Švédsko – Finsko 2:7 (kon.) | Česko – Slovensko 6:2 (kon.)
konec
Švédsko
2:7 (0:0, 1:2, 1:5)
Finsko
Sobota 16.04.2022, 12:30 • Zimní stadion Příbram • Turnaj čtyř (U20)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Sobotní program Turnaje čtyř v Příbrami nabídne dvě derby. V prvním nás čeká severský souboj, ve kterém si to rozdají tváří v tvář hokejisté Švédska a Finska, a poté přijde na řadu odpolední federální derby mezi Českem a Slovenskem. Lépe už tamní turnaj vyvrcholit nemohl.
     
    Švédsko

    Švédsko se pořádně nadřelo na výhře proti českému národnímu týmu, když ve třetí třetině darovalo našim přesilovou hru 5 na 3 a ještě k tomu dvojnásobné vyloučení za vysokou hůl. Češi měli 22 sekund na to, aby zkrácenou přesilovou hru 5 na 3 využili, což se jim bleskově podařilo, a navíc využili i běžnou zkrácenou čtyřminutovou přesilovku, čímž otočili skóre ze stavu 1:2 na 3:2. Obrovskou radost ale vystřídalo zklamání, protože Tre Kronor dokázali bleskově zareagovat, když v závěru vyrovnali a nakonec naše udolali po nájezdech.
    Ludwig Persson a jeho vítězný nájezd proti národnímu týmu
     
    Finsko

    Finové zatím působí na Turnaji čtyř (U20) fantastickým dojmem. V úvodu prvního zápasu proti Česku sice prohrávali, čtyřmi góly v řadě ale zápas otočili a došli si pro hladkou výhru. Páteční utkání proti Slovensku bylo jednostranné. Finsko fantasticky bruslilo a do sítě našich sousedů nasázelo pět gólů. Nebýt úžasných zákroku Patrika Andrisíka, mohlo jich být klidně deset. Kapitán Roni Hirvonen na turnaji září. Proti Česku zaznamenal gól a asistenci, zatímco proti Slovensku vstřelil góly dva a celkem už má tedy čtyři body. Prosadí se dnes znovu?
    Roni Hirvonen vstřelil proti Slovensku dva góly, tohle je druhý
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Lindbom (Blomquist) – Forsmark (A), Törnqvist, Olsson (A), Johnsson, Engström, Asplund, Wallberg – Jacobsson, Stjernbork (C), Robertsson – Persson, Dower Nilsson, Johansson – Kangas, Hasa, Jellvik – Proos, Moberg, Hofbauer – Forsell.
    Trenér: Tomas Montén

    Finsko: Jatkola (Stuchlík) – Nurmi, Heimosalmi, Rajaniemi, Puutio (A), Paaso, Ottavainen, Häkkilä, Jurmo – Hirvonen (C), Mäenpää (A), Simontaival – Kapanen, Lambert, Koivunen – Koponen, Päivärinta, Suni – Knihti, Juhola, Matikka – Säkkinen.
    Trenér: Antti Pennanen

    Rozhodčí: Matěj Sýkora, Jakub Šindel. Čároví: Jakub Frodl, Ondřej Bohuněk.
     
    Finové včera přišli kvůli zranění o brankáře Jamiho Pasanena a kromě Juhy Jatkoly nemají na soupisce žádného jiného gólmana. Na soupisku Suomi byl tedy dopsán jako druhý brankář Marek Stuchlík a už podle jména poznáte, že se fakt nejedná o Fina. Jedná se o zajímavý fakt a ještě zajímavější by bylo, kdyby se dostal do brány. Od českého týmu je to krásné gesto. Za informaci děkujeme zapisovatelce Anetě z stadionu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Finové vstoupili do utkání tradičně velice aktivně a na pravém křídle vystřelil od modré Aleksi Heimosalmi, Carl Lindbom byl na přední tyči připraven a zasáhl lapačkou.
     
    01:59
    Elias Koponen včera vstřelil proti Slovensku dva góly a nyní na ose útočného pásma vystřelil od modré čáry, jeho pokus ale minul vzdálenější levý horní roh brány.
     
    02:56
    Švédové se během úvodních necelých tří minut téměř k ničemu nedostali a nyní na pravém křídle předvedli nepřesnou rozehrávku. Finové mohli v klidu rozehrát.
     
    03:20
    Suomi se vydali na steč na pravém křídle, Kasper Simontaival ale nemohl pokračovat v akci, protože se pískalo postavení mimo hru. Hra byla přerušena.
     
    03:54
    Oliver Suni číhal před bránou a skvěle tečoval nahození z levého křídla, švédská brána ale znovu odolala a kotouč skončil v ochranné síti!
     
    04:30
    Ludwig Persson včera rozhodl nájezdy proti Česku a nyní mohl skórovat, když na ose útočného pásma vystřelil od modré čáry a puk minul levý horní roh.
     
    05:18
    Oskar Jellvik se pokusil na bodu levého kruhu pro vhazování o pěknou stahovačku, nakonec se ale uvolnit nedokázal a zakončení ze švédské strany nepřišlo.
     
    05:46
    Anton Olsson vypálil na levém křídle od hrazení a jeho rána s příklepem minula přední levou tyč. Tlak Švédů.
     
    06:41
    Roni Hirvonen se ocitl u pravé tyče ve velké šanci, jenže bránu minul a puk se od ochranného skla odrazil do ochranné sítě! Velká příležitost!
     
    07:14
    Hokejisté Švédska rychle otočili hru a na ose útočného pásma vystřelili od modré čáry, Juha Jatkola měl ale čistý výhled a bez problému puk ukryl v svém náručí.
     
    08:10
    Útok Finska zastavilo postavení mimo hru, ještě předtím ale přišla rána Švédska z bodu levého kruhu pro vhazování a Juha Jatkola ostrou střelu vyrazil mimo.
     
    08:50
    Gabriel Kangas nabral na levém křídle velkou rychlost a z vrcholu kruhu mířil střelou zápěstím ke vzdálenější pravé tyči, Juha Jatkola ale ukryl puk v své lapačce.
     
    09:23
    Kasper Puutio teď vystřelil na pravém křídle od modré čáry a před bránou Švédska vznikly velké zmatky, Carl Lindbom ale rychle skočil po puku!
     
    10:54
    Liam Dower Nilsson byl vyloučen na dvě minuty za hákování a Finsko si zahraje první přesilovou hru.
     
    12:27
    Hokejisté Suomi skvěle kombinovali v útočném pásmu, jenže Švédové dokázali přihrávku přes osu ledové plochy tečovat a vyhodili tak kotouč ze své třetiny.
     
    12:58
    Carl Lindbom snadno zasáhl proti střele Finska od modré čáry a ukryl puk v své náruči poté, co se vyloučený Liam Dower Nilsson vrátil z trestné lavice.
     
    13:26
    Patrik Juhola dostal dvě minuty za nedovolené bránění a hned vzápětí budou hrát přesilovou hru Švédové.
     
    14:34
    Simon Robertsson dobře vystřelil na vrcholu levého kruhu pro vhazování, jenže jeho táhlá střela zápěstím trefila před bránou Finska jednoho z jeho spoluhráčů.
     
    15:38
    Ludwig Persson obkroužil téměř celé útočné pásmo a z pravého křídla chtěl přenést hru na vzdálenější levou tyč, Finsko ale jeho úmysl skvěle přečetlo. Stále 0:0.
     
    15:42
    Matias Rajaniemi dostal dvě minuty za sekání a Švédsko si zahraje druhou přesilovou hru za sebou. Skóre 0:0.
     
    16:29
    Patrik Juhola pláchl dvěma pronásledovatelům a během vlastního oslabení se řítil sám na bránu, u pravé tyče ho ale vleže vychytal Carl Lindbom!
     
    17:49
    Blíží se závěr první třetiny a Švédsko nevyužilo dvě přesilové hry v rychlém sledu a ještě může být rádo, že Finsko během druhé nevstřelilo gól v oslabení – 0:0.
     
    18:48
    Tre Kronor na pravém křídle vypálili ihned po vhazování a Juha Jatkola měl obrovské štěstí, protože ho zachránila horní tyč! Málem branka!
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:06
    Liam Dower Nilsson byl podruhé v dnešním zápase vyloučen a znovu za hákování. Druhá přesilovka Suomi.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Souboj týmů ze severu Evropy během úvodních dvaceti minut gól nenabídl, oba týmy ale měly dvě přesilové hry a několik příležitostí. Největší šanci zápasu měl zatím na svědomí finský Patrik Juhola, který se dnes řítil během oslabení sám na bránu, výborného Carla Lindboma ale nepřekonal. Skóre po první třetině. Švédsko 0 Finsko 0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 13:18.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Na Zimním stadionu v Příbrami začala prostřední část utkání mezi Švédskem a Finskem. Finové dohrávají přesilovou hru. Zatím nepadl žádný gól. Stav je 0:0.
     
    21:12
    Carl Lindbom vyrazil střelu od modré čáry a u levé tyče mohl skórovat do prázdné brány Brad Lambert, švédský brankář ho ale skvěle vychytal!
     
    21:42
    Brad Lambert odehrál skvělé střídání a ještě stačil na levém křídle vystřelit z kruhu pro vhazování, jeho střela zápěstím ale byla slabá a Carl Lindbom puk podržel.
     
    23:12
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    LUDWIG PERSSON si nabruslil v levém kruhu na krátkou kolmou přihrávku od Olivera Johanssona a nádhernou střelou zápěstím vymetl vzdálenější pravý horní roh brány! Švédsko vede! Asistence: Oliver Johansson a Liam Dower Nilsson. (1:0)
    23:12 Ludwig PERSSON - 1:0
     
    24:22
    Finsko právě vstřelilo branku!
    ARTTU PAASO se rychle zorientoval na vrcholu levého kruhu a parádní střelou zápěstím zamířil nad levým betonem brankáře Carla Lindboma ke vzdálenější pravé tyči! Finsko na gól bleskově odpovědělo a je vyrovnáno 1:1. Bez asistence.
    24:22 Arttu PAASO - 1:1
     
    24:53
    Victor Stjernborg dostal dvě minuty za držení a hokejisté Finska mají k dispozici třetí přesilovou hru.
     
    26:14
    Finové krásně zakombinovali a jejich rána z pravého kruhu mířila ke vzdálenější levé tyči, Carl Lindbom ale skvěle zasáhl pravým betonem!
     
    29:18
    Ville Koivunen se ocital v levém kruhu pro vhazování ve slibné šanci, jeho střela ale byla Švédy zablokována.
     
    29:53
    Finsko mělo obrovskou šanci! Carl Lindbom zasáhl proti střele z levého kruhu pravým betonem a Suomi měli obrovskou šanci puk dvakrát dorazit za jeho záda, ležícího brankáře ale překonat nedokázali. Stav zůstal vyrovnaný.
    29:53 Finům nechybělo mnoho, Lindbom ale zůstal nepřekonán!
     
    31:21
    Jeden z Finů se řítil z pravého křídla sám na bránu a chtěl zamířit do bližšího horního rohu brány, Carl Lindbom ale vytáhl pěkný semafor!
     
    31:21
    Oskar Jellvik byl vyloučen na dvě minuty za sekání a Finsko už má k dispozici čtvrtou přesilovou hru (0/3).
     
    31:45
    Oskar Asplund měl dvě velké šance, když nejprve vypálil s příklepem v mezikruží a vzápětí bez přípravy v levém kruhu, Carl Lindbom ale obě střely podržel v náručí a připsal si dva zákroky!
     
    32:52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Brankář Carl Lindbom dělal všechno, co mohl, tentokrát už ho ale u pravé tyče po krásné akci překonal JUUSO MÄENPÄÄ, který z úhlu zamířil pod horní tyč odkryté brány! Finsko využilo přesilovou hru a otočilo vývoj utkání – 1:2! Asistence: Kasper Simontaival a Roni Hirvonen.
    32:52 Juuso MÄENPÄÄ - 1:2
     
    35:42
    Theodor Johnsson fauloval a dostal dvě minuty za hákování. Finsko si zahraje pátou přesilovku (1/4).
     
    37:26
    Ville Ottavainen krásně vystřelil po zpětné přihrávce na vrcholu levého kruhu pro vhazování a jeho pokus těsně minul přední levou tyč!
     
    38:04
    Finský kapitán Roni Hirvonen bodoval ve všech třech utkáních na Turnaji čtyř v Příbrami (3+2).
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ludwig Persson otevřel skóre severského derby a poslal Tre Kronon do vedení, jenže Finové poté začali tradičně létat po ledě a utkání poté ještě před druhou přestávkou otočili, když nejprve vyrovnal Arttu Paaso a v přesilové hře poté dokonal obrat Juuso Mäenpää. Na druhém gólu Suomi se podílel asistencí kapitán Roni Hirvonen, což znamená, že bodoval ve všech třech utkáních na Turnaji čtyř v Příbrami. Skóre po druhé třetině úvodního sobotního utkání. Švédsko 1 Finsko 2.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 14:05.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Kasper Simontaival získal puk v blízkosti pravé tyče a okamžitě ho posílal na vzdálenější levou, kapitán Finů Roni Hirvonen ale nedokázal jeho přihrávku zpracovat.
     
    41:12
    Liam Dower Nilsson vystřelil na bodu levého kruhu a krásnou střelou orazítkoval brankovou konstrukci! Poté se ještě dostal k dorážce, Juha Jatkola ho ale vychytal! Skvělý a důležitý zákrok.
     
    42:12
    Miko Matikka vystřelil na pravém křídle od hrazení a Carl Lindbom jeho pokus na přední tyči ukryl v lapačce.
     
    43:12
    Vypadalo to, že jeden z Finů zbytečně fauloval za bránou Švédska, jenže hra pokračovala a zpětná přihrávka Suomi málem přinesla v mezikruží šanci.
     
    44:22
    Konsta Kapanen vybojoval na pravém křídle ztracený puk a po jeho kolmé přihrávce se málem ocitl sám před bránou Matias Rajaniemi!
     
    45:49
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Sami Päivärinta oslovil nádhernou zpětnou přihrávkou z levého rohu útočného pásma Eliase Koponena, jehož střela z mezikruží poté byla zablokována, k dorážce se ale dostal OLIVER SUNI a z podobného místa vymetl pravý horní roh! Asistence: Elias Koponen a Kasper Puutio.
    45:49 Oliver SUNI - 1:3
     
    47:32
    Liam Dower Nilsson mohl znovu skórovat po střele z levého kruhu pro vhazování, Juha Jatkola byl ale na přední tyči připravený a vyrážečkou puk vyrazil! Skvělý zákrok finského brankáře.
     
    49:46
    Roni Hirvonen fauloval a daroval Švédsku přesilovou hru. Kapitán Finska dostal dvě minuty za sekání.
     
    51:26
    Liam Dower Nilsson měl další příležitost a opět v levém kruhu pro vhazování, jeho střela zápěstím ale minula vzdálenější pravý horní roh finské brány.
     
    52:49
    Finsko právě vstřelilo branku!
    BRAD LAMBERT si najel v mezikruží na krásnou přihrávku Villea Koivunena zpoza brány a ještě lepší střelou vymetl pravý horní roh brány! Asistence: Ville Koivunen a Konsta Kapanen.
    52:49 Brad LAMBERT - 1:4
     
    53:52
    Finsko hrálo v šesti a trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Kasper Simontaival. Oddechový čas Švédů.
     
    54:03
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Švédsko zkusilo hrát bez brankáře a SAMI PÄIVÄRINTA od modré čáry zamířil doprostřed odkryté brány – 1:5! Asistence: Oliver Suni.
    54:03 Sami PÄIVÄRINTA - 1:5
     
    55:04
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    OSKAR JELLVIK dostal k pravé tyči krátkou kolmou přihrávku od Ludwiga Perssona a z úhlu vymetl vzdálenější levý horní roh brány! Tre Kronor snížili – 2:5. Asistence: Ludwig Persson.
    55:04 Oskar JELLVIK - 2:5
     
    56:27
    Finsko právě vstřelilo branku!
    ELIAS KOPONEN zamířil od modré obranné čáry do prázdné brány a jeden ze Švédů už nedokázal na brankové čáře gólu zabránit! Bez asistence.
    56:27 Elias KOPONEN - 2:6
     
    56:46
    Patrik Juhola dostal dvě minuty za hákování a Švédsko si zahraje v závěru zápasu ještě jednu přesilovou hru.
     
    57:33
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tre Kronor trénují hru bez brankáře a inkasují sedmý gól, který tentokrát vstřelil ze středního pásma Oliver Suni! Střílet do prázdné Suomi jde. Asistence: Petteri Nurmi a Sami Päivärinta.
    57:33 Oliver SUNI - 2:7
     
    59:00
    Do konce dnešního zápasu zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:24
    Brad Lambert dostal dvě minuty za hrubost a Švédsko může znovu zkusit hrát bez brankáře. Nadsázka.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Finska sice proti Švédsku prohrávali, stejně jako v úvodním zápase proti Česku, poté ale skórovali pětkrát v řadě a bylo po zápase. Suomi vyhráli všechny tři zápasy a není překvapením, že byli vyhlášeni vítězi celého Turnaje čtyř (U20) v Příbrami, zatímco Švédsko skončilo za svým rivalem druhé. O třetí místo si to rozdá v odpoledním derby Česko a Slovensko. Obrovskou zásluhu na úspěchu Finů má kapitán Roni Hirvonen, který bodoval ve všech třech zápasech (3+2). Konečný výsledek závěrečného vstoupení. Švédsko 2 Finsko 7.
     
    Nejlepší hráči utkání

    Carl Lindbom (SWE)
    Roni Hirvonen (FIN) 0+1 (14:39:19)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 24. Persson (Johansson, Nilsson), 56. Jellvik (Persson) – 25. Paaso, 33. Mäenpää (Simontaival, Hirvonen), 46. Suni (Koponen, Puutio), 53. Lambert (Koivunen, Kapanen), 55. Päivärinta (Suni), 57. Koponen, 58. Suni (Nurmi, Päivärinta)


    Švédsko: Lindbom (Blomquist) – Forsmark (A), Törnqvist, Olsson (A), Johnsson, Engström, Asplund, Wallberg – Jacobsson, Stjernbork (C), Robertsson – Persson, Dower Nilsson, Johansson – Kangas, Hasa, Jellvik – Proos, Moberg, Hofbauer – Forsell.
    Trenér: Tomas Montén

    Finsko: Jatkola (Stuchlík) – Nurmi, Heimosalmi, Rajaniemi, Puutio (A), Paaso, Ottavainen, Häkkilä, Jurmo – Hirvonen (C), Mäenpää (A), Simontaival – Kapanen, Lambert, Koivunen – Koponen, Päivärinta, Suni – Knihti, Juhola, Matikka – Säkkinen.
    Trenér: Antti Pennanen

    Rozhodčí: Matěj Sýkora, Jakub Šindel. Čároví: Jakub Frodl, Ondřej Bohuněk

    Diváci: 162
    bahis siteleri