Montreal – NY Islanders 0:3 (kon.) | Florida – Winnipeg 6:1 (kon.) | Boston – Pittsburgh 2:1 (kon.)
NY Rangers – Detroit 4:0 (kon.) | Nashville – Chicago 4:3 (kon.) | St. Louis – Minnesota 6:5 (po pr.)
Edmonton – Vegas 4:0 (kon.)
konec
Florida Panthers
6:1 (2:0, 2:0, 2:1)
Winnipeg Jets
Sobota 16.04.2022, 01:08 • FLA Live Arena, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Floridou a Winnipegem.
     
    Florida Panthers

    Panteři z Floridy nahánějí Colorado v souboji o nejlepší tým základní části. Momentálně jsou o čtyři body pozadu, přičemž mají odehráno o jedno utkání méně. Lídr Východní konference předvádí po celou sezónu parádní výkony a skvěle se mu daří i v posledních dnech, aktuálně totiž drží osmizápasovou šňůru vítězství. V doposud posledním střetnutí svěřenci kouče Brunetteho zdolali na domácím ledě Kačery z Anaheimu 3:2 až po prodloužení. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Jonathan Huberdeau se 105 body, jen dvojice z Edmontonu McDavid, Draisaitl jich nasbírala víc.
     
    Winnipeg Jets

    Stíhačky z Winnipegy svádějí těžkou bitvu o postup do vyřazovací části. V současné chvíli by nepostupovali, protože se v tabulce Západní konference nacházejí až na jedenácté příčce a příliš dobře to s nimi nevypadá, protože na osmé Los Angeles ztrácí sedm bodů a do konce základní části zbývá odehrát posledních sedm utkání. Avšak Lowryho družina bojuje a poslední dvě klání zvládla vítězně, když k vítězství 4:3 nad Ottawou přidala výhru 4:2 nad Montrealem. Týmové produktivitě vévodí pětadvacetiletý Američan Kyle Connor s 85 body.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Radko Gudas (FLA)
     
    Úvodní sestavy:

    Florida Panthers: Bobrovskij (S. Knight) – Weegar, Chiarot, Montour, Forsling, Gudas, Hägg – Duclair, Barkov (C), Verhaeghe – Giroux, S. Bennett, Huberdeau (A) – S. Reinhart, A. Lundell, Marchment – Hörnqvist (A), Luostarinen, Mamin.
    Trenér: Andrew Brunette

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Comrie) – DeMelo, Morrissey (A), Pionk, N. Schmidt, Dillon, Samberg – Wheeler (C), Dubois, Connor – Ehlers, P. Stastny, M. Barron – Appleton, Lowry, Sanford – J. Svečnikov, Toninato, Harkins.
    Trenér: Dave Lowry

    Rozhodčí: Hebert, Dwyer – Deschamps, Suchánek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Favorizovaní domácí nastoupili do utkání v tradičních červených dresech. Hokejisté Winnipegu, kteří hrají takřka o všechno, odehrají dnešní klání v bílých dresech.
     
    00:49
    První střelecký pokus na bránu zaznamenal Kyle Connor. Počkal si na nahrávku v pravém kruhu a pálil na přední tyč, kde si pokryl svůj prostor Sergej Bobrovskij.
     
    01:23
    Kapitán Panterů Aleksander Barkov hrál za sebe na Duclaira. Ten dlouho neváhal a z úhlu nahazoval na bránu, leč rozvlnil pouze boční síť.
     
    01:49
    Před branku si sjel Jonathan Huberdeau, nicméně kotouče se nedočkal. Číhal na křižný pas Reinharta, těsně před ním ovšem úřadoval Dylan DeMelo.
     
    02:03
    Florida právě vstřelila branku!
    Teď už to vyšlo, Panteři z Floridy se ujímají brzkého vedení! Rána Girouxa byla nepřesná, nicméně puk se od zadního mantinelu odrazil příhodně na hokejku JONATHANA HUBERDEAUA, jenž hrací předmět zametl za překvapeného Helleybuycka. Asistence: Claude Giroux a Sam Bennett.
    02:03 Jonathan HUBERDEAU - 1:0
     
    03:14
    Náskok chtěl navýšit Ben Chiarot. Podpořil ofenzivu a po nahrávce od Antona Lundella dojel až do pravého kruhu, odkud pálil zápěstím, Connor Hellebuyck udržel touš ve výstroji.
     
    03:53
    Stíhačky chtěly vyrovnat Duboisem, avšak kanadský útočník toho moc nevymyslel. Střílel zápěstím přes Gudase, jehož trefil do pravé brusle.
     
    04:20
    Ani útok domácích neměl příliš dlouhého trvání. Na druhý úspěch v utkání si dělal zálusk Jonathan Huberdeau, klička proti Morriseymu mu ale nevyšla.
     
    04:47
    Florida právě vstřelila branku!
    Druhá lajna znovu zaúřadovala, Brunetteho družina disponuje dvoubrankovým náskokem! Giroux využil volného prostoru k vyjetí zpoza brány a přenesení hry doprava na JONATHANA HUBERDEAUA. Nejproduktivnější Panter v sezóně udržel v zakončení chladnou hlavu a brankáři poslal touš za brankovou čáru pod zvednutým levým betonem. Asistence: Claude Giroux a Ben Chiarot.
    04:47 Jonathan HUBERDEAU - 2:0
     
    05:33
    Tlak domácího mužstva pokračuje. Od modré čáry střílel Robert Hägg, jemuž chybělo poměrně dost, kus černé gumy nasměroval o dobrý metr vedle pravé tyče.
     
    05:54
    Connor Hellebuyck si neporadil s neposedným kotoučem, který se odrazil od zadního mantinelu. Volný puk na brankovišti chtěl za brankovou čáru dotlačit Patric Hörnqvist, ale zda se mu to podařilo je otázkou. Rozhodčí se jedou podívat na opakované záběry na tablet.
     
    05:54
    Je to gól! Opakované záběry odhalily, že kus černé gumy posunul do brankoviště Mamim, a nakonec to byl zřejmě Patric Hörnqvist, kdo jej dotlačil za kanadského gólmana.
     
    05:54
    Ale pozor, kouč Winnipegu Dave Lowry si ještě bere coach challenge!
     
    05:54
    Všechno je jinak, gól neplatí! Opět byla porada rozhodčích rychlá a došli k názoru, že Patric Hörnqvist atakoval Connora Hellebuycka nedovoleně. Skóre tedy zůstává 2:0.
    05:54 Třetí gól Floridy neplatil, Hörnqvist atakoval Helleybuycka nedovoleně
     
    06:11
    Místo 3:0 to klidně mohlo být 2:1. U levé tyčky domácí svatyně si počkal na Lowryho nahrávku Dominic Toninato, jenže Sergej Bobrovskij se stihl bleskově přesunout a zasáhl levým betonem.
     
    06:42
    K asistenci chtěl Ben Chiarot přidat i vstřelený gól. Vypálil zajímavý projektil od modré čáry hrací předmět proskákal o kousek vedle levé části brankové konstrukce.
     
    06:51
    Floridu dělily od třetího zásahu centimetry! Mason Marchment vybídl v přečíslení ke skórování Sama Reinharta, ten orazítkoval horní tyčku.
    06:51 Reinhart orazítkoval horní tyčku
     
    07:01
    První přesilovou hru si zahrají Tryskáče z Winnipegu. Na lavici hanby usedl Carter Verhaeghe, který se dopustil zbytečného prohřešku v útočné třetině, zahákoval Schmidta.
     
    07:45
    Přesilová hra zatím hostujícímu celku vůbec nevychází. Nejprve vyhodil Aleksander Barkov, okamžitě na něj navázal Eetu Luostarinen.
     
    08:18
    Hokejistům v bílých dresech se přeci jen dostali do útočné třetiny. Nicméně Sergej Bobrovskij zasahovat nemusel, protože z bitvy o kotouč za bránou vyšel vítězně Chiarot.
     
    08:47
    Do levého kruhu dostal nabito Neal Pionk. Vyslal pořádnou dělovku, kterou schytal na koleno ze strany MacKenzie Weegar. S bolestivou grimasou zamířil na střídačku, odtud hned do útrob stadiónu.
     
    09:22
    Krátce poté, co se Carter Verhaeghe vrátil z trestné lavice, domácí obsadili útočné pásmo. U levé tyčky se nadvakrát dostal k dorážce Sam Bennett, na Helleybuycka nevyzrál.
     
    09:51
    S nahozením z ostrého úhlu si hostující gólman poradil. Udržel nervy na uzdě a zůstal u levé tyčky, kde betonem zastavil projektil Duclaira.
     
    10:13
    Mezi dvěma protihráči se náramně prokličkoval Jonathan Huberdeau. A nejen to, posléze zvládl do pravého kruhu přihrát Bennettovi, jenž střílel ze zápěstí těsně nad bránu.
     
    10:50
    Chybnou Dillonovu rozehrávku Panteři nepotrestali. Aleksander Barkov volil zadovku na Reinharta, s níž Dylan DeMelo počítal a na dlouhou hokejku touš soupeři vypíchl.
     
    11:11
    Za domácí defenzivou počkal na dlouhý pas Dominic Toninato. Neměl ale dobrou rychlost dohnal ho Radko Gudas, který ho vzápětí úspěšně odzbrojil.
     
    11:29
    Mason Marchment dosáhl gólu, ale radoval se z něj jen chvilku. Asistující Anton Lundell k němu totiž sklepl touš vysokou holí, což pozornosti rozhodčího neuniklo a okamžitě rozpažil.
    11:29 Další neuznaný gól Panterů, Lundell přihrával Marchmentovi vysokou holí
     
    12:00
    Hostům by určitě pomohlo, kdyby se jednou povedenou akcí dostali favoritovi na kontakt. Domácí však brání skvěle, nyní Robert Hägg bez problémů zastavil Sanforda.
     
    12:36
    Teď si Jonathan Huberdeau věřil až příliš. Prováhal ideální příležitost k nahrávce, a proto musel jít kličkou do DeMela, ten dvougólového střelce obral čistým způsobem.
     
    13:13
    Třetí gólovou přihrávku chtěl do statistik přidat Claude Giroux. Od pravého mantinelu nahrával mezi kruhy Bennettovi, těsně před ním touš odpálil do bezpečí Dillon.
     
    13:51
    Aleksander Barkov ukázal, že umí zabojovat i směrem dozadu. V souboji dvou kapitánů přetlačil Blakea Wheelera a po pravém mantinelu poslal kotouč do střední třetiny.
     
    14:00
    Druhá přesilová hra pro Tryskáče. Na trestnou lavici již usedl Brandon Montour, jenž v předbrankovém prostoru nešťastně položil hokejku pod Duboise, jehož podrazil.
     
    14:45
    Lowryho družině se v početní převaze zatím vůbec nedaří. Skoro minuta z přesilovky je pryč a zatím byla k vidění jen dvě úspěšný vyhození domácích.
     
    15:21
    Do třetice Winnipeg navštívil útočnou třetinu. Josh Morrissey hledal střílenou přihrávkou Connora, americký útočník promáchl naprázdno.
     
    15:52
    e to jasné, ani druhou početní převahu hosté nevyužijí. Poté, co Brenden Dillon napálil Sama Reinharta, odpálil kotouč přes všechny čáry Chiarot.
     
    16:17
    Z velkého úhlu pokusil štěstí Maxim Mamin. Ruský forvard zatím střeleckou listinu nerozšířil, rozvlnil totiž pouze boční síťku Helleybuyckovy svatyně.
     
    16:43
    Premiérová přesilová hra čeká na Floridu. Menší dvouminutový trest vyfasoval Neal Pionk, v pravém rohu obranného pásma přidržel Hörnqvista.
     
    17:11
    Zlomená hokejka hrála ve prospěch Winnipegu. Giroux ji totiž trefil ve snaze nahrát na modrou Chiarotovi, domácí zadák musel vycouvat z obranné třetiny.
     
    17:42
    Sam Reinhart měl rychlost a věřil si na dvojici protihráčů. Jenže v momentě, kdy chtěl do kličky, tak zjistil, že ztratil hokejku, lehkým klepnutím mu ji vyrazil z rukou Dylan DeMelo.
     
    18:22
    Ani přesilovku domácích zatím nelze hodnotit jako povedenou. Connor Hellebuyck ještě nemusel zasahovat ani jednou, po vyhození Dillona se klidně může protáhnout.
     
    18:45
    Neal Pionk je zpět na ledové ploše. Hostující zadák okamžitě vyrazil na střídačku, protože hra probíhá ve střední třetině. Své místo přenechal Morriseymu.
     
    19:24
    Situaci dvou proti dvěma řešil Anton Lundell nahrávkou mez kruhy na Marchmenta. Spoluhráč puk přejel, k čemuž dopomohl i lehkým zpomalením touše Harkins.
     
    19:49
    Protože Sam Bennett tečoval Häggovo vyhození, tak se nepískalo zakázané uvolnění Floridy. Do příležitosti hnal Carter Verhaeghe, v rychlostním souboji ovšem prohrál s Toninatem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 12 – 8.
     
    Florida zatím potvrzuje papírové předpoklady a po první třetině vede nad Winnipegem dvoubrankovým rozdílem. O obě trefy se postaral nejproduktivnější Panter v sezóně Jonathan Huberdeau, který nejprve ve 3. minutě využil šťastného odrazu od zadního mantinelu, o dvě minuty později mířil po nahrávce Girouxe z pravého kruhu zkušeně pod zvednutý levý beton gólmana. Domácí vstřelili ještě další dva góly, ale jeden neplatil pro nedovolené bránění Hörnqvista brankáři, druhý zase pro hru vysokou holí Lundella. Winnipeg hraje o play-off, ale soupeři zatím vůbec nestačí, ve druhé části potřebuje svůj výkon výrazně zlepšit.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:08.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, pojďme na ni! Na buly uspěl domácí kapitán Aleksander Barkov, takže jsou to domácí, kteří mohou zaútočit jako první.
     
    20:50
    V úvodu prostředního dějství si Winnipeg zahraje třetí přesilovku. Vyloučeným domácím hráčem je Gustav Forsling, pravou bruslí podrazil kličkujícího Duboise.
     
    21:03
    Josh Morrissey zabojoval, leč vyhození po levém mantinelu v útočném pásmu zpracovat nedokázal, plnou kontrolu získal nad pukem těsně za modrou.
     
    21:33
    Fantastický Sergej Bobrovskij! Bleskurychle zareagoval na tečovanou nahrávku spoluhráčem Huberdeauem, puk rázem letěl do brány. Ruský gólman za sebe dal ekvilibristicky pravou ruku a udržel čisté konto!
    21:33 Parádní zákrok Bobrovského pravou rukou
     
    22:04
    Na druhé straně mohl v oslabení skórovat Anton Lundell. V samostatném úniku volil zakončení mezi betony, Connor Hellebuyck k sobě nohy srazil včas!
     
    22:55
    Florida právě vstřelila branku!
    Jen co se vrátil z trestné lavice, tak vsítil gól! GUSTAV FORSLING zůstal trestuhodně volný za obranou, kam obdržel bekhendový pas od Reinharta. I při otočce udržel velkou rychlost, tělem odmítl dotírajícího protihráče a zprava zacílil bekhendem na přední tyč a nad rameno Helleybuycka. Asistence: Sam Reinhart a Brandon Montour.
    22:55 Gustav FORSLING - 3:0
     
    23:30
    S Winnipegem to nevypadá vůbec dobře. Hosté potřebují bodovat, pokud chtějí pomýšlet na play-off. Porážka s Floridou by byla obrovskou komplikací.
     
    24:01
    Nikolaj Ehlers střílel z minusového úhlu, zřejmě doufal, že si Sergej Bobrovskij srazí kotouč za záda sám. Nestalo se, Rus vykopl puk pravým betonem před sebe.
     
    24:36
    A další zákrok pro ruského gólmana ve službách Panthers. Počkal si na ránu Blakea Wheelera, tu bez větších problémů udržel ve své výstroji.
     
    25:23
    Za obloučkem Bena Chiarota sprintoval Sam Bennett. Se zpracováním poskakujícího kotouče si ovšem neporadil, hrát nechal Neala Pionka.
     
    25:57
    Sám proti třem byl Anton Lundell prakticky bez šanci na úspěch. Finský forvard ovšem zabojoval sympaticky, byť o puk přišel na úkor Dillona.
     
    26:30
    Obranné vyhození DeMela zastavil za vlastní bránou Radko Gudas. Protože oba celky střídaly, tak měl český zadák dost času na rozehrávku, jako cíl si zvolil Girouxa.
     
    26:55
    Sergej Bobrovskij nezvládl rozehrávku zpoza vlastní brány, našel pouze hokejku Kylea Connora. Američan dával naslepo puk do brankoviště, de zabránil nejhoršímu MacKenzie Weegar.
     
    27:19
    Rus Bobrovskij se na dnešní utkání vyspal skvěle. Další nelehký zákrok si připsal proti Appletonovi, jehož ránu zápěstím schoval v lapačce.
     
    27:53
    Po delší době zaútočili i domácí. Anton Lundell volil v situaci dvou proti dvěma žabičku na Marchmenta, ten trestuhodně promáchl naprázdno.
     
    28:21
    Tvrdou bombu vyprodukoval od modré čáry Radko Gudas. Obětavým blokem se prezentoval Jansen Harkins, pukem naštěstí schytal do chráněných míst.
     
    28:48
    Nate Schmidt nevymýšlel nic složitého a pod tlakem vyhodil po pravém mantinelu na zakázané uvolnění. Paul Stastny nestáhl velkou ztrátu na Chiarota.
     
    29:06
    Brandonu Montourovi vůbec nevyšla rozehrávka od levého mantinelu, málem si dal vlastní gól. Kotouč poslal do bočního oblouku Bobrovského svatyně.
     
    29:47
    Kanadský útočník Pierre-Luc Dubois nebyl tam, kde jej Nikolaj Ehlers očekával. Nepřesnou nahrávku dánského hráče zastavil za vlastní bránou Duclair.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Florida ve druhé třetině navýšila vedení na rozdíl tří góly, s Tryskáči to nevypadá vůbec dobře.
     
    30:41
    Pěknou individuální akci předvedl Dominic Toninato. Natáhl na sebe dva protihráče, aby v pravou chvíli přenesl hru doprava na Jevgenije Svečnikova, jenž zakončoval zápěstím mimo tři tyče.
     
    31:02
    Zničehonic mohlo udeřit na druhé straně. Po zaváhání Dylana DeMela zůstal před bránou úplně volný Maxim Mamin, jeho křižný pokus zleva Connor Hellebuyck vsedě zachytil do lapačky.
     
    31:52
    Jets opět dostali puk do útočné třetiny, ale tam s ním nic nevymysleli. Adam Lowry zkusil na Chiarota kličku po mantinelu, avšak obránce s touto variantou počítal a uzmul hrací předmět pro sebe.
     
    32:20
    Do protiútoku směřoval Carter Verhaeghe. Obdržel přesnou, avšak příliš prudkou mezi dvojici protihráčů, kus černé gumy pouze prodloužil za hostující svatyni.
     
    32:33
    Taktický faul předvedl Anthony Duclair. Po vlastní chybě skočil k ledu zezadu úmyslně podrazil Pionka, ten směřoval společně s jiným spoluhráčem do přečíslení dvou na jednoho.
     
    33:09
    V oslabení mohl navýšit náskok Sam Reinhart. Zleva najížděl sám na gólmana a volil ránu příklepem na zadní tyčku, Connor Hellebuyck kotouč vyrazil lapačkou.
     
    33:39
    Hra ve čtyřech dnes Panterům nedělá žádné problémy. Brandon Montour do poslední chvilky vystál Ehlerse, zachytil jeho pas na Wheelera a touš znovu poslal až ke gólmanovi soupeře.
     
    34:25
    A další možnost Floridy v početní nevýhodě. Sam Bennett se v přečíslení zachoval sobecky a střílel, avšak ani nadvakrát na Helleybuycka nevyzrál.
     
    34:48
    Už při hře pět na pět Adam Lowry vymyslel pěnou nahrávku na Zacharyho Sanforda, který místo odkryté horní poloviny brány zacílil o pár čísel nad břevno.
     
    35:20
    Zmatky v předbrankovém prostoru Floridy vyřešil Sergej Bobrovskij. Ve změti hokejek si našel volný kotouč, aby jej vzápětí přikryl lapačkou. Hra přerušena.
     
    35:49
    Neal Pionk tvrdou ránou od modré čáry prověřil pozornost Bobrovského. Ruský gólman drží čisté konto i po této ráně, puk odrazil vyrážečkou o ochranné sítě.
     
    36:04
    Ihned po vhazování v útočném pásmu vypálil dělovku Ben Chiarot. Connor Hellebuyck reagoval včas a kus černé gumy vykopl levým betonem do rohu kluziště.
     
    36:21
    Florida právě vstřelila branku!
    Evidujeme druhého dvougólového střelce! Huberdeau oslovil mezi kruhy GUSTAVA FORSLINGA, který skóroval i s notnou dávkou štěstí, jeho pokus totiž srazil mezi betony vlastního gólmana tečující Connor. Asistence: Jonathan Huberdeau a Claude Giroux.
    36:21 Gustav FORSLING - 4:0
     
    37:20
    Domácí pokračují v aktivním pojetí hry. Jonathan Huberdeau tentokráte rozjel Claudea Girouxa, kanadský forvard vypálil švihem příliš vysoko.
     
    37:45
    Až přes gólmana se proháčkoval Jansen Harkins. Ve finále akce volil bekhendový blafák a Bobrovského zkusil prostřelit mezi betony. Neuspěl.
     
    38:23
    Zdálo se, že si samostatný únik vyzkouší Anton Lundell. Dobrou práci ovšem odvedl Brenden Dillon, když se zachytil soupeře a čistě jej odzbrojil.
     
    38:46
    Ještě ze střední třetiny zkusil domácího gólmana pořádnou dělovkou vystrašit Zachary Sanford. Avšak bylo brzy zřejmé, že touš směřuje mimo tři tyče, takže Bobrovskij mít obavy nemusel.
     
    39:12
    Carter Verhaeghe volil nahrávku naslepo do předbrankového prostoru, kde bojoval Sam Bennett, v souboji jeden na jednoho byl důraznější Dylan DeMelo.
     
    39:48
    Dvojice Jonathan Huberdeau, Claude Giroux si na čtvrtý kanadský bod musejí počkat. Vzájemná spolupráce nevyšla, souhru narušil pozorný Josh Morrissey.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 26 – 26.
     
    Ačkoli je před námi ještě jedna třetina, tak o vítězství Floridy už je prakticky rozhodnuto. Druhý nejlepší celek soutěže vstřelil Tryskáčům z Winnipegu už čtyři góly, zatímco sám neinkasoval žádný. Na rozdíl tří branek upravil ve 23. minutě skvěle provedeným únikem po návratu z trestné lavice Gustav Forsling a tentýž hráč dal výsledku i současnou podobu, když si ve 37. minutě sjel mezi kruhy na přihrávku Huberdeaua a s přispěním tečujícího protihráče Connora vyzrál na Helleybuycka podruhé.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:00.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Winnipeg nastupuje do závěrečné dvacetiminutovky s novým mužem v brankovišti. Connor Hellebuyck dostal pro zbytek střetnutí volno, jeho místo zaujmul Eric Comrie.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Bude zajímavé sledovat, jak k ní přistoupí Florida, která vede čtyřbrankovým rozdílem a klidně se může zaměřit hlavně na defenzivu.
     
    40:42
    Na modré čáře dostal spoustu času Brenden Dillon. Nijak zvlášť ho ale nevyužil, tvrdý projektil vyslal poměrně výrazně nad břevno.
     
    41:08
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Bobrovskij čisté konto neudrží! Po ráně Pionka zůstal kotouč před ruským gólmanem, načež Stastny, aniž by sám věděl jak, bruslemi posunul hrací předmět k NIKOLAJI EHLERSOVI, jemuž nedělalo žádný problém napálit puk do odkryté domácí svatyně. Asistence: Paul Stastny a Neal Pionk.
    41:08 Nikolaj EHLERS - 4:1
     
    41:54
    Florida právě vstřelila branku!
    Blesková odpověď Panterů. MASON MARCHMENT se zpoza brány natlačil před nového muže v brankovišti Jets Comrieho, brankáři poslal touš za brankovou čáru podél jeho pravého betonu. Asistence: Sam Reinhart.
    41:54 Mason MARCHMENT - 5:1
     
    42:34
    Málem byl k vidění třetí gól v krátkém časovém sledu. Zachary Sanford přenesl hru zleva doprava na Jansena Harkinse, který vypálil z první nepřesně.
     
    43:16
    Dobrou práci odvedl Sergej Bobrovskij, když vyjel ven z brankoviště a kus černé gumy udržel pod lapačkou před dojíždějícím Wheelerem.
     
    43:39
    Mezi dvěma protihráči se prokličkoval Sam Bennett. Vzápětí si ale hodil kotouč až moc před sebe, takže vůbec nezakončil a Comrie schoval puk do lapačky.
     
    44:00
    Na hattrick útočil Jonathan Huberdeau. Ihned po vhazování vypálil šiplavou ránu ze zápěstí, Eric Comrie proti kotouči včas vytasil levé rameno.
     
    44:40
    Pierre-Luc Dubois mohl a nejspíše i měl zakončovat. Z pravého kruhu ovšem volil zpětný pas na Paula Stastnyho, Američan obdržel kotouč za paty.
     
    45:22
    Zády bráně zakončoval z mezikruží Mason Marchment. Bekhendem posunul černou gumu výrazně vedle levé části brankové konstrukce, Comrie zasahovat nemusel.
     
    45:51
    Útočné pásmo Robert Hägg udržel jen na okamžik. Pochopil, že jeho spoluhráči potřebují vystřídat, takže nahodil za bránu a nechal hrát DeMela.
     
    46:06
    Je zřejmé, že Eric Comrie už je v ideální provozní teplotě. Skvěle se přesunul k levé tyči proti Carterovi Verhaeghemu, jehož pokus skryl v lapačce.
     
    47:00
    Florida právě vstřelila branku!
    Demolice Tryskáčů pokračuje. Obránce Weegar po zisku kotouče neváhal a rychlou přihrávkou vyslal do samostatného úniku MAXIMA MAMINA. Ruský útočník si bekhendovým blafákem roztáhl Comrieho, kus černé gumy mu pak nasměroval mezi betony. Asistence: MacKenzie Weegar a Patric Hörnqvist.
    47:00 Maxim MAMIN - 6:1
     
    47:51
    Rozhodčí nepískali ofsajd, protože Robert Hägg se stihl vrátit včas. Sam Reinhart tak mohl pokračovat v akci, Ben Chiarot vypálil zápěstím příliš vysoko.
     
    48:23
    A znovu Ben Chiarot. Tentokráte si připravil kotouč na zakončení a vypálil golfákem, Eric Comrie v poslední chvíli stihl srazit betony k sobě a touš mezi nimi udržet.
     
    48:55
    Od levého mantinelu Anton Lundell cíleně nahazoval na teč. Patric Hörnqvist pozměnil směr letu kotouče, ale ne dostatečně, proletěl vedle levé tyčky.
     
    49:22
    Situaci jeden proti jednomu útočící Dominic Toninato nezvládl. Zkusil kličku na osu kluziště, ale pak do protihráče narazil a ztratil stabilitu.
     
    49:46
    Do levého kruhu obdržel nahrávku Adam Lowry. Neváhal a pálil z první k přední tyči, Sergej Bobrovskij zakročil vyrážečkou, puk vyrazil ke spoluhráči Montourovi.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Panteři navýšili náskok na rozdíl pěti gólů a je jasné, že do tabulky zapíší další dva body.
     
    50:45
    Mason Marchment zabojoval, ale ztráta na Brendena Dillona byla příliš velký. Hostující zadák si náskok udržel a zařídil odpískání zakázaného uvolnění.
     
    51:11
    U vlastní brány sebral kotouč Josh Morrissey. Musel rychle jednat před forčekujícím Lundellem a poradil si na jedničku, o mantinel posunul na volného Sanforda.
     
    51:42
    Přes Barkova zajímavě pálil Mason Appleton. Sergej Bobrovskij reagoval pozdě, měl velké štěstí, že kotouč prosvištěl těsně vedle pravé tyčky.
     
    52:23
    Přestože Florida vstřelila už šest gólů, tak kapitán Aleksander Barkov nemá na kontě ani jeden kanadský bod. To zůstává v platnosti i po jeho pěkné individuální akci, kterou zakončil forhendovou ránou nad břevno.
     
    52:55
    Domácí fanoušci si užívají závěr střetnutí. Před chvílí si žádali desítku vstřelených gólů, nyní FLA Live Arenou probíhá mexická vlna.
     
    53:26
    Pohotový zákrok lapačkou pro Erica Comrieho, jenž zkazil radost Claudemu Girouxovi. Kanadský útočník má na kontě tři asistence, na úspěšný zásah čeká.
     
    53:41
    Kromě Jonathana Huberdeaua usiluje o hattrick nečekaně i obránce Gustav Forsling. Právě tento Švéd vypálil od modré, napálil pouze blokujícího Pionka.
     
    54:19
    Ještě před střetem se Schmidtem zvládl Carter Verhaeghe nahodit po pravém mantinelu do útočného pásma, kde Sam Bennett svedl neúspěšný souboj s Harkinsem.
     
    54:46
    Radko Gudas zařídil zakázané uvolnění. Neměl šanci hrát puk po prudkém vyhození Lowryho, načež bez větších problémů udržel na zádech Svečnikova.
     
    55:12
    Útok Jets zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Mason Appleton očekával nahrávku, ale od Sanforda se jí nedočkal, spoluhráče vzápětí vystavil do postavení mimo hru.
     
    55:47
    Zbytek utkání se dohrává spíše jen z povinnosti. Jonathan Huberdeau a Gustav Forsling by určitě rádi zapsali do kolonky vstřelených gólů třetí úspěch, ale hráči Winnipegu se tomuto omentu snaží zabránit a zatím se jim to daří úspěšně.
     
    56:23
    Skvěle zafungoval v obraně MacKenzie Weegar. Vybruslil společně s Adamem Lowrym, jehož vytlačil k mantinelu, kde mu kotouč čistým způsobem odebral.
     
    56:59
    Z velkého úhlu vypálil Anton Lundell. Eric Comrie si prostor u bližší tyčky pohlídal, hrací předmět udržel někde pod levým betonem.
     
    57:28
    Od modré čáry nahazoval Josh Morrissey cíleně na teč. K ní došlo, ale bránícím hokejistou, Ben Chiarot odrazil touš do bezpečí, tedy do rohu kluziště.
     
    57:46
    Okolo vlastní brány se otočil MacKenzie Weegar. Po levém mantinelu pak nastartoval Anthonyho Duclaira, jehož Dylan Samberg zastavil v rámci pravidel.
     
    58:22
    Maxim Mamin si vyměnil puk s Benem Chiarotem a postupoval vstříc bráně. Dojel do levého kruhu, odkud pálil na zadní tyč, bránu výrazně minul.
     
    58:46
    Dva protihráče na sebe navázal Carter Verhaeghe, aby pak zkusil osamostatnit mezi kruhy Aleksandera Barkova, tomu ovšem nevyšlo zpracování.
     
    59:11
    MacKenzie Weegar mohl střílet, ale ještě si všiml v pravém kruhu volného Gustava Forslinga. Švéd se ani teď hattricku nedočkal, Comrie včas srazil pravou ruku k tělu.
     
    59:42
    Poslední vteřiny přinesly souhru dvougólových střelců. Gustav Forsling se zachoval týmově a Jonathanu Huberdeauovi nahrál do levého kruhu, Kanaďan střelou do středu brány Comriemu moc starostí nenadělal.
     
    60:00
    Po závěrečné siréně ještě došlo k potyčce, v níž byli nejaktivnější Brandon Montour a Mason Appleton. Rozhodčí udělili oběma po dvou minutách za hrubost, ale jde pouze o zápis do statistik, protože zápas skončil a hokejisté tedy z pochopitelných důvodů na trestnou lavici nemusí.
     
    Konec zápasu.
     
    Florida na domácím ledě potvrdila roli velkého favorita a Winnipeg rozstřílela vysoko 6:1.

    Panteři si rozložili góly rovnoměrně po dvou do každé z třetin. Dvě trefy zaznamenali Jonathan Huberdeau a Gustav Forsling, ve třetí třetině doplnili kanadsko-švédskou dvojici na střelecké listině Mason Marchment, Maxim Mamin a hostující Nikolaj Ehlers.

    Svěřenci kouče Brunetteho potvrdili, že hrají ve velké pohodě, zapsali už deváté vítězství v řadě a nejlepšímu celku soutěže Coloradu se přiblížili na rozdíl dvou bodů. Winnipegu porážkou klesly šance na postup do play-off, zbývá mu odehrát posledních šest utkání a ztráta na osmé Los Angeles zůstává sedmibodová.
     
    Utkání přihlíželo 17 625 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 43 – 31 | Přesilová hra: 0/1 – 0/4 | Trestné minuty: 10 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Sergej Bobrovskij (FLA) – 30 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,8%, odchytal 60:00
    Connor Hellebuyck (WPG) – 22 zákroků, 4 OG, úspěšnost 84,6%, odchytal 40:00
    Eric Comrie (WPG) – 15 zákroků, 2 OG, úspěšnost 88,2%, odchytal 20:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Radko Gudas (FLA) – 0+0, +1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 20:30

    Tři hvězdy utkání

    1. Jonathan Huberdeau (FLA) – 2+1
    2. Gustav Forsling (FLA) – 2+0
    3. Sergej Bobrovskij (FLA) – 30 zákroků
    Bobrovskij vychytal 36. vítězství v sezóně, čímž vytvořil nový klubový rekord. A číslo ještě zdaleka nemusí být konečné
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:49:56)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. Huberdeau (Giroux, S. Bennett), 5. Huberdeau (Giroux, Chiarot), 23. Forsling (S. Reinhart, Montour), 37. Forsling (Huberdeau, Giroux), 42. Marchment (S. Reinhart), 47. Mamin (Weegar, Hörnqvist) – 42. Ehlers (P. Stastny, Pionk)


    Florida Panthers: Bobrovskij (S. Knight) – Weegar, Chiarot, Montour, Forsling, Gudas, Hägg – Duclair, Barkov (C), Verhaeghe – Giroux, S. Bennett, Huberdeau (A) – S. Reinhart, A. Lundell, Marchment – Hörnqvist (A), Luostarinen, Mamin.
    Trenér: Andrew Brunette

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (41. Comrie) – DeMelo, Morrissey (A), Pionk, N. Schmidt, Dillon, Samberg – Wheeler (C), Dubois, Connor – Ehlers, P. Stastny, M. Barron – Appleton, Lowry, Sanford – J. Svečnikov, Toninato, Harkins.
    Trenér: Dave Lowry

    Rozhodčí: Hebert, Dwyer – Deschamps, Suchánek

    Diváci: 17 625
    bahis siteleri