Dukla B – Chlumec n/C 1:1 (kon.) | Ml. Boleslav B – Liberec B 2:0 (kon.) | Teplice B – Velvary 3:1 (kon.)
Zápy – Přepeře 3:0 (kon.) | Brozany – Ústí n/O 2:0 (kon.)
konec
SK Sokol Brozany
2:0 (0:0)
TJ Jiskra Ústí nad Orlicí
Neděle 10.04.2022, 16:30 • Hřiště SK Sokol Brozany, Brozany nad Ohří • Česká fotbalová liga (B) • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Zdravím vás u 20. kola České fotbalové ligy, skupiny B, Hřiště v severočeských Brozanech nad Ohří bude hostit duel domácího Sokolu Brozany proti hostům Jiskra Ústí nad Orilicí. Přeji příjemnou počtenou.
     
    Proti sobě nastoupí týmy z opačných pólů tabulky. Brozany mají za sebou poměrně povedený podzim, nicméně vstup do jarní fáze soutěže už tak růžový nebyl. I tak ale mají na svém kontě 31 bodů a mají z pátého místa pouhé tři body ztrátu na vedoucí Jablonec B.
     
    To Orlickoústecké čeká těžký boj o záchranu v třetí nejvyšší soutěži. Momentálně jsou až na posledním místě tabulky s patnácti body na kontě. Na patnáctou rezervu Mladé Boleslavi pak ztrácí pět bodů. Zároveň také čekají na výhru od 28. srpna loňského roku, kdy porazili právě Brozany 3:2. Severočeši tak mají jistě co oplácet.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Sokol Brozany: Havránek (C) – Pardubský, Hruštinec, Krátký, Studecký, Bubeníček, Chukwuma, Bechyně, Výborný, Šup, Jindráček.
    Náhradníci: Švejda – Maigini, Jakš, Gebert, Sláma, Baftijar.
    Trenér: Jiří Němec

    TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: Šmíd – Langer, Lněnička, Koukola, Skalický, Grygar, Hapal, Onije, Souček (C), Anih, Tichý.
    Náhradníci: Krátký – Špatenka, Vácha, Falta, Vošlajer, Chleboun, Mayer.
    Trenér: Vladimír Chudý

    Rozhodčí: Paták – Severýn, Hrivík.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hned po úvodním orlickoústeckém výkopu se míče zmocnili fotbalisté Brozan, kteří se vydali směrem ke Šmídově brance podél pravé postranní čáry.
     
    2
    Nedovolený zákrok Martina Studeckého přesně ve středu hrací plochy umožňuje Jiskře se dostat do prostoru před Havránkem.
     
    2
    Chukwuma nezvládl rychlostní souboj o míč s Ondřejem Skalickým. Ten se následně dlouhým centrem pokusil najít Emmanuela Aniha, nicméně míč skončil na střídačce hostů.
     
    3
    Tomáš Bubeníček narušil rozehrávku Ústí nad Orlicí, a to ještě před středovou čarou. Míč následně uklidil do bezpečí mimo hrací plochu.
     
    4
    Směrem do vápna si nabíhal Chisom Onije. Před něj se ale postavil jeden z obránců Brozan, tudíž zahrál dozadu na Grygara, ten následně na gólmana Šmída.
     
    6
    Brozanská akce skončila v zámezí kousek u levého rohového praporku. Nicolas Šmíd tak vykopává.
     
    6
    Domácí tým si následně drží míč na vlastní polovině a celá obranná čtveřice se dostala k rozehrávce.
     
    7
    Těsně před Chukwumou odkopl Patrik Langer míč křižmo ke středu hřiště. Brozanský tým ho ale dokázal posunout opět dopředu, přímo do náručí gólmana Šmída.
     
    9
    Dlouhý nákop Jáchyma Bechyněho na Chukwudiho Chukwumu nenašel ideálního adresáta a míč skončil mimo hřiště. Brozanští tak mohou zahrozit z outového vhazování.
     
    10
    Po Šmídově odkopu se balon dostal do moci obránců Brozan. Ti se ale nemohou přesunout přes střed hřiště.
     
    10
    Ondřej Skalický rozehrál z levé strany standardní situaci. Pro míč si skočil Jiří Havránek, který ho následně rozehrál až k velkému vápnu soupeře.
     
    12
    Nadějnou příležitost vytvořil Chukwudi Chukwuma pro Dominika Šupa ve velkém vápně. Brozanský forvard prudce posunul míč po ose souběžně s brankovou čáru na hranici desítky, kam si nabíhal Šup. Tomu ovšem chyběl jeden rychlejší krok, aby se k míči dostal.
     
    13
    Z vnější hranice velkého vápna prudce napálil míč směrem k brance Martin Jindráček. Ten ovšem svou šancí našel pouze ochrannou síť nad orlickoústeckou svatyní.
     
    14
    Hra se stále drží na polovině Ústí nad Orlicí. Domácí tým to tentokrát zkouší po levé straně.
     
    16
    Nepřesná souhra mezi Brozanskými umožnila Emmanuelu Anihovi dostat se do nadějné příležitosti. Sice se k zakončení nedostal, nicméně alespoň si vybojoval standardku z hranice vápna.
     
    17
    Její exekuce se chopil Ondřej Hapal, který ale nasměroval míč celkem vysoko nad Havránkovu branku.
     
    18
    Rychlé nohy Emmanuela Aniha, díky kterým zastihl míč ještě na herní ploše a mohl nacentrovat do vápna před Havránka. Cestu mu ale zkřížil Václav Pardubský, který zblokoval i míč.
     
    19
    Havránkův daleký odkop si zpracoval Martin Studecký. Podél levé postranní čáry se následně snažil postupovat dále Tomáš Bubeníček, který ovšem poslal míč před soupeřem do zámezí.
     
    21
    Marek Krátký hlavou zastavil dlouhý orlickoústecký centr. Před ním stál ale připravený Patrik Langer, k jehož nohám se míč odrazil a hosté pokračovali v akci.
     
    22
    Brozanští nadále drží míč na svých kopačkách. Tentokrát se snaží o rozehrávku z vlastní obranné řady.
     
    23
    Václav Pardubský vrátil míč do hry po Šmídově odkopu mimo vymezený prostor. Jeho tým tak pokračuje v rozehrávce a průniku, tentokrát po levé straně.
     
    24
    Další odkop Nicolase Šmída skončil mimo hřiště. Tentokrát dokonce mimo areál brozanského stadionu, a to hned vedle na sousedním poli.
     
    25
    Rohový kop zprava tečoval směrem na branku Jakub Hruštinec. Jeho hlavičkou ale nasměroval míč trochu výš než by si přál, a to nad břevno orlickoústecké branky.
     
    27
    Rychlou a krátkou kombinaci Ústí nad Orlicí nalevo narušil Václav Pardubský posláním míče do zámezí. Brozanský tým tak mohl otočit hru směrem k soupeřově brance.
     
    29
    Důležitý obranný zákrok Jakuba Hruštince, který ve vápně zablokoval Radka Tichého, už se napřahujícího ke střele.
     
    30
    Na druhé straně se do velmi slibného zakončení dostal Marek Krátký, který měl před sebou úplně volnou branku Ústí nad Orlicí. V poslední možné chvíli ale míč zkřížil Tomáš Koukola a poslal ho mimo vymezenou hrací plochu. Brozanští následně mohli zahrozit ze dvou rohových kopů v řadě.
     
    32
    Marek Krátký otevřel cestu pro Petra Výborného, který se pokusil prokličkovat okolo několika hráčů směrem do útoku.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Emmanuel Izuchukwu Anih (TJ Jiskra Ústí nad Orlicí).
     
    35
    Dlouhý odkop do vápna si dokázal Jiří Havránek pohlídat a rychle otočil hru směrem k orlickoústecké brance.
     
    36
    Brozanská obrana má míč ve svém sevření. Její rozehrávku se ale snažil narušit Radek Tichý, čímž se k míči dostal i Radek Havránek a míč poslal daleko před sebe.
     
    38
    Útočnou souhru Brozan ve vápně dokázali Orlickoústečtí narušit a přes dva doteky poslat míč až k Havránkovi. Ten ale rychle vrátil hru zpět.
     
    40
    Tlak Brozan ve vápně gradoval a Nicolas Šmíd měl několikrát namále. Domácí si ale před ním záhy počínali nedovoleně, načež sudí přerušil hru.
     
    41
    Dlouhý křižný nákop Ondřeje Hapala skončil mimo hřiště. Jiří Havránek tak může znovu vykopávat.
     
    42
    Brozanský tým se tak opět snaží o posun směrem ke Šmídovi. Pro míč k zakončení si nabíhal Marek Krátký, jemuž ale hlídal záda Patrik Langer a byl v této činnosti úspěšnější.
     
    44
    Střelu přes hráče zkusil Petr Výborný. Dá se říct, že mu ale vyšla celkem dobře, gólman Šmíd si totiž musel proti míči vyskočit ke vzdálenější tyči. Díky tomu ho ale dokázal vyrazit.
     
    45
    Nicolas Šmíd si zaběhl pro míč na hranici velkého vápna, kde si jej ukořistil v souboji do svých rukou.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První půle přinesla daleko aktivnější fotbal z kopaček domácích hráčů. Nedařilo se jim ale úspěšně střelecky zakončit, čímž do druhé půle vstupují oba celky za bezbrankového stavu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: ze hřiště odchází Emmanuel Izuchukwu Anih, přichází David Vácha.
     
    46
    Domácí tým zahájil druhou půli daleko aktivněji a už na jejím počátku se dostal směrem do vápna.
     
    48
    Petr Výborný kopl velmi slibný přímý kop ze standardní situace. Gólman hostů Šmíd ho až v poslední možnou chvíli vyrazil nad sebe.
     
    49
    Orlickoústečtí ubránili nápor na vlastní branku a Ondřej Hapal vyběhl s míčem ke středu pole, následně i směrem k vápnu. Brozanská obrana ale udržela situaci pod kontrolou.
     
    50
    Outové vhazování od rohového praporku na vlastní polovině rozehrál domácí tým. Míč se ale dostal do moci Ústí nad Orlicí, které se malou chvíli snažilo o kombinaci.
     
    51
    Brozany svého soupeře vytlačily a samy se opět vydávají do útoku po pravé straně. Zahrozit mohly i díky standardní situaci, kterou ale odvrátil první bránící hráč Ústí nad Orlicí.
     
    52
    Střela na branku z kopaček Dominika Šupa byla až příliš vysoká. Dokonce přeletěla i ochrannou síť nad Šmídem, jakožto i celou šířku parkoviště za ní.
     
    53
    Dlouhý out spolu s hlavičkovým posunutím dostal míč do rukou Jiřího Havránka.
     
    54
    Brozany právě vstřelily branku!
    Domácí tým otevírá skóre! Po rohovém kopu z levé strany se jako první dostal k míči MARTIN JINDRÁČEK a přesně ho poslal směrem za záda Nicolase Šmída.
    54. JINDRÁČEK - 1:0
     
    56
    Těžký souboj o míč sváděly oba týmy na brozanské polovině. Míč ale skončil mimo hrací plochu.
     
    56
    Střídání v týmu SK Sokol Brozany: ze hřiště odchází Chukwudi Chukwuma, přichází Vojtěch Gebert.
     
    58
    Orlickoústečtí se důrazně snaží dostat do velkého vápna. Jeho hranici ale domácí obrana střeží poměrně aktivně a nepustí soupeře k vlastní brance.
     
    59
    Přízemní střelu Innocenta Chisoma Jiří Havránek pokryl relativně snadno. Brozany se díky tomu opět dostaly do útoku.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Tomáš Bubeníček (SK Sokol Brozany).
     
    60
    Obrana Ústí nad Orlicí odrazila standardku Brozan. I tak ale nápor domácích pokračoval, tedy až do situace, kdy si počínali nedovoleně.
     
    62
    Přerušovaně kvůli outům, i tak se ale Brozany stále tlačí směrem do vápna.
     
    63
    Jiří Havránek polapil dlouhý míč. Následně ho také ještě dále vykopnul. Brozanští tak mohli pokračovat ve hře skoro na hranici velkého vápna.
     
    64
    Petr Výborný ztratil míč i kvůli soupeřově skluzu. Z rychlé protiakce se ale Ústí nad Orlicí nikam daleko nedostalo, naopak Brozany byly záhy opět u vápna.
     
    65
    Dlouhé vhazování z rukou Tomáše Bubeníčka skončilo v náručí Nicolase Šmída. Jeho tým se následně dostal do slibného zakončení, které musel likvidovat až Jiří Havránek přivřením míče vleže na trávníku.
     
    67
    Jáchym Bechyně zmařil na křídle průnik hostů a naopak otočil hru směrem ke Šmídovi. Tam měl nadějnou příležitost Dominik Šup, který ale svou hlavičku nenamířil přesně.
     
    68
    Znovu Bechyně, tentokrát přesně mezi dvěma protihráči. I v tomto případě dokázal vybojovat míč pro svůj tým.
     
    70
    Vojtěch Gebert se dlouho držel s míčem na hranici velkého vápna. On i jeho spoluhráči zkusili hned tři průniky. Ani jeden ale nedopadl dle představ, načež se míče zmocnil hostující tým.
     
    71
    Střídání v týmu TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: ze hřiště odchází Patrik Langer, přichází Tomáš Vošlajer.
     
    72
    Brozany odkoply míč z půlky až k Nicolasu Šmídovi. Ten ho rychlým odkopem vrátil zpět a celá tato situace se ještě jednou zopakovala.
     
    73
    Daleký out Brozan jako první převzal hlavou Onije. Hosté se ale nedokázali dostat k Havránkovi. Naopak Brozanští pokračují ve své aktivitě poblíž vápna.
     
    75
    Orlickoústečtí nedokázali vystřelit přes Václava Pardubského. Tím skončil míč mimo hřiště a následně u kopaček Jiřího Havránka.
     
    76
    Pozemní Šupova střela našla pouze rukavice gólmana Šmída.
     
    77
    Domácí tým zachránil situaci před svou brankou dlouhým odkopem rovnoběžně s pravou postranní čárou.
     
    78
    Brozany právě vstřelily branku!
    Nádherná akce v podání domácího týmu! Petr Výborný posunul vybojovaný míč nalevo k Martinu Jindráčkovi, který následně poslal přetažený centr přímo na hlavu doskakujícího VOJTĚCHA GEBERTA, jenž následně navyšuje vedení svého týmu.
    78. GEBERT - 2:0
     
    79
    Dlouhý odkop od Brozanským nenašel Martina Jindráčka, nýbrž se doklouzal až k Nicolasi Šmídovi, který se sám dostal k dalekému výkopu.
     
    80
    Marek Krátký skluzem zastavil Tomáše Vošlajera, který si rychle nabíhal po levé straně, a poslal míč do zámezí.
     
    80
    Dnešní utkání sleduje 190 diváků.
     
    82
    Střídání v týmu TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: ze hřiště odchází Chisom Innocent Onije, přichází Denis Mayer.
    Střídání v týmu TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: ze hřiště odchází Radek Tichý, přichází Vojtěch Špatenka.
     
    84
    Marek Krátký už nestihl míč letící po levé straně. Tím se k odkopu dostal Nicolas Šmíd a Orlickoústečtí se snaží opět dobývat prostor velkého vápna.
     
    85
    Odkop standardní situace ze Šmídových kopaček udržel Ústecké na dostřel brozanské branky, obrana domácího týmu ale stále drží celou situaci pod kontrolou.
     
    86
    Jáchym Bechyně vypíchl míč Denisu Mayerovi. Následně ale skluzem ukradl Ondřej Hapal balon Vojtěchu Gebertovi, který se sám dostával směrem ke Šmídovi.
     
    88
    Střídání v týmu SK Sokol Brozany: ze hřiště odchází Marek Krátký, přichází Karel Jakš.
     
    89
    Hosté se ještě snaží o hrozbu ze standardky. Tou nasměroval míč do vápna Ondřej Hapal. Obrana Brozan ale udržela situaci pod kontrolou.
     
    90
    Po Havránkově odkopu se oba týmy přetahovaly o míč v hlavičkovém souboji.
     
    90+1
    Střídání v týmu SK Sokol Brozany: ze hřiště odchází Dominik Šup, přichází Jakub Sláma.
     
    90+2
    Karel Jakš se pokusil o svou první akci, kdy se ve velké rychlosti dostal k pravé tyči Šmídovy branky a pokusil se ve skluzu zakončit. Míč ale poslal těsně vedle tyče.
     
    90+3
    Vzápětí mohl navýšit skóre Martin Ondráček, který dorážel obloukovitou střelu. Poslal jí ale nad břevno Šmídovy svatyně.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Brozanským se v druhé půli dařilo to, co v první nikoliv a díky dvěma gólům udržel doma všechny tři body. Ovšem ani Ústí nad Orlicí nebylo úplně bez šance, naráželo ale na připravenou domácí obranu, případně na gólmana Havránka.
     
    Ode mne je to odsud z Brozan vše a přeji vám hezký zbytek nedělního večera. (18:21:17)

    Vít Trubička

    Branky: 54. Jindráček, 78. Gebert

    Karty:   60. Bubeníček (BRO) – 33. Anih (UNO)


    SK Sokol Brozany: Havránek (C) – Pardubský, Hruštinec, Krátký (88. Jakš), Studecký, Bubeníček, Chukwuma (56. Gebert), Bechyně, Výborný, Šup (91. Sláma), Jindráček.
    Náhradníci: Švejda – Maigini, Jakš, Gebert, Sláma, Baftijar.

    Trenér: Jiří Němec

    TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: Šmíd – Langer (71. Vošlajer), Lněnička, Koukola, Skalický, Grygar, Hapal, Onije (82. Mayer), Souček (C), Anih (46. Vácha), Tichý (82. Špatenka).
    Náhradníci: Krátký – Špatenka, Vácha, Falta, Vošlajer, Chleboun, Mayer.

    Trenér: Vladimír Chudý

    Rozhodčí: Paták – Severýn, Hrivík

    Diváci: 190
    bahis siteleri