Polsko – Japonsko 2:0 (kon.) | Estonsko – Ukrajina 0:8 (kon.)
konec
Polsko
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Japonsko
Neděle 01.05.2022, 16:30 • Stadion Zimowy w Tychach, Tychy, Polsko • Mistrovství světa - I. B Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:06
    Starzynski v obranném pásmu podrazil jednoho ze soupeřů. Japonci tak budou hrát dokonce v šesti proti čtyřem!
     
    58:39
    Vhazuje se v obranném pásmu Polska. Narisawa tak míří na střídačku.
    58:24 Alan LYSZCZARCZYK - 2:0
     
    58:24
    Polsko právě vstřelilo branku!
    A napadání se vyplatilo! Skvělý forčeking zabral, Japonci byli pod velkým tlakem a pak do hry vstoupila i obrovská smůla, když snaha rozehrát o zadní mantinel skončila tečovaným pukem o brusli hlavního rozhodčího, k němuž se prodral ALAN LYSZCZARCZYK. Polský útočník si sjel před brankoviště, pohybem si položil Narisawu a pak už jen zaklidil puk do klece. Japonci pochopitelně cítí rozčarování, ale nedá se nic dělat. Rozhodčí je součástí hry. Bez asistence.
     
    57:01
    Nahozený puk před japonskou branku nedokázal Zygmunt protečovat! Kdyby puk trefil, mohlo být svým způsobem i rozhodnuto.
     
    54:30
    Furuhaši, jenž se vrátil z trestné lavice, dostal přihrávku do úniku a šel sám na Murrayho! Pokusil se mu dostat puk škvírkou mezi betony za záda, ale v souboji jeden na jednoho s polským brankářem neuspěl!
     
    52:18
    Vyloučení v týmu Japonsko:
    Makuru Furuhaši – 2 min., držení.
     
    48:58
    Narisawa musel řešit velkou nepříjemnost při průniku Chmielewského po levém křídle. Jeho bekhendové zakončení mu totiž propadlo přes beton do tyčky a odrazilo se zpět k jeho noze. Naštěstí pro japonský tým ale nezazmatkoval a nesrazil si jej do branky.
     
    32:27
    Neskutečné, co nyní Japonci nevyužili! Murray nebyl v dobrém postavení, nedařilo se mu vrátit do branky, jenže ani tři japonští hráči neusměrnili puk na branku. Jedna střela byla zblokována, další promáchl a třetí hráč už napálil kotouč do Murrayho, který se konečně vrátil do brankoviště!
     
    30:36
    Vyloučení v týmu Polsko:
    Patryk Wajda – 2 min., krosček.
     
    30:30
    Makuru Furuhaši se zmocnil puku ve svém pásmu a v oslabení vyrazil do útoku. Polští obránci se k němu blížili ze strany, a tak místo kličkování zvolil prudkou střelu z mezikruží, kterou Murray pokryl. Bude se však vylučovat na polské straně.
     
    30:11
    Vyloučení v týmu Japonsko:
    Šunta Kimura – 2 min., hákování.
    25:50 Arkadiusz KOSTEK - 1:0
     
    25:50
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Domácí otevírají skóre zápasu a využívají svého extrémně zlepšeného výkonu ve druhé třetině! ARKADIUSZ KOSTEK úspěšně dorazil puk za záda Narisawy, který vychytal střelu zpoza kruhů od Bryka, ale na dorážku už byl krátký. Asistence: Mateusz Bryk, Alan Lyszczarczyk.
     
    23:56
    V šanci se na druhé straně zjevil Lyszczarczyk, ale z levé strany těsně míjí Narisawovu klec. Následně ještě nahazoval před brankoviště, kde operoval Chmielewski, tomu se ale nepovedlo puk zaklidit za japonského brankáře.
     
    16:54
    Špatná rozehrávka dostala do šance Suzukiho, ten ale sám před brankářem Murraym nedokázal umístit puk na bližší tyč a trefil jen beton polského gólmana!
     
    11:17
    Lyszczarczyk tvrdě vrazil Denise proti hrazení a obránce Japonska se dlouho sbíral z ledu, vypadá pěkně otřeseně. Další vyloučení na polské straně.
     
    07:45
    Vyloučení v týmu Japonsko:
    Kento Suzuki – 2 min., podrážení.
     
    01:39
    Nakonec ne, je z toho "jen" vražení na hrazení za dvě minuty.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 26. Kostek (Bryk, Lyszczarczyk), 59. Lyszczarczyk


    Polsko: Murray (Zabolotny) – Wajda (A), Kruczek, Gorny, Kostek, Ciura, Bryk, Jaskiewicz – Komorski, Chmielewski, Lyszczarczyk – Zygmunt (A), Starzynski, Michalski – Pas, Dziubinski (C), Walega – Bukowski, Goscinski, Jeziorski
    Trenér: Robert Kalaber

    Japonsko: Narisawa (Fukufudži) – Halliday, Denis (A), Minošima, Išida, Toko, Kimura, Kon, J. Otsu – Hitosato, Nakadžima (C), Hirano (A) – K. Otsu, Nakajašiki, Osawa – Miura, Furuhaši, K. Suzuki – M. Suzuki, Irikura, Sato
    Trenér: Richard Carriere

    Rozhodčí: Rencz (HUN), Virta (ITA) – Charaberjuš (UKR), Miklič (SLO)

    Diváci: 2422
    bahis siteleri