Edmonton – Dallas 5:2 (kon.) | Arizona – Chicago 3:4 (po pr.) | Seattle – Colorado 3:2 (kon.)
Vegas – Washington 4:3 (po pr.)
po prodl.
Vegas Golden Knights
4:3 (1:1, 0:1, 2:1 - 1:0)
Washington Capitals
Čtvrtek 21.04.2022, 04:08 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (07:00:47)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 30 – 28 | Přesilová hra: 1/2 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Robin Lehner (VEG) – 12 zákroků, 1 OG, úspěšnost 92,3%, odchytal 20:00
    Logan Thompson (VEG) – 13 zákroků, 2 OG, úspěšnost 86,7%, odchytal 41:59
    Ilja Samsonov (WSH) – 26 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,7%, odchytal 62:09

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Fehérváry (WSH) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 20:07

    Tři hvězdy utkání

    1. Shea Theodore (VEG) – 1+1
    2. Chandler Stephenson (VEG) – 1+0
    3. Jevgenij Dadonov (VEG) – 1+1
     
    Utkání přihlíželo 18 240 diváků.
     
    Hokejisté z Las Vegas ve strhujícím utkání porazili Washington na domácím ledě 4:3 po prodloužení a zůstávají ve hře o play-off.

    Natavený čas trval těsně přes dvě minuty. Poté se na útočný výlet vydal Shea Theodore, který ze dvou protihráčů udělal stojící kužely a bekhendovou střelou vyzrál i na brankáře Samsonova. Caps nestačil k vítězství ani fakt, že Alexandr Ovečkin zaokrouhlil dvěma trefami počet vstřelených gólů v sezóně na 50, této mety se mu povedlo dosáhnout už podeváté v kariéře.

    Svěřenci kouče DeBoera se z deváté příčky přiblížili osmému Dallasu na rozdíl dvou bodů. Stále ovšem situaci nemají ve svých rukou, soupeř má navíc jedno utkání k dobru. Washington zůstává na Východě osmý a o postup se, na rozdíl od soupeře, již strachovat nemusí.
     
    Konec zápasu.
    62:09 Shea THEODORE - 4:3
     
    62:09
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Ohromně důležitý bonusový bod navíc berou Rytíři z Las Vegas! SHEA THEODORE se nádherně prosmýkl mezi Ellerem a Orlovem, aby celou akci vyšperkoval bekhendovým zakončením nad levé rameno bezmocného Samsonova. Asistence: Jevgenij Dadonov a William Karlsson.
     
    61:40
    Na druhé straně hrozil Alex Pietrangelo. Domácí zadák vyslal prudkou ránu od levého mantinelu, kus černé gumy prosvištěl vedle pravé tyče.
     
    61:11
    Po levém mantinelu nabruslil do útočné třetiny Alexandr Ovečkin. Před bránu ještě nahrával svému krajanovi Kuzněcovovi, toho pokryl McNabb.
     
    60:47
    Na obranné modré upadl jakožto poslední domácí hráč Jack Eichel. Přesto si poradil, když i v pádu dokázal odpálit kotouč před Bäckströmem.
     
    60:25
    Jak je již tradičním zvykem, tak prodloužení se hraje ve třech na obou stranách. Pokud tedy nedojde k rychlému rozhodnutí, můžeme se těšit na množství zajímavých akcí.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina o vítězi nerozhodla, uvidíme prodloužení! Vegas v průběhu 43. minuty dokonalo obrat, a to zásluhou Jevgenije Dadonova a Chandlera Stephensona. Hosty ovšem nepříjemných pár vteřin nesložilo a v 54. minutě dal výsledku současnou podobu Alexandr Ovečkin, jemuž se podeváté v kariéře podařilo v jedné sezóně vsítit minimálně 50 gólů.
     
    Střely na bránu po 3. třetině: 29 – 28.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:37
    Rozhodnout mohl Jonathan Marchessault. V pokleku mu ovšem zakončení vůbec nevyšlo, v brankovišti poskakující kotouč nakonec skončil někde pod Samsonovem.
     
    59:19
    Na vystřídání spoluhráčů počkal Shea Theodore. Vzápětí rozjel po pravém mantinelu Jonathana Marchessaulta, nahrávku před bránu na Karlssona zastavil Schultz.
     
    58:49
    Chytře vyhodil Ben Hutton. Vysoký oblouček doputoval za hostující svatyni, avšak rozhodčí usoudil, že Nick Jensen zpomalil až příliš, takže rozpažil a icing neodpískal.
     
    58:20
    Zády k soupeřově brány Tom Wilson rozjel po pravém mantinelu Jevgenije Kuzněcova, pokus z velkého úhlu Logan Thompson vyrazil levým ramenem.
     
    57:38
    Anthony Mantha se sice zbavil McNabba, jenže kotouč si posunul příliš daleko před sebe, před rozjetým Kanaďanem jej sebral Alex Pietrangelo.
     
    57:09
    Na druhý gól v utkání útočil Alec Martinez. Ránou na vyrážečku Samsonova neuspěl, právě tou gólman vytěsnil hrací předmět mimo nebezpečí.
     
    56:41
    Zákrok z kategorie jednodušších pro Ilju Samsonova. Gólman Caps si bez problémů poradil s lehkým nahozením Alexe Pietrangela, kotouč udržel ve výstroji.
     
    56:17
    Útočná akce Nica Dowda neskončila na protihráče, nýbrž na rozhodčím, který se útočníkovi přimotal do cesty a způsobil jeho ztrátu kontroly nad pukem.
     
    55:55
    Max Pacioretty nepropasíroval kotouč skrze Dmitrije Orlova na Jonathana Marchessaulta. Ruský obránce pak vrátil hru do středního pásma.
     
    55:27
    Za brankou Washingtonu došlo k bitvě o kotouč. Rozhodčí po pár vteřinách ztratil přehled o kotouče, takže hru přerušil, následně došlo k menší výměně názorů mezi Hathawayem a Whitecloudem.
     
    54:30
    Utkání je rázem blízko prodloužení. Bod by byl pro Vegas málo, Rytíři dnes nutně potřebují zvítězit. Michael Amadio pálil ze zápěstí nepřesně.
    53:36 Alexandr OVEČKIN - 3:3
     
    53:36
    Washington právě vstřelil branku!
    Gól s pořadovým číslem 50 je na světě! Nestárnoucí ALEXANDR OVEČKIN obdržel od krajana Orlova nahrávku do protiútoku, z nějž vytěžil maximum. Z pravé strany vyslal prudký projektil na zadní tyč, v pokleku Thompsona objevil mezeru mezi lapačkou a betonem. Asistence: Dmitrij Orlov a Conor Sheary.
     
    53:21
    Přečíslení dva na jednoho zhatil Jevgenij Dadonov. příliš dlouho váhal s řešením, aby nakonec bekhendem poslal puk za brusle Stephensona.
     
    52:49
    Povedenou dělovku vyprodukoval od modré čáry Trevor van Riemsdyk. Logan Thompson ovšem na puk velmi dobře viděl, roztáhl se na brankové čáře a zasáhl levým betonem.
     
    52:22
    Keegan Kolesar vyzval k rychlostnímu souboji Martina Fehérváryho. Slovenského zadáka přebruslil, leč kotouč dostihl až za bránou Samsonova, kde jej Slovák společně ještě s Jensenem odzbrojili.
     
    51:47
    Přestože T. J. Oshiemu utekl puk, tak jej ještě dojel a po mantinelu posunul na Conora Shearyho, střílený pas před bránu na Ellera zastavil pozorný McNabb.
     
    51:22
    Od levého mantinelu cíleně nahazoval na teč Jake Leschyshyn. Pobídky se chopil William Karlsson, Ilja Samsonov s velkým štěstím zakročil levým betonem.
     
    50:46
    Navýšit náskok se nepodařilo ani Chandleru Stephensonovi. Autor zatím rozhodujícího gólu projel brankovištěm, avšak v rychlosti nezvládl bekhendem zakončit.
     
    50:10
    Utkání se přehouplo do závěrečné desetiminutovky základní hrací doby. Pokračuje aktivní hra Vegas, Max Pacioretty se neúspěšně zkusil natlačit z levého kruhu před bránu.
     
    49:49
    Jevgenije Dadonova vstřelený gól evidentně nakopl. Dobruslil do levého kruhu, odkud pálil forhendem na zadní tyčku, touš poslal těsně vedle.
     
    49:11
    V poslední chvíli Nicolas Roy přijel k Nicklasi Bäckströmovi, aby zabránil křižné nahrávce na Ellera. Uspěl, byť musel skousnout nepříjemný střet puku s obličejem, naštěstí ne nijak tvrdý.
     
    48:44
    Hra má spád, utkání se musí líbit. Michael Amadio se zleva natlačil až před bránu, leč z velkého úhlu neměl kudy by touš propasíroval do sítě.
     
    48:16
    Brejk také na druhé straně! I Chandler Stephenson útočil na svou druhou trefu v zápase, ale po bekhendové kličce nezvládl přehodit Samsonovův levý beton.
     
    47:44
    Naopak zaváhala domácí defenziva při úniku Alexandra Ovečkina! Ruský ostrostřelec místo blafáku volil zakončení forhendem, Thompson zasáhl levým betonem!
     
    47:20
    Na modrou čáru dostal nabito Alex Pietrangelo. Zkušený obránce neváhal ani vteřinu a vypálil dělovku z první, cílové zařízení ovšem výrazně přestřelil.
     
    46:47
    Hledištěm to jen smutně zašumělo poté, co od levého mantinelu nahodil Jonathan Marchessault a Mark Stone kotouč tečoval těsně vedle levé tyčky.
     
    46:12
    Zakázané uvolnění vrací hru před Samsonova. Justin Schultz vyzkoušel oblouček na Johana Larssona, jenže ten už neměl moc sil a natlačil se před něj Brayden McNabb.
     
    45:57
    Znovu v akci Michael Amadio, který se pokusil o střelu z vrcholku pravého kruhu. Ilja Samsonov zasahovat nemusel, úspěšný blok zapsal Martin Fehérváry.
     
    45:23
    Rytíři jsou při chuti, není divu. Michael Amadio na sebe natáhl dva hokejisty a nabil mezi kruhy Nicolasovi Royovi, rána z první proletěla těsně nad břevnem.
     
    44:55
    Jako další zahrozil Alexandr Ovečkin. Na druhý gól v utkání si ovšem ještě bude muset počkat, příklepem pálil příliš vysoko nad bránu.
     
    44:14
    Lavioletteho družina ale určitě nechce odjet z města hazardu s prázdnou. Lars Eller obdržel zajímavou přihrávku před bránu, forhendem střílel vedle levé tyče.
     
    43:30
    Hosté mají nad čím přemýšlet. Vlažný vstup do závěrečné části je může stát dva body, které samozřejmě v bitvě o postup nehraje roli, ten už má mužstvo z hlavního města USA jistý.
    42:54 Chandler STEPHENSON - 3:2
     
    42:54
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    T-Mobile Arena šílí, protože domácí přetavili v gól přesilovou hru a poprvé v utkání se ujali vedení! Pacioretty nahazoval od pravého mantinelu na teč a byl to CHANDLER STEPHENSON, kdo šikovně nasměroval kus černé gumy do protipohybu brankáře. Asistence: Max Pacioretty a Alex Pietrangelo.
     
    42:32
    Dočkáme se obratu? Na trestnou lavici putuje hostující útočník Nic Dowd, ve vlastním obranném pásmu podrazil Janmarka, který je po nepříjemném zásahu puku do obličeje z druhé třetiny naštěstí v pořádku.
    42:05 Jevgenij DADONOV - 2:2
     
    42:05
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Caps přesilovku nevyužili, domácí krátce poté vrací stav do vyrovnané podoby! Po pravé straně najel do útočného pásma JEVGENIJ DADONOV. Třiatřicetiletý rodák z Čeljabinsku volil střelu zápěstím na přední tyč, Samsonovovi puk propadl za záda pod lapačkou. Asistence: Shea Theodore.
     
    41:55
    Pochvalu zaslouží Dmitrij Orlov, když zachytil pohyb Chandlera Stephensona, jehož přimáčkl na mantinel, načež zvládl rozehrát přes Ellera.
     
    41:23
    Potrestaný Jevgenij Dadonov je zpátky ve hře a domácí mohou střídat plány na vyrovnání, které si určitě probrali v přestávce mezi třetinami.
     
    40:38
    Dlouho hledal, ale nakonec Jevgenij Kuzněcov nenašel v pravém kruhu prostor ke střele. Proto nahrál před bránu Bäckströmovi, jenž Thompsona neprostřelil.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Hostům pokračuje přesilová hra, jež by měla mít ještě padesát sekund, pokud nedojde k jejímu dřívějšímu využití.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 6:05.
     
    Do závěrečné dvacetiminutovky základní hrací doby bude nastupovat v lepším rozpoložení Washington, který disponuje nejtěsnějším možným jednogólovým náskokem. Jediný gól prostřední části vstřelil ve 23. minutě z levého kruhu Alexandr Ovečkin, jenž propálil marně se přesunujícího Thompsona. Domácí byli ve druhé třetině střelecky aktivnější, ale není jim to nic platné. V jejím závěru měl blízko vyrovnání William Karlsson, zblízka ovšem na Samsonova nenašel recept.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 17 – 21.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:39
    Dobrou práci odvedl Alex Pietrangelo. Za vlastní bránou nejprve obral Nicklase Bäckströma, aby následně vyhodil přes všechny čáry po pravém mantinelu.
     
    39:22
    Nepříjemný zásah kotoučem do obličeje dostal Mattias Janmark, z jehož obličeje se okamžitě spustila krev. A to měl Švéd ještě štěstí, že nahození bylo z bekhendu, takže nebylo tak prudké.
     
    38:57
    Jako dar z nebes přišel pro Washington nedovolený zákrok Jevgenije Dadonova, jenž si háčkem pomohl proti Wilsonovi. Hosté tak místo udržení náskoku mohou pomýšlet na jeho navýšení.
     
    38:41
    Hráči z hlavního města USA si v závěru prostřední části zahrávají s ohněm. Zůstávají pod vytrvalým tlakem i v právě načaté poslední minutě dějství, Trevor van Riemsdyk vyhodil jen za cenu icingu.
     
    38:20
    Puk opět nebezpečně poskakoval před Samsonovem. Nakonec střílel Nicolas Roy, jeho křižný bekhendový pokus z ostřejšího úhlu se mezi tři tyče nevešel.
     
    38:00
    Velkou šancí na vyrovnání pohrdl William Karlsson. Švédský útočník dostal zpoza brány nahrávku před Samsonova, jehož z bezprostřední blízkosti neprostřelil, Stone pak čekal na vypadnuvší kotouč bez úspěchu.
     
    37:53
    Garnet Hathaway ukázal, že když je potřeba, umí přitvrdit. Za brankou soupře tvrdě dohrál Alexe Pietrangela, ten však ještě předtím zvládl posunout kotouč k McNabbovi.
     
    37:12
    Za brankou soupeře operoval s kotoučem Keegan Kolesar. Váhal příliš dlouho a došlo k jeho zdvojení. Obral jej Nick Jensen, následně ovšem nerozvážně vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    36:42
    Od modré čáry vyslal zajímavou ránu zápěstím Shea Theodore. Ilja Samsonov na tento projektil velmi dobře viděl a bez problémů jej udržel ve výstroji.
     
    36:14
    Zakázané uvolnění způsobil Garnet Hathaway. Zkusil vyslat do úniku Anthonyho Manthu, avšak rychlostní schopnosti spoluhráče výrazně přecenil.
     
    35:31
    Vzápětí al Dmitrij Orlov chyboval v rozehrávce a nabídl tak příležitost Maxi Paciorettymu, který zvládl zpracování, ale vypálil poměrně výrazně mimo tři tyče.
     
    35:20
    Ben Hutton se vyhnul Larssonovi, aby následně puk posunul k pravému mantinelu na Jonathana Marchessaulta, tomu nevyšel průnik přes Orlova.
     
    34:45
    Spolupráce Kuzněcova s Ovečkinem dnes funguje parádně. Nahrával první jmenovaný, ten druhý vyslal zleva tvrdou křižnou ránu a Thompson měl co dělat, aby vyrážečkou zabránil nejhoršímu.
     
    34:22
    Neúspěšný brejk i na druhé straně. Tom Wilson počkal za defenzivní linií soupeře, jenže dlouhý pas do Orlova převzal v ofsajdovém postavení.
     
    33:49
    Z obranného pásma rozehrával Michael Amadio. Dlouhým pasem zkoušel vyslat do protiútoku Chandlera Stephensona, pas na jeho osobu zastavil Martin Fehérváry.
     
    33:33
    Spíše z nouze střílel Nick Jensen od modré čáry. Domácí gólman nenechal nikoho na pochybách a levým betonem puk přisunul k hokejce Pietrangela.
     
    32:54
    Ilja Samsonov ukázal přehled ve hře, když zareagoval na nebezpečný odraz kotouče od zadního mantinelu. Nastavil lapačku a hrací předmět do ní schoval.
     
    32:18
    Na druhou stranu se vydal Tom Wilson. Důrazný forvard natlačil tělo před posledního obránce, leč na zakončení už mu síly nezbyly, slabou střelu Logan Thompson vyrazil bez problémů betonem.
     
    31:49
    Zajímavě řešil přečíslení dvou na jednoho Jevgenij Dadonov. Počkal na doplnění a do druhé vlny nahrál Theodoreovi, ten střílel příklepem do pravého betonu Samsonova.
     
    31:16
    Zakázané uvolnění způsobil Alec Martinez. Nahrával ještě před červenou čárou, Max Pacioretty přes veškerou snahu na kus černé gumy nedosáhl.
     
    30:39
    Průnik pravou stranu předvedl Marcus Johansson. Zvládl se procpat až před gólmana Thompsona, na nějž ovšem z bezprostřední blízkosti nevyzrál.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Washngton je opět o krok napřed a jak již bylo zmíněno, případně vítězství Caps by výrazně snížilo šance Golden Knights na postup do vyřazovací části.
     
    29:35
    Nahození T. J. Oshieho od levého mantinelu tečoval nejen Nicklas Bäckström, ale i Zach Whitecloud. Kus černé gumy proskákal vedle pravé tyče domácí svatyně.
     
    29:03
    Se skrytým projektilem Anthonyho Manthy měl domácí brankář až nečekané problémy. Thompsonovi puk vypadl z výstroji, bleskově jej ale pak přikryl lapačkou.
     
    28:44
    Za levým kruhem napřáhl ke střele hostující zadák Trevor van Riemsdyk. Logan Thompson mohl zůstat klidným, Brayden McNabb ztečoval puk vysoko nad jeho svatyni.
     
    28:21
    Průnik Larse Ellera se nesetkal s úspěchem. Přes Pietrangela se dánský útočník dostal, ale v souboji s Martinezem již nad kotoučem ztratil kontrolu.
     
    27:59
    Na druhé straně si řekl o pozornost Ben Hutton. Podpořil ofenzivní složku mužstva a vypálil zajímavý projektil z levého kruhu, jen těsně minul prostor u bližší tyčky.
     
    27:29
    Pořádnou dělovku vyslal z vrcholku pravého kruhu Alexandr Ovečkin. Logan Thompson střelci výborně zmenšil střelecký úhel a úspěšně zakročil.
     
    26:58
    Od zadního mantinelu se kotouč nebezpečně odrazil před Samsonova a ruský gólman uskočil, aby nehrozilo, že si srazí puk do brány. Ten vzápětí sebral jeho spoluhráč Jensen.
     
    26:25
    S rozehrávkou z obranné třetiny měl velké problémy Alex Pietrangelo, neboť trefil brusle Johana Larssona. Napodruhé si poradil, volil nahrávku na Whiteclouda.
     
    25:46
    Situaci dvou proti dvěma hráči ve zlatých dresech nepřetavili ve vyrovnávací trefu. Jake Leschyshyn hledal Mattias Janmarka, pas zastavil Justin Schultz.
     
    25:19
    Jack Eichel vypálil ihned poté, co přejel do útočné třetiny. Rána zápěstím postrádala razanci i přesnost, pokus do středu brány Ilja Samsonov bez problémů podržel ve výstroji.
     
    24:55
    Na druhou stranu zkusil štěstí Anthony Mantha. Nedokázal se odpoutat od svého osobního strážce v podobě Martineze, z úhlu pálil nepřesně.
     
    24:23
    A znovu výborná práce slovenského zadáka Fehérváryho. Tentokráte si počkal na kličku Chandlera Stephensona, aby mu pak čistě vypíchl touš z pod hole.
     
    23:30
    Domácí chtěli přispěchat s rychlou odpovědí. Velkou rychlost nabral po levém mantinelu Jevgenij Dadonov, čistým způsobem jej odzbrojil Martin Fehérváry.
    22:57 Alexandr OVEČKIN - 1:2
     
    22:57
    Washington právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Lavioletteho střílí gól, který zcela jistě budě platit! Ruští útočníci si vyměnili role, když Kuzněcov přihrál z pravého kruhu do levého ALEXANDRU OVEČKINOVI a třetí nejlepší střelec NHL všech dob prostřelil marně se přesunujícího gólmana pokusem na bližší tyč. Asistence: Jevgenij Kuzněcov a Marcus Johansson.
     
    22:22
    Další vyhození, podruhé od Nicka Jensena. Zadák Washingtonu nabral kotouč na čepel hole a přiměl hrát za vlastní bránou Logana Thompsona.
     
    21:36
    Na Alexe Pietrangela nepříjemně dotíral Lars Ellers. Výsledkem byl nepovedený pas po mantinelu na Paciorettyho a vyhození z hokejky Larssona.
     
    21:05
    Úvod oslabení zvládli hosté na jedničku. Jevgenij Kuzněcov nejprve vyhrál buly, aby přes všechny čáry mohl vyhodit Nick Jensen. Nájezd Eichela pak zastavil Wilson.
     
    20:40
    První přesilovou hru střetnutí si zahrají hokejisté Vegas. Na trestnou lavici již usedl Garnet Hathaway, jenž se v předbrankovém prostoru Caps provinil podrážením proti Huttonovi.
     
    20:01
    Domácí celek do druhé třetiny nastoupil s novým maskovaným mužem! Robina Lehnera zřejmě vyřadil ze hry zdravotní problém, protože rozhodně nechytal tak zle, že by musel být vystřídán. Místo švédského gólmana nyní evidujeme v brankovišti Golden Knights Logana Thompsona.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:06.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Vegas a Washingtonem nabídlo tři góly, ale jen dva regulérní, skóre je vyrovnané 1:1. Do vedení se v 7. minutě dostali hosté, Lehnerem ztlumenou střelu Ovečkina dorazil za brankovou čáru Jevgenij Kuzněcov. Rytíři ovšem bojovali s nepříznivým výsledkem a kýženého vyrovnání se dočkali ve 14. minutě, nahození Aleca Martineze od modré čáry propadlo Samsonovovi mezi betony. Lavioletteho družina rychle odpověděla, z vedoucího gólu se radoval Johan Carlson, avšak domácí střídačka si vzala coach challenge a ta byla úspěšná, v ofsajdu stál Wilson. První třetina pak nabídla ještě jeden zajímavý okamžik, to když Ovečkin odvolal faul po údajném prohřešku Paciorettyho na jeho osobu.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 8 – 13.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:33
    Washington ukázal, že když chce, tak i on umí zaútočit. Z úhlu nahazoval Garnet Hathaway a byl to Nic Dowd, kdo touš tečoval do výstroje připraveného Lehnera.
     
    19:03
    Hokejisté Golden Knights mají v závěru úvodního dějství navrch. Nyní ovšem došlo k nedorozumění mezi Stonem a Stephensonem, výsledkem bylo postavení mimo hru prvního jmenovaného.
     
    18:36
    Dmitrij Orlov zaváhal a do slibné příležitosti pustil Maxe Paciorettyho. Kanaďan se zvládl natlačit před bránu, leč v pádu nevypálil přesně.
     
    18:12
    Zajímavější situace byla k vidění na druhé straně. Rozjetý Michael Amadio přihrával zleva mezi kruhy na Nicolase Roye, který střílel z první těsně vedle pravé tyčky.
     
    17:50
    Velkou rychlost nabral Anthony Mantha, jako vítr se prohnal kolem Alexe Pietrangela. Za brankou Vegas ovšem nic zajímavého nevymyslel, nahrávku před ni zastavil McNabb.
     
    17:21
    Přes obránce střílel Jack Eichel. Justin Schultz zaklekl proti zakončení amerického útočníka, hrací předmět zblokoval do ochranné sítě.
     
    16:48
    Garnet Hathaway ještě zabojoval a udržel hru v útočném pásmu. Z otočky zkusil vypálit od levého mantinelu, Robin Lehner bez problémů zasáhl levým betonem.
     
    16:12
    S potyčkou před bránu Golden Knights si rozhodčí poradili. Vydali se k nejaktivnějším, což byli Hutton s Ellerem, ti se taktéž nechali oddělit poměrně bez problémů.
     
    15:30
    Ale pozor! Domácí kouč Peter DeBoer si vzal coach challenge a členové realizačního týmu Vegas odvedli skvělou práci, protože Tom Wilson se skutečně nacházel v ofsajdu, takže gól neplatí!
    15:30 Gól Carlsona neplatil pro ofsajd
     
    15:30
    Parádní kombinace, hosté jsou zase o krok napřed! Ovečkin přenesl hru zleva doprava na Kuzněcova, ten nezištně vrátil kotouč na střed JOHANU CARLSONOVI a hostující obránce nasměroval ránu k volnému prostoru u pravé Lehnerovy tyčky.
     
    14:20
    Domácí jsou při chuti. Chandler Stephenson nabral velkou rychlost, načež za bránou soupeře vyzkoušel zadovku na Jevgenije Dadonova, ten promáchl.
    13:51 Alec MARTINEZ - 1:1
     
    13:51
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Máme vyrovnáno a začínáme tak prakticky od nuly! Whitecloud posunul po modré čáře touš na ALECA MARTINEZE, který si druhý gól v sezóně pošetřil na důležitý okamžik! Samsonov na jeho nahození přes Karlssona s Schultzem neviděl, reagoval příliš pozdě a puk mu propadl mezi betony. Asistence: Zach Whitecloud a Mattias Janmark.
     
    13:07
    Dlouho si Johan Larsson hledal prostor k zakončení, leč nenašel. Zkusil posunout na modrou čáru na Dmitrije Orlova, tento pas ovšem vystihl pozorný McNabb.
     
    12:18
    Krásné sportovní gesto od Alexandra Ovečkina, proti kterému byl odpískán faul, provinit se měl Max Pacioretty. Ruský forvard ale ještě v pokleku na ledě dal jasně najevo, že faulován nebyl a podklouzl z větší části vlastní vinou, rozhodčí tedy trest pro kanadského útočníka odvolali.
     
    12:00
    Mark Stone ukázal, že umí zabrat i směrem do defenzivy. Tak dlouho obtěžoval Bäckströma, až jej donutil k chyběné rozehrávce.
     
    11:36
    Technický přestupek znamená přerušení hry, hokejisté Washingtonu se provinili ofsajdem. Johan Larsson neočekával kličku Larse Ellera těsně před modrou.
     
    11:12
    Anthony Mantha nabral dobrou rychlost, nicméně Alec Martinez se jej dokázal zachytit a odvedl dobrou práci, když nahození soupeře před bránu zblokoval hokejkou.
     
    10:40
    Protiútok Rytířů příliš dlouho netrval. Středem pokusil štěstí Max Pacioretty, nicméně mezi dvojicí hostujících obránců se prosmýknout nezvládl.
     
    10:11
    Tohle se nepovedlo. Nicklas Bäckström od levého mantinelu mohl pokračovat sám, ale volil pas na Shearyho, tomu poslal kotouč za brusle.
     
    09:41
    Vhazování v obranné třetině Jack Eichel zvládl. Vzápětí ovšem zazmatkoval Alec Martinez, způsobil další zakázané uvolnění a Eichel si tak buly zopakuje.
     
    09:23
    Málem opět zafungovala spolupráce mezi ruskými útočníky. Alexandr Ovečkin hledal stříleným pasem Jevgenije Kuzněcova, těsně před ním zakročil Zach Whitecloud.
     
    08:57
    Zkušeně si počínal Dmitrij Orlov. Rozmyslel si nahození na bránu soupeře, k tomu sáhl až po přejetí útočné čáry tak, aby nemohlo dojít k odpískání icingu.
     
    08:22
    William Karlsson rozjel po pravém mantinelu kapitána Marka Stonea. Kanadský forvard navštívil útočnou třtinu, kde mu ovšem nevyšla klička proti Jensenovi.
     
    07:30
    Bude zajímavé sledovat, jak domácí na nastálý průběh střetnutí zareagují. Jsou si určitě vědomi, že další ztrátu si nemohou dovolit, času mají ještě dost.
    06:18 Jevgenij KUZNĚCOV - 0:1
     
    06:18
    Washington právě vstřelil branku!
    Stalo se přesně to, čemu Vegas chtěli zabránit, Washington se ujímá vedení a Golden Knights mají k play-off zase o něco dál! Ovečkin vypálil kousek za levým kruhem a Lehner pustil kotouč za sebe. Ten pomalu poskakoval kolem brankové čáry, za ni mu pomohl JEVGENIJ KUZNĚCOV. Asistence: Alexandr Ovečkin a Nick Jensen.
     
    05:55
    Volný puk sebral ve středním pásmu Mattias Janmark. Švédský útočník pak hrací předmět zavezl do útočné třetiny, ale dlouho v ní nepobyl, proti přesile neměl šanci.
     
    05:28
    Úvod střetnutí má spád, nedochází ke zbytečnému přerušení. K jednomu ale přeci jen došlo, Jake Leschyshyn přihrál rozjetému Eichelovi do ofsajdu.
     
    04:47
    Za svatyní soupeře operoval a kotoučem na holi Marcus Johansson. Nakonec vyzkoušel nahrávku mezi kruhy na Hathawaye, tomu v poslední chvíli přizvedl puk Hutton.
     
    04:12
    Po tlakem si Chandler Stephenson poradil na jedničku. V obranné třetině nabral touš na bekhend a kolem Orlova úspěšně vyhodil do střední třetiny.
     
    03:46
    Dvě pěkné akce Maxe Paciorettyho v krátkém časovém sledu. Nejprve z otočky pálil o kousek vedle levé tyče, o kousek později střílel z druhé strany na vyrážečku Samsonova, jenž se zaskočit nenechal.
     
    03:21
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou gólman Robin Lehner. Zastavil kus černé gumy za vlastní svatyní a přenechal jej rozjetému Pietrangelovi.
     
    02:50
    Do útoku Washingtonu se zapojil i slovenský zadák Martin Fehérváry. Přenesl hru doprava na Johana Carlsona, jeho tečované nahození skončilo v hledišti.
     
    02:13
    Velkou příležitost spálil Keegan Kolesar. Vytočil se zpoza brány do levého kruhu, odkud pálil na vzdálenější tyč a Samsonov měl štěstí, že jej touš zasáhl do lapačky.
     
    01:45
    Domácí zadák Shea Theodore ještě udržel kus černé gumy na útočné modré čáře a přes dva protihráče zkusil vypálit. Úspěšný blok zapsal Nick Jensen.
     
    01:23
    Rozehrávku soupeře vystihl Alexandr Ovečkin. Volil okamžitě nahození od pravého mantinelu, Robin Lehner zatím první zákrok předvést nemusel.
     
    00:42
    Mužstvo z hlavního města USA v úvodním útoku neuspělo. Akci otočil na druhou stranu Max Pacioretty, jenž v přečíslení volil střelu na zadní tyč, na Samsonova si nepřišel.
     
    00:10
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních zlatých dresech. Fotbalisté Washingtonu pro dnešní střetnutí navlékli bílé dresy. Úvodní buly pro Caps.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Vegas Golden Knights: Lehner (Lo. Thompson) – Theodore, McNabb, Pietrangelo (A), B. Hutton, Whitecloud, Martinez (A) – Mark Stone (C), Eichel, Marchessault – Dadonov, Stephenson, Pacioretty – Amadio, Janmark, W. Karlsson – Kolesar, N. Roy, Leschyshyn.
    Trenér: Peter DeBoer

    Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, T. van Riemsdyk – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Sheary, Bäckström (A), Marcus Johansson – Oshie, Eller, Mantha – Hathaway, N. Dowd, Johan Larsson.
    Trenér: Peter Laviolette

    Rozhodčí: Luxmore, L'Ecuyer – Brisebois, Knorr.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Vítek Vaněček (WSH)
    Martin Fehérváry (WSH)
     
    Washington Capitals

    Washington už může být klidný. Ve Východní konference se nachází na osmé příčce, nicméně náskok na devátý New York Islanders už je nedostižitelný šestnáctibodový. Ve hře je ještě páté místo, neboť manko na Tampu Bay čítá pouhé čtyři body. Mužstvo z hlavního města USA v posledních dnech nabralo parádní formu, v předešlých sedmi utkáních našli jediného přemožitele a naposledy zdolalo výsledkem 3:2 nejlepší tým soutěže, Colorado. Týmové produktivitě vévodí Alexandr Ovečkin s 87 body.
     
    Vegas Golden Knights

    Hokejistům Vegas začíná téct do bruslí. V tabulce Západní konference se totiž nachází na prvním nepostupovém devátém místě, přičemž na Dallas, který má ještě jeden zápas dobru, ztrácí čtyři body a do konce zbývá posledních pět utkání. Golden Knights navíc nemají dobrou formu, když z posledních dvou střetnutích odešli jako poražení, po prohře 0:4 v Edmontonu doma překvapivě padli 2:3 s Ďábly z New Jersey. Týmové produktivitě mužstva vévodí Kanaďan Jonathan Marchessault se 71 body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné brzké ráno. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Vegas a Washingtonem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 14. Martinez (Whitecloud, Janmark), 43. Dadonov (Theodore), 43. Stephenson (Pacioretty, Pietrangelo), 63. Theodore (Dadonov, W. Karlsson) – 7. Kuzněcov (Ovečkin, Nick Jensen), 23. Ovečkin (Kuzněcov, Marcus Johansson), 54. Ovečkin (D. Orlov, Sheary)


    Vegas Golden Knights: Lehner (21. Lo. Thompson) – Theodore, McNabb, Pietrangelo (A), B. Hutton, Whitecloud, Martinez (A) – Mark Stone (C), Eichel, Marchessault – Dadonov, Stephenson, Pacioretty – Amadio, Janmark, W. Karlsson – Kolesar, N. Roy, Leschyshyn.
    Trenér: Peter DeBoer

    Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, T. van Riemsdyk – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Sheary, Bäckström (A), Marcus Johansson – Oshie, Eller, Mantha – Hathaway, N. Dowd, Johan Larsson.
    Trenér: Peter Laviolette

    Rozhodčí: Luxmore, L'Ecuyer – Brisebois, Knorr

    Diváci: 18 240
    bahis siteleri