Švýcarsko – Lotyšsko 4:3 (kon.) | Kanada – Česko cz 5:6 (po pr.) | Švédsko – Finsko 4:3 (kon.)
USA – Německo 10:2 (kon.)
po prodl.
Kanada
5:6 (1:1, 2:3, 2:1 - 0:1)
Česko
Úterý 26.04.2022, 15:30 • Fanatec Arena, Landshut • Mistrovství světa do 18 let • Skupina A
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, na počtenou u dalších on-line přenosů. (18:22:19)
     
    Cenné vítězství je doma! Češi poráží Kanadu 6:5 v prodloužení, hattrickem se blýskl Jiří Kulich. Česko tak končí ve skupině A na druhém místě a na čtvrteční čtvrtfinále zůstane v Landshutu. Ve vyřazovacích bojích vyzve Lotyše, nebo Švýcary. O tom rozhodne večerní zápas Švédska s Finskem.

    Střely na branku: 24:52

    Nejlepší hráči zápasu:
    Kanada – Reid Dyck
    Česko – Tomáš Hamara
     
    Konec zápasu.
    61:50 Jiří KULICH - 5:6
     
    61:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to doma, Češi poráží Kanadu! Rána Šalého z levého kruhu nebyla přesná, ale kotouč se odrazil od zadního mantinelu na pravou stranu. Tam byl jako první JIŘÍ KULICH, který se opřel do puku a zamířil pod horní tyčku. Český kapitán kompletuje hattrick a šestým gólem na turnaje se dostává do čela tabulky střelců. Asistence: Tomáš Hamara.
     
    61:29
    Další ránu českého kapitána, tentokrát z levého kruhu, vyráží Dyck.
     
    60:50
    Kulichova dělovka z pravého kruhu skončila těsně mimo a Kanada vyhazuje.
     
    60:43
    Oddechový čas si bere trenér Jakub Petr.
     
    60:43
    Vyloučení v týmu Kanada (Tanner Howe – 2 min., sekání).
     
    60:43
    Kulich se nebojácně pustil do předbrankového prostoru a byl faulován. Poté však tvrdě narazil do kanadské branky a chvíli zůstal ležet na ledě. Naštěstí se zdá být v pořádku a odjíždí po svých na střídačku. Češi budou hrát přesilovku čtyři na tři!
     
    60:27
    Fantilli vytvořil střeleckou pozici pro Pickeringa, toho zablokoval Prčík.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Dramatický duel šedesát minut nerozhodlo. Kanada otočila skóre díky trefám Siepmanna a Delice z dorážek. Češi se ale nevzdali a na 5:5 srovnal po Kulichově přihrávce Eduard Šalé, aktuálně nejproduktivnější hráč turnaje. Brněnský útočník mohl dokonce rozhodnout v poslední sekundě, ale z úhlu trefil tyč. Následuje tedy prodloužení pět minut tři na tři, případně samostatná nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:59
    Bareš s Melovským zavezli puk do útočného pásma. To ještě udržel Šapovaliv a Češi v závěru mohli rozhodnout! Eduard Šalé v posledních sekundách objel branku a z úhlu trefil bližší tyč Dyckovy klece! Kanadský gólman musel ztuhnout hrůzou, ale klinickou smrt přežil.
     
    58:52
    Ofsajd zastavil Kanadu.
     
    58:29
    Ohromná hrubka v české rozehrávce! Fantilli díky tomu přihrával Bedardovi před poloprázdnou branku, kanadská hvězda ale nezpracovala kotouč!
     
    58:12
    Další icing národního týmu.
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 2. Moldenhauer (Dragicevic, Fantilli), 23. Fantilli, 35. Dragicevic (Goyette, Lorenz), 42. Siepmann (Filmon), 50. Delic (Pickering, Hvidston) – 6. Bareš (Hamara, Šalé), 22. Kulich (Hamara, Šalé), 28. Bareš (Šapovaliv, Hamara), 36. Kulich (Šalé, Šapovaliv), 58. Šalé (Kulich), 62. Kulich (Hamara)


    Kanada: Dyck (Lalonde) – Pickering (A), Mastrodomenico, Siepmann, Dragicevic, Collins, Parker, Morden – Howe, Bedard (C), Ward – Filmon, Fantilli (A), Moldenhauer – Lorenz, Schuurman, Goyette – Davies, Hvidston, Delic – Wood.
    Trenér: Nolan Baumgartner

    Česko: Špunar (Schnattinger) – Hamara, Prčík (A), A. Čech (A), Tůma, Dvořák, F. Němec, Puchala – Šalé, Šapovaliv, Kulich (C) – Melovský, Becher, Bareš – Š. Slavíček, Sapoušek, Gaspar – Plos, Polák, M. Soukup.
    Trenér: Jakub Petr

    Rozhodčí: Palkovi (HUN), Suominen (FIN) – Hautamäki (FIN), Rozitis (LAT)

    Diváci: 326
    thejrc.org