Švýcarsko – Lotyšsko 4:3 (kon.) | Kanada – Česko cz 5:6 (po pr.) | Švédsko – Finsko 4:3 (kon.)
USA – Německo 10:2 (kon.)
konec
USA
10:2 (3:0, 5:0, 2:2)
Německo
Úterý 26.04.2022, 19:30Mistrovství světa do 18 let • Skupina A
Partner:
     
    Německý tým ve třetí třetině využil dlouhou sedm minut trvající přesilovku a potěšil své fanoušky gólovou radostí. Američané ovšem odpověděli ještě dalšími dvěma brankami a vše podtrhla dramatická situace a hlavně branka, která byla uznána až po kontrole u videa.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:
    Za Německo Edwin Tropmann.
    Za USA Cole Spicer.

    Ode mě je to pro dnešek vše. Z Landshutu přeji příjemný zbytek úterního večera. (22:10:01)
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Do konce utkání zbývá dvaadvacet sekund, na puku jsou Američané, ale nezdá se, že by zápas chtěli jen tak dohrát. I v posledních sekundách se aktivně ženou dopředu.
     
    58:10
    Haufovu střelu z vrcholku kruhů zablokoval Kechter. Druhý jmenovaný německý hráč se ještě snažil o dorážku, ale na Augustina si střelou na betony nepřišel. Němci se však i nadále drží v útočném pásmu.
    56:31 Luca HAUF - 10:2
     
    56:31
    Německo právě vstřelilo branku!
    Gól Německa platí! Jako jeho autor je nakonec označen LUCA HAUF, který se kotouče před brankovou čárou dotknul jako poslední. Čas bude vrácen o dvanáct sekund, které se odehrály mezi vstřelením branky a přerušením hry. Asistence: Phillip Krening.
     
    56:43
    Kotouč po střele německého útočníka Phillipa Kreninga přešel brankovou čáru, rozhodčí se ovšem ze hry rozhodl gól neuznat. Celá situace se nyní po přerušení prozkoumává u videa.
    55:57 Will SMITH - 10:1
     
    55:57
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A právě pomalejší tempo mělo za důsledek tuto docela nenápadnou šanci amerického týmu. WILL SMITH se v ní dostal do blízkosti brankoviště a nasměroval kotouč k levé tyči. USA slaví desátou branku v utkání. Asistence: Frank Nazar.
     
    55:05
    Hra se přesunula k mantinelu na hranici středního pásma a útočné třetiny USA. Oba celky bojují o kotouč, celkové tempo se po uplynulé komerční přestávce poněkud uklidnilo.
     
    54:07
    USA se snaží i o desátý gól. S pokusy z předbrankového prostoru ovšem troskotají na německém brankáři.
    53:00 Seamus CASEY - 9:1
     
    53:00
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Na tento pokus už ale německý brankář nedosáhl. SEAMUS CASEY udržel kotouč v útočném pásmu, obešel soupeře, který mu bránil v cestě a přes dalšího bránícího hráče vystřelil. Dietl na střelu do levého horního rohu přes dvojičku hráčů před ním vůbec neviděl. Asistence: Bez asistence:
     
    52:18
    Dietl nejprve reagoval na naznačenou střelu, která měla přijít z levého kruhu. Místo toho ovšem dostal puk do mezikruží Smith, který si s kotoučem našel ještě lepší střeleckou pozici v ostrém úhlu. Puk končí v lapačce německého gólmana.
     
    51:41
    Američané jsou po sedmi minutách v plném počtu a okamžitě začíná jejich přesilová hra.
     
    51:11
    Německý celek se mohl radovat z druhé branky, ale Krening ani Hauf nedokázali uklidit puk do zcela prázdné brány. Místo toho je tu menší trest pro Kreninga, a to za nedovolené bránění.
    50:20 Daniel ASSAVOLYUK - 8:1
     
    50:20
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němci se přece jen dočkali. Přesilovku odehráli velmi dobře, což jim vyneslo první gól v dnešním utkání. Američané jejich rozehrávku navíc vůbec nenapadali, a tak Edwin Tropmann dostal v mezikruží dostatečný prostor na to, aby vystřelil do horních pater branky. Celou akci doladit DANIEL ASSAVOLJUK, který kotouč těsně před gólmanem tečoval do levého horního rohu. Asistence: Edwin Tropmann, Phillip Sinn.
     
    49:30
    Američané hrají ve čtyřech. Sinn prudkou ranou od modré těsně míjí soupeřovu branku.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 1. McGroarty (Lucius, Chesley), 6. Smith (Snuggerud), 14. Kaplan (Powell, Leonard), 21. McGroarty (Hutson, Lucius), 25. Gauthier (Casey, Cooley), 29. Spicer (Kaplan), 34. Spicer (Lucius), 39. Stramel (Hutson), 53. Casey, 56. Smith (Nazar) – 51. Assavolyuk (Tropmann, Sinn), 57. Hauf (Krening)


    USA: Augustine (Muszelik) – Hutson, Chesley, Duke, Casey, Powell, Leddy, Cleveland – Gauthier, Cooley, Snuggerud – I. Howard, Nazar, Brindley – McGroarty, Stramel, Lucius – Leonard, Spicer, Kaplan – Smith.
    Trenér: Adam Nightingale

    Německo: S. Wolf (33. Dietl) – Bettahar, Hübner, Kauhanen, Tropmann, Reich, Braun, Sinn, Weber – Lutz, Kechter, Oswald – Krening, Hauf, Gaidel – Rollinger, Assavolyuk, E. Hördler – Konze, Krymskiy.
    Trenér: Alexander Duck

    Rozhodčí: Borga, Magnusson – Cattaneo, Nyqvist
    ocianews.com