Nashville – Florida 1:4 (kon.) | Toronto – Montreal 3:2 (kon.) | Detroit – Columbus 4:5 (po pr.)
NY Rangers – Ottawa 5:1 (kon.) | Seattle – Calgary 1:4 (kon.) | Philadelphia – Anaheim 3:5 (kon.)
St. Louis – NY Islanders 6:1 (kon.) | Vancouver – San Jose 4:2 (kon.) | Vegas – Arizona 6:1 (kon.)
Edmonton – Colorado 1:2 (0:1 po s.n.) | Washington – Boston 4:2 (kon.) | Pittsburgh – Nashville 3:2 (po pr.)
Minnesota – Los Angeles 6:3 (kon.) | Tampa – Buffalo 5:0 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Buffalo Sabres
Neděle 10.04.2022, 23:08 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Tampou Bay a Buffalem.
     
    Tampa Bay Lightning

    Vítěz posledních dvou ročníků sice letos nedominuje, ale do play-off s velkou pravděpodobností postoupí, takže stále může živit naději na třetí triumf v řadě. Hokejisté Bolts se nachází v tabulce Východní konference na šestém místě, nicméně ve hře stále zůstává i bitva o druhou příčku, na Hurikány z Caroliny totiž ztrácí pouhé čtyři body. To by ovšem Cooperova družina musela výrazně zlepšit výkony, protože momentálně drží sérii čtyř porážek v řadě, naposledy doma padla 1:2 po prodloužení s Bostonem. Nejproduktivnějším hráčem týmu je kapitán Steven Stamkos se 79 body.
     
    Buffalo Sabres

    Šavle z Buffala mohou být, s ohledem na výkony z předešlých let, s letošním ročníkem poměrně spokojené. Do vyřazovací části sice nepostoupí, ale v tabulce Východní konference okupují dvanáctou příčku, takže ostudu rozhodně nedělají. Naopak nedávno zvládly osm zápasů v řadě s alespoň jedním bodem, to už se také dlouho nestalo. Aktuální forma Granatových svěřenců hovoří tak, že prohráli poslední dva zápasy, nejprve 3:5 s Carolinou, vzápětí 3:4 s Floridou. Týmové produktivitě vévodí čtyřiadvacetiletý Američan Tage Thompson s 58 body.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Erik Černák (TBL)
    Ondřej Palát (TBL)
    Jan Rutta (TBL)
     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: B. Elliott (Vasilevskij) – Rutta, Hedman (A), Černák, Sergačjov, McDonagh, Bogosian – Kučerov, B. Point, Palát – Colton, Stamkos (C), N. Paul – Hagel, Cirelli, Killorn – Perry (A), Bellemare, Maroon.
    Trenér: Jon Cooper

    Buffalo Sabres: C. Anderson (Tokarski) – Jokiharju, Dahlin, Fitzgerald, M. Samuelsson, C. Miller, Bryson – Tuch, Tage Thompson, J. Skinner – Hinostroza, Cozens, Bjork – V. Olofsson, Mittelstadt, R. Asplund – Okposo (A), Krebs, Girgensons (A).
    Trenér: Don Granato

    Rozhodčí: St. Pierre, South – Gawryletz, Johnson.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Odstartoval zápas mezi Tampou a Buffalem! Úvodní buly vládl vítězně domácí útočník Brayden Point a tak jsou to domácí, kteří mohou zaútočit jako první.
     
    00:31
    Svěřenci kouče Coopera získali výhodu útočného pásma, ale dlouho v něm nepobyli. Český útočník Ondřej Palát nahazoval před bránu, Kučerovovi touš smolně podjel pod hokejkou.
     
    01:12
    S rozehrávkou si dal záležet Mattias Samuelsson. S hlavou nahoře uvolnil Peytona Krebse, tomu vystavil stopku po zranění se navrátivší Ryan McDonagh.
     
    01:44
    Patrick Maroon volil v situaci dvou proti dvěma nahrávku Nicku Paulovi. Ten zvládl rychlé zpracování, aby následně vypálil ze zápěstí nepřesně.
     
    02:32
    Před bránu Sabres si zajímavě najel Steven Stamkos. Dlouho čekal na přihrávku Kučerova, jíž se nedočkal, protože těsně před ním skvěle zasáhl Rasmus Dahlin.
     
    02:58
    V pravém kruhu dostal hodně volného prostoru Corey Perry. Zamířil a zápěstím zkusil uspět na zadní tyč, Craig Anderson střelci zmenšil střelecký úhel a vytasil pravé rameno.
     
    03:25
    Nekomplikoval si situace a pod tlakem vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Přesně takové řešení volil finský obránce Henri Jokiharju.
     
    03:54
    Na jedničku si Victor Hedman splnil své defenzivní povinnosti. Do poslední chvíle vybruslil Vinnieho Hinostrozu, jemuž čistým způsobem vypíchl puk.
     
    04:24
    Švédský zadák Hedman podpořil i ofenzivu. Na modrou dostal nabito od kapitána Stevena Stamkose, z první pálil přímo do Andersonovy výstroje.
     
    04:43
    V permanenci musel být rovněž Brian Elliott. Kanadský gólman zmenšil palebný úhel Kyleu Okposovi, kus černé gumy bez problémů zachytil do lapačky.
     
    05:22
    Přes bránícího Mittestadta zajímavě vypálil Nick Paul. Craig Anderson stihl zareagovat a vyrážečkou odrazil hrací předmět do rohu kluziště.
     
    05:47
    Nahození Michaila Sergačjova od levého mantinelu pokryl Mattias Samuelsson. Švéd zaklekl proti puku a zblokoval jej až do ochranné sítě.
     
    06:00
    V akci znovu Michail Sergačjov. Využil volného prostoru po pravé straně, rázem byl u brány. Zakončoval ovšem z velkého úhlu, touš navíc zvedl příliš vysoko.
     
    06:32
    Pochvalu od spoluhráčů si vysloužil Craig Anderson, jenž se zvládl bleskově přemístit ke své pravé tyči, aby ve výstroji pokryl štiplavou střelu Killorna.
     
    07:29
    Dlouho si Ryan McDonagh hledal ideální prostor ke střele, aby nakonec vyzkoušel štěstí kousek za pravým kruhem, nicméně napálil před sebou stojícího Girgensonse.
     
    07:45
    Rychle na druhou stranu, kde úřadoval Anders Bjork. Od pravého mantinelu se přes dva protihráče proháčkoval mezi kruhy, při chystání kotouče na střelu mu ovšem ujel z čepele hole.
     
    08:11
    Zpoza brány se vytočil Jeff Skinner. Z bezprostřední blízkosti ovšem Briana Elliotta nepřekonal, kus černé gumy zvedl příhodně do jeho výstroje.
     
    08:39
    Bez Vasilevského se bude hrát Tampě hůř? Ale kdeže! Brian Elliott nyní předvedl fantastický zákrok, když se rychlostí blesku přesunul k levé tyčce, aby levou rukou vyrazil ránu Asplunda, témuž hráči pak rychlým zorientováním se zabránil v dorážce.
    08:39 Skvělý zákrok Elliotta proti střele Asplunda
     
    09:21
    Tampa právě vstřelila branku!
    Nedáš, dostaneš v plné parádě! Zatímco Asplund selhal, tak Bolts udeřili! COREY PERRY navzdory faulu Jokiharjua zvládl mezi kruhy vystřelit i v pádu a Craig Anderson k sobě nestihl včas srazit betony! Asistence: Zach Bogosian.
    09:21 Corey PERRY - 1:0
     
    09:38
    Tampa právě vstřelila branku!
    Druhý gól v rozmezí sedmnácti sekund, Tampa je na koni! ONDŘEJ PALÁT nejprve vystihl rozehrávku po levém mantinelu, načež dojel do kruhu, kde si vyměnil touš s Pointem a ve finále akce překvapil Andersona zakončením na přední tyč. Asistence: Brayden Point.
    09:38 Ondřej PALÁT - 2:0
     
    10:30
    Buffalo nebylo daleko od toho, aby po příležitosti Asplunda vedlo. Elliott ovšem předvedl parádní zákrok a naopak to byla domácí Tampa, jež udeřila dvakrát po sobě a je ve výrazně lepším rozpoložení.
     
    11:13
    Střeleckou listinu chtěl rozšířit i jiný český hokejista, a sice Jan Rutta. Svému nahození dal ovšem přílišnou výšku, Craig Anderson mohl zůstat ledově klidným.
     
    11:54
    Nikita Kučerov zakvedlal s pukem v pravém kruhu a vypálil zápěstím na zadní tyč. Craig Anderson ránu zpozoroval včas a ještě stihl natáhnout k tyčce ruku.
     
    12:27
    V netradiční pozici, za bránou soupeře, se objevil Michail Sergačjov. Spoluhráči Perrymu pomohl vybojovat kotouč, nahrávku před bránu na Bellemarea zastavil Henri Jokiharju.
     
    12:51
    Do přehuštěného prostoru vystřelil Erik Černák. Anderson přes hokejisty před sebou vůbec nic neviděl, k jeho štěstí se kotouč zastavil o kalhoty Samuelssona.
     
    13:33
    Poměrně dlouho držel hrací předmět na hokejce Tage Thompson. Místo očekávaného zakončení přenesl hru do levého kruhu na Skinnera, jenž pálil příliš vysoko.
     
    13:59
    Výborně zabral Nikita Kučerov, který přebruslil Fitzgeralda a zrušil tím hrozbu zakázaného uvolnění. Zadovkou pak oslovil pouze protihráče.
     
    14:23
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Brian Elliott. Zkontroloval situaci kolem sebe a forhendovou stranou vyrážečky posunul puk na osamoceného Paula.
     
    14:40
    S vysunutějším forčekinkem soupeře si Rasmus Dahlin moc těžkou hlavu nedělal. Projel mezi dvojicí protihráčů, nahodil za domácí svatyni a odjel vystřídat.
     
    15:20
    Utkání probíhá delší dobu bez přerušení. Chvilku oddechu chtěl spoluhráčům dopřát gólovou střelu Brayden Point, svižný pokus Anderson vytáhl levým ramenem.
     
    15:47
    A další zákrok pro zkušeného amerického gólmana ve službách Sabres. V tomto případě výrazně lehčí, protože nahození Hedmana mu doputovalo přímo do výstroje.
     
    16:07
    Erik Černák si na modré čáře vyměnil puk se Zachem Bogosianem, načež sáhl ke střílení přihrávce k pravé tyči. Brandon Hagel lehkou tečí nasměroval hrací předmět do bočního oblouku brány.
     
    16:41
    Až příliš Kyle Okposo věřil Zemgusi Girgensonsovi, že si poradí proti dvojici protihráčům. Lotyšskému forvardovi odvaha nechyběla, ale selhal už při zpracování.
     
    17:17
    Šikovné ruce ukázal Tage Thompson, když pro sebe zpracoval prudce letící puk po vyhození Hedmana. Posunul se do pravého kruhu, odkud střílel po ledě, Elliott zasáhl levým betonem.
     
    17:56
    Vidinu třetího gólu měl před sebou Brayden Point. Pěkně provedeným bekhendovým blafákem si roztáhl Andersona, avšak kotouč nezvládl nasměrovat mezi tři tyče.
     
    18:23
    Ke gólu chtěl Ondřej Palát přidat i asistenci. Vymyslel velmi pěknou přihrávku na Nikitu Kučerova, ruský kanonýr vyslal kotouč o pár decimetrů nad břevno.
     
    18:46
    Na teč cíleně nahazoval Mattias Samuelsson. Protože však žádný z jeho spoluhráčů nedokázal pozměnit směr letu puku, tak proletěl výrazně vedle levé tyče.
     
    19:18
    Jakožto poslední hráč si Rasmus Dahlin dovolil velkou parádu, kličkou do protipohybu ovšem vyřadil Killorna ze hry. Vzápětí si Švéd věřil i ve středním pásmu proti dvěma konkurentům, touš ztratil na úkor Hagela.
     
    19:41
    Craig Anderson musel předvést ještě jeden zákrok, ten však nebyl příliš složitý. Anthony Cirelli s v důležitý okamžik posunul touš daleko, gólman mu jej vypíchl vyrážečkou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 9 – 9.
     
    Tampa má skvěle nakročeno k přerušení nelichotivé série čtyř porážek v řadě, neboť po první třetině vede nad Buffalem 2:0. Přitom to byly Šavle, jež mohly jako první skórovat, ale Asplund ztroskotal na Elliottovi. Hned vzápětí podnikl útok Corey Perry, jenž střelou v pádu z mezikruží našel mezeru mezi Andersonovými betony. Navýšit vedení trvalo hokejistům Bolts pouhých sedmnáct sekund, po vystihnutí rozehrávky si Ondřej Palát vyměnil touš s Pointem a zakončil gólově na přední tyčku. Domácí nejsou lepším, ale efektivnějším týmem. Buffalo má ještě dostatek času, utkání by bylo zbytečné zabalit už po úvodní dvacetminutovce.
     
    Další třetina začne přibližně v 0:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Buly opanoval Tage Thompson, Šavle mohou podniknout útok, který by mohl vést ke kýženému snížení.
     
    20:41
    Jenže Jeff Skinner nevyužil skutečnosti, že Victor Hedman podklouzl. Nevyšlo mu zpracování a kotouč dojel až za bránou soupeře, kde jej zpacifikoval Erik Černák.
     
    21:12
    Tampa právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Coopera dělají další důležitý krok k vítězství. Hedman po vlastní zblokované bekhendové střele získal kontrolu nad pukem zpět za bránou, odkud vymyslel zajímavou bekhendovou přihrávku před bránu. Cirelli svým zakončením ještě neskóroval, ale BRANDON HAGEL už ano, bekhendem zvedl kotouč nad ležícího gólmana. Asistence: Anthony Cirelli a Victor Hedman.
    21:12 Brandon HAGEL - 3:0
     
    22:29
    V rohu kluziště srdnatě bojoval proti přesile Casey Mittelstadt. Kotouč dokonce udržel a zvládl nahrát mezi kruhy Bjorkovi, tomu ujel touš od čepele hole.
     
    22:59
    Výborně zapracoval Jan Rutta. Správně odhadl, že Kyle Okposo zkusí kličku po levém mantinelu, na něj český obránce soka zkušeně přimáčkl.
     
    23:20
    Dobrou defenzivní práci odvedl rovněž Michail Sergačjov. Nevšímal si kotouče, ale spíše Zemguse Girgensonse, jehož zastavil čistým hitem.
     
    23:47
    Bezchybný Brian Elliott udržuje čisté konto i po zajímavé otočky Kylea Okposa. Člen čtvrtého útoku Buffala zakončoval bekhendem do pravého betonu brankáře.
     
    24:15
    Zach Bogosian nezazmatkoval a riskantně, byť úspěšně přenesl hru k levému mantinelu na Erika Černáka. Slovenský zadák přejel červenou čáru a odjel, společně s dalšími spoluhráči, vystřídat.
     
    24:28
    Tampa právě vstřelila branku!
    Demolice Šavlí pokračuje. Palát svou střelou neuspěl, avšak kotouč se odrazil příhodně do levého kruhu k McDonaghovi. Navrátilec do sestavy po zranění ukázal obrovský přehled ve hře a místo očekávané rány přenesl hru na pravou stranu. NIKITA KUČEROV obdržel ideální pas do hokejky a z první bezpečně trefil volný prostor hostující svatyně. Asistence: Ryan McDonagh a Ondřej Palát.
    24:28 Nikita KUČEROV - 4:0
     
    25:45
    Hokejisté v tmavě modrých dresech jsou při chuti. Pokračuje jejich kombinace v útočné třetině a fanoušci je hlasitým pokřikem ženou k dalším gólům.
     
    26:21
    Už to vypadalo, že nic a nikdo nemůže Stevenu Stamkosovi zabránit ve skórování. Domácí kapitán měl před sebou prázdnou bránu, ovšem Craig Anderson ukázal parádní přesun a pravým betonem zabránil pátému puku ve své síti.
    26:21 Stamkos si vylámal zuby na Andersonově pravém betonu
     
    26:50
    Dlouhotrvající bitva v rohu obranného pásma Buffala dopadla vítězně pro útočící mužstvo. Nikita Kučerov posléze posunul touš za sebe na Sergačjova, jeho pokus zblokoval Samuelsson do ochranné sítě.
     
    27:26
    K úniku Nikity Kučerova moc nechybělo. Ruský forvard si chytře počkal na oblouček za obranu, ale poskakující puk nedokázal dobře zpracovat.
     
    27:50
    Chybnou rozehrávku Victora Hedmana hosté nepotrestali. Bekhendem zakončoval tváří v tvář brankáři Tage Thompson, Elliotta ale napálil do pravého betonu.
     
    28:17
    Hráč v tmavě modrém kontrolují hru. Erik Černák mohl hrát dopředu, leč volil křižnou nahrávku na Ryana McDonagha, oba celky v průběhu hry střídají.
     
    28:59
    Střelec třetího gólu Brandon Hagel zafungoval skvěle i směrem do defenzivy. Počkal na střelu Mittelstadta, tu zblokoval pravou nohou.
     
    29:29
    Vyhození Zacha Bogosiana po levém mantinelu zastavil za vlastní bránou Craig Anderson. Složitě nerozehrával, kus černé gumy přenechal Fitzgeraldovi.
     
    29:50
    Snížit velké manko Sabres zkoušel Dylan Cozens. Prokličkoval se až před bránu, ale na zakončení jako kdyby neměl dostatek sil, slabě vystřelil do betonu Elliotta.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Tampa Bay směřuje za pohodlným vítězstvím, těžko říct, co by se muselo stát, aby si nechala ujít čtyřbrankový náskok.
     
    30:41
    Šikovně vyhodil Michail Sergačjov tak, aby se nemohlo pískat zakázané uvolnění. Zemgus Girgensons musel zabrat, Stamkose na zádech udržel.
     
    31:20
    Dva nelehké zákroky pro Craiga Andersona. Nejprve levým betonem zvládl pokrýt střelu Rutty, posléze si lapačkou poradil i s dorážkou Alexe Killorna.
     
    31:48
    Tlak domácího celku pokračoval. Hostům na pár okamžiků uvolnil Rasmus Dahlin, jenž vystihl rozehrávku McDonagha na Perryho, ale způsobil icing.
     
    32:16
    V poslední chvíli si Erik Černák ještě rozmyslel zakončení a nahrál do pravého kruhu Nikitu Kučerovovi, jeho obávaná rána z první se mezi tři tyče nevešla.
     
    32:39
    U levé tyčky hostující brány číhal Brayden Point. Ondřej Palát jej v tomto prostoru našel, kanadský útočník nasměroval hrací předmět jenom do boční sítě.
     
    33:23
    Protože Anthony Cirelli nedokázal tečovat prudké vyhození Jana Rutty, musel rozhodčí odpískat zakázané uvolnění. Maroon velkou ztrátu na Dahlina nesmazal.
     
    33:55
    Victor Olofsson bojoval statečně, byť proti dvojici protihráčům moc šancí na úspěch neměl. Ale uspěl a nabil na modrou Dahlinovi, ten střílel z první do výstroje připraveného Elliotta.
     
    34:21
    Další střelecký pokus jednoho z hostujících zadáků, tentokráte vyzkoušel štěstí Henri Jokiharju. Neuspěl, hrací předmět vyslal do brusle Hedmana.
     
    34:49
    Zasloužený potlesk fanoušků si užil Brian Elliott. Domácí gólman udržuje čistý štít i poté, co nezazmatkoval, zůstal v postoji a ve výstroji zachytil slabé nahození Alexe Tucha.
     
    35:03
    Okamžitě po Thompsonem vyhraném vhazování v útočné třetině pálil Rasmus Dahlin. Ryan McDonagh stihl zakleknout a puk odrazit přes plexisklo mimo hrací plochu.
     
    35:37
    Za Tampu zahrozil Anthony Cirelli. Ujel obráncům, ale v plné rychlosti nezvládl koncovku, po bekhendovém blafáku zakončoval vedle levé tyče.
     
    36:13
    Vinnie Hinostroza si v mezikruží vytvořil zajímavou palebnou pozici. Zbytečně ještě hrál pod sebe doprava ke Skinnerovi, tomu navíc touš projel pod hokejkou.
     
    36:48
    Hostující zadák Colin Miller střílel pod tlakem, což se projevilo na kvalitě zakončení. Kotouč poslal vysoko nad břevno, Brian Elliott se nemusel ani pohnout.
     
    37:22
    Mezi Jokiharjuem a Skinnerem puk zajímavě projel k Alei Tuchovi, jenž napřáhl k pořádně forhendové dělovce, ta rozezvučela mantinel za bránou.
     
    37:47
    K dokonalosti pěkné individuální akce Vinnieho Hinostrozy chyběl jen gól. Křídelník si hodil kotouč pod hokejkou Černáka, zápěstím mířil o kousek vedle bližší tyčky.
     
    38:08
    Za Bolts zkusil individuálně štěstí Brayden Point. V rychlostním souboji sice ujel Fitzgeraldovi, avšak cestu mu okamžitě zkřížil pozorný Henri Jokiharju.
     
    38:40
    Zach Bogosian vyhodil takovým způsobem, že rozhodčí nemohl odpískat icing, touš totiž směřoval na hostující bránu. Craig Anderson rozehrávku zvládl, vybral si Millera.
     
    39:21
    Alex Tuch vyzval k souboji jeden na jednoho Coreyho Perryho. Domácí, momentálně bránící útočník, si poradil na jedničku, kličku po mantinelu přečetl a mohl rozjet akci na opačnou stranu.
     
    39:43
    Domácí ujeli do přečíslení tří proti jednomu. Alex Killorn si vyměnil kus černé gumy se Cirellim, z první pak nezvládl trefit volné místo mezi Andersonovým tělem a pravou rukou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 18 – 20.
     
    Přestože jsou za námi teprve dvě třetiny, tak o vítězi zápasu už je prakticky rozhodnuto. Tampa Bay navýšila náskok na rozdíl čtyř branek, srdnatě bojující Buffalo doplácí na střeleckou nemohoucnost. Třetí gól Bolts vstřelil ve 22. minutě Brandon Hagel, jenž uspěl z předbrankového prostoru, o tři minuty později dal současnou podobu výsledku Nikita Kučerov, ten těžil z parádního pasu McDonagha. Hosté jsou střelecky dokonce aktivnějším týmem, ale není jim to nic platné. Nejdůležitějším ukazatelem je skóre, a to hraje výrazně v jejich neprospěch.
     
    Další třetina začne přibližně v 0:54.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Na vhazování se proti sobě postavili Brayden Point a Peyton Krebs, přičemž uspěl hostující útočník, rozehrávat se chystá Rasmus Dahlin.
     
    40:41
    Brandon Hagel podle všeho utrpěl zásah vysokou holí do obličeje, ale rozhodčím tento okamžik unikl. Celkově se dnes hraje čistě, muži v pruhovaném ještě nevylučovali ani jednou.
     
    41:19
    Alex Tuch nastartoval motory po pravém mantinelu. Victor Hedman soka nezastavil úplně, ale vytlačil jej za bránu, kde toho křídlo elitní útočné formace Sabres příliš nezmohlo.
     
    41:44
    Riskantní křižnou nahrávku Sergačjova vystihl Zemgus Girgensons. Tažení ukončil lotyšský hokejista v pravém kruhu, odkud střílel na zadní tyč, Elliott včas vykopl pravý beton.
     
    42:09
    Tampa právě vstřelila branku!
    Vítěz posledních dvou ročníků završil populárního „bůra“. Stamkos sám před gólmanem zaváhal, ale zpoza brány si výrazně lépe vedl při nahrávce před bránu na ROSSE COLTONA, na jeho střelu k levé tyčce reagoval Anderson příliš pozdě. Asistence: Steven Stamkos a Nick Paul.
    42:09 Ross COLTON - 5:0
     
    43:21
    Pierre-Édouard Bellemare usiloval o šestý domácí úspěch. Francouzský hráč střílel zprava z poměrně velkého úhlu, bránu minul poměrně výrazně.
     
    43:47
    Buffalo usiluje alespoň o jeden gól. Brian Elliott nicméně zůstává stoprocentní i po pokusu Mattiase Samuelssona, touš vytáhl do bezpečí pravým betonem.
     
    44:20
    Na kanadský bod dnes ještě čeká Alex Killorn. Nebyl od něj vůbec daleko dobře mířenou střelou z levého kruhu, tu Anderson vyškrábl koncem lapačky.
     
    44:56
    Druhý gól v krátkém časovém sledu mohl vsítit Ross Colton. Najel si za obránce, kam dostal parádní pas od Bellemarea, v plné rychlosti pálil zápěstím nepřesně.
     
    45:29
    Centimetry dělily od zásahu Michaila Sergačjova! Ruský zadák nahodil z levé strany a Craig Anderson toho podle všeho mnoho neviděl, zachránila jej horní část brankové konstrukce.
     
    45:55
    Patrick Maroon mířil mezi tři tyče, s tímto pokusem si ale hostující gólman věděl rady. Střelci dokonce zmenšil střelecký úhel, hrací předmět udržel mezi betony.
     
    46:27
    Erik Černák vyprodukoval od modré čáry pořádnou dělovku. Od tečujícího Kučerova se puk odrazil do vzduchu a proskákal vedle levé tyčce překvapeného Andersona.
     
    46:59
    Z velkého úhlu střílel Anthony Cirelli. Kotouč netrefil ideálně, nasměroval ho příliš vysoko, navíc vedle brány. Anderson v tomto případě zasahovat nemusel.
     
    47:15
    První přesilovou hru si zahraje domácí Tampa. Potrestaný Mattias Samuelsson nefauloval, nýbrž vyhodil kotouč z obranného pásma mimo hrací plochu bez doteku tvrzeného skla. Jedná se tedy o dvě minuty za zdržování hry.
     
    47:46
    Rychlou kombinaci elitní přesilovkové formace završil střelou od modré čáry Victor Hedman. Tvrdá rána švédského zadáka prosvištěla vedle levé tyče.
     
    48:26
    Další velmi pohledná kombinace. Tentokráte Nikita Kučerov z jedničky posunul puk z první mezi kruhy na Pointa, jenž hledal mezeru mezi betony brankáře marně.
     
    48:53
    Na led se dostala i druhá přesilovková lajna. Přes Paláta a Sergačjova se kotouč projel do pravého kruhu ke Coltonovi, který při zakončení smolně zlomil hokejku na dva kusy.
     
    49:20
    Ale Tuch měl před sebou posledního protihráče. Než se však stihl vzpamatovat, tak mu pozorný Jan Rutta vypíchl puk do středního pásma.
     
    49:31
    Vyloučení i na domácí straně. Držením se provinil proti pravidlům Michail Sergačjov, nedovoleným způsobem podržel rozjetého Samuelssona.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Tampa ve třetí třetině vylepšila svůj náskok, momentálně stráží Elliottův čistý štít v oslabení.
     
    50:32
    Šestý gól Bolts měl na hokejce Anthony Cirelli. V úniku si netroufl na kličku a volil forhendové zakončení, Craig Anderson zasáhl pravým betonem.
     
    51:05
    Potlesk fanoušků si vysloužil Ondřej Palát. Výborně zabojoval u pravého mantinelu proti Skinnerovi, jehož obral a bekhendem poslal puk pryč z obranné třetiny.
     
    51:40
    Početní převaha Sabres je u konce. Tampa zvládla dvouminutové oslabení bez větších problémů, Brian Elliott nemusel řešit žádnou složitější situaci.
     
    52:19
    Lehké nahození vyprodukoval Rasmus Asplund. Domácí gólman na něj velmi dobře viděl, nastavil lapačku a hrací předmět v ní uschoval.
     
    52:52
    Za obranou zkusil počkat Brandon Hagel, avšak na černou gumu čekal marně. Dobrou práci totiž odvedl Peyton Krebs, vysoký oblouček si stáhl pravou rukavicí do hokejky.
     
    53:27
    Moře volného času dostal Zach Bogosian. Přesto se dlouho nezdržoval a posunul kotouč na Jana Ruttu, český zadák hru přenesl do útočného pásma.
     
    53:40
    Čtvrtá útočná lajna Bolts při útočení neuspěla. Patrick Maroon vyzkoušel žabičku na Coreyho Perryho, který sice touš trefil, ale nečistě, takže vysoko přestřelil.
     
    54:22
    O slovo se přihlásil Brandon Hagel. Odpoutal se od osobního strážce a obdržel nahrávku do levého kruhu, křižný pokus rychle reagující Anderson skryl v lapačce.
     
    54:50
    Skryté nahození Mattiase Samuelssona mírně tečoval Dylan Cozens. Brian Elliott vůbec nereagoval a měl štěstí, že hrací předmět zamířil vedle brány.
     
    55:13
    Na druhý úspěch v utkání útočil Nikita Kučerov. Mířidla neseřídil ideálně, Anderson udržel puk ve výstroji. Ruský útočník číhal na vypadnuvší kotouč bez úspěchu.
     
    55:55
    Podruhé usedá navštíví trestnou lavici Mattias Samuelsson. Po trestu za nešikovnost při obranném vyhození nyní fauloval, hokejkou zasáhl do obličeje napadajícího Coltona.
     
    56:30
    Prostor pro zakončení hledal a našel Nikita Kučerov. Vstřelil z vrcholku pravého kruhu, obětavým blokem se prezentoval Henri Jokiharju.
     
    56:46
    Dlouho si Tampa početní převahy neužila. Alex Killorn ustál střet s Jokiharjuem, jenže ani on si nepohlídal hokejku, kterou trefil finského protihráče do helmy.
     
    57:12
    V samotném závěru střetnutí tak vidíme i hru ve čtyřech na obou stranách. Aktivněji začali Šavle, nebezpečný projektil Girgensonse lízl vnější strany pravé tyčky.
     
    57:54
    Lépe mířil Alex Tuch, gólu se však nedočkal. Z levého kruhu zkoušel zaznamenat čestný úspěch ránou na zadní tyč, proti byla Elliottova lapačka.
     
    58:15
    Hostující mužstvo již hraje v přesilové hře. Domácí se nicméně zvládl vyhodit dvakrát v krátkém časovém sledu, po Hedmanovi vyhodil i McDonagh.
     
    58:39
    Hráči v tmavě modrých dresech v oslabení dokonce zaútočili. Jmenovitě Anthony Cirelli, jenž těsně bráněný Millerem nastřelil Andersona do levé ruky.
     
    59:06
    Také Tampa už je kompletní. Corey Perry nabral velkou rychlost a s Bellemarem ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Kanaďan volil bekhendové zakončení, to zblokoval Bryson.
     
    59:51
    Utkání se dohrává. Ryan McDonagh podnikl ještě jeden poslední útok, ale jeho dlouhý pas Nikita Kučerov nezpracoval, jenom tečoval. Za vlastní bránou čeká na závěrečnou sirénu Henri Jokiharju.
     
    Konec zápasu.
     
    Tampa Bay potvrdila roli favorita, na domácím ledě porazila Buffalo vysoko 5:0 a utnula nelichotivou čtyřzápasovou sérii porážek v řadě.

    Král posledních dvou ročníků založil na vítězství už v první třetině, v níž vstřelil dva góly, další dvě trefy přidal i v prostředním dějství. Do závěrečné dvacetiminutovky už se šlo za jasného stavu, přesto domácí náskok ještě vylepšili, když se ve 43. minutě trefil do černého Ross Colton. Po zbytek střetnutí hráči Bolts spíše bránili čisté konto pro Briana Elliotta a úkol splnili na výbornou, kanadský gólman v zápase předvedl 28 zákroků se stoprocentní úspěšností.

    Svěřenci kouče Coopera se výhrou vrátili v tabulce Východní konference na páté místo před Medvědy z Bostonu. Buffalo zůstává dvanácté bez šance pomýšlet alespoň na teoreticky na proniknutí do vyřazovací fáze.
     
    Utkání přihlíželo 19 092 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 28 – 28 | Přesilová hra: 0/2 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Brian Elliott (TBL) – 28 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 60:00
    Craig Anderson (BUF) – 23 zákroků, 5 OG, úspěšnost 82,1%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Erik Černák (TBL) – 0+0, +2 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 19:26
    Ondřej Palát (TBL) – 1+1, +2 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 15:34
    Jan Rutta (TBL) – 0+0, +1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 15:05

    Tři hvězdy utkání

    1. Brian Elliott (TBL) – 28 zákroků
    2. Ondřej Palát (TBL) – 1+1
    3. Ryan McDonagh (TBL) – 0+1
    Čistým kontem se blýskl Brian Elliott, předvedl 28 zákroků
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (01:48:32)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 10. Perry (Bogosian), 10. Palát (B. Point), 22. Hagel (Cirelli, Hedman), 25. Kučerov (McDonagh, Palát), 43. Colton (Stamkos, N. Paul)


    Tampa Bay Lightning: B. Elliott (Vasilevskij) – Rutta, Hedman (A), Černák, Sergačjov, McDonagh (A), Bogosian – Kučerov, B. Point, Palát – Colton, Stamkos (C), N. Paul – Hagel, Cirelli, Killorn – Perry, Bellemare, Maroon.
    Trenér: Jon Cooper

    Buffalo Sabres: C. Anderson (Tokarski) – Jokiharju, Dahlin, Fitzgerald, M. Samuelsson, C. Miller, Bryson – Tuch, Tage Thompson, J. Skinner – Hinostroza, Cozens, Bjork – V. Olofsson, Mittelstadt, R. Asplund – Okposo (A), Krebs, Girgensons (A).
    Trenér: Don Granato

    Rozhodčí: St. Pierre, South – Gawryletz, Johnson

    Diváci: 19 092
    bahis siteleri