Chicago – Calgary 2:5 (kon.) | Colorado – Washington 2:3 (kon.) | Arizona – Carolina 3:5 (kon.)
Vegas – New Jersey 2:3 (kon.) | Seattle – Ottawa 4:2 (kon.) | Vancouver – Dallas 6:2 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
2:5 (1:3, 1:0, 0:2)
Calgary Flames
Úterý 19.04.2022, 02:10 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 2:00.
     
    Příjemnou hlubokou noc přeji všem příznivcům ledního hokeje. NHL spěchá ke konci své základní části. Dnes se odehraje dalších šest duelů, my se společně zaměříme na souboj Chicaga Blackhawks s Calgary Flames, který startuje krátce po 2:00.
     
    Chicago Blackhawks

    Jestřábům aktuálně náleží až 14. příčka Západní konference, když na své konto doposud zapsali jednašedesát bodů. Je tedy zřejmé, že letos pro ně po základní části sezóna skončí. Na příčky zajišťující postup do play off už ztrácí téměř třicet bodů, takže ročník určitě nelze hodnotit jako úspěšný. Blackhawks se budou muset hodně zamyslet nad tím, jakým směrem se chtějí dále ubírat.
    Forma Chicaga je žalostná, za posledních deset zápasů vyhrálo jen jedno jediné utkání! Stalo se tak minulý pátek, kdy Blackhawks udolali na svém ledě po nájezdech San Jose 5:4. Hned v sobotu však prohráli v Nashvilleu 3:4.
     
    Calgary Flames

    Plameny v současné chvíli hoří na bronzovém 3. místě Západní konference a na svém účtu mají již sto a jeden bod. Calgary tak už má postup do play off stoprocentně zajištěný. Navíc se ještě může zajímat i o druhé místo v konferenci a je největším favoritem na výhru Pacifické divize. Jeho velkým protivníkem jsou v obou tabulkách Oilers z Edmontonu, kteří však na Flames sedm bodů ztrácí.
    Calgary má naopak formu jako hrom! Z předchozích sedmi utkání prohrálo jedno jediné! K němu došlo minulý pátek, kdy Plameny podlehly na svém ledě Vegas hladce 1:6. Do neděle se však stihly oklepat a tentokrát na vlastním kluzišti doslova zničily Arizonu poměrem 9:1.
     
    Vzájemné zápasy z letošní sezóny

    24.11.21 Calgary Flames – Chicago Blackhawks 5:2
    3.1.22 Chicago Blackhawks – Calgary Flames 1:5
     
    Československá stopa v utkání

    Dominik Kubalík (CHI) – útočník
    Adam Růžička (CGY) – útočník
    Daniel Vladař (CGY) – brankář
     
    Úvodní sestavy:

    Chicago Blackhawks: Lankinen (Delia) – S. Jones, R. Stillman, Regula, McCabe, E. Gustafsson, A. Vlasic – P. Kane (A), D. Strome, DeBrincat (A) – T. Johnson, J. Toews (C), D. Kubalík – Lafferty, L. Reichel, T. Raddysh – Entwistle, Reese Johnson, Katchouk.
    Trenér: Derek King.

    Calgary Flames: Markström (Vladař) – R. Andersson, Hanifin (A), Ch. Tanev (A), Kylington, Gudbranson, Zadorov – M. Tkachuk, E. Lindholm, J. Gaudreau – Toffoli, Backlund (A), Mangiapane – Coleman, Järnkrok, D. Dubé – T. Lewis, Adam Ružička, Lucic.
    Trenér: Darryl Sutter.

    Rozhodčí: Chmielewski, Nicholson – Murray, Berg.
     
    Ještě jednou přeji příjemnou hokejovou noc všem fandům NHL. Za malou chvíli startuje duel Chicaga s Calgary. Zápasy za Atlantikem však mají obvykle drobný skluz, začátek utkání tak očekáváme kolem 2:05.
     
    Ani jeden celek dosud není na hrací ploše, start utkání se tak ještě trochu posouvá.
     
    Oba týmy jsou na hrací ploše a připravují se k úvodnímu buly, zápas tedy odstartuje za malou chvilku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Blake Coleman vyrazil na startu utkání po levé strany a ranou z ostrého úhlu na kruhu poprvé prověřila Kevina Lankinena, jenž však byl připraven a zasahuje.
     
    00:22
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Utkání startuje ostře! Po 22 vteřinách jde Calgary do vedení! Flames vyhráli buly na levém kruhu, Blake Coleman posunul kotouč na modrou čáru, odkud vypálil Noah Hanifin a DILLON DUBÉ vysoko plachtící puk sklepl na brankovišti holí do klece Blackhawks, Kevin Lankinen reagoval na původní střelu a odklouzal touši stranou, ten tak pohodlně zamířil do svatyně Chicaga! Plameny vedou rychle 1:0! Asistence: Noah Hanifin, Blake Coleman.
    00:22 Dillon DUBÉ - 0:1
     
    01:16
    Reese Johnson se dostal k puku v třetině protivníka, jenže vystřelit nestihl, obránci Flames u něj byli doslova okamžitě a touš mu sebrali.
     
    01:51
    Alex DeBrincat se o kotouč rval v rohu hrací plochy a nakonec jej získal. Nyní zakládá akci Blackhawks, kteří se derou kupředu po levém křídle.
     
    02:27
    Sam Lafferty může postupovat s kotoučem do třetiny Calgary, kde však musí puk pouze nahodit za klec Flames.
     
    02:58
    Erik Gudbranson vystřelil z pravé strany od modré čáry na bránu Blackhawks, Kevin Lankinen však na jeho pokus viděl a skryl ho ve své náruči.
     
    03:27
    Calgary vyhrálo buly ve středu hřiště a Andrew Mangiapane se prodral k ráně z modré čáry od pravého hrazení. Kevin Lankinen byl připraven.
     
    03:48
    Alex Vlasic odehrál kotouč před napadajícím soupeřem v rohu hrací plochy po hrazení k Borisi Katchoukovi, jenž ho posílá do třetiny Flames.
     
    04:17
    Nikita Zadorov měl už nohy očividně utahané a tak z půlící čáry jen hodil puk do třetiny Blackhawks a putuje na střídačku.
     
    04:49
    Škovně se Alec Regula vyhnul na obranné modré napadajícímu soupeři a dostává černou pryž do pásma Calgary, kde hraje Reese Johnson.
     
    05:26
    Plameny se tlačí kupředu po levém hrazení, nahození Blakea Colemana za jejich klec je ale bleskurychle vrací po ztrátě puku k vlastní bráně.
     
    05:58
    Erik Gudbranson vystřelil z osy hřiště a kotouč snad po odrazu od někoho v předbrankovém prostoru zaťukal na brankovou konstrukci Chicaga!
     
    06:23
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla parádní individuální akce, po které Calgary zdvojnásobuje své vedení! JOHNNY GAUDREAU obkroužil s pukem na holi snad celé pásmo Blackhawks a nakonec poslal kotouč z pravého kruhu ostrou ranou na zadní tyč, Kevin Lankinen se po jeho střele natahoval marně a Flames vedou na startu utkání již 2:0! Asistence: Matthew Tkachuk, Nikita Zadorov.
    06:23 Johnny GAUDREAU - 0:2
     
    06:38
    Jonathan Toews vyhrál buly po obdržené brance a posílá kotouč za sebe svým bekům, kterým se ale rozehrávka příliš nepovedla.
     
    Blackhawks ještě stále nevystřelili na bránu Calgary, přitom již dvakrát inkasovali.
     
    07:01
    Rasmus Andersson vyvezl kotouč do středu hrací plochy, kde však byl důrazný Jake McCabe. který puk hází za klec Flames.
     
    07:06
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Blackhawks korigují po necelé minutě na 1:2! Jonathan Toews přihrál od zadního hrazení do předbrankového prostoru, kde Dominik Kubalík promáchl puk, který tak došel na levý kruh k TYLERU JOHNSONOVI, jenž ho ostrou ranou napálil do vzdálenějšího horního rohu klece Flames a snižuje náskok Calgary na jediný zásah! Asistence: Jonathan Toews, Dominik Kubalík.
    07:06 Tyler JOHNSON - 1:2
     
    07:37
    MacKenzie Entwistle po střetu s Oliverem Kylingtonem v rohu kluziště odchází na střídačku a z ní míří rovnou do šaten, doufejme, že bude v pořádku.
     
    08:27
    Uvidíme první přesilovou hru a zahraje si ji Chicago. Blake Coleman přidržel Setha Jonese, za což dostává menší trest na dvě minuty.
     
    08:58
    Flames poměrně bez problémů vyhazují kotouč ke kleci Blackhawks, kde musí vzít puk na svou hůl brankář Kevin Lankinen.
     
    09:26
    Znovu letí černá pryž přes všechny čáry a za brankou Chicaga ji dojíždí Dominik Kubalík, který založí další akci Blackhawks.
     
    09:57
    Jake McCabe přihrával křižně z levé strany na pravou, jenže jeho pas defenziva Plamenů zvládla zablokovat a puk letí zase k Lankinenovi.
     
    10:34
    Patrick Kane se ještě dostal k ráně na pravém kruhu, jenže jeho pokus chytá Jacob Markström do lapačky a přesilovka Jestřábů je u konce. Calgary je kompletní.
     
    10:51
    Buly před klecí Flames vyhrálo Calgary a Christopher Tanev rozehrává na pravé straně, hráči Chicaga vyhazují puk na zakázané uvolnění.
     
    11:17
    Rasmus Andersson se prodral po pravém hrazení až za klec Blackhawks, kde ho dohrál na hrazení Alex Vlasic.
     
    11:38
    Alex DeBrincat dostával přihrávku na pravý kruh, jenže prudký kotouč holí netrefil a Jacob Markström tak zůstal bez práce.
     
    12:01
    Calle Järnkrok dostal křižnou přihrávku na levý kruh a zakončoval do poloprázdné svatyně Blackhawks, kde se však objevila vyrážečka Kevina Lankinena, skvělý zákrok brankáře Chicaga!
     
    12:12
    Uvidíme přesilovku Flames. V rohu kluziště se strhla menší strkanice mezi Jakem McCabem a Nikitou Zadorovem, za kterou oba kohouti fasují menší trest na dvě minuty za hrubost. McCabe byl aktivnější a dostává ještě jednu dvojku navíc, tu odsedí Strome.
     
    13:05
    Blackhawks vyhazují kotouč až za bránu Flames, kde bude s pukem hrát brankáře Calgary Jacob Markström, který pomáhá bekům s rozehrávkou.
     
    13:48
    Tyler Toffoli dostal přihrávku na pravý kruh a nebezpečně vypálil na zadní tyč, Kevin Lankinen však předvedl více než dobrý zákrok vyrážečkou!
     
    14:17
    Rasmus Andersson vystřelil od modré čáry, ale jeho nepříliš prudká rána nenadělala Kevinu Lankinenovi větší potíže. Gólman Flames ji vyráží do rohu hrací plochy.
     
    14:21
    Na druhé straně se k projektilu z vrcholu levého kruhu prodral Dylan Strome. Jacob Markström krotí kotouč vyslaný jeho holí ve své náruči.
     
    14:29
    Vhazování před klecí Flames vyznělo lépe pro Calgary, Blake Coleman postupuje po pravém hrazení vpřed, Blackhawks jsou kompletní.
     
    14:41
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames si berou dvoubrankové vedení zpět! Kotouč po hrazení dojel na levé straně k modré čáře. Odtud ho Oliver Kylington nahodil do předbrankového prostoru, na levém kruhu jej holí ve vzduchu lehce tečoval BLAKE COLEMAN a na tuto změnu směru letu puku neměl Kevin Lankinen nejmenší šanci zareagovat, touš už se opět třepotá v jeho síti! Calgary vede 3:1! Asistence: Oliver Kylington.
    14:41 Blake COLEMAN - 1:3
     
    15:17
    Mohlo to být už o tři zásahy! Johnny Gaudreau se hnal sám na klec Blackhawks, tváří v tvář Kevinu Lankinenovi zvolil bekhendovou kličku. Puk ale nacpal jen do betonu gólmana Chicaga!
     
    15:49
    Kupředu se nyní po pravém hrazení valí Taylor Raddysh, jemuž ale kotouč utíká z čepele, takže jej v rohu kluziště sbírá Christopher Tanev.
     
    16:26
    Seth Jones rozjíždí další akci Blackhawks, jenže na půlící čáře neprohodil dobře postaveného Eliase Lindholma, jenž jeho pas kupředu zachytává.
     
    16:56
    Adam Ružička se dostal ke střele z mezikruží, jenže svou ranou trefil je dobře postaveného de Haana, jenž si připisuje dobrý blok.
     
    17:26
    Seth Jones nahazoval puk z pravé strany do brankoviště Flames, jenže tam žádný z jeho spoluhráčů nebyl včas, aby puk tečoval na klec Calgary.
     
    17:58
    Oliver Kylington vystřelil z ostrého úhlu na levé straně, jenže Kevin Lankinen byl pozorný a vyráží jeho pokus do rohu hrací plochy.
     
    18:26
    Noah Hanifin měl nyní na levém kruhu podstatně lepší pozici, kdy pálil na bránu Blackhawks, jenže Kevin Lankinen si zvládl poradit i s jeho ranou.
     
    18:55
    Andrew Mangiapane fauloval v rohu hrací plochy a Blackhawks mají zatím ponechanou výhodu, která však poměrně záhy končí.
     
    19:00
    Andrew Mangiapane podrazil v rohu hrací plochy Taylora Raddyshe a už putuje na trestnou lavici. Uvidíme tedy přesilovku Jestřábů.
     
    19:50
    Alex DeBrincat se dostal ke střele z mezikruží, jenže jeho projektil zařízení za zády Jacoba Markströma minul asi o metr.
     
    19:58
    Do brejku se ještě málem dostal Blake Coleman, ale přihrávka na něj šla až příliš k pravému hrazení a v závěru třetiny tak další střela nepřijde.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první dějství souboje Jestřábů s Plameny, které se odehrávalo dle papírových předpokladů. Flames šli už po 22ti vteřinách do vedení, které zařídil šikovnou tečí Dillon Dubé. O šest minut později zvyšoval Johnny Gaudreau krásnou ranou k zadní tyči již na 2:0. Tyler Johnson sice po půlminutě pohotovým projektilem snížil na 1:2, jenže Blake Coleman měl v záloze ještě jednu parádní teč, kterou poslal třetí puk za záda Lankinena a Calgary tak po dvaceti minutách hry přece jen zaslouženě vede o dvě trefy.
     
    Střely na bránu v 1. třetině

    Chicago Blackhawks – 6
    Calgary Flames – 14
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 3:08.
     
    Hokejisté se vrací na hrací plochu, druhá třetina startuje za malý okamžik.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Puk se na startu druhé části utkání dostává ke kleci Blackhawks, následně ho Patrick Kane na levé straně chtěl zavézt do třetiny Flames, jenže se dostal jen do ofsajdu. Jeho celku tak už nezbývá ani minuta početní výhody.
     
    20:45
    Naopak Blake Coleman zaútočil v oslabení a jeho ránu z levého kruhu musel krotit Kevin Lankinen, jenž puk nejprve vyrazil a pak si ho holí stáhl pod lapačku.
     
    20:54
    Blackhawks se na startu druhé třetiny nedaří. Nyní zahrál Jonathan Toews na zakázané uvolnění. Buly po levici Lankinena.
     
    21:16
    Tyler Johnson zavezl touš do třetiny Flames, tam se k němu však bleskově probil Matthew Tkachuk, který obrací hru na druhou stranu hrací plochy.
     
    21:50
    Seth Jones rozehrává na levé straně od vlastní klece, na rozehrávku mu sjel Reese Johnson, který okamžitě obdržel puk.
     
    22:16
    Adam Ružička nastřeluje z půlící čáry kotouč za klec Blackhawks, kde ho sbírá obránce Calvin de Haan, jenž se rozhlíží po volném spoluhráči.
     
    22:48
    Vpřed se nyní vydal po levé straně Patrick Kane, jenže jeho projektil z kruhu postrádal tolik potřebnou přesnost, šel jen do tvrzeného skla za klecí Flames.
     
    23:05
    Caleb Jones mohl nyní střílet z vrcholu kruhů, jenže kotouč na klec Flames neprocpal. Do jeho rány obětavě zaklekl Oliver Kylington.
     
    23:55
    Dominik Kubalík obdržel kotouč na pravé hrazení a hnal se k bráně Calgary. Blackhawks se však již po několikáté během čtyř minut vystavili do ofsajdu.
     
    24:10
    Elias Lindholm sice vyslal na pravém kruhu ránu na bránu Chicaga. Kevin Lankinen však touš chytil a navíc ani nemusel, také Flames se píská postavení mimo hru.
     
    24:27
    Dylan Strome předal puk z levé strany na modrou čáru, odkud střílel Calvin de Haan, jeho projektil však naprosto postrádal přesnost.
     
    25:04
    Dylan Strome se protáhl po pravém mantinelu do třetiny Calgary, za klecí Flames bojuje o kotouč také poctivě se vrátivší Adam Ružička.
     
    25:10
    Rasmus Andersson dostal na pravou stranu přihrávku do druhé vlny a jen háček Patricka Kanea mu zabránil v zakončení. Forvard Blackhawks už sedí na trestné lavici, startuje přesilovka Flames.
     
    25:37
    Noah Hanifin našlapuje k rychlejšímu bruslení na pravé straně, předává kotouč na Johnnyho Gaudreaua a ten s pukem zaplul do pásma Chicaga.
     
    26:18
    Johnny Gaudreau má znovu kotouč na levé straně, přihrávkou na brankoviště vyzval ke skórování Eliase Lindholma, proti němu si ale Kevin Lankinen stihl povyjet a jeho ránu vyráží.
     
    26:48
    Puk letí až za bránu Calgary, kde Plamenům pomůže s rozehrávkou jejich brankář Jacob Markström, který se pro kotouč vydal.
     
    27:16
    Rasmus Andersson se dostal ke střele od modré čáry, tu však Kevin Lankinen viděl po celou dobu letu puku a bez potíží ji vyráží do rohu hrací plochy.
     
    27:37
    Vhazování před klecí Blackhawks vyhráli Flames. Andrew Mangiapane vypálil od modré čáry, jenže Kevin Lankinen jeho pokus tlumí ve své lapačce. Chicago je kompletní.
     
    27:49
    Alex Vlasic se snažil zpoza vlastní brány vyhodit kotouč za obrannou modrou, to se však nezdařilo díky práci Olivera Kylingtona, který puk zachytil.
     
    28:08
    Flames startují další akci po pravém křídle, Johnny Gaudreau však špatně přihrával a jeho pas sráží ze vzduchu Jonathan Toews.
     
    28:37
    Nikita Zadorov nakonec vystřelil z levé strany od modré čáry, ale Kevin Lankinen jeho projektil bez větších potíží ukryl ve své náruči.
     
    28:59
    Erik Gudbranson udržel na svých zádech napadajícího Calvina de Haana a po prknech odehrál touš z obranného pásma Flames.
     
    29:17
    Na pravé straně protečoval kotouč do třetiny Flames Sam Lafferty, následně však může hrát obránce Plamenů Oliver Kylington.
     
    29:37
    Jake McCabe sbírá kotouč u hrazení ve vlastní třetině a rozehrává ho kupředu, kde číhá na přihrávku Alex DeBrincat.
     
    30:04
    Adam Ružička dokázal hodit kotouč po pravém hrazení za klec Blackhawks, kde hraje s pukem na holi Milan Lucic, jenž se ale k zakončení nedostal.
     
    30:39
    Andrew Mangiapane vydoloval hrací předmět v rohu hrací plochy, jenže přihrát dobře nedokázal a Blackhawks tak rychle otáčí hru.
     
    31:07
    Jacob Markström nyní vyrazil nahození z levé strany jen před sebe a následně musel puk holí zamést na zadní hrazení před dojíždějícím Samem Laffertym.
     
    31:15
    Tyler Toffoli dostal kotouč do předbrankového prostoru a forhendovou kličkou ho chtěl za betonem Kevina Lankinena zasunout do klece Blackhawks. Brankář Chicaga však měl nohu příliš dlouhou.
     
    31:58
    Seth Jones rozehrává akci Chicaga na pravé straně, jeho pas kupředu však šikovně vystihl Johnny Gaudreau, jenž už má touš za bránou Blackhawks.
     
    32:22
    Jacob Markström zastavuje kotouč za vlastní klecí, rozehrávat bude Noah Hanifin, jenž na levé straně vysouvá kupředu Adama Ružičku.
     
    32:54
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Blackhawks snižují na 2:3! Tenhle gól jde jednoznačně na vrub Jacoba Markströma! ALEC REGULA dostal kotouč na modré čáře k levému hrazení a rychle vystřelil na přední tyč. Od té se puk odrazil do sítě Flames, protože si ji brankář Calgary nedokázal pořádně pokrýt, což je pouze jeho chyba, takové branky gólman jeho kvalit dostávat nesmí. Asistence: Jake McCabe, Alex DeBrincat.
    32:54 Alec REGULA - 2:3
     
    33:27
    Adam Ružička na pravém hrazení nahodil hrací předmět za klec Blackhawks, kde ho ale sbírá bránící Alex Vlasic.
     
    33:57
    Vpřed se hnal na ose hřiště Taylor Raddysh, jenž se už s pukem dostává do rohu hrací plochy, kde ho stínuje Rasmus Andersson.
     
    34:26
    Tyler Toffoli se dostal k ráně na pravém kruhu, jenže byl docela z úhlu a Kevin Lankinen tak neměl problém jeho pokus vyrazit.
     
    34:48
    Matthew Tkachuk nabral kotouč na levém hrazení, jenže jeho přihrávka na útočnou modrou nebyla přesná a Blackhawks tak otáčí hru.
     
    35:15
    Nyní byli obránci Calgary až příliš liknaví v defenzivě a dávali si přednost v tom, kdo odehraje puk z mezikruží. Nakonec se tak k němu probil Jonathan Toews, jenž bekhendem rychle zakončil na klec Flames. Jacob Markström však jeho pokus chytá do náruče.
     
    35:38
    Elias Lindholm vyhrál buly před svým brankářem a Flames tak vyráží na levém hrazení kupředu, prudký pas však zastavuje jen bránící Seth Jones.
     
    36:05
    Johnny Gaudreau předvedl pěknou stahovačku na levé straně, následně předal puk za sebe a Elias Lindholm pálil z druhé vlny. Trefil však jen Setha Jonese.
     
    36:36
    Blake Coleman neudržel kotouč na levém hrazení, kde lehce podklouzl a kupředu se tak po pravém hrazení vydává Dylan Strome.
     
    36:49
    Alex DeBrincat obdržel křižnou přihrávku na levý kruh a rychle vypálil, jenže Jacob Markström nyní předvedl bleskový přesun a pohotový zákrok, kdy ukryl puk mezi svými betony a drží svůj tým stále ve vedení!
     
    37:04
    Elias Lindholm opět uspěl na vhazování před vlastním brankářem a o chvíli později už na druhé straně hrací plochy napadá rozehrávku Patricka Kanea.
     
    37:28
    Oliver Kylington rozehrává na levé straně pro Johnnyho Gaudreaua, který poslal kotouč až za klec Chicaga, kde je ale první Sam Lafferty.
     
    38:15
    Erik Gudbranson spěchá za pukem který vyhodil Tyler Johnson po pravém hrazení až za klec Calgary. Sudí pískají icing Blackhawks.
     
    38:28
    Dominik Kubalík nepřetlačil na pravém křídle poctivě se vrátivšího Nikitu Zadorova, jenž sice puk neodehrál, ale borce, kterého měl pokrýt, uhlídal.
     
    39:06
    Caleb Jones se snažil vyhodit kotouč z rohu kluziště ven z obranného pásma Jestřábů, jenže puk zachytil Erik Gudbranson.
     
    39:27
    Adam Ružička zavezl puk na levém křídle do pásma Chicaga, jenže Seth Jones mu kotouč okamžitě vypíchl z čepele a posílá hrací předmět na druhou stranu hrací plochy.
     
    39:55
    Milan Lucic se ještě pokoušel probít po pravém křídle, jenže Seth Jones se opět poctivě vrátil ke své kleci a pokryl i tohoto útočníka Flames.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá část utkání mezi Chicagem a Calgary dospěla ke svému konci. Byla podstatně chudší na zajímavé situace než první dějství. Flames v ní sice znovu měli převahu, jenže jediná branka padla právě do jejich klece, když se ve 33. minutě trefil pohotovou ranou od modré čáry Alec Regula. Brankář Jacob Markström nebude mít u jeho trefy čisté svědomí, jeho tým ale i přes tento nedostatek vstoupí do třetí dvacetiminutovky s nejtěsnějším možným náskokem.
     
    Střely na bránu v 2. třetině (celkem)

    Chicago Blackhawks – 8 (14)
    Calgary Flames – 15 (29)
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 4:00.
     
    Startuje třetí třetina.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Flames nahodili na startu třetí části hry puk za bránu Blackhawks, kde byl první u černé pryže Calvin de Haan, jenž přihrává na Patricka Kanea.
     
    40:49
    Elias Lindholm se snažil na pravém kruhu prodrat ke střele, což se mu ale nepovedlo a na druhé straně už se o něco podobného snaží Dylan Strome.
     
    41:18
    Mikael Backlund připravil Dylana Stromea o puk v třetině Flames a na pravé straně vysouvá kupředu rychle bruslícího Rasmuse Anderssona.
     
    41:58
    Rasmus Andersson hraje skvěle, na pravé straně se sice nedostal ke střele, jenže se i přes výpad upředu stihl vrátit, aby zastavil výlet Dylana Stromea.
     
    42:05
    Caleb Jones se nyní provinil proti pravidlům, když lehce zahákoval u hrazení Blakea Colemana, za což dostává dvě minuty. Přesilovka pro Flames.
     
    42:43
    Boris Katchouk se v oslabení dostal do přečíslení dva na jednoho a rozhodl se pro střelu z levého kruhu, kterou však Jacob Markström zastavil svou lapačkou!
     
    43:05
    Kotouč letí z třetiny Blackhawks k bráně Calgary, kde ho opět zastavuje brankář Jacob Markström, jenž ho předává na Rasmuse Anderssona.
     
    43:44
    Tahle přesilovka se Flames zatím vůbec nedaří, Blackhawks se opět poměrně jednoduše osvobozují a dostávají puk k půlící čáře.
     
    44:27
    Chicago je kompletní, přesto vyráží po levém hrazení ještě kupředu Adam Ružička, jenž posílá puk za klec soupeře, kde je Trevor Lewis.
     
    44:48
    Milan Lucic si sjel z pravé strany na osu hřiště a jeho rána do vzdálenějšího horního růžku klece Chicaga jen těsně minula branku Lankinena!
     
    45:18
    Calvin de Haan rozehrává na obranné modré Jestřábů, kde předává kotouč na více vpravo postaveného Setha Jonese. Ten vysouvá Dominika Kubalíka po prknech vpřed.
     
    45:48
    Seth Jones drží kotouč za vlastní klecí a několikrát si ho vyměnil s parťákem z obrany – Calvinem de Haanem. Flames zatím střídají.
     
    46:24
    Mikael Backlund se stahuje s pukem do obranného pásma a předává jej na Erika Gudbransona, jenž kotouč nahazuje kupředu po levém hrazeí.
     
    46:53
    Alex DeBrincat si kotouč za útočnou modrou moc dlouho neužil, protože mu ho sebral Oliver Kylington, který rozehrává po pravé straně na Trevora Lewise.
     
    47:05
    Trevor Lewis a Milan Lucic byli na levém křídle příliš rychlí při přechodu útočné modré čáry, Flames se píská postavení mimo hru.
     
    47:38
    Oliver Kylington nastřelil puk z půlící čáry přímo na klec Blackhawks. Kevin Lankinen odrazil kotouč do rohu hrací plochy, kde ho sbírá Sam Lafferty.
     
    47:46
    Po ráně od modré čáry, kterou na klec Flames vyslal Reese Johnson, se strhla menší potyčka na brankovišti Jacoba Markströma. Sudí ale vylučovat nebudou.
     
    48:07
    Calle Järnkrok dostal přihrávku na levé hrazení, kam se s ním ale stihl stáhnout Alex Vlasic, jenž ho rychle odstavil od puku.
     
    48:37
    Dillon Dubé dostal přihrávku na levou stranu a zkusil to ranou téměř z nulového úhlu. Klec za zády Kevina Lankinena však trefit nezvládl.
     
    49:01
    Dominik Kubalík zvládl na obranné modré posunout kotouč na hůl Lukase Reichela, jenž se s ním ale do třetiny Calgary probít nezvládl.
     
    49:27
    Rasmus Andersson vypálil z pravé strany od modré čáry, jenže jeho přízemní pokus zastavil nohou Caleb Jones, jenž odehrál kotouč do bezpečí.
     
    49:49
    Adam Ružička nepřetlačil za svatyní Blackhawks Jakea McCabea a Chicago tak celkem rychle dostalo puk k půlící čáře.
     
    50:12
    Jake McCabe sbírá puk na obranné modré a ještě čeká, než oba celky prostřídají hráče, následně startuje kupředu Patrick Kane.
     
    50:38
    Alex DeBrincat se na pravém křídle probil až na kruh a jeho ránu na bližší tyč musel lapačkou vyrážet Jacob Markström!
     
    51:07
    Erik Gudbranson rozehrává z obranného pásma na levou stranu. Následně dostával zpětnou přihrávku, na kterou ale nataženou holí nedosáhl.
     
    51:37
    Dominik Kubalík by se rád vydal s pukem na klec Flames, jenže Rasmus Andersson mu stihl zastoupit cestu a ke kotouči jej nepustil. Oba o hrací předmět nyní bojuje za svatyní Calgary.
     
    52:04
    Calvin de Haan mete puk po hrazení za bránu Calgary, tam však zahrál vysokou holí snad Christopher Tanev, ale sudí ukazují, že vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    52:35
    Alex DeBrincat se nyní šikovně otočil na levém hrazení s pukem a našel přihrávkou na ose hřiště Patricka Kanea, jehož ránu však jeden ze dvou obránců Flames sráží do rohu hrací plochy.
     
    53:17
    Alec Regula se prodral po levém hrazení přes dva soupeře kupředu, jenže pak nedokázal najít přihrávkou spoluhráče a musí se zase rychle vracet zpět.
     
    53:43
    Kevin Lankinen odehrává kotouč rychle od své klece. Za pukem se kupředu žene Boris Katchouk, kterému ale zastoupil cestu Erik Gudbranson.
     
    54:17
    Alex Vlasic sbírá kotouč u vlastní klece a předává jej na Caleba Jonese. Ten na levé straně vysouvá kupředu Tylera Johnsona.
     
    54:49
    Dominik Kubalík nyní sice kotouč na pravém hrazení v třetině soupeře neudržel, ale Flames dokázali pouze vyhodit na zakázané uvolnění.
     
    55:13
    Alex DeBrincat zpracoval kotouč na útočné modré, kde ho na hraně pravidel dohrál Christopher Tanev. Flames budou muset přesto rozehrát od vlastní klece.
     
    55:44
    Sam Lafferty se snažil z levé strany protlačit před klec Flames, když se mu to nepovedlo, předal kotouč na Jakea McCabea.
     
    56:01
    Reese Johnson nakonec dostal kotouč na pravý kruh a ostrou ranou ho poslal do bližšího horního růžku svatyně Flames, kde se však v pravý čas zjevila lapačka Jacoba Markströma! Super zákrok brankáře Calgary!
     
    56:19
    Vhazování před svatyní Plamenů dopadlo lépe pro Chicago, rána Setha Jonese od modré čáry však byla zablokována Eliasem Lindholmem.
     
    56:37
    Nyní se po rychlé akci Calgary dostal k zakončení z bezprostřední blízkosti Matthew Tkachuk, jenž však minul poloprázdnou klec Blackhawks!
     
    57:05
    Tyler Johnson se na druhé straně dostal k ráně téměř od modré čáry, tu však v rukavici lapil Jacob Markström, jenž stále drží těsný náskok svého celku.
     
    57:28
    Dylan Strome se na zadním hrazení neprotlačil ke kotouči přes Rasmuse Anderssona a Flames posílají puk až za svatyni Blackhawks.
     
    58:01
    Alex Vlasic má hrací předmět u klece Chicaga a rozehrává ve spolupráci s Jonathanem Toewsem, který vyráží vpřed po levém hrazení.
     
    58:15
    Kevin Lankinen vyráží ven ze své svatyně a upaluje na střídačku Blackhawks. Ti jsou v pásmu Flames a snaží se o srovnání!
     
    58:28
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Calgary pečetí svou výhru trefou do odkryté svatyně Blackhawks! JOHNNY GAUDREAU dostal puk na obrannou modrou a dalekonosnou ranou přes více než polovinu hrací plochy napálil kotouč do opuštěné branky Chicaga! Flames vedou 4:2! Asistence: Matthew Tkachuk.
    58:28 Johnny GAUDREAU - 2:4
     
    58:53
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Definitivní razítko na výhru Plamenů! Kevin Lankinen ještě jednou zkusil utéct na střídačku, opakoval se však scénář z před malé chvíle. Tentokrát se trefou doslova přes celou hrací plochu vyznamenal OLIVER KYLINGTON, jemuž poslal za bránou touš brankář Jacob Markström. Flames vedou 5:2 a v tomhle zápase zvítězí! Asistence: Jacob Markström.
    58:53 Oliver KYLINGTON - 2:5
     
    59:18
    Kupředu se ještě po pravém hrazení honem žene Dylan Strome. I jemu už je ale jasné, že Blackhawks si z tohoto duelu body neodnesou.
     
    59:39
    Rasmus Andersson drží puk za vlastní svatyní a v podstatě už jen čeká na to, až uplynou poslední vteřiny zbývající z tohoto duelu.
     
    Konec zápasu.
     
    Duel Blackhawks s Flames tak končí dle předpokladů výhrou Calgary v poměru 5:2! Rozhodující krok k výhře učinily Plameny již v prvním dějství, kdy si vybudovaly dvoubrankový náskok, který pak Chicago zvládlo v druhé dvacetiminutovce pouze vydělit dvěma. O srovnání se však snažilo marně a svěřenci Darryla Suttera přidali v samém závěru dvě trefy do prázdné klece, o něž se zasloužili Johnny Gaudreau a Oliver Kylington. Výsledek je tak k Jestřábům trochu krutý a nevypovídá zcela o tom, jak utkání vypadalo. Na dvou bodech pro Flames však nic nemění, ty putují do Calgary zcela zaslouženě.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na bránu: 24 – 35
    Bloky: 13 – 14
    Úspěšnost na buly: 53 % – 47 %
    Využití přesilovek: 0/2 – 0/3
    Trestné minuty: 8 – 6
    Hity: 29 – 29
     
    Československá stopa v utkání

    Daniel Vladař (CGY) – na lavičce, do utkání nezasáhl
    Adam Ružička (CGY) – 0+0, účast 0, střely na bránu 0, TM 0, čas ve hře 9:49
    Dominik Kubalík (CHI) – 0+1, účast -1, střely na bránu 1, TM 0, čas na ledě 15:09
     
    Kdo se postavil do brankoviště

    Jacob Markström (CGY) – 22 zákroků, 2 OG, úspěšnost zákroků 91,7 %, odchytal 60:00
    Kevin Lankinen (CHI) – 30 zákroků, 3 OG, úspěšnost zákroků 90,9 %, odchytal 59:27
     
    3 hvězdy utkání

    1. Blake Coleman (CGY) – 1+1
    2. Johnny Gaudreau (CGY) – 2+0
    3. Alec Regula (CHI) – 1+0
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 523 diváků.
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (04:56:17)

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 8. T. Johnson (J. Toews, D. Kubalík), 33. Regula (McCabe, DeBrincat) – 1. D. Dubé (Hanifin, Coleman), 7. J. Gaudreau (M. Tkachuk, Zadorov), 15. Coleman (Kylington), 59. J. Gaudreau (M. Tkachuk), 59. Kylington (Markström)


    Chicago Blackhawks: Lankinen (Delia) – S. Jones, Regula, McCabe, A. Vlasic, de Haan, C. Jones – P. Kane (A), D. Strome, DeBrincat (A) – T. Johnson, J. Toews (C), D. Kubalík – Lafferty, L. Reichel, T. Raddysh – Entwistle, Reese Johnson, Katchouk.
    Trenér: Derek King

    Calgary Flames: Markström (Vladař) – R. Andersson, Hanifin (A), Ch. Tanev (A), Kylington, Gudbranson, Zadorov – M. Tkachuk, E. Lindholm, J. Gaudreau – Toffoli, Backlund (A), Mangiapane – Coleman, Järnkrok, D. Dubé – T. Lewis, Adam Ružička, Lucic.
    Trenér: Darryl Sutter

    Rozhodčí: Chmielewski, Nicholson – Murray, Berg

    Diváci: 18 523
    bahis siteleri