Tampa – Detroit 3:4 (kon.) | NY Rangers – Winnipeg 3:0 (kon.) | Toronto – Philadelphia 5:2 (kon.)
Montreal – Minnesota 0:2 (kon.) | NY Islanders – Florida 2:3 (po pr.) | St. Louis – Boston 2:3 (po pr.)
Nashville – Calgary 3:2 (1:0 po s.n.) | Anaheim – Los Angeles 1:2 (kon.) | Vancouver – Ottawa 3:4 (1:2 po s.n.)
San Jose – Columbus 3:2 (kon.)
po s.n. (1:2)
Vancouver Canucks
3:4 (2:0, 0:1, 1:2 - 0:0)
Ottawa Senators
Středa 20.04.2022, 04:07 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Ottawa Senators.
    Autorem vítězné branky je ADAM GAUDETTE.
     
    62:05
    Elias Pettersson spěchá za nahozeným kotoučem do rohu hrací plochy. Následně může jít do situace dva na jednoho s Brockem Boeserem, jenž však zvolil kličku, která se mu nepovedla.
     
    57:45
    Tyler Myers dostal kotouč na pravý kruh a tvrdě vypálil! Jeho projektil trefil břevno svatyně Senators a od něj se odrazil ven z klece Ottawy! Smůla pro Kosatky!
     
    53:44
    Vasilij Podkolzin dostal kotouč z pravé strany do prostoru mezi kruhy, svou ostrou ranou však klec za zády Filipa Gustavssona přestřelil!
     
    50:27
    Brock Boeser dostal zpětný pas od zadního hrazení do předbrankového prostoru ,kde však nedokázal prostřelit dobře postaveného Filipa Gustavssona!
     
    48:16
    Oliver Ekman-Larsson rozehrává na pravé straně, jenže ztratil puk a Parker Kelly mohl pálit z levého kruhu! Thatcher Demko jeho ránu vyráží do rohu!
     
    47:31
    Senators šli do situace dva na jednoho, kterou po přihrávce zakončoval bekhendovou kličkou Alex Formenton. Thatcher Demko natáhl beton a jeho pokus špičkou nohy udržel před čarou!
    46:47 Travis DERMOTT - 3:3
     
    46:47
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Canucks při hře ve čtyřech vyrovnávají na 3:3 a vrací se tak do zápasu, který je pro ně hrozně důležitý! Brock Boeser zatáhl puk za klec Ottawy a pak přihrál do předbrankového prostoru, kde TRAVIS DERMOTT ranou z první propálil Filipa Gustavssona přízemním projektilem mezi betony! Skóre je tak zase jednou srovnané! Asistence: Brock Boeser, Quinn Hughes.
     
    45:37
    Bude se vylučovat, uvidíme přesilovku Ottawy. Vasilij Podkolzin a Josh Norris jsou oba vyloučeni na dvě trestné minuty za hrubost. Útočník Canucks však dostane ještě jednu dvojku za vysokou hůl do tváře Tkachuka a díky tomu si Senátoři zahrají početní výhodu. Sudí ještě vše zkoumají na videu.
    43:49 Alex FORMENTON - 2:3
     
    43:49
    Ottawa právě vstřelila branku!
    To jsou věci! Senators na startu třetí třetiny otáčí skóre utkání během dvou minut! ALEX FORMENTON dostal přihrávku na levé křídlo a šel kupředu. Udržel Lukea Schenna na svých zádech. S pukem sjel až před klec Canucks a přesnou ranou do levého horního růžku svatyně Vancouveru posílá Ottawu do těsného vedení 3:2! Asistence: Nikita Zajcev, Travis Hamonic.
    42:17 Parker KELLY - 2:2
     
    42:17
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Ottawa srovnává na 2:2! Erik Brännström vypálil od modré čáry, puk se od zadního hrazení odrazil do předbrankového prostoru, kde puk doslova procedil skrz Thatchera Demka ostrou ranou PARKER KELLY! Gólman Vancouveru si na puk sáhl, ten však spadl těsně za brankovou čáru a my tak máme vyrovnané skóre a začínáme zase úplně od začátku! Asistence: Erik Brännström, Arťom Zub.
     
    41:20
    Tak tohle byla obrovská šance pro Tima Stützleho, jenž dostal kotouč do předbrankového prostoru a svou ranou trefil tyčku svatyně Canucks!
     
    37:37
    Po zákroku gólmana Ottawy vznikla v jeho brankovišti mela. Sudí budou vylučovat. Dylan Gambrell srazil krosčekem u své svatyně Matthewa Highmorea k zemi a dostává dvě trestné minuty. Přesilovka pro Canucks.
     
    37:15
    Oliver Ekman-Larsson vypálil z levého kruhu na bránu Senátorů, ale Filip Gustavsson zvládl jeho pokus schovat pod svými betony.
     
    28:27
    Will Lockwood dostal prudký střílený pas z levé strany do předbrankového prostoru, svou tečí však nedokázal touš na klec Ottawy usměrnit!
     
    26:47
    Elias Pettersson dostal přihrávku na pravý kruh a svou ostrou ranou minul branku Ottawy jen o pár čísel, nyní měl Gustavsson velké štěstí.
     
    25:43
    Přesilovku si znovu zkusí Canucks. Arťom Zub přidržel u své klece Juha Lammikka a dostává za to dvě trestné minuty.
    24:04 Alex FORMENTON - 2:1
     
    24:04
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators korigují na 1:2! Nikita Zajcev dostal kotouč na pravou stranu k modré čáře a ostře vypálil, v brankovišti Canucks jeho střelu tečoval holí ALEX FORMENTON a Thatcher Demko neměl nejmenší šanci na změnu směru letu puku zareagovat! Ottawa ztrácí na svého soupeře už jen jeden gól! Asistence: Nikita Zajcev, Tim Stützle.
     
    22:43
    Michael Del Zotto dostal přihrávku na levou stranu k modré čáře a poslal kotouč do předbrankového prostoru, kde rychle pálil Austin Watson! Thatcher Demko však dokázal puk pod svým tělem schovat.
     
    20:01
    Střídání v bráně Vancouveru Canucks. Jaroslav Halák nejspíš pro nějaký menší zdravotní problém odstupuje ze hry, v brankovišti Kosatek ho nahradí Thatcher Demko.
     
    19:20
    Josh Norris se v přesilovce postavil na pravý kruh a ostrou ranou odtud prověřil Jaroslava Haláka, jenž však měl přední tyčku dobře pokrytou.
     
    19:07
    Po zákroku Jaroslava Haláka vznikla tentokrát v brankovišti Canucks strkanice. Bude se poprvé vylučovat na straně Vancouveru, Oliver Ekman-Larsson lehce zahákoval Joshe Norrise a dostane za to dvě trestné minuty. Uvidíme přesilovku Senators.
     
    18:05
    Tyler Myers se dostal k odraženému puku a vypálil na vrcholu kruhů, Filip Gustavsson však hrudí jeho pokus vyráží do bezepčí.
    15:14 Brock BOESER - 2:0
     
    15:14
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Canucks zvyšují na 2:0! Přesilovka už sice skončila, Brad Hunt však v akci pokračoval a na pravé straně zavezl kotouč do rohu kluziště, odkud přihrál na kruh a BROCK BOESER se střelou ke vzdálenější tyči nemýlil, Filip Gustavsson se po puku ani nestihl natáhnout! Vancouver zdvojnásobuje svůj náskok! Asistence: Brad Hunt, J. T. Miller.
     
    13:10
    Bude se podruhé v utkání vylučovat a znovu to bude na straně Ottawy. Zach Senyshyn trefil za klecí Vancouveru vysokou holí do úst Olivera Ekman-Larssona a už sedí za katrem. Dokáží Kosatky početní výhodu opět rychle zužitkovat?
     
    11:30
    Tim Stützle se nyní dostal sám před klec Vancouveru, Halákovi udělal forhendovou kličku, jenže následně slovenského gólmana z bezprostřední blízkosti nedokázal přehodit!
     
    08:38
    Drake Batherson se prodral po levém křídle a vypálil z kruhu. Jaroslav Halák si však poradil s jeho střelou i následnou dorážkou!
     
    08:18
    Sheldon Dries dostal před brankovištěm Senators krátkou přihrávku na pravou stranu a ranou z bezprostřední blízkosti řádně protáhl Filipa Gustavssona, jenž si nyní připral skvělý zákrok!
    01:55 J. T. Miller - 1:0
     
    01:55
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Šest sekund přesilovky stačilo Canucks na to, aby ji využili a otevřeli skóre utkání! J.T. MILLER dostal kotouč od Quinna Hughese na levý kruh a ostrou ranou na přední tyč propálil Filipa Gustavssona, jenž se snažil vyhlédnout na puk zpoza Brocka Boesera a odkryl tak místo u tyčky. Vancouver vede 1:0! Asistence: Quinn Hughes.
     
    01:49
    Uvidíme první přesilovku utkání a zahraje si ji Vancouver. Dylan Gambrell podrazil v rohu kluziště Conora Garlanda a putuje na trestnou lavici.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 2. J. T. Miller (Q. Hughes), 16. Boeser (B. Hunt, J. T. Miller), 47. Dermott (Boeser, Q. Hughes) – 25. Formenton (N. Zajcev, Stützle), 43. P. Kelly (Brännström, Zub), 44. Formenton (N. Zajcev, Hamonic), rozh. náj. Gaudette

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Brock Boeser (VAN)
    0:0   Tim Stützle (OTT)
    2. série:
    1:0   J. T. Miller (VAN)
    1:0   Josh Norris (OTT)
    3. série:
    1:0   Elias Pettersson (VAN)
    1:1   Drake Batherson (OTT)
    4. série:
    1:1   Conor Garland (VAN)
    1:1   Brady Tkachuk (OTT)
    5. série:
    1:1   Nic Petan (VAN)
    1:2   Adam Gaudette (OTT)


    Vancouver Canucks: Halák (21. Demko) – T. Myers (A), Ekman-Larsson (A), L. Schenn, Q. Hughes, B. Hunt, Dermott – Garland, J. T. Miller (A), Podkolzin – Boeser, Elias Pettersson, Dickinson – Lockwood, Lammikko, Highmore – N. Petan, B. Richardson, Dries.
    Trenér: Bruce Boudreau.

    Ottawa Senators: F. Gustavsson (A. Forsberg) – Hamonic, Del Zotto, Zub, Brännström, N. Zajcev, Holden (A) – C. Brown (A), Norris, B. Tkachuk (C) – Batherson, Stützle, Formenton – Senyshyn, Tierney, Gaudette – Watson, Gambrell, P. Kelly.
    Trenér: D.J. Smith.

    Rozhodčí: Skilliter, Sutherland – Toomey, Baker.

    Diváci: 18 845
    bahis siteleri