Finsko – Lotyšsko 4:1 (kon.) | USA – Česko cz 6:2 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 6:2 (kon.)
Německo – Kanada 3:8 (kon.)
konec
USA
6:2 (0:1, 4:0, 2:1)
Česko
Neděle 24.04.2022, 15:30 • Fanatec Arena, Landshut • Mistrovství světa do 18 let • Skupina A
Partner:
     
    59:58
    Vyloučení v týmu USA (Logan Cooley – 2 min., držení).
    59:45 Poslední šanci zápasu měl Sapoušek
     
    59:45
    Lukáš Plos parádně posunul puk před branku na Robina Sapouška, který si osamocený před brankou roztáhl Muszelika, ale nedokázal přehodit jeho beton!
     
    57:06
    Vyloučení v týmu USA (Cruz Lucius – 2 min., sekání). Češi si jedenáct sekund zahrají čtyři na tři, poté zbytek početní výhody klasicky pět na čtyři.
     
    56:28
    Dobré střídání českého týmu jen v útočném pásmu. Kulich z mezikruží v tísni branku netrefil, nahození Dvořáka poté šikovně tečoval Šapovaliv, ale Muszelik Američany podržel.
     
    55:17
    Vyloučení v týmu Česko (Tomáš Hamara – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu USA (Ryan Leonard – 2 min., hrubost).
    55:17 Hamara v dobré šanci
     
    55:17
    Dobrá příležitosti pro obránce finského Tampere Tomáše Hamaru! Před ním se otevřel prostor na pravé straně, ale český bek branku netrefil. Z úhlu ještě dorážel Šapovaliv, avšak Muszelik se stačil přesunout.
     
    53:29
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané si berou zpět vedení o čtyři branky. Podnikli rychlou protiakci, McGroarty přihrával Luciusovi, tomu sice kotouč utekl, ale dostal se přesně zpátky ke kapitánovi RUTGERU MCGROARTOVI, který zblízka prostřelil Schnattingera. Asistence: Cruz Lucius a Charlie Stramel.
    52:35 Lukáš PLOS - 5:2
     
    52:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhá česká radost v zápase! LUKÁŠ PLOS ujel po levé straně, z kruhu pro vhazování vypálil zápěstím přesně ke vzdálenější tyčce. Otřel střelu o stejnou tyč jako Jiří Kulich při prvním gólu. Liberecký útočník tak koriguje skóre. Asistence: Tomáš Hamara.
     
    49:20
    Vyloučení v týmu USA (Charlie Leddy – 2 min., faul kolenem). Leddy trefil Jiřího Kulicha, český kapitán a lídr je snad naštěstí v pořádku.
    48:35 Logan COOLEY - 5:1
     
    48:35
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Už za čtyři sekundy se Američané prosadili a využívají druhou přesilovku. Po vhazování kotouč propadl k osamocenému LOGANOVI COOLEYMU, který sám proti Schnattingerovi nezaváhal. Trefil se přesně mezi betony. Asistence: Cutter Gauthier.
     
    48:31
    Vyloučení v týmu Česko (Tomáš Hamara – 2 min., nedovolené bránění).
    43:57 Ani Slavíček amerického golmana nepřekonal
     
    43:57
    Slavíček úplně volný na pravém kruhu, ale ještě situaci překombinoval. Z úhlu ještě vracel puk do ohně a málem o brusli amerického obránce dostal kotouč do sítě.
     
    43:35
    Vyloučení v týmu Česko (Adam Bareš – 2 min., sekání).
     
    43:15
    Velká šance českého týmu! Matěj Prčík vypálil od modré čáry, trefil horní tyčku. Od ní se kotouč odrazil do Muszelíkových zad a do brankoviště, následně mimo tři tyče. Clonící Petr puk doklepnout do sítě nedokázal. Škoda.
     
    42:17
    Vyloučení v týmu USA (Isaac Howard – 2 min., hákování).
    41:54 Přčíkův průnik ani Melovského dorážka ke gólu nevedly
     
    41:54
    Matěj Prčík z protiútoku zahrozil, z pravé strany trefil Muszelikův beton a k dorážce se dostal Melovský, zblízka ale minul.
    40:54 Chesleyho rána olízla břevno české branky
     
    40:54
    Američané jednoduše prošli do útoku, kotouč vyplaval na pravý kruh, kde zůstal úplně osamocený Ryan Chesley. Svižnou střelou zápěstím trefil horní tyčku české branky.
    38:46 Nazar sám před Schnattingerem neuspěl
     
    38:46
    Howard pěknou zadovkou našel úplně osamoceného Franka Nazara. Ten ujížděl sám na Schnattingera, hledal mezírku mezi betony, ale český gólman je včas sklapl k sobě.
    35:08 Další dobrá střelecká pozice pro Howarda
     
    35:08
    Američané i nadále dominují a znovu uzamkli národní tým. Howard dostal nabito mezi kruhy, ale trefil jen povyjetého Schnattingera.
    32:37 Rutger MCGROARTY - 4:1
     
    32:37
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Americký tlak končí čtvrtým gólem. Unavená česká pětice už nedokázala se soupeři bruslit, čehož využil RUTGER MCGROARTY. Odstoupil si na pravý kruh a vyslal pěknou ránu zápěstím ke vzdálenější tyčce. Schnattinger se natahoval marně. Asistence: Devin Kaplan.
    30:30 Velká šance českého týmu ke snížení nevedla
     
    30:30
    Tutovka také pro národní tým! Jiří Kulich se prodral do brejku, ale Muszelika nepřekonal. Nicméně Češi se ještě dostali k dorážce, Šalé však nepropálil bloky.
    30:03 Howard na Schnattingera nevyzrál
     
    30:03
    Další šance pro USA! Isaac Howard se protáhl za českou defenzivu, v samostatném úniku volil bekhendový blafák mezi betony. Schnattinger kotouč jen ztlumil, ale pomohla mu česká obrana, která nepustila Američany k dorážce.
    28:56 Ryan LEONARD - 3:1
     
    28:56
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Stačilo třicet sekund a zápas je pravděpodobně rozhodnutý. RYAN LEONARD se u levého mantinelu zbavil bránícího Puchaly a z úhlu zkusil vypálit na bližší tyč, překvapil gólmana Schnattingera. Asistence: Lane Hutson.
    28:26 Jimmy SNUGGERUD - 2:1
     
    28:26
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané otáčejí skóre. Česká formace nestihla prostřídat a inkasuje. JIMMY SNUGGERUD dostal přihrávku na levý kruh, Hamara k němu nestihl přistoupit a útočník Spojených států střelou zápěstím vypálil přesně k levé tyčce nad Schnattingerův beton. Asistence: Logan Cooley a Cutter Gauthier.
     
    25:50
    Hned mohlo být všechno jinak, Čechy zachránila tyčka! Rutger McGroarty vyslal svižnou střelu zápěstím z levého kruhu, napálil horní tyč.
    25:35 Isaac HOWARD - 1:1
     
    25:35
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané v přesilovce srovnávají! ISAAC HOWARD si vzal kotouč u levého mantinelu, nabral velkou rychlost a z pravé strany nečekaně vypálil. Gólman Schnattinger vůbec nic neviděl a na letící kotouč nijak nezareagoval. Puk prolétl do sítě k levé tyči. Asistence: Seamus Casey a Tyler Muszelik.
     
    24:49
    Rychlý přechod USA do útoku, McGroarty našel na pravém kruhu Gauthiera, proti jehož ráně z první se výtečně přesunul Schnattinger!
     
    24:06
    Vyloučení v týmu Česko (František Němec – 2 min., krosček).
     
    22:05
    Snuggerud dostal skákavou přihrávku na levý kruh, prostrčil si puk kolem obránce před branku a zblízka ho napálil směr brána. Schnattinger vytěsnil kotouč nejspíš na tyčku!
     
    17:24
    Vyloučení v týmu USA (Marek Hejduk – 2 min., podrážení).
     
    13:04
    Kulich vypálil z levého kruhu do betonu Muszelika, dorážel na brankovišti Bareš, ale těsně minul pravou tyčku!
    12:01 Jiří KULICH - 0:1
     
    12:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    Velké překvapení, český tým jde do vedení! Sám faulovaný JIŘÍ KULICH si vzal kotouč na trestné střílení, udělal oblouk a poté zápěstím vypálil přesně k pravé tyčce. Jen to cinklo. Třetí gól českého kapitána na turnaji. Bez asistence.
     
    12:01
    Vyloučení v týmu USA (Lane Hutson – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu USA (Charlie Leddy – trestné střílení, držení).
     
    12:01
    Jiří Kulich vybojoval puk v obranném pásmu, zamířil dopředu. Byl faulován nejprve prvním, poté i druhým americkým hráčem! V tísni sice nepropálil Muszelika, ale následuje vyloučení USA a navíc trestné střílení pro Česko!
    08:24 Českému brankáři pomohla tyčka
     
    08:24
    Američané spálili stoprocentní šanci! Tyler Duke se zjevil osamocený na hranici levého kruhu, ale Schnattingerovi pomohla tyčka. Puk se ještě válel v brankovišti, dorážející Howard ale minul poloprázdnou branku! Český gólman totiž už jen ležel.
     
    06:14
    Velká šance také pro Česko! Eduard Šalé táhl přečíslení dvou proti jednomu, zvolil střelu, trefil ale jen Muszelikův beton. O pár sekund později se ještě protáhl z úhlu před branku, ale v tísni nezakončil.
     
    04:16
    Američané uzamkli český tým pod tlakem. Národní celek se sice ubránil, ale poté si neuhlídal kapitána McGroartyho, který ujel obraně. Své solo zakončil bekhendovým blafákem, Schnattinger ho ale skvěle vybruslil.
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 26. I. Howard (Casey, Muszelik), 29. Snuggerud (Cooley, Gauthier), 29. Leonard (Hutson), 33. McGroarty (Kaplan), 49. Cooley (Gauthier), 54. McGroarty (Lucius, Stramel) – 13. Kulich (TS), 53. Plos (Hamara)


    USA: Muszelik (Augustine) – Hutson, Chesley (A), Duke, Casey, Powell, Leddy, Brzustewicz – Gauthier (A), Cooley, Snuggerud – I. Howard, Nazar, Brindley – McGroarty (C), Stramel, Lucius – Leonard, Spicer, Kaplan – Hejduk.
    Trenér: Adam Nightingale

    Česko: Schnattinger (Bizoň) – Hamara, Prčík (A), A. Čech (A), Tůma, Dvořák, F. Němec, Puchala – Bareš, Šapovaliv, Š. Slavíček – Šalé, Petr, Kulich (C) – Melovský, Becher, Gaspar – Plos, Sapoušek, M. Soukup.
    Trenér: Jakub Petr

    Rozhodčí: Magnusson (SWE), Palkovi (HUN) – Cattaneo (SUI), Nyqvist (SWE)

    Diváci: 1012
    bahis siteleri