola rozehrával z levého rohu obraného pásma naslepo a namazal puk na hůl KIRILLA KAPRIZOVA, který v obrovské šanci nezaváhal a z blízkosti vymetl levý horní roh brány! Pěkný dárek a obrat – 2:1. Bez asistence.
     
    29:42
    Justin Faulk zkusil na pravém křídle vystřelit od modré čáry, jeho pokus byl ale v kruhu pro buly zablokován.
     
    28:28
    Wild dvakrát rychle vypálili na ose ledové plochy od modré čáry, jenže první střela byla sražena mimo, zatímco druhá skončila v náručí domácího brankáře.
    28:15 Ville Husso teď podržel Blues fantastickým semaforem!
     
    28:15
    Jacob Middleton vypálil bez přípravy na bodu levého kruhu a dobře mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Ville Husso ale vytáhl skvělý semafor! Komerční přestávka.
     
    27:56
    Tentokrát se pískalo zakázané uvolnění proti Minnesotě. Cam Talbot vyhrál osm z posledních devíti zápasů, do kterých nastoupil, a pouze jednou poznal porážku.
     
    26:55
    Blues se nepodařilo rozehrát podél trestných lavic a vhazovalo se po pravici spolehlivého Villeho Hussa.
     
    25:52
    Vyloučený Niko Mikkola je zpět na ledové ploše a Blues hrají v plném počtu. Hráči Wild nevyužili ani druhou přesilovou hru, během které se dostali k jedné střele.
     
    25:04
    Pavel Bučněvič vybojoval puk na levé straně obranného pásma a málem vysunul jednoho ze spoluhráčů do samostatného úniku, puk se ale odrazil mimo plochu.
     
    24:38
    Joel Eriksson Ek využil nádherné přihrávky přes osu útočného pásma a na levém křídle vystřelil z ostrého úhlu zápěstím, Ville Husso ale puk snadno zachytil.
     
    23:52
    Niko Mikkola míří podruhé v zápase na trestnou lavici, tentokrát za hákování. Přesilová hra hokejistů Wild.
     
    23:29
    Mackenzie MacEachern vyrazil na levém křídle do přečíslení dva na jednoho a rychlou střelou zápěstím mířil ke vzdálenější pravé tyči, Cam Talbot ale dobře zasáhl lapačkou, pod kterou nakonec puk zmrazil.
     
    22:54
    U levé tyče brány Minnesoty bylo opět horko, když k ní posílal puk Mackenzie MacEachern zpoza brány, Cam Talbot ho ale zmrazil rychle pod lapačkou. Přerušení.
     
    22:01
    Ryan O'Reilly se ocitl u levé tyče ve velké šanci, jenže Cam Talbot ho skvěle vychytal pravým betonem a Wild vyhodili puk na icing! Stále 1:1.
     
    21:08
    Jonas Brodin vypálil na levém křídle od modré čáry, střela s příklepem mu ale příliš nesedla a jeho rána byla na vrcholu kruhu pro vhazování Blues zablokována.
     
    20:01
    Joel Eriksson Ek vyhrál úvodní vhazování prostřední části, do které týmy vstupují za nerozhodného stavu 1:1. Dnes se hraje o druhé místo Centrální divize.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 12-11; Zablokované střely: 10-3; Vhazování: 64%-36%; Hity: 7-10; Přesilové hry: 1/2-0/1; Trestné minuty: 4-6.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 3:10.
     
    Pavel Bučněvič dnes otevřel skóre utkání a bodoval v pátém zápase v řadě, zatímco Robert Thomas zásluhou asistence v osmém utkání za sebou. Blues po využití přesilové hry dlouho vedli, jenže krátce před přestávkou z dorážky vyrovnal Kevin Fiala. Skóre po první třetině tohoto střetnutí. St. Louis Blues 1 Minnesota Wild 1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
    18:23 Kevin FIALA - 1:1
     
    18:23
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Tyson Jost vystřelil na ose útočného pásma od modré čáry a Ville Husso dobře zasáhl pravým betonem, z dorážky ho ale překonal KEVIN FIALA! Vyrovnáno 1:1! Asistence: Tyson Jost.
     
    16:37
    Gólman Cam Talbot zasáhl proti prudké ráně Vladimira Tarasenka z levého kruhu pro vhazování a Wild vyhodili puk podél střídaček na zakázané uvolnění. Přerušení.
     
    16:06
    Ryan O'Reilly se snažil na levém křídle proniknout do útočného pásma podél střídaček, jenže puk opustil hrací plochu a hra byla přerušena. Stále je to 1:0 pro Blues.
     
    14:37
    Wild rychle obehráli útočné pásmo a poté přišla střela z vrcholu levého kruhu pro vhazování, Ville Husso byl ale na přední tyči připraven a puk dobře sevřel v rukou.
     
    14:27
    Jared Spurgeon se ocitl v blízkosti levé tyče v šanci, jeho bekhendová střela ale skončila v náručí Villeho Hussa a následuje další krátká komerční přestávka.
     
    13:26
    Ryan Hartman si najel na pravém křídle na pěknou zadovku od Kirilla Kaprizova a bez přípravy mířil ke vzdálenější levé tyči, Ville Husso ale zasáhl vyrážečkou.
     
    12:44
    Niko Mikkola byl vyloučen na dvě minuty za podrážení, zatímco Nick Bjugstad za přihrávání. Hra čtyři na čtyři.
     
    12:07
    Kevin Fiala vystřelil na vrcholu pravého kruhu pro vhazování z otočky a jeho střela zápěstím byla na přední tyči zablokována. Wild se v přesilovce nedaří.
     
    11:21
    Ville Husso zasáhl proti střele Ryana Hartmana z mezikruží vyrážečkou a Niko Mikkola mohl skórovat v oslabení, Cam Talbot ale jeho střelu zleva zachytil.
     
    10:31
    Kirill Kaprizov mohl zkusit vypálit na vrcholu levého kruhu pro buly, jenže se rozhodl pro střílenou přihrávku na vzdálenější tyč, na kterou Ryan Hartman nedosáhl.
     
    10:22
    Vladimir Tarasenko fauloval v obranném pásmu svého týmu a byl poté vyloučen za nedovolené bránění. Po komerční přestávce budou hrát v početní výhodě Wild.
     
    09:38
    Vyloučený Mats Zuccarello je zpět na ledě po trestu za zdržování hry a střídání po zakázaném uvolnění a Colton Parayko vypálil na pravé straně, Cam Talbot připraven.
     
    08:17
    Blues na levém křídle vypálili ostře od modré čáry, Cam Talbot byl ale připraven a podržel puk v svém náručí.
     
    07:06
    Mats Zuccarello dostal dvě minuty za zdržování hry po zakázaném uvolnění. Hodně kontroverzní vyloučení, po kterém mají Blues druhou přesilovou hru v zápase.
     
    07:06
    Cam Talbot dobře zasáhl proti ráně Blues z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a Minnesota vyhodila puk podél střídaček na zakázané uvolnění. Hra přerušena.
     
    06:06
    Robert Thomas bodoval v osmém zápase za sebou a k asistenci mohl přidat gól, když vypálil z levého kruhu. Cam Talbot puk podržel. Komerční přestávka. Stav 1:0.
    04:36 Pavel BUČNĚVIČ - 1:0
     
    04:36
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    PAVEL BUČNĚVIČ si najel v pravém kruhu na krásnou zpětnou diagonální přihrávku Roberta Thomase z levého křídla a střelou bez přípravy zamířil o lapačku Cama Talbota do sítě! Pavel Bučněvič bodoval v pátém zápase za sebou, zatímco Robert Thomas dokonce sedmém! Je to 1:0. Asistence: Robert Thomas a Justin Faulk.
     
    04:11
    Ruský útočník zkusil na levém křídle vypálit od modré čáry a tentokrát byla jeho rána bez přípravy nepřesná. Puk zamířil vedle vzdálenějšího pravého horního rohu.
     
    03:53
    Vladimir Tarasenko vypálil na vrcholu levého kruhu pro vhazování zápěstím a chtěl zamířit pod horní tyč, puk ale nestačil zvednout a Cam Talbot zasáhl zřejmě hrudí.
     
    03:19
    Brayden Schenn se málem řítil z pravé strany sám na bránu, Marcus Foligno ho ale ve středním pásmu podrazil a Blues budou hrát úvodní přesilovou hru.
     
    02:55
    Jacob Middleton si najížděl před bránu na nahozený kotouč z pravého křídla a málem se dostal do zakončení, Ville Husso ale puk zmrazil pod lapačkou.
     
    02:11
    Marco Scandella na pravém křídle vypálil od modré čáry a jeho ostrá rána s příklepem byla na přední tyči sražena do rohu ledové plochy. Wild dobře blokují.
     
    01:20
    Brandon Saad si najel na vrcholu mezikruží na volný puk a bez přípravy se do něj opřel, jeho bomba ale zamířila přímo do náruče Cama Talbota. Přerušení.
     
    00:23
    Brayden Schenn utrpěl na pravé straně útočného pásma Blues ostrý hit, během něhož navíc ztratil nůž na brusli. Zakázané uvolnění v podání Minnesoty. Hra přerušena.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: Husso (Binnington) – Parayko, M. Scandella, Faulk, Leddy, Bortuzzo, Mikkola – Perron, R. O'Reilly (C), Saad – Tarasenko (A), R. Thomas, Bučněvič – Toropčenko, B. Schenn (A), I. Barbašev – N. Walker, L. Brown, MacEachern.
    Trenér: Craig Berube

    Minnesota Wild: C. Talbot (M.-A. Fleury) – Spurgeon (C), J. Middleton, D. Kulikov, J. Brodin, Goligoski, Jordie Benn – Zuccarello, Hartman, Kaprizov – Jost, F. Gaudreau, K. Fiala – M. Foligno (A), J. Eriksson Ek (A), Greenway – Deslauriers, Bjugstad, Duhaime.
    Trenér: Dean Evason

    Rozhodčí: Kelly Sutherland, Steve Kozari. Čároví: David Brisebois, Tyson Baker.
     
    Minnesota Wild

    Minnesota má před sebou čtvrté venkovní utkání za sebou a zatím se jí během tripu daří, když po výhrách nad Carolinou a Washingtonem nestačila na Nashville. Nejproduktivnějším hráčem Wild je Kirill Kaprizov, který v letošní sezóně zaznamenal 87 bodů za 40 gólů a 47 asistencí. Hosté mají na rozdíl od Blues zápas k dobru.
     
    St. Louis Blues

    Hokejisté St. Louis ztrácí na Minnesotu jeden bod a v případě sobotního vítězství se mohou dostat na druhé místo Centrální divize. Blues se vezou na sérii tří výher a fantastickou formu má Robert Thomas, který přispěl gólem k hladkému vítězství Blues nad Seattlem 4:1 a bodoval v sedmém zápase v řadě, což je jeho rekord.
     
    V sobotu v noci je na programu přímý souboj o druhé místo Centrální divize, ve kterém hráči St. Louis hostí Minnesotu. Blues ztrácí před vzájemným zápasem bod a na rozdíl od Minnesoty odehráli o jedno střetnutí více.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 5. Bučněvič (R. Thomas, Faulk), 45. Faulk (Leddy), 51. B. Schenn (I. Barbašev), 62. R. Thomas (Tarasenko, Parayko) – 19. K. Fiala (Jost), 31. Kaprizov, 41. J. Middleton (Spurgeon, J. Eriksson Ek)


    St. Louis Blues: Husso (Binnington) – Parayko, M. Scandella, Faulk, Leddy, Bortuzzo, Mikkola – Perron, R. O'Reilly (C), Saad – Tarasenko (A), R. Thomas, Bučněvič – Toropčenko, B. Schenn (A), I. Barbašev – N. Walker, L. Brown, MacEachern.
    Trenér: Craig Berube

    Minnesota Wild: C. Talbot (M.-A. Fleury) – Spurgeon (C), J. Middleton, D. Kulikov, J. Brodin, Goligoski, Jordie Benn – Zuccarello, Hartman, Kaprizov – Jost, F. Gaudreau, K. Fiala – M. Foligno (A), J. Eriksson Ek (A), Greenway – Deslauriers, Bjugstad, Duhaime.
    Trenér: Dean Evason

    Rozhodčí: Sutherland, Kozari – Brisebois, Baker

    Diváci: 18096
    bahis siteleri