Tampa – Nashville 6:2 (kon.) | Florida – Toronto 3:2 (po pr.) | Ottawa – Montreal 6:4 (kon.)
San Jose – Chicago 4:1 (kon.) | Dallas – Seattle 3:2 (kon.) | Arizona – St. Louis 4:5 (po pr.)
Calgary – Vancouver 6:3 (kon.) | Los Angeles – Anaheim 4:2 (kon.) | Columbus – Edmonton 5:2 (kon.)
NY Islanders – Carolina 2:5 (kon.) | New Jersey – Detroit 0:3 (kon.) | Philadelphia – Pittsburgh 4:1 (kon.)
konec
New York Islanders
2:5 (1:2, 1:0, 0:3)
Carolina Hurricanes
Neděle 24.04.2022, 19:08 • UBS Arena, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům přeju krásný nedělní večer. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi New Yorkem Islanders a Carolinou.
     
    New York Islanders

    New York Islanders dohrává základní část spíše už jen z povinnosti. V tabulce Východní konference okupují devátou příčku a na osmý Washington ztrácí nedostižitelných devatenáct bodů. Ostrované ještě mohou klesnout na desátou pozici, Columbus totiž ztrácí pouhé čtyři body. Svěřenci kouče Trotze nemají v posledních dnech vůbec dobrou formu, drží sérii čtyř porážek v řadě. Alespoň bod vybojovali za porážku v nájezdech s Floridou, naposledy padli výsledkem 3:5 na ledě Buffala. Nejproduktivnějším hráčem týmu je třicetiletý Američan Brock Nelson s 58 body.
     
    Carolina Hurricanes

    Hurikáni tvrdě bojují o druhou příčku Východu. Na Toronto mají k dobru bod jeden, na New York Rangers dva, do konce základní části zbývají odehrát poslední tři utkání. Atakování vedoucího postavení je nereálné, skvěle hrající Florida disponuje desetibodovým náskokem. Carolina v důležitou chvíli začala předvádět velmi dobré výkony a přemožitele nenašla v předešlých třech případech, v tom doposud posledním obrátila duel s New Jersey a zvítězila 3:2 po prodloužení. Týmové produktivitě vévodí finský forvard Sebastian Aho se 78 body.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Zdeno Chára (NYI)
    Martin Nečas (CAR)
     
    Úvodní sestavy:

    New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Dobson, Chára, Greene, Aho – Bailey (A), Nelson (A), Bellows – Palmieri, Barzal, Parise – A. Lee (C), Koivula, Wahlstrom – Ross Johnston, Cizikas, M. Martin.
    Trenér: Barry Trotz

    Carolina Hurricanes: Raanta (P. Kočetkov) – A. DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bear, Brendan Smith – Jarvis, Aho, T. Teräväinen – Martinook (A), Domi, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – M. Nečas, Stepan, Lorentz.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Rozhodčí: Syvret, Hebert – Kelly, Berg.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání mezi Islanders a Hurricanes odstartovalo! Favorit je jasný. Je jím hostující mužstvo, jež usiluje o druhou příčku Východu, zatímco soupeř je bez šance na postup.
     
    00:52
    Jako první ovšem zahrozili domácí. Po pravé straně ujížděl Mathew Barzal, z kruhu střílel ze zápěstí nebezpečně vedle bližší tyčky.
     
    01:23
    Na druhé straně čekal u pravé tyčky soupeřovy svatyně Max Domi. Sebastian Aho se jej pokusil najít, ale dobře zamýšlený pas zastavil Adam Pelech.
     
    01:59
    Jak dlouhý, tak široký se na brankovišti roztáhl Antti Raanta. Finský gólman vzešel ze souboje s Parisem vítězně, střelu amerického forvarda po ledě zastavil pravým betonem.
     
    02:25
    Carolina právě vstřelila branku!
    Obrovská hrubka Dobsona znamená vedoucí gól Canes! Domácí zadák se jakožto poslední hráč nechal obrat DEREKEM STEPANEM, který neotálel a z první propálil překvapeného Varlamova mezi betony. Bez asistence.
    02:25 Derek STEPAN - 0:1
     
    03:21
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Zach Parise, kterého po pravém mantinelu rozjel Zdeno Chára, z úhlu ovšem pálil hodně nepřesně.
     
    03:58
    Na modré dostal hodně volného prostoru Ryan Pulock. Nevyužil jej podle svých představ, kus černé gumy nasměroval do Raantova levého betonu.
     
    04:20
    Za vlastní bránou uklidnil situaci Brady Skjei. Počkal na vystřídání spoluhráčů, načež rozehrál na Jarvise a sám odjel vystřídat.
     
    04:57
    Přečíslení Isles dvou na jednoho skončilo neúspěchem. Josh Bailey zkusil žabičku na Brocka Nelsona, skvěle zakročil padající obránce Jacob Slavin.
     
    05:23
    Dnešní střetnutí nabízí zajímavý souboj dvou hráčů stejného jména, Sebastian Aho. Domácí švédský obránce se právě potkal s finským protějškem, pod jeho hokejkou zvládl nahrát Dobsonovi.
     
    05:46
    Dlouhou pasáž hry bez přerušení ukončil Adam Pelech. Výrazně přecenil rychlostní schopnosti rozjíždějícího se Baileyho, výsledkem je icing.
     
    06:12
    Od pravého mantinelu naslepo pálil Jordan Staal. Ve formě hrající hostující kapitán síť nerozvlnil, vystřelil výrazně vedle pravé tyče.
     
    06:45
    Defenziva Caroliny znovu propadla a my měli možnost vidět další přečíslení mužstva z New Yorku. Matt Martin střílel do výstroje brankáře Raanty.
     
    07:02
    Finský gólman ve službách Caroliny zatím předvádí velmi koncentrovaný výkon. Nyní skvěle zmenšil střelecký úhel Bellowsovi, i jeh pokus udržel ve výstroji.
     
    07:16
    První přesilovou hru zápasu si zahraje Carolina. Menší dvouminutový trest za hákování si vysloužil Kyle Palmieri, provinil se proti DeAngelovi.
     
    08:09
    Carolina právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita, svěřenci kouče Brind'Amoura udělali další důležitý krok směrem k vítězství. Svečnikov přihrál před bránu SETHU JERVISOVI, jenž se osamocen otočil na malém prostoru čelem k soupeřově svatyni a forhendem zacílil nad levé Varlamovovo rameno. Asistence: Andrej Svečnikov a Sebastian Aho.
    08:09 Seth JARVIS - 0:2
     
    09:12
    Je zřejmé, že hostující celek je ve výrazně lepším rozpoložení. Na další úspěch útočil Derek Stepan, ze zápěstím mířil zprava křížem těsně vedle brány.
     
    09:41
    Domácí se dostali z pod velkého tlaku a vystartovali do brejku. Ten Mathew Barzal zpomalil nahrávkou za sebe na modrou, pokus Palmieriho udržel Raanta mezi betony.
     
    10:19
    Nechybělo moc, aby Noah Dobson udělal druhou velkou hrubku vedoucí přímo ke gólu. Měl velké štěstí, že Sebastian Aho netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    10:57
    Ethan Bear volil vysokou žabičku za domácí defenzivu. Martin Nečas si s těžkým zpracováním neporadil, tělem jej pak odstavil Sebastian Aho.
     
    11:24
    Sám proti dvěma vyzkoušel štěstí Teuvo Teräväinen. Finský útočník si zkusil hodit kotouč mezi protihráče, narazil ovšem na Adama Pelecha.
     
    11:46
    Úvodní dějství má spád. Na teč nahazoval od pravého mantinelu v útočném pásmu Noah Dobson, Mathew Barzal tečoval vedle pravé tyče.
     
    12:24
    Hokejisté Islanders jsou nyní výraznějším celkem. Zach Parise si vyměnil puk s Oliverem Wahlstromem a střílel z vrcholku pravého kruhu, rozvlnil jenom boční síťku.
     
    12:49
    Jordan Martinook si v poslední chvíli rozmyslel zakončení a zbytečně volil přihrávku na Maxe Domiho, před ním dokázal včas zareagovat Andy Greene.
     
    13:08
    Mimo hlavního dění hry došlo k potyčce mezi Zdenem Chárou a Maxem Domim. Vše odstartovalo seknutí hostujícího útočníka, které si slovenský zadák nenechal líbit a na soupeře se vrhnul, za což dostal trest za hrubost, Domi za již zmíněné sekání.
     
    13:40
    Poprvé máme možnost vidět hru ve čtyřech na obou stranách. Teuvo Teräväinen naznačil střelu, aby ještě zkusil najít Aha, toho pohlídal Pelech.
     
    14:03
    Před Anttim Raantou došlo k velkému zmatku v předbrankovém prostoru. Kotouč se nakonec došoural k Palmierimu, ten střílel zápěstím příliš vysoko.
     
    14:39
    Ofenzivu podpořil Anthony DeAngelo, jenže žádný ze spoluhráčů jej nedoplnil. Nakonec volil přihrávku na z druhé vlny najíždějícího Nečase, jenž vystřelil příklepem nad břevno.
     
    15:09
    Dobrou práci odvedl v obranném pásmu Noah Dobson. Zaklekl proti tvrdé ráně Setha Jarvise, puk se od něj odrazil mimo hrací plochu mezi diváky.
     
    15:46
    Jordan Staal volil v přečíslení dvou proti jednomu střelu, přestože Niederreiter byl v možná o něco lepší pozici. Kotouč neumístil nejlépe, přímo do Varlamovovy výstroje.
     
    16:17
    V permanenci musel být rovněž Antti Raanta. Finský gólman si povyjel proti Joshovi Baileymu, od nějž správně očekával zakončení, zakročil levým betonem.
     
    16:40
    Mylně se Jaccob Slavin domníval, že rozhodčí odpíská zakázané uvolnění. Měl štěstí, že domácí střídali, takže i navzdory pomalé jízdě dostal dost času na rozehrávku.
     
    17:22
    Do přehuštěného prostoru střílel od pravého mantinelu Andrej Svečnikov. Semjon Varlamov neviděl vůbec nic, naštěstí jej puk trefil do výstroje. Hraje se dál.
     
    17:53
    Mužům v pruhovaném může poděkovat Jordan Martinook, který na polovině hřiště zcela evidentně podrazil Palmieriho, leč rozhodčí nechali ve hře pokračovat.
     
    18:25
    Islanders právě vstřelili branku!
    Gól do šatny by mohl Ostrovany pořádně nakopnout! rána zápěstím Raantovi propadla mezi betony a kotouč odskákal vedle levé tyčky. Z otočky vracel do ohně Matt Martin byl to ROSS JOHNSTON, kdo pohotově usměrnil touš za brankovou čáru. Asistence: Matt Martin a Casey Cizikas.
    18:25 Ross JOHNSTON - 1:2
     
    19:23
    Útočnou akci Hurikánů načal Jaccob Slavin. Středem rozjel Sebastiana Aho, jemuž nevyšlo prohození puku mezi Dobsonovými betony.
     
    19:47
    Jordan Staal dokonale přenesl hru na Bretta Pesceho, na nějž zívala odkrytá polovina domácí svatyně. Obránce vypálil z první, neposedný kotouč ovšem usměrnil jenom do boční sítě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 12 – 10.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi New Yorkem Islanders a Carolinou přineslo tři góly, přičemž o jeden více vstřelili hosté. Hurikáni získali na svou stranu dvoubrankový náskok zásluhou tref Dereka Stepana a Setha Jarvise, nicméně domácí zvládli korigovat stav těsně před odchodem do kabin, když se z předbrankového prostoru prosadil Ross Johnston. Sledujeme vyrovnané utkání, v němž není ještě ani zdaleka o vítězi rozhodnuto, byť favorit je o krok napřed, ale třeba ve statistice střeleckých pokusů na bránu je pozadu.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Mathew Barzal vyhrál buly a po levém mantinelu se hned rozjel Kieffer Bellows, kolem Smitha se však neproháčkoval.
     
    20:46
    Dobrou práci odvedl před vlastní bránou Zdeno Chára. Svou dlouhou hokejkou zastavil nahrávku Sebastiana Aha na Andreje Svečnikova.
     
    21:04
    A znovu výborná hra slovenského obra Cháry. Dokonale zmátl forčekujícího Jarvise, když naznačil křižnou rozehrávku, aby nakonec projel kolem protihráče po mantinelu do střední třetiny.
     
    21:45
    Střílená nahrávka Jaccoba Slavina skončila v levém kruhu u Jordana Martinooka, rána z první prosvištěla pár čísel nad horní tyčkou.
     
    22:12
    Do jízdě obdržel přihrávku Max Domi. Centr druhé lajny zkontroloval situaci kolem sebe a nabil mezi kruhy Svečnikovovi, ránu z první kryl Varlamov vyrážečkou.
     
    22:39
    Hru otočil Matt Martin, ten chtěl k asistenci přidat vstřelený gól. Dokázal vyřadit ze hry Ethana Beara, nicméně Brendan Smith už byl nad jeho schopnosti.
     
    23:23
    Tlak hokejistů v modrých dresech pokračuje. Josh Bailey naznačil nahrávku, ale nakonec posunul puk ještě po své pravici na Barzala, který vystřelil forhendem do Raantovy lapačky.
     
    23:48
    Ethan Bear měl velký náskok na Zaha Pariseho a udržel jej víceméně do té doby, dokud se neotočil čelem k soupeřově bráně, aby mohl v klidu rozehrát na volného Stepana.
     
    24:00
    Útok Hurricanes zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Příliš netrpělivý byl na útočné modré čáře Martin Nečas, do ofsajdu vystavil Stevena Lorentze.
     
    24:35
    Moment pro fanoušky, mezi nimiž málem došlo k bitvě o kotouč. Hrací předmět přeletěl plexisklo poté, co obranné vyhození Baileyho narazil do brusle Niederreitera.
     
    25:12
    K vyrovnání moc nechybělo. Josh Bailey vymyslel parádní křižnou nahrávku na Mathewa Barzala, centr druhé lajny pálil v pokleku příliš vysoko.
     
    25:44
    Hurikáni jsou pod tlakem čím dál tím častěji. Nino Niederreiter propadl a této skutečnosti chtěl využít Anders Lee, přes Slavina se však před bránu neprocpal.
     
    26:03
    Premiérová přesilovka čeká na Ostrovany z New Yorku. Na lavici hanby usedl obránce Caroliny Brady Skjei, jenž zabránil Nelsonovi v zakončení jen za cenu sekání.
     
    26:33
    Mathew Barzal vyhrál buly v útočném pásmu na Noaha Dobsona. Následovala rána obránce od modré čáry, Antti Raanta schoval touš ve výstroji.
     
    27:02
    Ze skvělé práce Brendana Smitha těžil Sebastian Aho. U levého mantinelu obranného pásma dojel volný kotouč a bez přemýšlení jej vyhodil přes všechny čáry.
     
    27:46
    A další úspěšné vyhození Canes. To na sebe mohl vzít už Teuvo Teräväinen, ale ještě přenesl hru na Pesceho, čímž ušetřil cenné vteřiny, zadák pak zvládl vyhodit.
     
    28:05
    Početní převaha Isles je minulostí. Brady Skjei strávil na trestné lavici poměrně klidné dvě minuty, Antti Raanta nemusel řešit žádnou složitou situaci.
     
    28:44
    Jordan Martinook nabral velkou rychlost, avšak Ryan Pulock se protihráče zachytil, přimáčkl jej na mantinel a hrací předmět získal pro sebe.
     
    29:19
    O zklidnění hry se postaral Martin Nečas. Ze střední třetiny odcouval do té obranné, odkud přenesl hru doprava k volnému Ethanu Bearovi.
     
    29:40
    To se nepovedlo. Sebastian Aho to určitě myslel dobře, leč Teuvo Teräväinen úmysl finského krajana pochopil pozdě a na kotouč nedosáhl.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Carolina udržuje těsný jednobrankový náskok a nadále platí, že sledujeme velmi zajímavé a vyrovnané střetnutí.
     
    30:35
    Z pravého kruhu vyslal nebezpečný projektil do semaforu gólmana Otto Koivula. Antti Raanta měl problémy, nicméně pravou ruku k tělo přimáčkl včas a nadvakrát puk schoval do lapačky.
     
    31:27
    Bez přípravy vyprodukoval zajímavý projektil od modré čáry Jaccob Slavin. Semjon Varlamov Noah Dobson v tomto případě zasahovat nemusel, kotouč proletěl vedle pravé tyče.
     
    31:46
    O střelu se postaral obránce i na druhé straně. Jmenovitě Adam Pelech, jenž pálil zleva příklepem na zadní tyčku, Antti Raanta včas vystrčil vyrážečku.
     
    32:14
    Martin Nečas nevrátil Carolině dvoubrankové vedení. Z poměrně velkého úhlu střílel z pravé strany zajímavě na přední tyč, leč Varlamov zvládl zakročit lapačkou.
     
    32:40
    Pěknou individuální akci Kyle Palmieri nedovedl k úspěchu. Obtočil sice soupeřovu svatyni, avšak hokejku nezvládl zatočit ideálně. Touš poslal před bránu, kde jej sebral Anthony DeAngelo.
     
    32:57
    Obrovská komplikace pro Carolinu. Zraněná je jednička Frederik Andersen a nyní se zranila i dvojka v podobě Anttiho Raanty. To není takový problém pro dnešní zápas, ale spíše pro blížící se play-off. Do brány míří Pjotr Kočetkov, ten si přitom svůj debut odbyl teprve včera proti Ďáblům z New Jersey.
     
    33:43
    Hurikáni jdou do čtyř. Fauloval Anthony DeAngelo, elitní obránce Caroliny držel Kiefera Bellowse u levého mantinelu zkrátka příliš dlouho a rozhodčí si tohoto faktu byli vědomi.
     
    33:49
    Adam Pelech na nic nečekal a pálil okamžitě po buly. Pjotr Kočetkov zatím zasahovat nemusel, práci za něj odvedl blokující Brendan Smith.
     
    34:12
    Dalším, kdo se pokusil o vyrovnání, byl od levého mantinelu střílející Noah Dobson. Síť nerozvlnil, v pohybu vzal pálil forhendem nepřesně.
     
    34:45
    Ne, Ostrovanům nes přesilovky zatím vůbec nefungují. Mají obrovské problémy jenom se usadit v útočné třetině, soupeř v krátkém časovém sledu dvakrát vyhodil.
     
    35:01
    A potřetí. Jaccob Slavin správně odhadl, kam Anders Lee udělá kličku. Domácího kapitána čistě odzbrojil a hru přenesl do střední třetiny.
     
    35:27
    Islanders právě vstřelili branku!
    Byť se přesilovka nedařila podle představ, tak v ní nakonec přeci jen padl gól! A postaral se o něj RYAN PULOCK. Obránce nejprve tělem odtlačil Nečase, aby dojel až do pravého kruhu, odkud vypálil švihem na přední tyč, Kočetkovovi puk proletěl do sítě vedle levé ruky. Asistence: Josh Bailey a Kieffer Bellows.
    35:27 Ryan PULOCK - 2:2
     
    36:28
    Vrátit vedení zpět na stranu Hurricanes chtěl Jordan Martinook. Tělem odstavil osobního strážce, avšak vzápětí nevyzrál na Adama Pelecha.
     
    36:58
    Pochvalu za práci v defenzivě zaslouží Anthony DeAngelo. Skvěle se stáhl k Joshovi Baileymu, jehož tělem odtlačil ze střelecké pozice, soka pak přinutil k nepřesné nahrávce.
     
    37:28
    Steven Lorentz zkusil vyslat do úniku Dereka Stepana. Centra čtvrté formace zradilo zpracování, kus černé gumy jen protečoval za domácí svatyni.
     
    37:47
    Středem projel Mathew Barzal až do útočného pásma. Místo očekávané nahrávky odvážně vypálil zápěstím přes obránce, cílové zařízení minul.
     
    38:29
    Brendan Smith vyhodil pouze za cenu zakázaného uvolnění. Sebastian Aho ještě zabojoval, ovšem velkou ztrátu na Andyho Greenea neměl šanci stáhnout.
     
    38:50
    Přečíslení tří proti dvěma zahájil Anthony DeAngelo. Nahrál po levé ruce Lorentzovi a najel před bránu, kam obdržel zpětný pas, jenže hokejku položil k ledu příliš pozdě, touš mu podjel pod ní.
     
    39:31
    Obrat měl na hokeje Brock Nelson. V obležení dvou protihráčů vyprodukoval z levého kruhu slabé zakončení na zadní tyč, Pjotr Kočetkov zasáhl lapačkou.
     
    39:46
    Za hosty ještě zaútočil Andrej Svečnikov. Po střetu se Zdenem Chárou však ztratil stabilitu a skončil na ledě, o nějž pak zlostí praštil hokejkou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 21 – 19.
     
    New York Islanders ve druhé třetině zvládl vyrovnat na 2:2, utkání s Carolinou je tak znovu otevřené na obě strany. Čtvrtá trefa střetnutí padla v přesilové hře, síť rozvlnil v 36. minutě střelou z pravého kruhu na přední tyč obránce Ryan Pulock. Kromě toho, že Carolina ztratila dvoubrankové manko, tak přišla po Andersenovi i o gólmanskou dvojku Anttiho Raantu, kterého musel nahradit včera debutující Pjotr Kočetkov. Hurikáni nyní musí doufat, že se alespoň jeden z dánsko-finské dvojice zotaví do bojů v play-off, těžko říct, zda by v této situaci obstál nezkušený ruský mladík Kočetkov.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:53.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. V lepším psychickém rozpoložení jsou určitě domácí, kterým se povedlo stáhnout dvoubrankové manko, navíc se soupeři zranil gólman.
     
    40:58
    Od modré čáry vyslal pořádnou dělovku Jaccob Slavin. Střeleckou listinu nerozšířil, blokující Zdeno Chára touš ztečoval vysoko nad bránu.
     
    41:03
    Do protiútoku vyrazil Teuvo Teräväinen, jenže nedostalo se mu podpory. Finský útočník proto střílel z poměrně velké vzdálenosti přes obránce, Varlamov snadno zakročil.
     
    41:44
    Skrytou střelu vyprodukoval Brett Pesce. Semjon Varlamov reagoval v poslední chvíli, nicméně zvládl zvednout lapačku, jíž zabránil nejhoršímu.
     
    42:16
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Pjotr Kočetkov. Zvedl hlavu a posunul hrací předmět na DeAngela, o chvíli později způsobil ofsajd Canes Seth Jarvis.
     
    42:56
    Domácí brankář Semjon Varlamov působí od poloviny první třetiny neprůstřelným dojmem. Teď si pravým betonem poradil i s projektilem vypáleným z hole Svečnikova.
     
    43:22
    Ani nejproduktivnější hráč Caroliny v sezóně Sebastian Aho si na strážce svatyně Isles nepřišel. forhendem mířil do horních pater brány, úřadovala Varlamovova vyrážečka.
     
    43:58
    Do vlastního obranného pásma zacouval Brady Skjei. Zkontroloval situaci kolem sebe a jako nejlepší možnost viděl nahrávku po mantinelu Svečnikovovi.
     
    44:09
    Andrej Svečnikov se ovšem až do útočného pásma neprobil. Ujel osobnímu strážci v podobě Kieffera Bellowse, nicméně Zdeno Chára již ruskému forvardovi vystavil stopku.
     
    44:57
    Pjotr očetkov odvážně vystrčil vyrážečku proti Kyleu Palmierimu. Měl velké štěstí, že puk trefil, navíc jej píchl ideálně do jízdy Slavinovi.
     
    45:29
    V zápase nedochází ke zbytečnému zdržování, přerušuje se minimálně. Jednu pauzu právě způsobil Semjon Varlamov, když pomalu letící kotouč před Ahem raději přikryl lapačkou.
     
    45:40
    Carolina právě vstřelila branku!
    MAX DOMI načíná druhou desítku vstřelených gólů v sezóně a přibližuje Hurikány zisku dvou bodů! Nikým neatakován si před bránou počkal na pas zpoza zařízení od Teräväinena, aby ve finále akce vystřelil forhendem z první neomylně do pravého horního rohu, gólman byl bez šance. Asistence: Teuvo Teräväinen a Jordan Martinook.
    45:40 Max DOMI - 2:3
     
    46:36
    Na vyrovnání si dělal zálusk Matt Martin. Zprava se krásně natlačil až před bránu, jenže pak v důležitý okamžik ztratil nad pukem kontrolu, takže vůbec nevystřelil.
     
    47:27
    Na druhé straně neuspěl Sebastian Aho. Do slibné příležitosti najížděl středem kluziště, ale stopku mu nakonec vystavil Zdeno Chára.
     
    47:55
    Ryan Pulock chtěl rozjet rychlý protiútok, jenže čtveřice jeho spoluhráčů se vydala na střídačku. Proto zadák jenom po přejetí červené čáry nahodil touš za soupeřovu svatyni.
     
    48:26
    Pjotr Kočetkov vůbec nezpozoroval, že Kieffer Bellows kousek za levým kruhem vypálil. Reagoval až na náraz kotouče do zadního mantinelu, Carolina nebezpečnou situaci přestála.
     
    48:50
    Jednu přesilovku Isles využili, podaří se jim stejný počin zopakovat i podruhé? Za katr zamířil Jordan Martinook, Barzalovi zamezil v nadějném zakončení hákováním.
     
    49:26
    Skvělou práci odvedl za vlastní bránou Derek Stepan. Tak dlouho obtěžoval Kylea Palmieriho, aby jej nakonec donutil k chybě, a ještě dokázal zdárně vyhodit.
     
    49:47
    A další obranný odpal jednoho z hostujících hokejistů. Jednalo se o Jaccoba Slavina, jenž zastavil oblouček Bellowse a forhendem kotouč poslal za Varlamova.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Max Domi překlopil misky vah na stranu Caroliny, domácí se nyní snaží vyrovnat v přesilovce, ta jim však zatím vůbec nevychází.
     
    50:47
    Svým dílem přispěl k ubráněnému oslabené taktéž český útočník Martin Nečas, když vystihl přihrávku Cizikase na Martina, kotouč vzápětí nasměroval do bezpečí mimo dosah na modré číhajícího Pulocka.
     
    51:05
    Hra pokračuje v pěti na obou stranách. Jordan Martinook krátce po návratu z trestné lavice podpořil ofenzivu, na přihrávku od Svečnikova ovšem díky dobré práci Dobsona čekal marně.
     
    51:43
    Ross Johnston chtěl ke vstřelenému gólu přidat i asistenci. Nahrával od levého mantinelu Mattu Martinovi, pas v poslední chvíli zastavil nataženou hokejkou Brendan Smith.
     
    52:05
    Hostující zadák Brady Skjei rozjel po levém mantinelu Jordana Staala. kapitán Canes zvládl zpracování na jedničku, leč nevyšla mu kličku na osu kluziště proti Dobsonovi.
     
    52:43
    Zach Parise zaznamenal neúspěšný průnik po levém mantinelu. Jeho úmyslem bylo hodit si kotouč po mantinelu a Jaccoba Slavina objet z druhé strany, nedokázal se ale natlačit před obránce.
     
    53:29
    S každou další vteřinou jsou Hurikáni blíže vítězství. Za bránou soupeře úřadoval Sebastian Aho, nahrávku před bránu zastavil Sebastian Aho, ale ten v domácím dresu.
     
    53:57
    Jak je vidět, tak hráči Canes závěr střetnutí rozhodně nechtějí jenom odbránit. Průnik po pravém mantinelu vyzkoušel Andrej Svečnikov, zastavil jej Adam Pelech.
     
    54:32
    Útok Isles neměl dlouhého trvání. Oliver Wahlstrom vyzval k souboji jeden na jednoho Dereka Stepana, z minisouboje odjel jako poražený.
     
    54:47
    Probouzí se fanoušci v hale, kteří cítí, že domácí potřebují podporu. Od modré čáry vyslal zajímavý projektil Josh Bailey, mezi tři tyče ovšem nemířil.
     
    55:25
    Max Domi posunul hrací předmět po mantinelu za bránu na Jordana Martinooka. Ten se zkusil vytočit a zasunout touš k levé tyčce, proti byl Varlamovův beton.
     
    55:41
    Snadný zákrok putuje na konto Pjotra Kočetkova. Dvaadvacetiletý ruský mladík velmi dobře viděl na nahození Pulocka od modré čáry, kus černé gumy schoval v lapačce.
     
    56:16
    Ačkoli Nino Niederreiter ukázal šikovné ruce, tak spoluhráčům spíše ublížil, protože parádně ztečoval kotouč přímo do jízdy sokovi Barzalovi, ten však narazil na překážku jménem Anthony DeAngelo.
     
    56:45
    Odvážně v obranné třetině kličkoval Adam Pelech, když kolem sebe neměl spoluhráče, ale jen dva protihráče. Mezi nimi ve finále působení na puku přihrál spoluhráči Cizikasovi.
     
    57:26
    Není to poprvé, co se na ledě potkal domácí Sebastian Aho s tím hostujícím. Ze souboje vzešel vítězně švédský zadák, jenž přečetl kličku finského protihráče do středu.
     
    57:53
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Domácí kouč Trotz odvolal Varlamova, aniž by Isles získali pevné postavení v útočné třetině. Jordan Staal od pravého mantinelu posunul touš do středního pásma na JESPERA FASTA, jemuž zamíření do odkryté klece soupeře nedělalo vážnější problémy. Asistence: Jordan Staal.
    57:53 Jesper FAST - 2:4
     
    58:50
    Carolina právě vstřelila branku!
    Ostrované zkusili powerplay ještě jednou, i napodruhé museli skousnout inkasovaný gól. Křižnou přihrávku zachytil BRENDAN SMITH, vzápětí zacílil do prázdné brány neomylně prakticky přes celé kluziště. Bez asistence.
    58:50 Brendan SMITH - 2:5
     
    59:25
    Utkání už se dohrává jenom z povinnosti. Na šestý zásah Hurikánů útočil Jordan Martinook, křižnou ránu z levého kruhu ukryl Varlamov v lapačce.
     
    59:44
    V akci znovu Jordan Martinook, který protečoval Staalovo nahození, čímž zamezil hrozícímu zakázanému uvolnění. Za vlastní bránou kotouč dojel nejrychleji Andy Greene.
     
    60:00
    Po závěrečné siréně ještě došlo k potyčce ve středním pásmu. Rozhodčí situaci uklidnili poměrně rychle, hokejisté v bílých dresech už hromadně jedou slavit vítězství s gólmanem Kočetkovem. Pozápasové dvě minuty dostali Ross Johnston za krosček a Max Domi za hrubost.
     
    Konec zápasu.
     
    Carolina povrdila dobrou formu a roli velkého favorita, na stadiónu New Yorku Islanders zvítězila 5:2.

    Výsledek napovídá o přesvědčivém vítězství, nebylo tomu tak ale ani zdaleka. Týmy nastupovaly do závěrečné dvacetiminutovky za vyrovnaného stavu 2:2 a byl to až ve 46. minutě Max Domi, kdo opět překlopil misky vah lehce na stranu Canes. Domácí cítili šanci na body a v posledních minutách dvakrát odvolali gólmana, avšak v obou případech inkasovali gól do prázdné brány, nejprve od Jespera Fasta, o minutu později od Brendana Smitha.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura zvítězili počtvrté v řadě a mají jistotu, že přenocují na druhém místě Východní konference. Ostrované prohráli po páté za sebou, o šanci bojovat o postup nicméně přišli už dávno.
     
    Utkání přihlíželo 15 945 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 26 – 34 | Přesilová hra: 1/3 – 1/1 | Trestné minuty: 6 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Semjon Varlamov (NYI) – 29 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,6%, odchytal 58:51
    Antti Raanta (CAR) – 17 zákroků, 1 OG, úspěšnost 94,4%, odchytal 32:57
    Pjotr Kočetkov (CAR) – 7 zákroků, 1 OG, úspěšnost 87,5%, odchytal 27:03

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Zdeno Chára (NYI) – 0+0, -2 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 18:05
    Martin Nečas (CAR) – 0+0, +1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 12:25

    Tři hvězdy utkání

    1. Max Domi (CAR) – 1+0
    2. Seth Jarvis (CAR) – 1+0
    3. Ryan Pulock (NYI) – 1+0
    Včera Kočetkov debutoval, dnes musel do brány neplánovaně ve druhé třetině. Za Raantu zaskočil skvěle a vychytal druhou výhru ve dvou dnech
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (21:41:04)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 19. Ross Johnston (M. Martin, Cizikas), 36. Pulock (Bailey, Bellows) – 3. Stepan, 9. Jarvis (A. Svečnikov, Aho), 46. Domi (T. Teräväinen, Martinook), 58. Fast (J. Staal), 59. Brendan Smith


    New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Dobson, Chára, Greene, Aho – Bailey (A), Nelson (A), Bellows – Palmieri, Barzal, Parise – A. Lee (C), Koivula, Wahlstrom – Ross Johnston, Cizikas, M. Martin.
    Trenér: Barry Trotz

    Carolina Hurricanes: Raanta (33. P. Kočetkov) – A. DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bear, Brendan Smith – Jarvis, Aho, T. Teräväinen – Martinook (A), Domi, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – M. Nečas, Stepan, Lorentz.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Rozhodčí: Syvret, Hebert – Kelly, Berg

    Diváci: 15 945
    bahis siteleri