Tampa – Boston 1:2 (po pr.) | Carolina – NY Islanders 1:2 (kon.) | Florida – Buffalo 4:3 (kon.)
St. Louis – Minnesota 4:3 (po pr.) | Winnipeg – Colorado 4:5 (po pr.) | Dallas – New Jersey 1:3 (kon.)
Pittsburgh – Washington 3:6 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
3:6 (3:2, 0:1, 0:3)
Washington Capitals
Sobota 09.04.2022, 21:17 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:33 Martin FEHÉRVÁRY - 3:6
     
    59:33
    Washington právě vstřelil branku!
    Dovolím si říct, že v PPG Paints Areně je rozhodnuto! Střeleckou listinu utkání s největší pravděpodobností uzavírá MARTIN FEHÉRVÁRY, který stejně jako Kuzněcov puk poslal do úplně prázdné pittsburghské branky – 3:6! Asistence: Tom Wilson, John Carlson.
    58:19 Jevgenij KUZNĚCOV - 3:5
     
    58:19
    Washington právě vstřelil branku!
    Pittsburgh byl pár milimetrů od vyrovnání, nakonec se ale bude muset nejspíš smířit s hořkou porážkou! JEVGENIJ KUZNĚCOV z vlastního obranného pásma trefil opuštěné domácí brankoviště a zřejmě definitivně pojistil vítězství hostů – 3:5! Bez asistence.
    51:35 Tom WILSON - 3:4
     
    51:35
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals se osm a půl minuty před závěrečnou sirénou vrací do vedení! TOM WILSON se ve středním pásmu hravě zbavil bránícího Ruhwedla, najel na pravý kruh a prudkou ranou vymetl pavučiny ve vzdálenějším horním rohu domácí klece – 3:4! Bez asistence.
    24:49 Alexandr OVEČKIN - 3:3
     
    24:49
    Washington právě vstřelil branku!
    Legendární ALEXANDR OVEČKIN je znovu o něco blíže ke druhému místu v tabulce nejlepších střelců historie NHL! Carlson mu z modré čáry parádně naservíroval puk na kruh a následná dělovka z voleje rozvlnila síť svatyně – 3:3! Asistence: John Carlson, Nicklas Bäckström.
    19:34 Brian BOYLE - 3:2
     
    19:34
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Gól do šatny pro svěřence kouče Lavioletta, kterým závěr první třetiny hrubě nevyšel! Tučňáci znovu nachytali Samsonova na švestkách, přičemž tentokrát mu reputaci zhoršil BRYAN BOYLE! Ten extrémně ostrého úhlu hostujícího brankáře překonal laserově přesnou střelou do bližšího rohu, tohle si měl ruský brankář jednoznačně pohlídat – 3:2! Asistence: Kris Letang, Teddy Blueger.
    18:34 Jeff CARTER - 2:2
     
    18:34
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí se v závěru periody prosazují a nutno podotknout, že s notnou dávkou štěstí! Rodrigues projel s pukem až před brankoviště, kde byl sražen k zemi Schultzem. K volnému kotouči ovšem následně najel JEFF CARTER, který jej lehkým bekhendovým nahozením nějakým záhadným způsobem uklidil mezi bližší tyč a Ilju Samsonova – 2:2! Asistence: Evan Rodrigues.
    07:24 Dmitrij ORLOV - 1:2
     
    07:24
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté přetavili ponechanou výhodu v další branku a otáčí skóre! DMITRIJ ORLOV se před chvilku blýskl defenzivním zákrokem a teď na sebe pro změnu upoutal pozornost prudkou ranou z prostoru pro vhazování, která zaplula přesně ke vzdálenější tyči – 1:2! Asistence: Johan Larsson, Nic Dowd.
    01:01 Marcus JOHANSSON - 1:1
     
    01:01
    Washington právě vstřelil branku!
    Odpověď na sebe vůbec nenechala dlouho čekat, ba naopak – po šestnácti sekundách máme znovu vyrováno! Na střeleckou listinu se zapisuje MARCUS JOHANSSON, který Jarryho z hranice brankoviště překonal lišáckým zakončením do bližšího horního růžku – 1:1! Bez asistence.
    00:45 Bryan RUST - 1:0
     
    00:45
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Snový start pro Tučňáky! Domácí naplno využili nepřipravenosti hostující obrany a bleskově zatlačili na Samsonova, kterého dorážkou z pravého kruhu překonal BRYAN RUST! Gólman Caps vůbec neměl šanci, defenzíva ho nechala na holičkách – 1:0! Asistence: Jake Guentzel, Jevgenij Malkin.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 1. Rust (Guentzel, Malkin), 19. J. Carter (Rodrigues), 20. Boyle (Letang, Blueger) – 2. Marcus Johansson, 8. D. Orlov (Johan Larsson, N. Dowd), 25. Ovečkin (Carlson, Bäckström), 52. T. Wilson, 59. Kuzněcov, 60. Fehérváry (T. Wilson, Carlson)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Dumoulin, Letang (A), Matheson, Ruhwedel, M. Pettersson, Marino – Guentzel, Crosby (C), Rust – Zucker, Malkin (A), Rakell – Rodrigues, J. Carter, Kasperi Kapanen – Boyle, Blueger, D. Heinen.
    Trenér: Mike Sullivan.

    Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Fehérváry, Carlson (A), D. Orlov, Nick Jensen, T. van Riemsdyk, J. Schultz – Ovečkin (C), Kuzněcov, Hathaway – Mantha, Bäckström (A), T. Wilson – Marcus Johansson, McMichael, Oshie – Eller, N. Dowd, Johan Larsson.
    Trenér: Peter Laviolette.

    Rozhodčí: Rooney, O'Rourke – Pancich, Barton.

    Diváci: 18 404
    bahis siteleri