St. Louis – Minnesota 6:5 (po pr.) | Edmonton – Vegas 4:0 (kon.) | Buffalo – Philadelphia 4:3 (kon.)
Ottawa – Toronto 4:5 (po pr.) | Tampa – Winnipeg 7:4 (kon.) | Montreal – Washington 4:8 (kon.)
Dallas – San Jose 2:1 (kon.) | Colorado – Carolina 7:4 (kon.) | Seattle – New Jersey 4:3 (1:0 po s.n.)
Calgary – Arizona 9:1 (kon.) | Los Angeles – Columbus 2:1 (kon.) | Detroit – Florida 1:6 (kon.)
Philadelphia – Buffalo 3:5 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
3:5 (1:2, 1:2, 1:1)
Buffalo Sabres
Neděle 17.04.2022, 23:08 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (01:49:05)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 35 – 40 | Přesilová hra: 0/2 – 2/2 | Trestné minuty: 4 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Felix Sandström (PHI) – 35 zákroků, 4 OG, úspěšnost 89,7%, odchytal 58:21
    Dustin Tokarski (BUF) – 32 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,4%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Victor Olofsson (BUF) – 2+0
    2. Dustin Tokarski (BUF) – 32 zákroků
    3. Kevin Hayes (PHI) – 1+1
     
    Utkání přihlíželo 14 377 diváků.
     
    Buffalo porazilo Philadelphii podruhé během jediného dne, Letce zdolalo tentokráte na jejich vlastním kluziště v poměru 5:3.

    Domácí hokejisté zdramatizovali dění v závěrečném dějství, když v 55. minutě snížil na rozdíl jediného gólu Zack MacEwen. S blížící se koncovkou následovala podle očekávání hra bez gólmana, při níž ovšem k vyrovnání nedošlo, vítězství Šavlí naopak pečetil střelou do prázdné brány Tage Thompson, pro nějž se jednalo o druhou úspěšnou trefu v zápase.

    Svěřenci kouče Granata se díky vítězství posunuli ve Východní konferenci na jedenáctou příčku před Detroit, Philadelphia zůstává předposlední patnáctá s dvoubodovým mankem na New Jersey.
     
    Konec zápasu.
    59:28 Tage THOMPSON - 3:5
     
    59:28
    Sabres právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto. Po úspěšném bloku Samuelssona si posunul puk rukavicí do jízdy Skinner, aby ve finále ještě posunul touš za obránce TAGEOVI THOMPSONOVI, tomu nedělalo žádné potíže trefit od útočné modré prázdnou domácí klec. Asistence: Jeff Skinner a Mattias Samuelsson.
     
    59:13
    Pěknou tečí se na hraně brankoviště prezentoval Travis Konecny a Dustin Tokarski měl velké štěstí, že jej puk zasáhl do levého ramene. Do bezpečí pak rukou odhodil touš Dahlin.
     
    58:51
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:41
    Po dlouhé kombinaci Bobby Brink nakonec přenesl hru do pravého kruhu na Travise Sanheima, který volil zakončení na zadní tyč, úřadoval Tokarskiho pravý beton.
     
    58:00
    Hokejisté v oranžových dresech získali pevné postavení v útočné třetině a Felix Sandström sprintuje na střídačku. Není nač čekat, Letci zkouší powerplay!
     
    57:36
    Opětovný zákrok pro domácího gólmana, tentokrát výrazně obtížnější. Měl i notnou dávku štěstí, protože Casey Mittelstadt ztečoval pobídku Fitzgeralda do jeho výstroje.
     
    57:01
    Buly v útočné třetině vybojoval Henri Jokiharju. Splnil nastavený cíl, a sice poslat nahození na bránu, Felix Sandström s vzápětí netroufl na rozehrávku před dotírajícím Tuchem.
     
    56:47
    Situace dvou proti dvěma nepřinesla žádné nebezpečí. Victor Olofsson čekal na pohyb spoluhráče Hinostrozy, jenž se vydal na střídačku, takže to o chvíli později zabalil i švédský útočník.
     
    56:22
    Na zakončení z poměrně velkého úhlu si Kevin Hayes nevěřil. Místo střely volil nahrávku pod sebe, Ivana Provorova udržel na uzdě Rasmus Dahlin.
     
    55:55
    Ronnie Attard natlačil tělo před Okposa, posléze zvládl i rozehrávku na Scotta Laughtona. Tou průnik po levém mantinelu nevyšel, Peyton Krebs jej zastavil čistým způsobem.
     
    55:14
    Buffalo hraje takticky. Hru drží v útočném pásmu a nehrne se přehnaně do zakončení. Drží hru co nejdále od vlastní brány, k tomu šetří cenné vteřiny. Ideální stav.
    54:07 Zack MACEWEN - 3:4
     
    54:07
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Ještě to bude drama! Od Sanheima obdržel přihrávku před bránu Lindblom, proti němuž vykouzlil parádní zákrok Tokarski, domácí forvard vzápětí neuspěl ani s dorážkou. Práci za spoluhráče dodělal ZACK MACEWEN, ten zvládl plácnout kotouč nad ležícího gólmana. Asistence: Oskar Lindblom a Travis Sanheim.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 2. K. Hayes (N. Cates, Provorov), 22. N. Cates (Konecny, K. Hayes), 55. MacEwen (Lindblom, Sanheim) – 9. V. Olofsson (Dahlin, Krebs), 18. Bjork (Dahlin), 30. V. Olofsson (Cozens, Krebs), 35. Tage Thompson (J. Skinner), 60. Tage Thompson (J. Skinner, M. Samuelsson)


    Philadelphia Flyers: Sandström (M. Jones) – Zamula, Provorov (A), Connauton, Sanheim, Attard, Yandle – Tippett, K. Hayes (A), J. van Riemsdyk – Konecny, Laughton, Lindblom – Brink, Frost, Farabee – MacEwen, N. Thompson, N. Cates.
    Trenér: Mike Yeo

    Buffalo Sabres: Tokarski (C. Anderson) – Dahlin (A), M. Samuelsson, Jokiharju, Power, Fitzgerald, Bryson – V. Olofsson, Tage Thompson, J. Skinner – Okposo (A), Cozens, R. Asplund – Tuch, Mittelstadt, Krebs – Hinostroza, Girgensons (A), Bjork.
    Trenér: Don Granato

    Rozhodčí: MacDougall, Walsh – Apperson, Smith

    Diváci: 14 377
    bahis siteleri