Gruzie – Bulharsko 10:3 (kon.) | Island – Mexiko 7:1 (kon.)
konec
Island
7:1 (2:0, 2:1, 3:0)
Mexiko
Pátek 22.04.2022, 22:00 • Skautahöllin í Laugardal, Reykjavík, Island • Mistrovství světa - II. B Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:21
    Tak ještě tu máme jedno vyloučení. Dvě minuty za nedovolené bránění dostal hostující Rene Diaz.
    56:59 Andri MIKAELSSON - 7:1
     
    56:59
    Island právě vstřelil branku!
    Domácí vedou už 7:1! Johann Leifsson obral o kotouč rozehrávajícího obránce Ortize a bylo z toho přečíslení 3 na 1. Leifsson nahrál Hafthorovi Sigrunarsonovi, který byl už sám před Albrechtem. Místo zakončení ale ještě našel ANDRIHO MIKAELSSONA a ten se z mezikruží trefil k pravé tyčce. Asistence: Hafthor Sigrunarson a Johann Leifsson.
    46:20 Johann LEIFSSON - 6:1
     
    46:20
    Island právě vstřelil branku!
    Využitá přesilovka Islandu znamená šestý gól v síti Mexika! Nahození JOHANNA LEIFSSONA zřejmě ještě tečoval Unnar Runnarsson a puk prošel nad pravým betonem Albrechta do sítě. V zápise je tahle trefa zatím přiznána Leifssonovi – 6:1. Asistence: Gunnar Arason a Unnar Runarsson.
     
    45:40
    Vyloučení v týmu Mexiko (Jorge Perez – 2 min., vysoká hůl).
    45:27 Heidar KRISTVEIGARSON - 5:1
     
    45:27
    Island právě vstřelil branku!
    Seveřané odskakují na rozdíl čtyř branek! Robert Paalsson rozjel gólovou akci rozehrávkou od vlastní branky. Přihrávkou o levý mantinel našel na pravém křídle nabrusleného Kari Arnarssona. Ten našel křížným pasem HEIDARA KRISTVEIGARSONA, který využil své rychlosti a prokličkoval se až před Albrechta, kterého překonal bekhendovou kličkou. Asistence: Robert Paalsson.
     
    41:27
    Bjarki Johannesson dostal dvě minuty za podrážení a Mexiko dostává šanci na další korekci.
    39:40 Hector MAJUL - 4:1
     
    39:40
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Mexičané přeci jen přesilovku využívají! Prosazují se pouhou sekundu před jejím koncem. Jorge Perez nalezl svou přihrávkou HECTORA MAJULA a ten švihem zamířil mimo dosah brankáře Johannessona. Asistence: Jorge Perez a Jorge Ortiz.
     
    39:27
    Teď byl gól blízko! Gonzalo Hagerman nahazoval puk na branku od modré čáry. K dorážce se dostal nejprve Jorge Ortiz a po něm ještě spoluhráč u druhé tyčky, jenž nedokázal posunout kotouč do již odkryté klece!
     
    37:41
    Vyloučení v týmu Island (Johann Leifsson – 2 min., vražení na hrazení).
     
    37:41
    Dobrá akce Mexičanů! Daniel Cuellar byl rozjetý na levém křídle. Poté nahrál z druhé vlny najíždějícímu Felipemu Zuverzovi, který se dostal až před Johannessona, jehož zblízka nepřekonal. Bude se však vylučovat na straně Islandu.
     
    35:02
    Další šance Islandu! Kari Arnarsson ani nadvakrát nepřekonal Albrechta.
     
    30:42
    Vyloučení v týmu Mexiko (Tyler Chavez – 2 min., krosček).
    29:32 Johann LEIFSSON - 4:0
     
    29:32
    Island právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovku! Hector Majul nejprve Islanďany dobrou prací zdržoval v jejich obranném pásmu. Ke kotouči se však poté dostal JOHANN LEIFSSON, který předvedl krásné sólo, projel až před brankáře Albrechta a pokořil ho blafákem do forhendu – 4:0. Asistence: Gunnar Arason a Andri Mikaelsson.
     
    29:06
    Alejandro Apud je vyloučen za podrážení. Přesilovka pro Island.
     
    23:37
    Vyloučení v týmu Island (Bjarki Johannesson – 2 min., držení hole).
    23:28 Hafthor SIGRUNARSON - 3:0
     
    23:28
    Island právě vstřelil branku!
    Domácí vedou už o tři branky! Od modré čáry střílel Robert Paalsson a před brankovištěm clonící HAFTHOR SIGRUNARSON dorazil kotouč za Albrechtova záda. Asistence: Robert Paalsson.
     
    21:58
    Axel Orongan nabral rychlost na pravém křídle a natlačil se až před Albrechta. Po forhendové kličce nepřehodil jeho pravý beton!
    19:56 Sölvi ATLASON - 2:0
     
    19:56
    Island právě vstřelil branku!
    Domácí navyšují své vedení pouhé čtyři sekundy před pauzou! Bylo to už po vypršení trestu Skulasona, tedy v přesilovce. Brankář Albrecht si připsal několik dobrých zákroků, na střelu SÖLVIHO ATLASONA, kterému nahrál zpoza branky Sigurdarson, už ale nedosáhl – 2:0. Asistence: Björn Sigurdarson a Kari Arnarsson.
     
    19:19
    Hostující brankář Richard Albrecht odpálil puk do hlediště! Síly na ledě se tedy vyrovnají.
     
    19:11
    Velkou šanci na vyrovnání stavu měl Hector Majul. Ten se z levé strany natlačil až před Johannessona, kterého se ještě snažil vytáhnout z branky, ovšem gólman Islandu dokázal kopírovat jeho pohyb a překonat se nenechal!
     
    17:27
    Halldor Skulason je prvním vyloučeným hráčem tohoto zápasu. Dostal dvě minuty za vražení.
     
    10:48
    Skvělý zákrok Richarda Albrechta! Viggó Hlynsson si najel na přihrávku z rohu kluziště a mířil do pravého horního růžku. Mexický brankář však máchl rukou a puk vyrazil zřejmě úzkým koncem hole!
     
    09:45
    Elitní formace Mexika si vytvořila tlak. Jackovi Rullanovi sice nesedla střela od modré, ovšem puk se právě proto dostal k před brankou na chvíli volnému Hectorovi Majulovi, do jehož zakončení však stačil na poslední chvíli vložit hůl protihráč!
    03:46 Axel ORONGAN - 1:0
     
    03:46
    Island právě vstřelil branku!
    Domácí ale dostali kotouč do útočné třetiny znovu a tentokrát se radují! Z vrcholu levého kruhu zamířil pod víko nad Albrechtovu lapačku AXEL ORONGAN. Asistence: Björn Sigurdarson.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 4. Orongan (Sigurdarson), 20. Atlason (Sigurdarson, Arnarsson), 24. Sigrunarson (Paalsson), 30. Leifsson (Arason, Mikaelsson), 46. Kristveigarson (Paalsson), 47. Leifsson (Arason, Runarsson), 57. Mikaelsson (Sigrunarson, Leifsson) – 40. Majul (Perez, Ortiz)


    Island: J. Johannesson (Ragnarsson) – Skulason, Arason, B. Johannesson, Paalsson (C), Sveinsson, Olafarson, Eggertsson – Mikaelsson, Leifsson (A), Sigrunarson – Kristveigarson, Arnarsson, Atlason – Orongan, Sigurdarson, Sigurdsson (A) – Hlynsson, Runarsson, Johannsson.
    Trenér: Vladimír Kolek (CZE)

    Mexiko: Albrecht (de Antuñano) – Hagerman (A), Ortiz, Rullan, Ugarte (C), Matsubara, Mendez – Samperio, Pérez, Majul (A) – Apud, Chávez, Najera – Zuverza, Díaz, Cuellar – Rosales.
    Trenér: Rick Cornacchia (ITA)

    Rozhodčí: Korte (NED) – Gunnarsson (ISL), Johansen (NOR)

    Diváci: 678
    bahis siteleri