Polsko – Japonsko 2:0 (kon.) | Estonsko – Ukrajina 0:8 (kon.)
konec
Polsko
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Japonsko
Neděle 01.05.2022, 16:30 • Stadion Zimowy w Tychach, Tychy, Polsko • Mistrovství světa - I. B Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto přenosu je to vše, díky za pozornost. (18:51:08)
     
    Utkání sledovalo 2422 diváků.
     
    V přímém souboji o bronz se ještě večer utká Estonsko s Ukrajinou. Tím zápasem bude letošní I.B divize mít dohráno a zraky hokejových fanoušků se uchýlí k I.A divizi a zejména k elitní divizi mistrovství světa.
     
    Polsko slaví na domácím šampionátu I.B divize i čtvrté vítězství na turnaji a slaví zisk zlatých medailí, stejně jako postup do I.A divize. V závěrečném utkání domácí porazili Japonsko 2:0 a rozhodli o tom, že Japonci skončí na druhém místě a brát bude "jen" stříbrné medaile. Výkon Japonců nebyl špatný, jenže tentokrát nestačil a hokejisté ze země vycházejícího slunce nedokázali naplnit svou produktivitu, kterou si budovali po celý turnaj. Naráželi totiž na skvěle chytajícího Johna Murrayho.
     
    Stejně jako proti Ukrajině, tak i dnes je nejlepším hráčem na straně Japonska brankář Juta Narisawa. Na polské straně se jím stal obránce Maciej Kruczek.
     
    Polsko vítězí 2:0 nad Japonskem a postupuje do I.A divize, ze které v roce 2018 spadlo a v roce 2019 se do ní vrátit nedokázalo. Po dvou letech, kdy se nižší divize nehrály, se Polákům před domácím publikem v Tychy daří vrátit do druhé nejvyšší výkonnostní skupiny.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Japoncům se nedaří návrat do útoku, tohle už by si Polsko mělo pohlídat!
     
    59:19
    Vysoká střela přeletěla polskou branku, následně domácí dostali puk do středního pásma.
     
    59:06
    Starzynski v obranném pásmu podrazil jednoho ze soupeřů. Japonci tak budou hrát dokonce v šesti proti čtyřem!
     
    58:39
    Vhazuje se v obranném pásmu Polska. Narisawa tak míří na střídačku.
    58:24 Alan LYSZCZARCZYK - 2:0
     
    58:24
    Polsko právě vstřelilo branku!
    A napadání se vyplatilo! Skvělý forčeking zabral, Japonci byli pod velkým tlakem a pak do hry vstoupila i obrovská smůla, když snaha rozehrát o zadní mantinel skončila tečovaným pukem o brusli hlavního rozhodčího, k němuž se prodral ALAN LYSZCZARCZYK. Polský útočník si sjel před brankoviště, pohybem si položil Narisawu a pak už jen zaklidil puk do klece. Japonci pochopitelně cítí rozčarování, ale nedá se nic dělat. Rozhodčí je součástí hry. Bez asistence.
     
    58:15
    Poláci svým forčekingem ale stále nepustili soupeře ani do středního pásma!
     
    57:40
    Pomalu se blíží chvíle, kdy Japonci zkusí hru bez brankáře. Ještě ale ne, dopustili se totiž zakázaného uvolnění a musí zpět před svou klec.
     
    Ještě jedna komerční pauza.
     
    57:01
    Nahozený puk před japonskou branku nedokázal Zygmunt protečovat! Kdyby puk trefil, mohlo být svým způsobem i rozhodnuto.
     
    56:25
    Poláci šetří čas, drželi puk u mantinelu v útočném pásmu dobrých dvacet sekund. Rozhodčí hru nepřerušil, na kotouč viděl.
     
    56:00
    Zakázané uvolnění Polska, které během své přesilovky a krátce po jejím konci prožilo hodně perné chvíle. S blížícím se koncem zápasu se nervozita o něco stupňuje, stále totiž není ani zdaleka vyhráno!

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 26. Kostek (Bryk, Lyszczarczyk), 59. Lyszczarczyk


    Polsko: Murray (Zabolotny) – Wajda (A), Kruczek, Gorny, Kostek, Ciura, Bryk, Jaskiewicz – Komorski, Chmielewski, Lyszczarczyk – Zygmunt (A), Starzynski, Michalski – Pas, Dziubinski (C), Walega – Bukowski, Goscinski, Jeziorski
    Trenér: Robert Kalaber

    Japonsko: Narisawa (Fukufudži) – Halliday, Denis (A), Minošima, Išida, Toko, Kimura, Kon, J. Otsu – Hitosato, Nakadžima (C), Hirano (A) – K. Otsu, Nakajašiki, Osawa – Miura, Furuhaši, K. Suzuki – M. Suzuki, Irikura, Sato
    Trenér: Richard Carriere

    Rozhodčí: Rencz (HUN), Virta (ITA) – Charaberjuš (UKR), Miklič (SLO)

    Diváci: 2422
    bahis siteleri