Boston – St. Louis 2:4 (kon.) | Toronto – Buffalo 2:5 (kon.) | Florida – Anaheim 3:2 (po pr.)
NY Rangers – Carolina 2:4 (kon.) | Washington – Philadelphia 9:2 (kon.) | Detroit – Ottawa 1:4 (kon.)
NY Islanders – Pittsburgh 5:4 (1:0 po s.n.) | Minnesota – Edmonton 5:1 (kon.) | Nashville – San Jose 1:0 (po pr.)
Chicago – Los Angeles 2:5 (kon.) | Calgary – Seattle 5:3 (kon.) | Dallas – Tampa 1:0 (kon.)
Vancouver – Vegas 5:4 (po pr.) | Arizona – New Jersey 2:6 (kon.)
konec
Calgary Flames
5:3 (1:1, 0:2, 4:0)
Seattle Kraken
Středa 13.04.2022, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    V noci z úterý na středu se proti sobě postaví týmy Calgary a Seattlu. Oba týmy jsou v naprosto odlišném rozpoložení. Zatímco Flames okupují druhou příčku západní konference, Krakeni se nacházejí na opačném konci. Pojďme se podívat na krátké preview obou celků.
     
    Calgary Flames
    Flames zažívají skvělou sezónu. Přední řady fungují na jedničku, avšak to bylo zvykem i v minulých letech. Základ úspěchu kanadského týmu je totiž vzadu. Nejenom, že defenzivní řady působí mimořádné komplexně a spolehlivě, jistotu všem dodává neskutečný Jacob Markstrom. Ten zaznamenal za 57 odchytaných duelů v této sezóně hned 9 čistých kont a jeho procentuální úspěšnost je 92,49%. Calgary se aktuálně nachází na 2. příčce západní konference s 97 body na kontě. I jejich aktuální forma je výborná, jelikož v posledních 4 duelech brali svěřenci Darryla Suttera plný počet bodů.
     
    Seattle Kraken
    Od Krakenů se toho v úvodní sezóně čekalo mnoho. Aby taky ne, když jejich expanzivní předchůdci, Vegas Golden Knights, se hned v premiérové sezóně rvali o Stanley Cup. Tým je v roli outsidera soutěže, bez jakýkoliv šancí na postup do vyřazovací části. Přitom expanzivní draft nevypadal až tak zle. Volbu jít za novým dobrodružstvím si teď asi musí vyčítat brankář Phillipp Grubauer. Místo boje o Stanley Cup s Avalanche si totiž vybral Krakeny. Jeho čísla jsou podprůměrná, z 92%, které měl v loňské sezóně padl na 89 rovných a jeho průměr inkasovaných branek na zápas dělá 3.12. Těžko to ale svádět na něj, tato čísla odpovídají práci jeho spoluhráčů.
     
    Úvodní sestavy:

    Calgary Flames: Markström (Vladař) – R. Andersson, Hanifin, Ch. Tanev (C), Mackey, Gudbranson, Zadorov – M. Tkachuk (A), E. Lindholm, J. Gaudreau – Toffoli, Backlund (A), Mangiapane – Coleman, Järnkrok, D. Dubé – B. Ritchie, T. Lewis, Lucic.
    Trenér: Darryl Sutter

    Seattle Kraken: Driedger (Grubauer) – A. Larsson (A), Vince Dunn, Borgen, Oleksiak, C. Fleury, Soucy – Eberle (A), Beniers, Donato – Kuhlman, Wennberg, McCann – Lind, Gourde (A), V. Rask – Donskoi, Geekie, Sheahan.
    Trenér: David Hakstol

    Rozhodčí: Brenk, Schlenker.
     
    Na centru první formace Seattlu bude dnes debutovat dvojka loňského draftu Matthew Beniers!
     
    Na úvod zazní ještě obě hymny, poté se můžeme pustit do akce!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Úvodní buly bylo vhozeno, úspěšnější na něm byl Lindholm, avšak Calgary rozehrávají od své vlastní branky.
     
    00:19
    A rozehrávka to nebyla nijak přesná. Nikdo ji totiž nezachytil a rozhodčí píská zakázané uvolnění. Hra se vrací před Markstroma.
     
    00:40
    Eberle rozjel útok ze své vlastní třetiny, avšak Donatovi se puk zamotal mezi bruslemi a ztratil jej.
     
    01:37
    Z čista jasna se ke střele z mezikruží dostal Mangiapane! Driedger byl ještě za svou brankou, ale útočník Calgary v tutovce minul prostor tří tyčí.
     
    02:14
    Zatím Flames schází přesnost. Další nepřesná rozehrávka a další zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravici Markstroma.
     
    02:37
    Jedno přerušení za druhým. Nyní zastavil útok kanaďanů postavení mimo hru.
     
    03:09
    Backlund vyzkoušel pozornost Driedgera střelou ze středního pásma a i když se okamžitě tlačil jeden z jeho spoluhráčů k dorážce, opět se jednalo o offside.
     
    03:48
    Eberle se šikovně prokličkoval do útočného pásma, kde po mantinelu předal na McCana. Tomu ale scházela pomoc od spoluhráčů, a tak se vzápětí žene dopředu opět Calgary.
     
    04:13
    Oba týmy mají velký problém dostat se přes modrou čáru. Na straně Kanaďanů se to nepovedlo Borgenovi, ale úplně mrzet ho to nemuselo. Seattle totiž vyhodil na zakázané uvolnění, a tak se bude vhazovat opět před Driedgerem.
     
    04:52
    Jarnkrok vyslal schovanou střelu z mezikruží a Driedger přes clonící těla vůbec nic neviděl. Měl ale štěstí, protože kus černé hmoty mířil přesně do jeho položeného betonu.
     
    05:07
    Z levého kruhu pro vhazování pálil Milan Lucic, gólman Seattlu zapisuje další úspěšný zákrok. Calgary pomalu začíná přebírat iniciativu dnešního zápasu.
     
    05:37
    Teď jsem to ale zakřikl. Po ztrátě pásma se domácím opět nepovedla rozehrávka a rozhodčí píská zakázané uvolnění.
     
    06:24
    Eberle vybojoval kotouč u pravého kruhu, avšak následná střela neměla dostatečné parametry na rozeznění gólové sirény. Skončila na zadním mantinelu.
     
    07:17
    Střela Vincena Dunna vypadala o dost lépe! Byla mířena do horní části Markstromovi branky a jen tak tak, že tam nakonec nezapadla. Švédský brankář byl v rozkleku a určitě by zasáhnout nedokázal.
     
    07:39
    Po zákroku Markstroma následuje komerční přestávka. Za chvíli se bude vhazovat před kanceláří švédského maskovaného muže.
     
    07:55
    Krakeni velmi dobře napadají a jejich soupeř s tím má výrazné problémy. Na modré čáře teď odzbrojil hráče v červeném Lind, ale k zakončení se nakonec nedostal.
     
    08:09
    A Scotiabank arénou zvoní tyč! K nenápadné střele kousek za modrou čarou se totiž dostal Adam Larsson a jeho krajan v brance se jen ohlédl.
     
    08:54
    Další útočnou akci nevyřešil Kuhlman ideálně. V rodícím se přečíslení totiž posílal puk přes osu kluziště na McCanna, avšak ten byl dobře hlídaný domácími obránci.
     
    09:30
    Seattle je v posledních minutách rozhodně lepším týmem. Jejich hráči hýří aktivitou a testují pozornost Jakoba Markstroma. Naposledy vypálil kouse za modrou čarou Will Borgen. Po jeho ráně se hra přerušuje.
     
    09:58
    I když vypadala kombinace Flames hodně kostrbatě, nakonec se ke střele přeci jen dostali. Mangiapane dostal puk mezi kruhy a na nic neváhal a vystřelil. Driedger připisuje další úspěšný zákrok.
     
    10:29
    Své štěstí vyzkoušel od modré čáry i Nikita Zadorov, ale puk skončil až na zadním mantinelu. Pro Calgary je každopádně důležité, že dokázali svému soupeři, že také dokáží zahrozit. V posledních minutách jsme toho od nich totiž moc neviděli.
     
    10:48
    Dunnovu schovanou střelu Markstrom vůbec neviděli, nakonec však směřovala mimo prostor tří tyčí. Dopředu se ženou domácí hokejisté.
     
    11:14
    Zadorov vyslal další dělovku od modré čáry. Tu ale zablokoval clonící Donskoi a hra tak opět nabírá opačný směr.
     
    11:58
    V posledních minutách sice vidíme hokej nahoru – dolů, avšak bez vážnějších šancí na obou stranách. Většinou dojde ke ztrátě puku ještě před zakončením nebo už ve středním pásmu.
     
    12:35
    Puk skončil mimo hrací plochu a tak se hra přerušuje. Následuje krátká komerční přestávka.
     
    13:36
    Calgary opět začíná tlačit. Z pravého kruhu nyní pálil Elias Lindholm, avšak trefil pouze Fleuryho.
     
    14:13
    Seattle právě vstřelil branku!
    Seattle jde do vedení! Vince Dunn vybojoval puk u zadního mantinelu a okamžitě jej poslal na modrou čáru. Tam stál dnešní debutant Matthew Beniers, který předal na druhou stranu a RYAN DONATO už měl snadnou práci. Markstrom se totiž nestihl přesunout a Donato rozvnil síť za švédským brankářem. Asistence: Matthew Beniers, Vince Dunn.
    14:13 Ryan DONATO - 0:1
     
    15:48
    Úvodní gól hosty výrazně nabudil. Opět totiž okupují obranné pásmo Calgary a zásobují Markstroma salvou nebezpečných střel z různých pozic.
     
    16:13
    Z pravého kruhu napřáhl Victor Rask, Markstrom vyráží do rohu kluziště.
     
    16:51
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Adam Larsson zbytečně ztratil kotouč v útočném pásmu a to byl kámen úrazu! Calgary rozjelo protiútok, který sice kousek za modoru čarou Lindholm zpomalil a počkal si na své spoluhráče, ale udělal dobře. Do druhé vlny poslal puk na Andersona, ten našel Noaha Hanifina a jeho dělovku ještě tečoval do sítě MATTHEW TKACHUK. Asistence: Noah Hanifin, Rasmus Andersson.
    16:51 Matthew TKACHUK - 1:1
     
    16:59
    Vyloučení v týmu Seattle Kraken (Vince Dunn – 2 min., sekání).
     
    17:32
    Z pravého kruhu napřáhl Toffoli, ale jeho střela se nevlezla mezi tři tyče. Seattle vzápětí vyhazuje a může poslat na led čerstvé síly.
     
    18:14
    Hanifin nahazoval od modré čáry, ale tečovaná střela se zastavila až na zadním mantineli. Flames mají tlak, ale Driedger ještě nemusel ani zasahovat. Všechno to za něj vyřešili jeho spoluhráči, kteří střely blokují nebo dobře vykrývají prostor.
     
    19:01
    Probíhá poslední minuta hry v první třetině.
     
    19:26
    Nikita Zadorov je dnes střelecky aktivní, ale i tento pokus od modré čáry Driedger úspěšně vyráží.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první dvacet minut zápasu mezi Calgary Flames a Seattlu Kraken a stav je vyrovnaný. Nejprve udeřil Seattle, který byl po většinu času hry dokonce aktivnějším týmem. V 15. minutě vybojoval Vince Dunn puk u zadního mantinelu, poslal jej na Matthewa Benierse, který předal přes osu kluziště na volného Ryana Donata, jenž prostřelil přesunujícího se Markstroma – 0:1. Reakce Flames na sebe však nedala dlouho čekat. Z protiútoku totiž pálil od modré Noah Hanifin a jeho rána zapadla přesně do horního rohu branky Chrise Driedgera – 1:1.
     
    Druhá třetina započne přibližně v 04:05.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Druhá třetina právě začala, vhazování uvnitř středového kruhu vyhrál Elias Lindholm a jeho tým tak může založit první akci této části hry.
     
    20:25
    A k velmi nadějné střele z první se dostal Gaudreau! Z pravého kruhu ale těsně minul vzdálenější tyč.
     
    20:55
    Střelu Hanifina vytěsnil Driedger snadno mimo prostor nebezpečí.
     
    21:44
    První formace Seattlu dokáže být velmi nebezpečná a opět to její účastnící dokázali! Ryan Donato přenesl hru na druhou stranu a z první pálil Carson Soucy. Jakob Markstrom vytěsnil ramenem puk těsně nad branku.
     
    22:36
    Seattle začíná svého soupeře výrazně tlačit. Dobrou minutu už jsou svěřenci Davida Hakstola v útočném pásmu a znepříjemňují domácímu týmu život.
     
    23:06
    Seattle právě vstřelil branku!
    Mocný tlak Krakenů nakonec přinesl své ovoce! Yanni Gourde našel zpoza branky osamoceného VICTORA RASKA, který se z první nemýlil a vrací svůj tým do vedení. Asistence: Yanni Gourde, Kole Lind.
    23:06 Victor RASK - 1:2
     
    23:43
    Krakeni jsou při chuti a v aktivitě pokračují. Nebezpečnou střelu mezi kruhy teď vyslal McCann, ale úspěchu se nedočkal.
     
    24:24
    Calgary v dnešním zápase tahá za kratší konec. Sice se dokáží dostat do dobrých příležitostí, avšak po většinu času je jejich soupeř prostě přehrává.
     
    24:57
    Kuhlman nahazoval ze středního pásma, Markstrom musel zasahovat. Puk vyrazil do rohu, kde si jej převzali jeho spoluhráči.
     
    25:41
    Švédský brankář musí vytahovat jeden zákrok za druhým. Nyní proti němu stál Ryan Donato, avšak podruhé mu skórovat nedovolil.
     
    26:36
    Čtvrtá formace Calgary způsobila v brankovišti Seattlu velký zmatek. Nejprve Jarnkrok s Lucicem nahodili puk na Driedgera a posléze se jej snažil dostal za čáru silou Ritchie. Pro hosty nakonec všechno dobře dopadlo a jejich brankář přerušil hru přikrytím kotouče.
     
    27:03
    Sheahanova střela neměla přesné parametry a Markstrom zasahovat nemusel. Jeho spoluhráči nyní rozehrávají zpoza jeho branky.
     
    27:56
    Při přerušení jsme mohli vidět jak Darryl Sutter předává nějaké taktické pokyny brankáři Markstromovi Stejně tak vytrvale mluvil i ke svým hráčům na střídačce. Je jasné, že s průběhem zápasu není spokojen. Uvidíme, zda dokáží i na druhou branku svého soupeře reagovat.
     
    28:36
    Máme tu polovinu základní hrací dony a taktéž trochu klidnější část hry. Seattle je sice v útočném pásmu, ale do střeleckých pozic se jejich hráči alespoň prozatím nedostávají.
     
    29:55
    Pokud jsem mluvil o tom, že žádné nebezpečí zatím nenastává, nyní nastalo! Seattle opravdu dlouho točil Calgary v pásmu a Eberle vyslal nebezpečnou střelu z levého kruhu pro vhazování. Markstrom sice dokázal vyrazit, avšak následně byl zavalen hned několik dorážkami. Posledním střelcem byl Sheahan, který nevyužil jeho špatného postavení a trefil pouze připravenou lapačku.
     
    30:36
    Z protiútoku mohl zahrozit Backlund, ale na brankáře Driedgera při přečíslení nevyzrál!
     
    31:03
    Další střelu vyslal jeho spoluhráč Gaudreau, avšak ten nastřelil pouze clonícího Linda.
     
    31:58
    Teď už se ale hra opět nastěhovala před Markstroma, kde druhá formace hostů opět vymýšlí, kudy povede cesta.
     
    32:34
    Krakeni dobře vykrývají prostor. Další blok může zapsat Borgen. Hráči v poli dnes opravdu napomáhají Driedgerovi, který zatím nemá ani zdaleka tolik práce jako jeho soupeř na druhé straně.
     
    33:48
    Seattle nadále kombinuje v útočném pásmu. Jejich herní převaha je snad čím dál tím větší. Nezapomínejme ale, že vedou stále jen o jeden gól. A hokej se hraje na góly.
     
    34:11
    Z vrcholu kruhů napřáhl obránce Vince Dunn, ale prostor tří tyčí netrefil. Jeho tým ale i tak nadále kombinuje v útočném pásmu. Bude z toho něco?
     
    34:31
    Vyloučení v týmu Seattle Kraken (Adam Larsson – 2 min., vysoká hůl).
     
    34:48
    Velká šance pro domácí tým, jak se zápasem ještě něco udělat. Zbytečný faul Larssona totiž posílá Krakeny do čtyř. Následuje přesilová hra Calgary.
     
    35:02
    Přesilové hry Flames jsou naprosot ukázkově secvičené. Hned po vhazování pálil Stone a po něm Dube. Oba pokusy byly zblokované, tlak pokračuje.
     
    35:23
    Mangiapane dostal nabito mezi kruhy, ale Driedger dokázal máchnout vyrážečkou a uklidit puk do bezpečí.
     
    36:33
    Tlak Calgary je nyní naprosto zdrcující, na Driedgera létá jedna střela za druhou ale gólman Seattlu zatím i nadále odolává. Dokázal polapit pokusy Mangiapaneho i Andersena, který mohl poslat puk do prakticky odkryté klece.
     
    37:10
    Seattle právě vstřelil branku!
    Obrovská rána pro Calgary, protože po skvěle sehrané přesilovce nedokázali skórovat a naopak se prosazuje opět jejich soupeř. Po protiútoku překonal Markstroma obránce ADAM LARSSON a Seattle tak vede již o dvě branky. Asistence: Alex Wennberg, Joonas Donskoi.
    37:10 Adam LARSSON - 1:3
     
    37:48
    No a při hře 5 na 5 je to opět stejná písnička. Seattle je usazen v pásmu jakoby měl přesilovou hru a kombinuje po stranách.
     
    38:17
    Markstrom teď musí poděkovat Chrisu Tanevovi, který za krátký čas schytal do svých chráničů hned dvě tvrdé rány. Nejprve zneškodnil střelu Eberleho, poté i tu od Borgena.
     
    39:01
    Probíhá poslední minuta hry ve druhé třetině.
     
    39:39
    Hned po buly vyslal dělovku z pravého kruhu Gaudreau, avšak Driedger pohotově semknul své betony a přerušuje hru. Dvojka Krakenů dnes působí mimořádně jistým dojmem a drží svůj tým ve dvougólovém vedení.
     
    39:55
    Poslední vhazování druhé třetiny si hosté pohlídají. Gourde jej totiž vyhrál a v klidu podrží puk na své hokejce až do sirény.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhém dějství byl Seattle jasně lepším týmem a po siréně svítí na kostce skóre 1:3 z pohledu domácího týmu. Hned z úvodu třetiny skóroval Victor Rask, který se po střele z první z prostoru mezi kruhy nemýlil – 1:2. Ve 35. minutě získali domácí přesilovou hru a měli jedinečnou šanci opět srovnat. I když ji sehráli opravdu skvěle, všechny střelecké pokusy pochytal dnes skvělý Chris Driedger. A aby to nebylo málo, posléze hosté ujeli kupředu a Adam Larsson rozezněl gólovou sirénu – 1:3.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 05:02.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu Calgary Flames: ze hřiště odchází Jacob Markström, přichází Daniel Vladař.
     
    40:09
    Třetí třetina právě započala, úvodní vhazování opět vyhráli svěřenci Darryla Suttera.
     
    41:02
    První minuta třetího dějství nám zatím ukazuje nepřesnosti na obou stranách. Hraje se ve středním pásmu, bez větších šancí.
     
    41:29
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Connor Mackey – 2 min., nedovolené bránění).
     
    41:36
    I přesto, že Flames hrají oslabení, jsou to právě oni kdo ohrožuje branku soupeře. Z levé strany pálil Backlund a posléze i jeho spoluhráč Lindholm. Driedger se musel činit, ale nakonec proti oběma pokusům obstál.
     
    42:07
    Vyloučení v týmu Seattle Kraken (Vince Dunn – 2 min., faul loktem).
     
    42:14
    Vyloučení v týmu Seattle Kraken (Yanni Gourde – 2 min., podrážení).
     
    42:39
    Z přesilové hry je nakonec dokonce oslabení. Seattle jde do čtyř a bude se muset dlouhou dobu bránit.
     
    43:10
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames se dočkali a snižují stav na 2:3! MATTHEWU TKACHUKOVI sice přihrávka na levou stranu nevyšla, avšak puk se mu odrazil zpět na hokejku a ranou do horní části branky rozradostnil domácí fanoušky. Asistence: Johhny Gaudreau, Rasmus Anderson.
    43:10 Matthew TKACHUK - 2:3
     
    43:48
    Doslova skok do rozjetého vlaku zatím zvládá Dan Vladař skvěle! Hned první zákrok připsal proti střele Kuhlmana a rozhodně nešlo o nic snadného. Útočník Seattlu se snažil Čecha rozhýbat, avšak Vladař se nenechal a vyrazil do rohu kluziště.
     
    44:13
    A téže hráč ještě jednou, Vladař opět úspěšný.
     
    44:48
    Flames kombinují v útočném pásmu, jejich tlak se zvyšuje.
     
    45:33
    Calgary právě vstřelilo branku!
    A máme srovnáno! Ve třetí třetině vidíme úplně jiné Flames než předešlých 20 minut. Nyní zavalili Driedgera salvou střel a i když opravdu dlouho odolával, po střele ANDREWA MANGIAPANEHO z bezprostřední blízkosti nakonec kapituloval. Asistence: Elias Lindholm, Connor Mackey.
    45:33 Andrew MANGIAPANE - 3:3
     
    45:58
    Velká rána pro Seattle! Během pár minut ztratili dvoubrankový náskok, tohle může pošramotit jejich sebevědomí.
     
    46:45
    V kabině Flames se museli dít o přestávce věci. Hra domácích je nyní opravdu diametrálně odlišná, svého soupeře doslova válcují.
     
    47:30
    Střela Fleuryho bylo zblokována jedním z bránících hráčů, a tak nebylo pro Vladaře těžké pomalý kotouč přikrýt a přerušit hru.
     
    48:04
    Střelu z vrcholu pravého kruhu Carsona Soucyho Vladař dobře viděl a včas stihl zareagovat svojí lapačkou, Seattle se snaží vzít si vedení zpět. Zatím však nedokáží být Krakeni dostatečně nebezpeční.
     
    48:33
    Ukazatel střel dnes rozhodně neukazuje jak zápas skutečně vypadá. I když má Seattle "pouze" 18 střel, po většinu času dominoval. Naopak Calgary svých 26 střel nasbíralo při přesilových hrách, kdy šlo doslova o ostřelování Chrise Driedgera.
     
    49:19
    Jinak akční třetí třetina nám teď trochu svým tempem zpomalila. V posledních sekundách se hrálo hlavně ve středním pásmu, nyní Seattle vyhazuje na zakázané uvolnění. Hra se vrací před Chrise Driedgera.
     
    50:01
    Střelu Taneva gólman hostí schoval ve své lapačce a následuje komerční brejk. Po něm se bude vhazovat v obranném pásmu Krakenů.
     
    50:34
    Gaudreau měl solidní možnost z pravé kruhu pro vhazování, avšak prostor tří tyčí netrefil. Seattle otáčí hru na druhou stranu.
     
    51:59
    Nahoru – dolů, tak lze jednoduše popsat poslední minuty tohoto zápasu. Seattle se snaží, avšak Flames působí i v zadních řadách mimořádně komplexně.
     
    52:31
    Eberle se nádherně protáhl útočným pásmem a následně vyslal nepříjemnou bekhendovou střelu. Vladař však jeho úmysl přesně přečetl a v pohodě uklidil puk do rohu.
     
    53:11
    Vyloučení v týmu Seattle Kraken (Joonas Donskoi – 2 min., podrážení).
     
    53:33
    Všechno, co si Krakeni dnes vybudovali se sype jako domeček z karet. Teď jdou opět do čtyř a všichni dobře víme, jak skvěle dokáží domácí zahrávat přesilové hry.
     
    53:56
    Toffoli dostal nabito na levý kruh pro vhazování, avšak Adam Larsson stihl do střely nastavit hokejku a přizvednout ji. Hra se tak přerušuje a následuje vhazování před pracovištěm Chrise Driedgera.
     
    54:10
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames využívají další přesilovou hru a otočka je dokonána! Michael Stone předal na pravou stranu, kde stál NOAH HANIFIN a ten svou dělovkou propálil všechno, co mu stálo v cestě. Asistence: Michael Stone, Mikael Backlund.
    54:10 Noah HANIFIN - 4:3
     
    55:23
    Hořká premiéra pro Matthewa Benierse. Na to, že je to jeho první zápas hraje opravdu skvěle, dokonce zapsal i svůj první bod. Jeho tým ale ztratil prakticky vyhraný zápas a to hlavně kvůli své nedisciplinovanosti.
     
    55:59
    Krakeni jsou dalším inkasovaným gólem rozhozeni. Je vidět, že jim z hokejek zmizel klid a jejich kombinace trochu vázne. Stále je ale do konce dost času, stále se dá naprosto v klidu srovnat.
     
    56:22
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Andrew Mangiapane – 2 min., faul kolenem).
     
    56:38
    A tohle je přesně možnost, jak reagovat. Necelé čtyři minuty před koncem základní hrací doby je přesilová hra určitě velká výhoda.
     
    57:01
    Beniers si ve svém prvním zápase zahraje i na přesilové hře a dost možná měl teď se svými kumpány na holích vyrovnání. Zmatku před Vladařem ale nevyužili a český gólman byl úspěšný po střele Dunna, Wennberga i právě Benierse.
     
    57:55
    Dan Vladař předvádí jeden skvělý zákrok za druhým a drží svůj tým v těsném vedení! Ukazuje se, že jeho nasazení do třetí třetiny byl mistrovský tah. Týmu dodal sebevědomí a zákroky provádí s ledovým klidem a jistotou.
     
    58:23
    Seattle odvolává brankáře, Driedger míří na střídačku a hosté jdou do šesti.
     
    59:01
    Probíhá poslední minuta základní hrací doby.
     
    59:17
    Calgary právě vstřelilo branku!
    MATTHEW TKACHUK posílá puk do prázdné klece a na led padají čepice, jelikož útočník Calgary právě zkompletoval hattrick! Navíc podtrhl vítězství svého týmu, a že to vůbec nebyl snadný zápas. Asistence: Johnny Gaudreau.
    59:17 Matthew TKACHUK - 5:3
     
    59:33
    Calgary ještě před závěrečnou sirénou zkouší ostřelovat Driedgera. Pro svěřence Darryla Suttera je ale hlavní, že drží puk daleko od svého gólmana.
     
    Konec zápasu.
     
    Je tu konec zápasu a radují se nakonec hráči Calgary, Ti totiž předvedli ukázkovou otočku z 1:3 na 5:3 a plný počet bodů berou v pátém zápase za sebou. Klíčovým mužem utkání byl Matthew Tkachuk, který zkompletoval hattrick. Zapomínat ale nesmíme ani na českého brankáře Dana Vladaře, který tento obrat vlastně nastartoval. Trenér Sutter jej totiž poslal do klece na začátku třetí třetiny a tento tah se nakonec skutečně vyplatil. Vladař předvedl řadu klíčových zákroků a pomohl svému týmu k výhře.
     
    Dnešní utkání sledovalo 16392 diváků.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jakob Markstrom (CGY) – 12 zákroků, 3 OG, úspěšnost 80%, odchytal 40:00
    Dan Vladař (CGY) – 7 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 20:00

    Chris Driedger (SEA) – 30 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,7%, odchytal 59:24
     
    Česká a slovenská stopa

    Dan Vladař (CGY) – 7 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 20:00
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Johnny Gaudreau – 0+2
    2. Matthew Tkachuk – 3+0
    3. Noah Hanifin – 1+1
     
    Děkuji vám za pozornost a těším se na vás u dalšího textového přesnou. (05:46:54)

    Libor Novák

    Branky a nahrávky: 17. M. Tkachuk (Hanifin, R. Andersson), 44. M. Tkachuk (J. Gaudreau, R. Andersson), 46. Mangiapane (E. Lindholm, Mackey), 55. Hanifin (Michael Stone, Backlund), 60. M. Tkachuk (J. Gaudreau) – 15. Donato (Beniers, Vince Dunn), 24. V. Rask (Gourde, Lind), 38. A. Larsson (Wennberg, Donskoi)


    Calgary Flames: Markström (41. Vladař) – R. Andersson, Hanifin, Ch. Tanev (C), Mackey, Michael Stone, Zadorov – M. Tkachuk (A), E. Lindholm, J. Gaudreau – Toffoli, Backlund (A), Mangiapane – Coleman, Järnkrok, D. Dubé – B. Ritchie, T. Lewis, Lucic.
    Trenér: Darryl Sutter

    Seattle Kraken: Driedger (Grubauer) – A. Larsson (A), Vince Dunn, Borgen, Oleksiak, C. Fleury, Soucy – Eberle (A), Beniers, Donato – Kuhlman, Wennberg, McCann – Lind, Gourde (A), V. Rask – Donskoi, Geekie, Sheahan.
    Trenér: David Hakstol

    Rozhodčí: Brenk, Schlenker – Gawryletz, Toomey

    Diváci: 16392
    bahis siteleri