Sparta B – Opava 1:2 (kon.) | Vlašim – Třinec 4:1 (kon.)
konec
AC Sparta Praha B
1:2 (0:1)
Slezský FC Opava
Pátek 06.05.2022, 17:00 • Generali Česká pojišťovna Arena, Praha 7 • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Fantastickým skluzem překazil Večerka ofenzivní snahu Kramáře, který by jinak z levé strany běžel sám na Kotka. Roh pro hosty.
     
    90
    Střídání v týmu SFC Opava:
    ze hřiště odchází Matěj Helešic, přichází Adam Gorčica.
    ze hřiště odchází Denis Darmovzal, přichází Teodor Janjuš.
     
    88
    Po chybě v domácí defenzivě uháněl sám na Kotka Helešic, jenže se zbrzdil zasekávačkou a uvnitř šestnáctky mu merunu vypíchl Vydra.
     
    85
    Jedno z okének v defenzivě Sparty mohl využít Kopečný, jeho přízemní střelu levačkou dobře kryje Kotek.
     
    80
    Bílkův centr našel na zadní tyči nabíhajícího Žídka, jeho hlavičku ale reflexivně na roh vytáhl Kotek!
     
    78
    Sparta propadla ve středu pole, driblujícího Helešice se jako klíště držel Gabriel a stáhl jej k zemi. Asi jej u toho ale chytily křeče, sudí Franěk už jen čeká na to, až se domácí bek zvedne a bude si moci prohlénout žlutý kartónek.
     
    76
    Tvaroh opravdu nemůže pokračovat, nahradí jej o poznání ofenzivněji laděný Filip Šilhart.
     
    75
    Střídání v týmu SFC Opava:
    ze hřiště odchází Bartosz Pikul, přichází Michal Bílek.
     
    75
    Turyna vyhrál hlavičkový souboj a následně Kozák pěkně zakombinoval s Amblerem. Ten jej jesličkami poslal do šance, domácí kanonýr ale tentokrát neměl seřízenou mužku a vypálil vysoko nad!
     
    69
    A domácí gólman ihned založil protiakci! V ní Ryneš zasekávačkou vykoupal Darmovzala a přihrávkou hledal nabíhajícího Kozáka, ten už byl sám před Digaňou a zradilo ho zpracování! Obrovská škoda pro Spartu!
     
    66
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B:
    ze hřiště odchází Adam Goljan, přichází Martin Ambler.
     
    65
    Opava právě vstřelila branku! Já nemám slov, druhý poločas přináší asi jen nádherné góly. DENIS DARMOVZAL pravačkou zpoza vápna vypustil projektil, za který by se nestyděl ani Cristiano Ronaldo! Jeho překrásná rána do horního rohu vrací vedení hostům, 1:2!
     
    62
    Kramář sklepl po Helešicově pasu pod sebe a chtěl se rozebíhat směrem vpřed, to mu ale znemožnil faulem Patrik Vydra, za což je odměněn žlutou kartou.
     
    59
    Střídání v týmu SFC Opava:
    ze hřiště odchází Tomáš Rataj, přichází Denis Kramář.
     
    58
    Sparta B právě vstřelila branku! Klobouk dolů. Turyna uháněl po levém křídle a pasem na velké vápno našel MATYÁŠE KOZÁKA, který potvrzuje svoji fantastickou formu a z druhého doteku parádně vymetl šibenici Digaňovy branky. Mám dokonce pocit, že to byly Kozákovy první dotyky s míčem v zápase, tak či onak je stav 1:1.
     
    56
    Kraken vypuštěn! Domácí posílají do hry svoji největší ofenzivní hvězdu posledních zápasů, Matyáše Kozáka. Místo mu uvolnil defenzivní záložník Jonáš.
     
    47
    Obrovskou šanci spálil Matěj Ryneš! Po skvělém pasu Turyny ustál souboj se Ščudlou a řítil se z pravé strany na Digaňu, tváří v tvář strážci opavské svatyně ale neobstál a poslal míč prudkou ranou mimo branku!
     
    46
    Střídání v týmu SFC Opava:
    ze hřiště odchází Samuel Šigut, přichází Miloš Kopečný.
     
    45
    Jako by se sudí v závěru poločasu rozhodl hrát mariáš. Rozdal druhou kartu za poslední tři minuty, tentokráte si ji zblízka prohlédl Celba.
     
    44
    Pudhorocký ale i tak vidí za svůj skluz žlutou kartu..
     
    30
    Opava právě vstřelila branku! Na Pikulův parádní centr z volného kopu si na zadní tyči naskočil kapitán Žídek, jehož pokus vytěsnil Kotek na tyč. Od ní se ale dostal kulatý nesmysl jen do míst, kde se pohyboval JOSS DIDIBA, pro kterého nebyl žádný problém jednoduchou dorážkou otevřít skóre! 0:1!
     
    24
    Jonáš se zlobí, je mu to ale platné, jako mrtvému zimník. Svým skluzem poslal Pikula k zemi nedovoleně a ještě tím zkazil soupeři protiútok, žlutá karta.
     
    7
    Tak tady se podle mého měla jasně kopat penalta! Goljanův roh prodloužil Turyna za sebe do ruky jednoho z hráčů Opavy, rozhodčí se ale rozhodl nezapískat! Horní končetina přitom za hostujícím hráčem doslova vlála...

    Michal Nussbauer

    Branky: 58. Kozák – 30. Didiba, 65. Darmovzal

    Karty:   24. Jonáš (SPB), 44. Pudhorocký (SPB), 62. Vydra (SPB), 78. A. Gabriel (SPB) – 45. Celba (OPA)


    AC Sparta Praha B: Kotek – A. Gabriel, Večerka, Vydra, Tvaroh (76. Šilhart) – Jonáš (56. Kozák) – Ryneš, Holoubek, Pudhorocký, Goljan (66. Ambler) – Turyna (C).
    Náhradníci: Tůma – Piško, L. Vácha, Šimáček.

    Trenér: Michal Horňák

    Slezský FC Opava: Digaňa – Celba, Žídek (C), Didiba, Šcudla – Šigut (46. Kopečný), Macháček, Pikul (75. Bílek), Darmovzal (90. Janjuš), Helešic (90. Gorčica) – Rataj (59. Kramář).
    Náhradníci: Lasák – Latoň.

    Trenér: Roman West

    Rozhodčí: Franěk – Mokrusch, Melichar
    bahis siteleri