Bulharsko – Island 2:10 (kon.) | Belgie – Gruzie 3:4 (kon.)
konec
Bulharsko
2:10 (1:2, 0:4, 1:4)
Island
Pondělí 18.04.2022, 18:30 • Skautahöllin í Laugardal, Reykjavík, Island • Mistrovství světa - II. B Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z tohoto utkání vše. Od 22:00 je ale na programu druhý zápas dnešního programu mezi Belgií a Gruzií. (21:03:24)
     
    Střely na branku – 18:56 (7:14, 7:13, 4:20)
     
    Hokejisté Islandu za sebou mají povedený vstup do domácího šampionátu II. Divize skupiny B. Cestu za vytouženým postupem do áčka začali vítězstvím 10:2 nad Bulharskem. To drželo jakž takž krok jen v první třetině, po níž prohrávalo jen 1:2. Ve druhé části však Seveřané nastříleli čtyři góly a stejnou normu splnili také v závěrečné dvacetiminutovce. Bulhaři se jedinkrát prosadili pouze za stavu 1:6, což bylo na zastavení rozjetého soupeře příliš málo. Závěr navíc neunesli svěřenci kouče Veleva psychicky. Po osmé inkasované brance totiž přišel naprosto zbytečný zákrok Tomova, za který Bulhar vyfasoval trest na 5 minut + do konce utkání a Islanďané v nabídnuté přesilovce zkompletovali dvěma zásahy v závěrečných dvou minutách desítku.
     
    Vyhlášeni byli nejlepší hráči zápasu. Za Bulharsko byl oceněn autor jednoho gólu Konstantin Dikov. Za Island si přijel pro cenu Johann Leifsson, který v utkání zaznamenal tři kanadské body (1+2).
     
    Konec zápasu.
    59:46 Rob SIGURDSSON - 2:10
     
    59:46
    Island právě vstřelil branku!
    14 sekund před koncem se islandští hokejisté opravdu dočkali desítky! Halldor Skulason zajel z levé strany za branku a po jejím objetí našel ROBA SIGURDSSONA, který vymetl pravý horní růžek z pohledu bezmocného Karabadjakova – 2:10. Asistence: Halldor Skulason a Björn Sigurdarson.
     
    59:13
    Island touží po desátém gólu! Ten nyní nepřipustil dobrým zákrokem Karabadjakov.
    58:34 Heidar JOHANNSSON - 2:9
     
    58:34
    Island právě vstřelil branku!
    Krásná přesilovková souhra Islandu! Unnar Runarsson si najel na přihrávku na pravou stranu útočného pásma. Sám pak našel po otočce před brankou číhajícího HEIDARA JOHANNSSONA, kterého tam bulharská obrana nechala samotného a útočník pořadatelů šampionátu se nemýlil. Asistence: Unnar Runarsson a Thorgils Eggertsson.
     
    56:58
    Javor Tomov neudržel nervy na uzdě a před brankou sekl do jednoho z radujících se protihráčů! Za naprosto zbytečný zákrok dostal Bulhar trest na 5 minut + do konce utkání!
    56:58 Johann LEIFSSON - 2:8
     
    56:58
    Island právě vstřelil branku!
    Islanďané navyšují skóre na rozdíl šesti branek! Hafthor Sigrunarson hezky našel JOHANNA LEIFSSONA, který z levé strany trefoval odkrytou branku – 2:8. Leifsson tak přidal ke dvěma asistencím také gól. Asistence: Hafthor Sigrunarson a Andri Mikaelsson.
    55:46 Björn SIGURDARSON - 2:7
     
    55:46
    Island právě vstřelil branku!
    Využitá přesilovka a Island vede 7:2! Axel Orongan nahrál BJÖRNOVI SIGURDARSONOVI. Ten z pravého rohu kluziště projel až před branku a zblízka pokořil Karabadjakova. Asistence: Axel Orongan a Kari Arnarsson.
     
    54:37
    Za zdržování je vyloučen Miroslav Vasilev. Přesilovou hru si zahraje Island.
     
    54:37
    Seveřané měli šanci na zvýšení náskoku! Před brankou se dostal k puku Johann Leifsson, který zblízka nedokázal překonat mladého Andreu Karabadjakova!
     
    54:23
    A Island je už v plném počtu.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 17. T. Georgijev (Vasilev), 50. K. Dikov (T. Georgijev) – 4. Atlason (Arnarsson, Kristveigarson), 14. Arason (Leifsson), 26. Sigurdsson (Sigurdarson), 28. Mikaelsson (Leifsson, Sigrunarson), 33. Skulason, 38. Orongan (Sigurdsson, Sigurdarson), 56. Sigurdarson (Orongan, Arnarsson), 57. Leifsson (Sigrunarson, Mikaelsson), 59. Johannsson (Runarsson, Eggertsson), 60. Sigurdsson (Skulason, Sigurdarson)


    Bulharsko: Dimitrov (38. Karabadjakov) – Gatčev (C), Rajnov, K. Dikov, Tomov, I. Georgijev (A), D. Georgijev, B. Dikov, Stamenov – T. Georgijev (A), Vasilev, Gacev – Nakov, Nikolov, Atanasov – V. Dikov, Tčaljov, Kožuharov.
    Trenér: Ivajlo Velev

    Island: J. Johannesson (Ragnarsson) – Skulason, Arason, B. Johannesson, Paalsson (C), Sveinsson, Olafarson, Eggertsson – Mikaelsson, Leifsson (A), Sigrunarson – Kristveigarson, Arnarsson, Atlason – Orongan, Sigurdarson, Sigurdsson (A) – Magnusson, Runarsson, Johannsson.
    Trenér: Vladimír Kolek (CZE)

    Rozhodčí: Dalton (GBR) – Gerth (GER), Johansen (NOR)
    bahis siteleri