Nashville – Florida 1:4 (kon.) | Toronto – Montreal 3:2 (kon.) | Detroit – Columbus 4:5 (po pr.)
NY Rangers – Ottawa 5:1 (kon.) | Seattle – Calgary 1:4 (kon.) | Philadelphia – Anaheim 3:5 (kon.)
St. Louis – NY Islanders 6:1 (kon.) | Vancouver – San Jose 4:2 (kon.) | Vegas – Arizona 6:1 (kon.)
Edmonton – Colorado 1:2 (0:1 po s.n.) | Washington – Boston 4:2 (kon.) | Pittsburgh – Nashville 3:2 (po pr.)
Minnesota – Los Angeles 6:3 (kon.) | Tampa – Buffalo 5:0 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
3:2 (2:0, 1:2, 0:0)
Montreal Canadiens
Neděle 10.04.2022, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Program NHL je o víkendu tradičně bohatý a fanoušci zámořského hokeje se mohou v neděli v noci těšit na souboj dvou týmů z Originální šestky. Toronto se střetne na domácím ledě s Montrealem, kterému má, co vracet. Oba týmy už se potkaly v letošním roce dvakrát a oba domácí duely vyhráli Canadiens, v únoru 5:2 a na konci března 4:2. Využijí Leafs svého prostředí jako soupeř?
     
    Toronto Maple Leafs

    Maple Leafs nabrali fantastickou formu, když bodovali sedmkrát v řadě a během posledních sedmi zápasů prohráli pouze jednou. V domácím prostředí je Toronto v současné chvíli nezastavitelné. Leafs doma vyhráli pětkrát v řadě a naposledy jejich sílu ve Scotiabank Areně pocítil Winnipeg, nad kterým vyhráli jednoznačně 7:3. Toronto je v Atlantické divizi druhé za Floridou.
     
    Montreal Canadiens

    Montreal v letošním roce Toronto dvakrát porazil a navíc vždy minimálně o dva góly, což mu může dodat patřičné sebevědomí. Canadiens ovšem patří mezi nejhorší týmy letošní sezóny NHL a na kontě mají pouhých 51 bodů Není divu, že jsou ve Východní konferenci i Atlantické divizi úplně poslední. Útěchou pro Habs je, že během posledních tří utkání dvakrát vyhráli a forma se lepší.
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Kallgren (J. Campbell) – Ljubuškin, Rielly (A), Holl, Giordano, Brodie, Muzzin – Marner (A), Matthews, Bunting – Kerfoot, Tavares (C), I. Michejev – Engvall, Kämpf, W. Nylander – Spezza, Blackwell, Simmonds.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Montreal Canadiens: J. Allen (Montembeault) – D. Savard, A. Romanov, Petry, Edmundson (A), Ch. Wideman, Harris – R. Pitlick, Suzuki (A), Caufield – Josh Anderson, Evans, M. Hoffman – B. Gallagher (A), Dvorak, Armia – T. Pitlick, Dauphin, Pezzetta.
    Trenér: Martin St. Louis

    Rozhodčí: Kevin Pollock, Chris Schlenker. Čároví: Kyle Flemington, Devin Berg.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Canadiens vyhráli úvodní vhazování střetnutí a jako první se mohou vydat směrem vpřed. Carey Price je blízko návratu, v bráně hostů ale dnes chytá Jake Allen.
     
    01:33
    David Kämpf chtěl na pravém křídle vysunout kolmou přihrávkou Williama Nylandera, jenže jeho pas byl příliš prudký a podél střídaček zamířil na zakázané uvolnění.
     
    02:12
    Wayne Simmonds nahodil puk ze středního pásma do útočné zóny Maple Leafs a kotouč nebezpečně mířil na bránu, Jake Allen šel ale rychle do kolen a vyrazil ho.
     
    03:05
    Jake Muzzin vypálil na pravém křídle od modré čáry a Jake Allen podržel puk ve svém náručí. Hra byla přerušena a Maple Leafs jsou zatím výrazně lepší.
     
    03:32
    Joel Armia dostal na pravém křídle dobrou přihrávku do jízdy a na vrcholu pravého kruhu pro vhazování napřáhl k táhlé střele zápěstím, kterou Erik Kallgren podržel.
     
    04:05
    Justin Holl rozehrával zpoza vlastní brány hodně riskantně a Canadiens se málem dostali do zakončení v mezikruží, pro domácí tým to ale dobře dopadlo.
     
    05:07
    Auston Matthews a o několik okamžiků později William Nylander pálili směrem na bránu v blízkosti pravé tyče, Jake Allen ale v obou případech puk vyrazil mimo.
     
    06:10
    Maple Leafs vykročili do zápasu velice dobře, zatím se ale prosadit nedokázali. Útok Canadiens zastavilo postavení mimo hru. Následuje reklamní přestávka.
     
    06:10
    Auston Matthews se stal nejlepším střelcem v historii organizace Maple Leafs během jedné sezóny a během komerční přestávky byl oceněn!
     
    07:16
    Josh Anderson se ocitl v pravém kruhu pro vhazování ve slibné šanci a prudkou střelou mířil ke vzdálenější levé tyči, Erik Kallgren ale zasáhl vyrážečkou. Dobrý zákrok.
     
    08:02
    Auston Matthews si najel před bránu na kolmý pas a v blízkosti pravé tyče zakončoval vpádu bekhendem, Jake Allen byl ale připraven a ukryl puk v lapačce. Stav 0:0.
     
    09:55
    Hokejisté Toronta se vrhli směrem vpřed a na pravém křídle se snažili dostat do útočného pásma, puk se ale odrazil mimo ledovou plochu. Hra byla přerušena.
     
    10:52
    Mitchell Marner na levém křídle nabral rychlost a od hrazení napřáhl k táhlé střele zápěstím, kterou Jake Allen bez problému ukryl v lapačce. Reklamní přestávka.
     
    11:10
    Ilja Michejev se teď opřel do puku na vrcholu pravého kruhu pro vhazování a dobře mířil ke vzdálenější levé tyči brány, Jake Allen ale puk vyrazil vyrážečkou mimo.
     
    13:12
    William Nylander vypálil na ose útočného pásma od modré čáry a jeho ostrá rána bez přípravy mířila na bránu, Jake Allen šel ale do kolen a puk ukryl v náručí.
     
    13:32
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Jake Allen předvedl fantastický zákrok, když proti střele Marka Giordana z pravého kruhu vleže zasáhl špičkou levého betonu, z dorážky ho ale překonal bekhendem AUSTON MATTHEWS! Asistence: Mark Giordano a Mitchell Marner.
    13:32 Auston MATTHEWS - 1:0
     
    13:32
    Jake Allen předvedl fantastický rozštěp a zákrok levým betonem, jenže si natáhl zřejmě sval. Změna v bráně.
     
    13:59
    Toronto právě vstřelilo branku!
    AUSTON MATTHEWS zavezl puk na pravém křídle do útočného pásma, v mezikruží mezi dvojicí protihráčů krásně zamíchal s pukem a střelou z levého kruhu zamířil pod lapačkou střídajícího brankáře Habs ke vzdálenější pravé tyči! Je to 2:0. Asistence: Michael Bunting a Justin Holl.
    13:59 Auston MATTHEWS - 2:0
     
    13:59
    Michael Bunting se pustil ihned po gólu do potyčky s Chrisem Widemanem a dostal dvě minuty za hrubost.
     
    13:59
    Chris Wideman dostal dvě minuty za krosček, plus dvě minuty za hrubost a ještě navíc desítku za nesportovní chování, takže Maple Leafs budou hrát přesilovou hru.
     
    14:34
    Mitchell Marner vypálil bez přípravy na bodu levého kruhu pro vhazování a puk mířil k přední tyči, Samuel Montembeault ale dobře zasáhl svou vyrážečkou.
     
    15:08
    William Nylander vypálil z pravého kruhu pro vhazování a jeho nádherná střela orazítkovala brankovou konstrukci! Zazněla vzdálenější tyč!
    15:08 William Nylander orazítkoval pěknou střelou levou tyč!
     
    15:26
    Nick Suzuki nyní vyrazil na pravém křídle do přečíslení dva na jednoho a sám chtěl vymést pravý horní roh brány, Erik Kallgren ale vytáhl skvělý semafor a vzápětí si poradil i s dorážkou!
    15:26 Nick Suzuki vyrazil do přečíslení 2 na 1 a chtěl skórovat
     
    16:48
    Utkání nabralo obrovské tempo a Auston Matthews během úvodních dvaceti minut zadělal na hattrick. Leafs vedou 2:0 a následuje krátká komerční přestávka.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V Torontu jsme byli svědky hodně divoké první třetiny, během které se udělovalo hodně trestných minut, ale také padly rychle dva góly, o které se na domácí straně Leafs postaral v rozpětí pouhých 27 sekund Auston Matthews. Nejlepší střelec v historii organizace během jedné sezóny má zaděláno na hattrick. Skóre po první třetině. Toronto Maple Leafs 2 Montreal Canadiens 0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 2:09.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 18-8; Zablokované střely: 7-2; Vhazování: 64%-36%; Hity: 16-11; Přesilové hry: 0/1-0/0; Trestné minuty: 2-14.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Michael Bunting si na pravém křídle dobře pokryl puk a bekhendem ho posílal nebezpečně před bránu, tam ovšem našel pouze jednoho z hráčů týmu Canadiens.
     
    21:38
    John Tavares měl na pravém křídle rychlost a dobře vystřelil z bodu kruhu pro vhazování, gólman Samuel Montembeault měl ale čistý výhled a jeho pokus vyrazil.
     
    22:54
    Michael Pezzetta byl vyloučen na dvě minuty za držení a Toronto si tedy zahraje druhou přesilovou hru (0/1).
     
    23:38
    William Nylander je v dnešním zápase hodně vidět a nyní vypálil z levého kruhu pro vhazování, Samuel Montembeault ale našel puk v lapačce. Hra přerušena.
     
    23:41
    John Tavares chtěl odstavit po vhazování soupeře příliš důrazně a dostal dvě minuty za vysokou hůl – 4 na 4.
     
    24:04
    Auston Matthews a Mitchell Marner se ocitli před bránou úplně sami, druhý jmenovaný hráč ale u pravé tyče skórovat nedokázal, protože Samuel Montembeault senzačně zasáhl levým betonem a přerušil hru! Celou akci vytvořil Jake Muzzin.
     
    25:32
    Jeff Petry vystřelil na bodu pravého kruhu zápěstím a jeho střela byla na přední tyči nepříjemně tečována, ale také zablokována, takže puk zamířil mimo tři tyče.
     
    25:58
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí William Nylander nedokázal skórovat po samostatném úniku a na opačné straně ledové plochy skóroval po krásné přihrávce zpoza brány JOEL EDMUNDSON, když z mezikruží propálil domácího brankáře a vrátil Montreal do zápasu! Je to 2:1. Asistence: Nick Suzuki a Jeff Petry.
    25:58 Joel EDMUNDSON - 2:1
     
    27:00
    Canadiens zvýšili obrátky a na levém křídle vystřelili od modré čáry, puk byl ale přizvednut do ochranné sítě, a tak dostává prostor krátká komerční přestávka – 2:1.
     
    28:07
    Toronto právě vstřelilo branku!
    JOHN TAVARES si parádně pokryl puk zády k bráně v pravém kruhu pro vhazování a z otočky zamířil střelou zápěstím ke vzdálenější levé tyči! Asistence: Ilja Michejev a Alexander Kerfoot.
    28:07 John TAVARES - 3:1
     
    29:09
    Brendan Gallagher se ocitl před bránou po přihrávce od zadního mantinelu ve slibné šanci, jenže z mezikruží zamířil vedle levého horního rohu brány Maple Leafs.
     
    31:26
    Joel Edmundson vystřelil na levém křídle od modré čáry nepřesně a jeden z jeho spoluhráčů chtěl zamést puk do sítě u pravé tyče, ale marně. Komerční přestávka.
     
    32:16
    Jake Evans byl zřejmě hráčem, který vypálil z bodu pravého kruhu pro vhazování, bez ohledu na to, Erik Kallgren byl na přední tyči připraven a puk vyrazil.
     
    33:18
    Zatímco v první třetině Maple Leafs svého soupeře přestříleli, po přestávce sledujeme velice vyrovnané utkání. Leafs vystřelili ve druhé třetině na bránu osmkrát, zatímco hostující Montreal šestkrát – 3:1.
     
    34:37
    Michael Bunting zkusil vystřelit z prostoru pravého kruhu pro vhazování a jeho střela byla přizvednuta do ochranné sítě. Následuje další reklamní přestávka.
     
    35:09
    Mitchell Marner byl faulován v rohu obranného pásma a Alexandr Romanov dostal dvě minuty za krosček.
     
    35:26
    Auston Matthews teď zvedl hlavu v pravém kruhu pro vhazování a prudkou střelou zápěstím chtěl zamířit ke vzdálenější levé tyči, bránu Montrealu ale těsně minul.
     
    35:40
    Samuel Montembeault zasáhl proti střele Austona Matthewse z pravého kruhu a na vzdálenější levé tyči zakončoval těsně mimo John Tavares! Maple Leafs byli hodně blízko.
     
    35:59
    Domácí Morgan Rielly fauloval ve středním pásmu a byl vyloučen na dvě minuty za podrážení. Hra čtyři na čtyři.
     
    36:44
    Josh Anderson pak vypálil bez přípravy na bodu levého kruhu a zdálo se, že by mohl skórovat do odkryté brány, Erik Kallgren se ale přesunul!
     
    38:03
    Montreal právě vstřelil branku!
    COLE CAUFIELD si zpracoval odražený puk po přihrávce Brendana Gallaghera z pravého rohu útočného pásma a pěknou střelou zápěstím poté přesně zamířil z pravého kruhu pro vhazování do vzdálenějšího levého horního rohu brány – 3:2! Asistence: Brendan Gallagher a Christian Dvorak.
    38:03 Cole CAUFIELD - 3:2
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:11
    Mark Giordano si pomohl faulem a dostal dvě minuty za držení. Habs mohou vyrovnat během přesilové hry.
     
    39:36
    Cole Caufield dobře vypálil na vrcholu levého kruhu pro vhazování, do jeho rány bez přípravy se ale postavil David Kämpf a puk se poté odrazil do ochranné sítě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Montreal po přestávce vyrovnal hru a dvakrát se mu podařilo snížit na rozdíl jedné branky. Před gólem domácího kapitána Johna Tavarese se to podařilo Joelovi Edmundsonovi a po něm v závěru prostřední části Coleovi Caufieldovi. Skóre po druhé třetině utkání. Toronto Maple Leafs 3 Montreal Canadiens 2.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:09.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 28-18; Zablokované střely: 11-5; Vhazování: 55%-45%; Hity: 33-22; Přesilové hry: 0/3-0/3; Trestné minuty: 8-18.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Montreal prohrává v úvodu třetí třetiny pouze o jeden gól a navíc dohrává přesilovou hru, během které se muže pokusit srovnat krok s domácími hráči Leafs.
     
    41:05
    Jake Evans nyní dobře míchal s pukem v mezikruží a vypadalo to, že se dostane do zakončení, nakonec se tak ale nestalo, protože jeden z hráčů mu puk vypíchl.
     
    42:31
    Alexander Kerfoot se ocitl v levé kruhu ve slibné šanci a navíc ještě mohl přihrávat na vzdálenější pravou tyč, nakonec přišla střela, která byla Habs zablokována.
     
    43:15
    Toronto poté dostalo svého rivala pod tlak, ze kterého pramenila střela na levém křídle, pokus od hrazení ale postrádal razanci a Samuel Montembeault puk vyrazil.
     
    45:12
    Josh Anderson na levém křídle dokázal dobruslit prudce nahozený puk a pod tlakem do něho plácl, Erik Kallgren byl ale na přední tyči připravený a přerušil hru – 3:2.
     
    46:07
    Brendan Gallagher nepřesně rozehrál a jeho přihrávka zamířila podél střídaček na zakázané uvolnění. Montreal prohrává jen o gól a nikdo teď nechce udělat chybu.
     
    46:41
    Erik Kallgren vychytal unikajícího Joela Armiu a Mitchell Marner na opačné straně ledové plochy vypálil bez přípravy v mezikruží, jeho rána ale byla nepřesná.
     
    47:29
    Jason Spezza vypálil na pravém křídle z úhlu od hrazení a puk mířil ke vzdálenější levé tyči, hostující Samuel Montembeault byl ale připraven a zasáhl betonem.
     
    48:24
    Pierre Engvall měl teď na ose ledové plochy rychlost a dobře zkusil vystřelit přes clonícího protihráče, brankář Montrealu ale puk dokázal zachytit. Komerční přestávka.
     
    49:24
    Ilja Michejev se pokusil vrátit Torontu dvoubrankový náskok, když vzápětí střelou z levého kruhu mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Samuel Montembeault měl ale čistý výhled a vytáhl semafor.
     
    50:32
    Závěrečná třetina se přehoupla do své druhé poloviny a dovoluji si Vás pozvat na utkání, ve kterém Vancouver hostí San Jose. Zápas začíná krátce po čtvrté hodině.
     
    51:01
    Toronto bude hrát po komerční přestávce přesilovou hru. Colin Blackwell se řítil z pravé strany sám na bránu, před kterou ho poté evidentně podrazil Tyler Pitlick.
     
    51:17
    Nick Suzuki dostal dvě minuty za sekání a Toronto bude hrát 1 minutu a 44 sekund přesilovou hru 5 na 3.
     
    52:05
    William Nylander zamíchal s pukem v levém kruhu a poté napřáhl ke střele zápěstím, která měla zamířit do bližšího horního rohu brány, jenže trefila tyč! Montreal měl opět velkou kliku.
     
    53:17
    Nick Suzuki a Tyler Pitlick jsou zpět na ledové ploše a Montreal tedy dokázal přečkat dvojnásobné oslabení. Canadiens jsou stále v zápase a prohrávají o jeden gól.
     
    54:08
    David Kämpf se pokusil rozhodnout, když na levém křídle vypálil z bodu kruhu pro vhazování, Samuel Montembeault ale puk zachytil. Komerční přestávka.
     
    55:19
    Alexandr Romanov na levém křídle vystřelil od modré čáry, jeho táhlá střela zápěstím ale postrádala razanci a skončila na hrudi domácího brankáře Erika Kallgrena.
     
    56:14
    Canadiens propadli ve středním pásmu a Auston Matthews mířil střelou z levého kruhu do bližšího horní rohu brány, Samuel Montembeault ale skvěle zasáhl vyrážečkou a podržel tým ve hře!
    56:14 Auston Matthews mohl v závěru zkompletovat hattrick
     
    58:02
    Montreal měl dlouho poskytnutou výhodu, jenže ji nevyužil a Pierre Engvall je vyloučen za vysokou hůl.
     
    58:34
    Mitchell Marner vyhodil puk obloukem až za bránu Montrealu, kterému se čím dál více krátí čas. Stav 3:2.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:09
    Mike Hoffman krásně vypálil bez přípravy na vrcholu pravého kruhu, Erik Kallgren se ale přesunul a puk lapil.
     
    Konec zápasu.
     
    Toronto dokázalo v posledním vzájemném střetnutí v letošní sezóně oplatit Montrealu předchozí dvě porážky a obrovskou zásluhu na tom má Auston Matthews, který v první třetině vstřelil dva góly v rozpětí pouhých 17 sekund. Vítěznou trefu Maple Leafs měl na svědomí kapitán John Tavares. Montreal bojoval, ale vyrovnat se mu nepodařilo. Toronto je jistě v playoff. Konečný výsledek. Toronto Maple Leafs 3 Montreal Canadiens 2.
     
    Statistiky: Střely na bránu: 40-26; Zablokované střely: 18-7; Vhazování: 60%-40%; Hity: 43-32; Přesilové hry: 0/5-0/4; Trestné minuty: 10-22.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Erik Kallgren (TOR) – 24 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,3%, odchytal 60:00
    Jake Allen (MTL) – 14 zákroků, 1 OG, úspěšnost 93,3%, odchytal 13:32
    Samuel Montembeault (MTL) – 23 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,0%, odchytal 44:48

    Česká a slovenská stopa

    David Kämpf (TOR) – 0+0, -2 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 16:01

    Tři hvězdy utkání

    1. Auston Matthews (TOR) 2+0
    2. John Tavares (TOR) 1+0
    3. Mitchell Marner (TOR) 0+1 (03:51:12)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 14. Matthews (Giordano, Marner), 14. Matthews (Bunting, Holl), 29. Tavares (I. Michejev, Kerfoot) – 26. Edmundson (Suzuki, Petry), 39. Caufield (B. Gallagher, Dvorak)


    Toronto Maple Leafs: Kallgren (J. Campbell) – Ljubuškin, Rielly (A), Holl, Giordano, Brodie, Muzzin – Marner (A), Matthews, Bunting – Kerfoot, Tavares (C), I. Michejev – Engvall, Kämpf, W. Nylander – Spezza, Blackwell, Simmonds.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Montreal Canadiens: J. Allen (14. Montembeault) – D. Savard, A. Romanov, Petry, Edmundson (A), Ch. Wideman, Harris – R. Pitlick, Suzuki (A), Caufield – Josh Anderson, Evans, M. Hoffman – B. Gallagher (A), Dvorak, Armia – T. Pitlick, Dauphin, Pezzetta.
    Trenér: Martin St. Louis

    Rozhodčí: Kevin Pollock, Chris Schlenker. Čároví: Kyle Flemington, Devin Berg

    Diváci: 19113
    bahis siteleri