St. Louis – Minnesota 6:5 (po pr.) | Edmonton – Vegas 4:0 (kon.) | Buffalo – Philadelphia 4:3 (kon.)
Ottawa – Toronto 4:5 (po pr.) | Tampa – Winnipeg 7:4 (kon.) | Montreal – Washington 4:8 (kon.)
Dallas – San Jose 2:1 (kon.) | Colorado – Carolina 7:4 (kon.) | Seattle – New Jersey 4:3 (1:0 po s.n.)
Calgary – Arizona 9:1 (kon.) | Los Angeles – Columbus 2:1 (kon.) | Detroit – Florida 1:6 (kon.)
Philadelphia – Buffalo 3:5 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
3:5 (1:2, 1:2, 1:1)
Buffalo Sabres
Neděle 17.04.2022, 23:08 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný pozdní večer. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Philadelphií a Buffalem.
     
    Philadelphia Flyers

    Letci z Philadelphie letos neprožívají vůbec dobrou sezónu. Se ziskem 57 bodů patří k nejhorším celkům celé soutěže, hůře na tom jsou už jenom Montreal, nováček ze Seattlu a Arizona. Ani forma z posledních zápasů nebudí v kádru trenéra Yea vlnu optimismu, protože v předešlých deseti střetnutích odcházel hned desetkrát jako poražený, z toho nejednou se jednalo o vysokou porážku. Týmové produktivitě mužstva vévodí dvaatřicetiletý Američan Cam Atkinson s 50 body.
     
    Buffalo Sabres

    Od Buffala se útok na postupové příčky nečekal a Šavle nepřekvapily. Nicméně jejich výkony nejsou nijak zvlášť špatné a v letošním ročníku rozhodně nejsou jenom do počtu. Ve Východní konferenci okupují dvanáctou příčku a ještě mohou usilovat o jedenáctou, kterou aktuálně drží Detroit. Svěřenci kouče Granata ovšem v uplynulých dnech také herně zrovna dvakrát nepřesvědčují, zvítězili jedinkrát v pěti případech, a sice senzačně 5:2 na půdě Toronta. Nejproduktivnějším hráčem mužstva je americký forvard Tage Thompson s 60 body.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti
     
    Úvodní sestavy:

    Philadelphia Flyers: Sandström (M. Jones) – Zamula, Provorov (A), Connauton, Sanheim, Attard, Yandle – Tippett, K. Hayes (A), J. van Riemsdyk – Konecny, Laughton, Lindblom – Brink, Frost, Farabee – MacEwen, N. Thompson, N. Cates.
    Trenér: Mike Yeo

    Buffalo Sabres: Tokarski (C. Anderson) – Dahlin (A), M. Samuelsson, Jokiharju, Power, Fitzgerald, Bryson – V. Olofsson, Tage Thompson, J. Skinner – Okposo (A), Cozens, R. Asplund – Tuch, Mittelstadt, Krebs – Hinostroza, Girgensons (A), Bjork.
    Trenér: Don Granato

    Rozhodčí: MacDougall, Walsh – Apperson, Smith.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Odstartovalo utkání mezi Philadelphií a Buffalem. Domácí prohráli čtyřikrát v řadě, naposledy před necelými 24 hodinami právě proti Šavlím, a to výsledkem 3:4.
     
    00:31
    Aktivně zahájili střetnutí hokejisté v oranžových dresech. V předbrankovém prostoru se puku dostal Travis Konecny, z bezprostřední blízkosti na Tokarskiho nevyzrál.
     
    01:16
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Aktivita z úvodu přináší kýžené ovoce, Letci se ujímají brzkého vedení! Cates udržel puk v útočném pásmu a posunul jej na KEVINA HAYESE, jemuž forhendová střela nevyšla, ale dostal ještě příležitost z bekhendu a gólman Tokarski si touš smolně srazil za záda levým betonem. Asistence: Noah Cates a Ivan Provorov.
    01:16 Kevin HAYES - 1:0
     
    02:10
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Owen Power. Talentovaný kanadský obránce pálil od levého mantinelu, Felix Sandström zasahovat nemusel.
     
    02:46
    Rychle na druhou stranu. Do střelecké pozice se prodral po obtočení soupeřovy svatyně Oskar Lindblom, střelou po ledě trefil levý beton gólmana.
     
    03:15
    Dustin Tokarski má na kontě už šest zákroků. Ten doposud poslední musel předvést proti Zacku MacEwenovi, ránu forhendem přizvedl nad břevno lapačkou.
     
    03:47
    Mezi tři tyče mířil rovněž Scott Laughton. Kousek za levým kruhem natáhl k zakončení zápěstím na přední tyč, úřadovala Tokarskiho vyrážečka.
     
    04:17
    Zdá se, že se Buffalo pomalu začíná oklepávat. Pravou stranou se do útočného pásma probil Jeff Skinner, vypálil ovšem mimo tři tyče.
     
    04:40
    Domácí zadák Kevin Connauton pod tlakem nevymýšlel nic složitého a po mantinelu vyhodil touš přes všechny čáry až na zakázané uvolnění.
     
    05:03
    A další icing domácího celku. Nejprve Felix Sandström pomohl s rozehrávkou, jenže adresát Ronnie Attard zazmatkoval a znovu jen vyhazoval.
     
    05:22
    Šavle dělily od vyrovnání centimetry! Po nedorozumění mezi Attardem a Hayesem se puku chopil Vinnie Hinostroza, křižný projektil poslal do vzdálenější tyčky.
     
    06:15
    Dylan Cozens si vyjel k pravému mantinelu, odkud mohl střílet. Dlouho neváhal a zkoušel štěstí zápěstím na přední tyč, Felix Sandström se nachytat nenechal.
     
    06:53
    Dobře zapracoval Rasmus Dahlin, jenž před střetem s Lindblomem zvládl posunout kus černé gumy na Skinnera, ten hru přenesl do střední třetiny.
     
    07:17
    Příkladnou práci v defenzivě odvedl Keith Yandle. Správně očekával Girgensonsovu nahrávku před bránu na Okposa, touš uzmul pro sebe.
     
    07:43
    První přesilovou hru si zahrají hokejisté Buffala. Na trestnou lavici poslušně odjel Keith Yandle, „železný muž“ NHL si pomohl proti Thompsonovi hákováním.
     
    08:20
    Přestože Buffalo ještě neopustilo útočné pásmo, tak Felix Sandström nemusel zasahovat. Hrací předmět se zatím přelévá zleva doprava.
     
    08:36
    Sabres právě vstřelili branku!
    Trpělivá kombinace přinesla efekt, je vyrovnáno! Dahlin nabil do pravého kruhu VICTORU OLOFSSONOVI, rána na přední tyč proletěla Sandströmovi mezerou mezi lapačkou a levým betonem. Asistence: Rasmus Dahlin a Peyton Krebs.
    08:36 Victor OLOFSSON - 1:1
     
    09:30
    Začínáme tak prakticky od nuly. Buffalo začalo střetnutí hodně vlažně a určitě je teď psychicky nahoře, zatímco úvodní tlak Letců výrazně polevil.
     
    10:19
    Z velkého úhlu pálil na zadní tyč Anders Bjork. Felix Sandström další změnu skóre nepřipustil, však vykopl k tyčce svůj pravý beton.
     
    10:55
    Po zaváhání defenzivy Sabres to vypadalo, že by do úniku mohl ujíždět Scott Laughton. V důležitý okamžik však zaškobrtl, takže se nebezpečí nekonalo.
     
    11:30
    Opět Philadelphia způsobila rozruch v útočné třetině. Dustin Tokarski ztratil přehled o kotouči, nicméně nemusel smutnit, střelu Hayese zblokoval Jokiharju.
     
    11:44
    Čekal a v pravém kruhu se dočkal nahrávky Alex Tuch. Neváhal a střílel z první, ke smůle Buffala rozvlnil pouze boční síťku domácí svatyně.
     
    12:30
    Při svém čtvrtém startu v NHL útočil na gól Bobby Brink. Až před branku se natlačit nedokázal, stopku mu čistým hitem vystavil Mattias Samuelsson.
     
    12:47
    Po nepovedené akci Jeffa Skinnera rozjel rychlý protiútok Kevin Connauton. Následně ale došlo k nedorozumění mezi Konecnym a MacEwenem, výsledkem je postavení mimo hru.
     
    13:07
    Šavle početní převahu využily, jak si povedou Letci? Menšímu dvouminutovému trestu neunikl Kyle Okposo, zezadu podrazil Konecnyho.
     
    13:58
    Travis Konecny mohl potrestat prohřešek na svou osobu, proti byl gólman Dustin Tokarski. Strážce hostující svatyně zareagoval na ránu kanadského forvarda včas, zakročil pravým betonem.
     
    14:09
    Za levým kruhem vypálil ze zápěstí Owen Tippett. Mezeru v Tokarskiho postoji nenašel, brankář pohotovým zákrokem dokonce udržel touš ve výstroji.
     
    14:36
    Při vlastním oslabení zaútočil Zemgus Girgensons. Lotyšský útočník vyslal tvrdou ránu od pravého mantinelu přes Provorova, střela postrádala přesnost.
     
    15:10
    Početní převaha domácího celku je u konce. V závěru Okposova trestu zvládl vyhodit Henri Jokiharju, o zakázaném uvolnění v tomto případě nemohla být řeč.
     
    15:47
    Bojoval srdnatě, ale Casey Fitzgerald nakonec kotouč v útočném pásmu neudržel a ještě měl co dělat, aby udržel za zády Connautona, což se mu ve výsledku podařilo.
     
    16:22
    Peyton Krebs posunul puk po levém mantinelu za bránu na Jeffa Skinnera. Tomu vytočení před bránu nevyšlo, dobrou práci odvedl Travis Sanheim.
     
    16:48
    Zakázané uvolnění vrací hru před Dustina Tokarskiho. Anders Bjork zkusil vyslat do protiútoku Vinnieho Hinostrozu, rychlostní schopnosti spoluhráče výrazně přecenil.
     
    17:09
    Owen Power dokázal zklidnit hru, když odcouval od Konecnyho, čímž si vytvořil širší pole působnosti pro rozehrávku, hru přenesl do střední třetiny na Samuelssona.
     
    17:34
    Sabres právě vstřelili branku!
    Obrat dokonán, svěřenci kouče Granata jsou o krok napřed! Dahlin využil mizerného střídání soupeře k poslání do úniku ANDERSE BJORKA. Pětadvacetiletý americký útočník rozvlnil síť ránou na Sandströmovu lapačku, čímž přerušil téměř čtyřměsíční půst bez vstřeleného gólu. Asistence: Rasmus Dahlin.
    17:34 Anders BJORK - 1:2
     
    18:31
    Ofenzivu Letců podpořil Travis Sanheim. Ani s jeho přispěním ovšem hokejisté v oranžových dresech touš v útočné třetině neudrželi, důraz uplatnil Henri Jokiharju.
     
    19:12
    Po pravém mantinelu se rozjel Ronnie Attard. Pod tlakem Girgensonse však nakonec jenom vyhodil a jen díky drobné teči van Riemsdyka se nepískal icing.
     
    19:48
    Rasmus Dahlin si dělal zálusk na třetí gólovou asistenci. Křižným pasem našel v levém kruhu Alexe Tucha, jeho pokus z první prosvištěl těsně vedle bližší tyčky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 17 – 10.
     
    Philadelphii zatím odveta za včerejší porážku s Buffalem nevychází, po první třetině prohrává s Šavlemi těsně 1:2. Přitom vstoupila do utkání velmi aktivně a už ve 2. minutě otevřel skóre střetnutí Kevin Hayes, jenže hosté postupně převzali iniciativu na svou stranu a v 9. minutě vyrovnali zásluhou přesilovkové trefy Victora Olofssona. Obrat dokonal v 18. minutě Anders Bjork, jenž dostal do úniku pas od Dahlina a tváří v tvář brankáři uspěl střelou forhendem na lapačku.
     
    Další třetina začne přibližně v 0:04.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Hned v úvodu druhého dějství se do příležitosti protlačil James van Riemsdyk. Zakončení mu ovšem vůbec nevyšlo, forhendem minul bránu.
     
    20:43
    Hru otočil Dylan Cozens. Naznačil střelu, aby zprava přenesl kotouč doleva na Kylea Okposa, ten z první pálil vysoko nad horní tyčku.
     
    21:03
    Velkou příležitost spálil Travis Konecny. Po chybné nahrávce protihráče Powera zůstal nepokrytý mezi kruhy, s jeho svižným pokusem si Tokarski poradil lapačkou.
     
    21:20
    Uvidíme trestné střílení! Po zmatcích v předbrankovém prostoru hostů rozhodčí odpískal nedovolenou hru Jokiharjua v brankovišti.
     
    21:20
    K nájezdu ale podle všeho vůbec nedojde, opakované záběry totiž napovídají, že kotouč celým objemem přešel brankovou čáru.
     
    21:20
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Je to tak, gól skutečně platí! Do brankoviště hostujícího celku nasměroval kotouč Konecny, za brankovou čáru jej i přes nedovolenou hru Jokharjua dotlačil NOAH CATES. Asistence: Travis Konecny a Kevin Hayes.
    21:20 Noah CATES - 2:2
     
    22:13
    Nechybělo moc, aby posunul Letce do vedení Oskar Lindblom. Forvard vyslal zajímavou střelu zápěstím přes obránce, Tokarski v poslední chvíli nastavil lapačku.
     
    22:46
    Navzdory prudkému nárazu od Connautona zvládl Casey Fitzgerald poslat vysokým obloučkem kotouč alespoň do středního pásma.
     
    23:13
    V útočné třetině operuj čtvrtá útočná lajna Buffala. Zemgus Girgensons nabil na modrou čáru Owenu Powerovi, prudká střela vyletěla nad břevno.
     
    23:31
    Tlak Šavlí je u konce, přerušil jej hvizd rozhodčího. Za bránou soupeře se proti pravidlům provinil Vinnie Hinostroza, nešikovně položenou hokejkou podrazil Attarda.
     
    24:08
    Přenesení hry do pravého kruhu nemělo chybu. Travis Konecny však na druhý kanadský bod v utkání nezaútočil, při střele zlomil hokejku na dvě části.
     
    24:38
    Joel Farabee vymyslel zajímavý oblouček na Owena Tippetta. Posila z Floridy zvládla zpracování na jedničku, přihrávku pak ale poslala jen na hůl protihráče Dahlina.
     
    25:11
    Skvěle si počínal Owen Power, u levého mantinelu vystavil stopku aughtonovi. Navíc zvládl přihrát Asplundovi, ten prodloužil touš za domácí svatyni.
     
    25:40
    Hosté v plném počtu, hokejisté Flyers nedokázali využít ani druhou přesilovou převahu. Ani při ní neměl Dustin Tokarski moc práce.
     
    26:23
    Peyton Krebs vyhrál buly na Mattiase Samuelssona. Následovala přenesení hry po modré čáře na Caseyho Mittelstadta, jeho rána se mezi tři tyče nevešla.
     
    26:58
    Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Rasmus Dahlin viděl rozjetého Dylana Cozense, leč přihrávku mu poslal na paty, kanadský forvard nezvládl zpracování.
     
    27:11
    Jeff Skinner mohl střílet, od levého mantinelu volil střílenou přihrávku na Tagea Thompsona. Nejproduktivnější hráč Sabres v sezóně tečoval těsně vedle levé tyčky.
     
    27:44
    Přesilová hra čeká rovněž na Buffalo. Menší dvouminutový trest si vysloužil Travis Sanheim, domácí zadák držel Powerovu hokejku příliš dlouho.
     
    28:16
    Pěknou kombinaci vyšperkoval Alex Tuch nahrávkou mezi kruhy na Caseyho Mittelstadta, jemuž střela k pravé tyči nevyšla, bránu minul.
     
    28:47
    Pochvalu zaslouží Nate Thompson. Napoprvé sice nevyhodil, ale přetlačil Kylea Okposa a na druhý pokus kotouč odpálil mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    29:09
    V levém kruhu si počkal na nahrávku Tage Thompson. Čekal dlouho, ale nakonec se dočkal, křižný projektil vykopl Sandström levým betonem.
     
    29:43
    Sabres právě vstřelili branku!
    Taktéž druhou přesilovku Buffalo nakonec přetavilo v gól, a to v poslední vteřině! VICTOR OLOFSSON potvrdil, že z pravého kruhu střílet opravdu umí. Sandström se sice bleskově přesunul k levé tyčce, kotouč mu ovšem smolně proskákal za brankovou čáru přes levé rameno. Asistence: Dylan Cozens a Peyton Krebs.
    29:43 Victor OLOFSSON - 2:3
     
    30:30
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Zatím je to Buffalo, které míří za druhým vítězstvím nad Philadelphií v průběhu jednoho dne, rozhodnuto ale ještě není ani zdaleka.
     
    31:12
    Victor Olofsson útočil na hattrick. Přes Sanheima střílel zajímavě bekhendem, Felix Sandström zakročil pravým betonem.
     
    31:47
    Pro změnu zleva pálil Alex Tuch. V tomto případě domácí gólman zasahovat nemusel, úspěšný blok zaznamenal Keith Yandle.
     
    32:23
    Hlavní role opět připadla Alexi Tuchovi, ten dostal nabito do pravého kruhu od Girgensonse. Z první zacílil příliš vysoko, kotouč orazítkoval plexisklo.
     
    32:49
    Mattias Samuelsson si nepohlídal svou hokejku, kterou bolestivě trefil do obličeje Jegora Zamuly. Rozhodčí situaci nepostřehli, nechali hru pokračovat bez přerušení.
     
    33:12
    V defenzivě si Noah Cates neporadil vůbec dobře, hrací předmět nasměroval pouze k bruslím Owena Powera. Kanadský bek po rychlém zpracování střílel nepřesně.
     
    33:44
    Vinnie Hinostroza na sebe navázal dva protihráče, aby vzápětí posunul puk mezi kruhy na Zemguse Girgensonsa, lotyšský útočník z první přestřelil.
     
    34:22
    Sabres právě vstřelili branku!
    Tohle si Provorov za rámeček určitě nedá. Bekhendové vyhození po pravém mantinelu mu vůbec nevyšlo, od bruslí Skinnera touš získal TAGE THOMPSON. Nejproduktivnější hráč Sabres v sezóně dojel mezi kruhy, odkud vypálil nechytatelně do levého horního růžku domácí svatyně. Asistence: Jeff Skinner.
    34:22 Tage THOMPSON - 2:4
     
    35:03
    Dlouhou pasáž hry domácího mužstva bez střely na bránu přerušil až Jegor Zamula. S lehkým nahozením od modré čáry nicméně Tokarski neměl žádné problémy.
     
    35:40
    Útočnou složku mužstva podpořil obránce Ronnie Attard. V pravém kruhu si klepl hokejkou o puk o led. Scott Laughton jej hledal, leč nahrávku vystihl Dahlin.
     
    36:11
    Do úniku vystartoval Travis Konecny, kontaktního gólu se ale nedočkal! Dustin Tokarski počkal na zakončení kanadského protihráče, jeho pokus vyrazil levou rukou.
     
    36:47
    Casey Mittelstadt si rozmyslel zakončení z velkého úhlu, místo toho přenesl hru na Hinostrozu. Následovala rána příklepem těsně vedle levé tyče.
     
    37:23
    Zakázané uvolnění Buffala vrací hru před Dustina Tokarskiho. Přes všechny čáry vyhazoval Henri Jokiharju, načež Jegor Zamula udržel na zádech Cozense.
     
    37:52
    Do přehuštěného prostoru střílel od pravého mantinelu Ronnie Attard. Byť Tokarski moc neviděl, tak nemusel smutnit, práci za něj odvedl Jacob Bryson.
     
    38:12
    Na druhou stranu vystartoval Kyle Okposo. Prosmýkl se kolem osobního strážce v podobě Provorova, přes Sanheima se však před bránu nenatlačil.
     
    38:36
    Nahrávku Travise Konecnyho do levého kruhu měla oči a James van Riemsdyk měl smůlu, že mu touš přeskočil přes hokejku, jinak by zakončoval do odkryté brány.
     
    39:07
    Zakončení z ostrého úhlu Jeff Skinner neprovedl vůbec zle. Našel mezeru mezi Sandströmovými betony, ke štěstí gólmana puk i tak proletěl vedle pravé tyče.
     
    39:53
    Peyton Krebs bekhendem posunul kotouč na Owena Powera, který si vyměnil hrací předmět s Thompsonem a útočil na premiérový gól v NHL, jenže promáchl naprázdno.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 25 – 24.
     
    Po dvou třetinách se zdá, že Buffalo připíše proti Philadelphii druhé vítězství v rozmezí jednoho dne, vede dvoubrankovým rozdílem 4:2. Domácí nejprve vyrovnali, když byl v předbrankovém prostoru dostatečně důrazný Noah Cates, avšak Šavle tento moment nepoložil a ve 30. minutě vrátil vedení na jejich stranu svým druhým gólem v utkání Victor Olofsson. Současnou podobu dal výsledku Tage Thompson, ve 35. minutě potrestal nedůrazné Provorovovo vyhození po mantinelu ránou zápěstím do levé šibenice.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:00.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:06
    Závěrečná dvacetiminutovky začala rychlým průnikem Travise Konecnyho do útočné třetiny. Jeho vysoké bekhendové nahození skryl Dustin Tokarski v lapačce.
     
    40:42
    Při dalším útoku Flyers za Tokarskiho odvedli práci blokující spoluhráči. Střelu od modré srazil Dylan Cozens, dorážku zase Henri Jokiharju.
     
    41:21
    Victor Olofsson určitě pomýšlí na hattrick, ale v tomto případě to na střelu nebylo, proto Švéd nahrál Samuelssonovi. Jeho projektil vyletěl nad břevno.
     
    41:52
    Po ztrátě Zemguse Girgensonse zkusil založit rychlý protiútok Ivan Provorov. Oskar Lindblom těžké zpracování nezvládl, alespoň odvrátil hrozbu zakázaného uvolnění.
     
    42:09
    Úspěšný zákrok si do statistiky připsal Felix Sandström. Do poslední chvíle vystál Peytona Krebse, jehož střelu zápěstím podržel v lapačce.
     
    42:44
    Forhendové nahození Vinnieho Hinostrozy od pravého mantinelu tečoval Kyle Okposo. Kus černé gumy proskákal o kousek vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    43:15
    Hosté hrají v úvodu třetí části přesně to, co potřebují. Nikam se přehnaně neženou, dávají si pozor hlavně směrem dozadu. Po přejetí červené čáry vyhazoval do bezpečí Jacob Bryson.
     
    43:53
    James van Riemsdyk podržel kotouč na hokejce a posunul jej na modrou, odkud vyprodukoval pořádnou dělovku Travis Sanheim, Tokarski zasáhl pravým betonem.
     
    44:15
    Dustin Tokarski nyní pomohl spoluhráčům s rozehrávkou, když za bránou zastavil nahození Konecnyho, více času tím dopřál Rasmusi Dahlinovi.
     
    44:46
    Velkou příležitost na snížení měl Travis Konecny. Středem ujížděl sám na Tokarskiho, pokus ze zápěstí vyslal poměrně výrazně vedle pravé tyče.
     
    45:01
    A šance také na druhé straně! Za obrannou řadou Flyers vyplaval Jeff Skinner, jemuž bekhendový blafák nevyšel, Felix Sandström nemusel zasahovat.
     
    45:40
    Možností je dostatek, k přerušení však dochází minimálně. I tato skutečnost samozřejmě více vyhovuje Buffalu, které je každou vteřinou blíže vítězství.
     
    46:23
    Příliš dlouho zpracovával touš Joel Farabee. Modrou přejel v momentě, kdy se v útočném pásmu už nacházel Owen Tippett, čárový rozhodčí proto musel odpískat ofsajd.
     
    46:47
    Zápěstím vyprodukoval zajímavý projektil Alex Tuch. Felix Sandström zasahovat nemusel, kus černé gumy proletěl vysoko nad břevnem.
     
    47:32
    Owen Power je v dnešním utkání hodně vidět. Vyprodukoval zajímavou ránu od modré čáry, kotouč proletěl jen o pár čísel vedle pravé tyčky.
     
    47:50
    Pokus Kylea Okposa směřovala mezi tři tyče a domácí brankář si s ní poradil. Střelci zmenšil úhel a hrací předmět skryl do výstroje.
     
    48:31
    Kanadský útočník Dylan Cozens vyzval k souboji jeden na jednoho Ronnieho Attarda. Zkusil zajímavou kličku po mantinelu, právě na něj jej domácí zadák přimáčkl.
     
    48:45
    Střeleckou listinu chtěl rozšířit Henri Jokiharju. Dobruslil až do pravého kruhu, odkud střílel forhendem z první, prostor tří tyčí nicméně minul.
     
    49:20
    Snadný zákrok pro Felixe Sandströma, jenž s velkou lehkostí, levým betonem, zlikvidoval nahození Rasmuse Dahlina ještě ze středního pásma.
     
    49:45
    Do útoku se vydal Morgan Frost. Proti přesile zkusil zprava přenést hru doleva na najíždějícího Natea Thompsona, ze vzduchu však puk skvěle zpracoval Bryson.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Buffalo udržuje dvoubrankové vedení, Šavle jsou blízko druhému vítězství v řadě.
     
    50:51
    Polovinu kluziště projel s pukem na holi Joel Farabee. Zvládl i vystřelit, avšak síť nerozvlnil, zápěstím mířil do výstroje připraveného Tokarskiho.
     
    51:22
    Do chumlu hráčů nahazoval kotouč Keith Yandle. Až k bráně hrací předmět nedokázal, mezi bruslemi protihráče MacEwena jej sebral Anders Bjork.
     
    51:55
    Alexe Tucha nezastavili ani dva protihráči. Následovala přihrávka naslepo mezi kruhy, kde úřadoval jiný domácí hokejista Travis Sanheim.
     
    52:29
    Tentokráte už Alex Tuch našel hráče ve stejném dresu. V pravém kruhu oslovil Tagea Thompsona, Američanova rána vyletěla nad břevno.
     
    52:56
    Scottu Laughtonovi chyběly centimetry! Domácí forvard se prohnal za defenzivní řadu Sabres, tváří v tvář Tokarskimu zamířil do pravé tyčky.
    52:56 Laughton orazítkoval pravou tyč
     
    53:32
    Rychle na druhou stranu, kde ofenzivní akci předvedl Owen Power. Od levého mantinelu se natlačil před bránu, v klíčovou chvíli mu však ujel puk od čepele hole.
     
    53:44
    Na teč nahazoval od pravého mantinelu Rasmus Dahlin. Třetí asistenci tento švédský obránce nepřidal, Ivan Provorov odpálil touš mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    54:07
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Ještě to bude drama! Od Sanheima obdržel přihrávku před bránu Lindblom, proti němuž vykouzlil parádní zákrok Tokarski, domácí forvard vzápětí neuspěl ani s dorážkou. Práci za spoluhráče dodělal ZACK MACEWEN, ten zvládl plácnout kotouč nad ležícího gólmana. Asistence: Oskar Lindblom a Travis Sanheim.
    54:07 Zack MACEWEN - 3:4
     
    55:14
    Buffalo hraje takticky. Hru drží v útočném pásmu a nehrne se přehnaně do zakončení. Drží hru co nejdále od vlastní brány, k tomu šetří cenné vteřiny. Ideální stav.
     
    55:55
    Ronnie Attard natlačil tělo před Okposa, posléze zvládl i rozehrávku na Scotta Laughtona. Tou průnik po levém mantinelu nevyšel, Peyton Krebs jej zastavil čistým způsobem.
     
    56:22
    Na zakončení z poměrně velkého úhlu si Kevin Hayes nevěřil. Místo střely volil nahrávku pod sebe, Ivana Provorova udržel na uzdě Rasmus Dahlin.
     
    56:47
    Situace dvou proti dvěma nepřinesla žádné nebezpečí. Victor Olofsson čekal na pohyb spoluhráče Hinostrozy, jenž se vydal na střídačku, takže to o chvíli později zabalil i švédský útočník.
     
    57:01
    Buly v útočné třetině vybojoval Henri Jokiharju. Splnil nastavený cíl, a sice poslat nahození na bránu, Felix Sandström s vzápětí netroufl na rozehrávku před dotírajícím Tuchem.
     
    57:36
    Opětovný zákrok pro domácího gólmana, tentokrát výrazně obtížnější. Měl i notnou dávku štěstí, protože Casey Mittelstadt ztečoval pobídku Fitzgeralda do jeho výstroje.
     
    58:00
    Hokejisté v oranžových dresech získali pevné postavení v útočné třetině a Felix Sandström sprintuje na střídačku. Není nač čekat, Letci zkouší powerplay!
     
    58:41
    Po dlouhé kombinaci Bobby Brink nakonec přenesl hru do pravého kruhu na Travise Sanheima, který volil zakončení na zadní tyč, úřadoval Tokarskiho pravý beton.
     
    58:51
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:13
    Pěknou tečí se na hraně brankoviště prezentoval Travis Konecny a Dustin Tokarski měl velké štěstí, že jej puk zasáhl do levého ramene. Do bezpečí pak rukou odhodil touš Dahlin.
     
    59:28
    Sabres právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto. Po úspěšném bloku Samuelssona si posunul puk rukavicí do jízdy Skinner, aby ve finále ještě posunul touš za obránce TAGEOVI THOMPSONOVI, tomu nedělalo žádné potíže trefit od útočné modré prázdnou domácí klec. Asistence: Jeff Skinner a Mattias Samuelsson.
    59:28 Tage THOMPSON - 3:5
     
    Konec zápasu.
     
    Buffalo porazilo Philadelphii podruhé během jediného dne, Letce zdolalo tentokráte na jejich vlastním kluziště v poměru 5:3.

    Domácí hokejisté zdramatizovali dění v závěrečném dějství, když v 55. minutě snížil na rozdíl jediného gólu Zack MacEwen. S blížící se koncovkou následovala podle očekávání hra bez gólmana, při níž ovšem k vyrovnání nedošlo, vítězství Šavlí naopak pečetil střelou do prázdné brány Tage Thompson, pro nějž se jednalo o druhou úspěšnou trefu v zápase.

    Svěřenci kouče Granata se díky vítězství posunuli ve Východní konferenci na jedenáctou příčku před Detroit, Philadelphia zůstává předposlední patnáctá s dvoubodovým mankem na New Jersey.
     
    Utkání přihlíželo 14 377 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 35 – 40 | Přesilová hra: 0/2 – 2/2 | Trestné minuty: 4 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Felix Sandström (PHI) – 35 zákroků, 4 OG, úspěšnost 89,7%, odchytal 58:21
    Dustin Tokarski (BUF) – 32 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,4%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Victor Olofsson (BUF) – 2+0
    2. Dustin Tokarski (BUF) – 32 zákroků
    3. Kevin Hayes (PHI) – 1+1
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (01:49:05)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 2. K. Hayes (N. Cates, Provorov), 22. N. Cates (Konecny, K. Hayes), 55. MacEwen (Lindblom, Sanheim) – 9. V. Olofsson (Dahlin, Krebs), 18. Bjork (Dahlin), 30. V. Olofsson (Cozens, Krebs), 35. Tage Thompson (J. Skinner), 60. Tage Thompson (J. Skinner, M. Samuelsson)


    Philadelphia Flyers: Sandström (M. Jones) – Zamula, Provorov (A), Connauton, Sanheim, Attard, Yandle – Tippett, K. Hayes (A), J. van Riemsdyk – Konecny, Laughton, Lindblom – Brink, Frost, Farabee – MacEwen, N. Thompson, N. Cates.
    Trenér: Mike Yeo

    Buffalo Sabres: Tokarski (C. Anderson) – Dahlin (A), M. Samuelsson, Jokiharju, Power, Fitzgerald, Bryson – V. Olofsson, Tage Thompson, J. Skinner – Okposo (A), Cozens, R. Asplund – Tuch, Mittelstadt, Krebs – Hinostroza, Girgensons (A), Bjork.
    Trenér: Don Granato

    Rozhodčí: MacDougall, Walsh – Apperson, Smith

    Diváci: 14 377
    bahis siteleri