Ottawa – New Jersey 5:4 (po pr.) | Tampa – Columbus 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Edmonton 1:5 (kon.)
Boston – Florida 4:2 (kon.) | NY Rangers – Carolina 3:4 (kon.) | Toronto – Detroit 3:0 (kon.)
Washington – NY Islanders 1:4 (kon.) | Nashville – Calgary 4:5 (po pr.) | Minnesota – Arizona 3:5 (kon.)
Dallas – Vegas 3:2 (1:0 po s.n.) | Colorado – St. Louis 5:3 (kon.) | Vancouver – Seattle 5:2 (kon.)
San Jose – Anaheim 2:5 (kon.)
konec
Minnesota Wild
3:5 (1:0, 0:1, 2:4)
Arizona Coyotes
Středa 27.04.2022, 02:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:41 Phil KESSEL - 3:5
     
    58:41
    Arizona právě vstřelila branku!
    Vypadá to, že je rozhodnuto. Nick Schmaltz totiž zvládl získat kotouč, předal ho na PHILA KESSELA a ten si užil krasojízdu k prázdné brance. Arizonu je třeba pochválit za relativně tuhou obranu, ze které tento gól ostatně vzešel. Asistence: Nick Schmaltz.
     
    53:09
    Soupeři vysekl hokejku z rukou Barrett Hayton. Trochu zbytečný zákrok v situaci, která nic neřešila. Přesilovka pro Wild.
     
    50:22
    Trest za neúspěšnou trenérskou výzvu odpyká Nick Bjugstad.
    50:22 Travis BOYD - 3:4
     
    50:22
    Arizona právě vstřelila branku!
    Při přechodu do útočného pásma narazil Nick Schmaltz do Shaynea Gostisbehereho. Právě proto se situace tak dlouho zkoumala u videa. Branka nakonec platit bude, rozhodčí neshledali záběr, který by ukázal jednoznačný ofsajd. V pokračující akci už pak TRAVIS BOYD dokázal tečovat nahození od modré čáry, čímž znovu posílá Arizonu do vedení, tentokrát však v přesilovce. Asistence: Shayne Gostisbehere a Phil Kessel.
     
    49:35
    Ryan Hartman padl pod nohy útočníka, na kterého zívala prázdná klec. Vyloučení je na místě, dvě minuty za podrážení.
     
    46:18
    Minnesota podpoří svůj nevídaný rozlet přesilovkou, Nick Schmaltz totiž hákoval.
    45:15 Marcus FOLIGNO - 3:3
     
    45:15
    Minnesota právě vstřelila branku!
    To je neskutečné. Během pěti minut jsme se dočkali čtyř branek, Minnesota stáhla dvoubrankové manko dokonce trefami v rozmezí 24 sekund. Tu zatím poslední vstřelil MARCUS FOLIGNO, který jen lehce sáhnul nataženou holí do započaté kombinace mezi Greenwayem a Erikssonem Ekem. Kotouč pomalu prošel kolem betonu Karla Vejmelky do sítě. Je srovnáno – 3:3! Asistence: Joel Eriksson Ek a Jordan Greenway.
    44:51 Joel Eriksson Ek - 2:3
     
    44:51
    Minnesota právě vstřelila branku!
    S góly se rázem roztrhl pytel. U mantinelu zvládl důležitý souboj Kirill Kaprizov. JOEL ERIKSSON EK posunul na Marcuse Foligna, který ještě z otočky neuspěl. Jenže jeho nezdar rychle napravil právě Eriksson Ek, když objel branku a nadvakrát zasunul puk za tyčku. Vejmelka už se v postoji nezvládl srovnat. Přichází tak rychlé snížení. Asistence: Marcus Foligno a Kirill Kaprizov.
    42:56 Antoine ROUSSEL - 1:3
     
    42:56
    Arizona právě vstřelila branku!
    Hrozivý začátek pro Minnesotu trvá. Francouz ANTOINE ROUSSEL udržel zadní nohu na modré čáře, takže mohl postupovat osamocen na Fleuryho, kterého překvapil krátkou kličkou a okamžitým posunutím puku mezi betony. Yotes zvládli za dvě a půl minuty více branek, než v celém dosavadním průběhu zápasu. To je pro ně důležitá psychická vzpruha a také podstatné navýšení vedení. Třetí bod v utkání získává obránce Strälman. Asistence: Shayne Gostisbehere a Anton Strälman.
    40:20 Jack MCBAIN - 1:2
     
    40:20
    Arizona právě vstřelila branku!
    To byl fofr. Už po 20 sekundách poslední části otáčí Coyotes stav. Znovu v tom má prsty Anton Strälman, když dokázal narýsovat prudký pas přesně do mezikruží. Mladík JACK MCBAIN si přihrávku našel a ideální tečí překonal Marca-Andreho Fleuryho. Nejenže pokořil věhlasného brankáře, který v dresu Minnesoty doma ještě neprohrál, ale zároveň vsítil svůj první gól v NHL. Asistence: Anton Strälman a Shayne Gostisbehere.
    38:16 Anton STRÄLMAN - 1:1
     
    38:16
    Arizona právě vstřelila branku!
    Daň za opatrnost vybírá ANTON STRÄLMAN. Nick Schmaltz ukázal svůj přehled, když si počkal na podporu z druhé vlny. Švédský obránce od něj dostal přesnou přihrávku a měl i dostatek času na to, aby zamířil ke vzdálenější tyči. Přestože se Marc-Andre Fleury snažil o maximální snížení střeleckého úhlu, na zákrok už nedosáhnul. Wild se musí znovu dostat do vedení, pokud chtějí utkání ovládnout. Asistence: Nick Schmaltz a Barrett Hayton.
    36:14 Na Vejmelkovi si znovu vylámal zuby Kaprizov.
     
    36:14
    Souboj Kirill Kaprizov versus Karel Vejmelka znovu vyzněl pro českého muže s maskou. Důležitý zákrok pro zbývající průběh zápasu.
     
    34:49
    Nádherná akce, kterou vedl Phil Kessel! Přenesl puk na Nicka Schmalze, ale nejproduktivnějšího hráče Arizony neskutečným přesunem vychytal Marc-Andre Fleury. Brankář veterán si připisuje nejlepší zákrok tohoto večera, navíc dorážející Travis Boyd trestuhodně minul prázdnou klec.
     
    31:53
    Podrážení v obranném pásmu vykonal Shayne Gostisbehere. Jasné dvě minuty a přesilovka pro Wild.
     
    27:23
    Velká šance pro Yotes. Kevin Fiala nabral puk bekhendem, vyhodil ho z obranného pásma mezi diváky a nabízí přesilovku pět na tři, která bude trvat 33 sekund.
     
    26:24
    Napodruhé se sice Arizona dostala do útoku, ale pak jí pláchnul Fiala. V obrovské šanci se nachomýtl Frédérick Gaudreau a dává... ne! Karel Vejmelka předvádí další exkluzivní zásah, tentokrát držadlem hole.
     
    25:46
    Bjugstad si po své šanci může odpočinout, protože Minnesota schytala trest za příliš mnoho bruslařů na hřišti.
    25:30 Vejmelka zabral a litoval toho může i z druhé vlny najíždějící Nick Bjugstad.
     
    25:30
    Karel Vejmelka se rozchytal k velkému výkonu! Znovu šel na něj sám Hartman, který ještě o puk přišel, nicméně rána dorážejícího Bjugstada už měla svělé parametry. Přesto Vejmelka zvládl vyrazit.
     
    21:29
    Ve chvíli, kdy skončila přesilovka, narýsoval Frédérick Gaudreau parádní pas. Marcus Foligno se natlačil k Vejmelkovi, který znovu vystavil závoru v podobě betonu. Parádní práce!
    19:59 Kaprizov chtěl navýšit náskok Wild, ale Vejmelka byl proti.
     
    19:59
    Vteřinu a čtyři desetiny před koncem vychytal Vejmelka střelce Kaprizova! Důležitý zákrok českého gólmana, Arizona mohla prohrávat o dva góly.
     
    19:28
    Požár před Vejmelkou pouze za cenu hákování hasil Janis Moser, který tak nabízí Wild třetí přesilovku. To není hezká vizitka pouštního klubu.
     
    15:16
    Na trestnou lavici se odebral Anton Strälman, když za brankou podrážel právě rychlonohého Kirilla Kaprizova.
    11:05 Ryan HARTMAN - 1:0
     
    11:05
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Co se nepovedlo na jedné straně, to v dresu Wild dokonale předvádí RYAN HARTMAN. Dostal úžasnou přihrávku od mantinelu z hole Matthewa Boldyho, aby pak postupoval zcela sám proti Vejmelkovi. Janis Moser už nedokázal útočníka domácího celku otravovat natolik, aby přišel o kotouč, takže Hartman zvolil kličku do forhendu a zakončení pod horní tyčku. Minnesota otevírá skóre tohoto souboje. Asistence: Matthew Boldy a Kirill Kaprizov.
     
    10:09
    Na tyčky to máme 1:1. Kaprizov vyslal do protiútoku Ryana Hartmana, který překvapil českého brankáře prudkou střelou. Ta se ovšem odráží od brankové konstrukce až do hlediště.
     
    07:17
    Kotouč už byl po dalekonosné střele od modré za Fleurym, ale Phil Kessel dojížděl do brankoviště příliš pozdě a puk se poté, co zasáhl pravou tyčku, vykutálel do záporného úhlu.
     
    04:14
    Křižná přihrávka Kevina Fialy už neprošla. Předtím ovšem švýcarský útočník vybojoval přesilovku, neboť ho osekával Nick Schmaltz.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 12. Hartman (Boldy, Kaprizov), 45. J. Eriksson Ek (M. Foligno, Kaprizov), 46. M. Foligno (J. Eriksson Ek, Greenway) – 39. Strälman (N. Schmaltz, Hayton), 41. Jack McBain (Strälman, Gostisbehere), 43. Roussel (Gostisbehere, Strälman), 51. T. Boyd (Gostisbehere, Kessel), 59. Kessel (N. Schmaltz)


    Minnesota Wild: M.-A. Fleury (C. Talbot) – J. Middleton, Jordie Benn, J. Brodin, D. Kulikov, Merrill, Goligoski – Kaprizov, Hartman, Bjugstad – K. Fiala, F. Gaudreau, Boldy – Greenway, J. Eriksson Ek (A), M. Foligno (A) – Deslauriers, Jost, Duhaime.
    Trenér: Dean Evason

    Arizona Coyotes: K. Vejmelka (Säteri) – Gostisbehere, Strälman, Capobianco, J. Moser, Dineen, V. Söderström – N. Schmaltz, Hayton, T. Boyd – Carcone, N. Smith, Kessel – Roussel, Jack McBain, L. Eriksson – Imama, Galchenyuk, J. Jeník.
    Trenér: André Tourigny

    Rozhodčí: Skilliter, Rank – Knorr, Flemington
    bahis siteleri