Finsko – Česko 1:3 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 3:2 (po pr.)
konec
Washington Capitals
6:1 (1:1, 2:0, 3:0) Stav série: 2:1
Florida Panthers
Sobota 07.05.2022, 19:00 • Capital One Arena, Washington • Play-off NHL • Čtvrtfinále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Washington se vrací z Floridy zpět do hlavního města s poloviční úspěšností, když proti Panthers úvodní zápas série vyhrál, ve druhém utkání ovšem utrpěl lekci, na kterou bude chtít dát v Capital One Areně zapomenout a ujmout se opět vedení. Oba duely nabídly šest gólů.
     
    Washington Capitals

    Pokud něco zatím Washington v sérii s Floridou sráží, tak jsou to nepovedené závěry první třetiny a zároveň začátky druhé části. Capitals v obou zápasech inkasovali v závěru první třetiny minimálně jeden gól a ihned po přestávce další. Právě závěr úvodní části utkání byl v zápase číslo 2 klíčový. Washington inkasoval v rozpětí jedné minuty a 38 sekund dva góly a bylo prakticky po zápase. Obě utkání odchytal český brankář Vít Vaněček.

    Nejproduktivnější hráči týmu v playoff

    1. Nicklas Bäckström (WSH) 1+1
    2. Alex Ovečkin (WSH) 0+2
    3. Tom Wilson (WSH) 1+0
     
    Florida Panthers

    Florida působila v úvodním zápase nervózním dojmem a prohrála, ve druhém utkání série s Washingtonem ale předvedla tradičně ofenzivní hokej a vyhrála vysoko 5:1. Fantastickou individuální akci předvedl v zápase číslo 2 hvězdný Jonathan Huberdeau a připravil vítězný gól pro Aleksandera Barkova, který se podílel na vysoké výhře Panthers dvěmi body za gól a asistenci. Daří se také českému obráncovi Radkovi Gudasovi, dvě asistence.

    Nejproduktivnější hráči týmu v playoff

    1. Carter Verhaeghe (FLA) 1+2
    2. Aleksander Barkov (FLA) 1+1
    3. Brandon Montour (FLA) 0+2
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Carlson (A), Fehérváry, Jensen, Orlov, Schultz, van Riemsdyk – Sheary, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), M. Johansson – Hathaway, Eller, Mantha – McMichael, Dowd, Larsson.
    Trenér: Peter Laviolette

    Florida Panthers: Bobrovskij (Knight) – Ekblad, Weegar, Gudas, Forsling, Montour, Chiarot – Duclair, Barkov (C), Verhaeghe – Reinhart, Bennett, Huberdeau (A) – Giroux, Lundell, Marchment – Hörnqvist (A), Luostarinen, Acciari.
    Trenér: Andrew Brunette

    Rozhodčí: Dan O’Rourke, Brian Pochmara. Čároví: Andrew Smith, Matt MacPherson.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:23
    Nicklas Bäckström vystřelil, Sergej Bobrovskij ale dobře zasáhl a podržel puk ve výstroji. Hra byla přerušena.
     
    02:45
    Florida právě vstřelila branku! JONATHAN HUBERDEAU nádherně vypálil na vrcholu levého kruhu pro vhazování a jeho rána zapadla přesně do vzdálenějšího pravého horního rohu brány – 0:1! Asistence: Anthony Duclair a Aaron Ekblad.
    02:45 Jonathan HUBERDEAU - 0:1
     
    04:14
    Washington předvedl obrovský závar před bránou Floridy, Sergej Bobrovskij byl ale připraven a dokázal puk zmrazit. Následná potyčka vyloučení nepřinesla.
     
    05:36
    Capitals se ocitli v postavení mimo hru a Radko Gudas skončil po odpískání na ledě poté, co se ocitl v souboji s jedním z domácích hráčů a složili se vzájemně k zemi.
     
    06:27
    Martin Fehérváry nahazoval kotouč z levého křídla nepříjemně před bránu a Johan Larsson se málem dostal ke střele. Panthers ale dokázali odolat a vedou.
     
    06:53
    Eetu Luostarinen byl vyloučen na dvě minuty za hákování a Washington bude hrát přesilovou hru.
     
    07:19
    Jevgenij Kuzněcov vypálil na vrcholu pravého kruhu pro vhazování, Anton Lundell se ale dobře postavil do jeho střely a puk přizvedl do ochranné sítě. Hra přerušena.
     
    08:58
    Dmitrij Orlov přihrál z levého kruhu do mezikruží a Conor Sheary vypálil s příklepem bez přípravy, jeho střela ale byla zřejmě těsně před bránou zablokována.
     
    09:34
    Vyloučený Eetu Luostarinen je zpět na ledové ploše a hokejisté Panthers hrají v plném počtu. Hned vzápětí ale vyhodili puk podél střídaček na zakázané uvolnění.
     
    11:20
    Delší dobu se hraje bez přerušení a Aleksander Barkov je zatím dobře eliminován domácími hráči Capitals.
     
    11:55
    Patric Hörnqvist se dostal ke střele u levé tyče, Ilja Samsonov ale dokázal puk zastavit a po přerušení následuje krátká komerční přestávka!
     
    12:08
    Anthony Mantha byl zřejmě hráčem, který nepříjemně vypálil z pravého kruhu pro vhazování, jeho rána ale minula vzdálenější levý horní roh brány Panthers.
     
    13:04
    Florida rychle vyčistila útočné pásmo a odjela střídat. Capitals tedy vzápětí měli hodně času na rozehrávku.
     
    13:43
    Jevgenij Kuzněcov přihrával na levém křídle od modré čáry do mezikruží, jenže T. J. Oshie se do zakončení nedostal, protože puk mu mířil přesně na paty bruslí.
     
    14:35
    Anthony Mantha vypálil s příklepem na bodu levého kruhu pro vhazování a jeho rána mířila mezi tři tyče, pozorný Sergej Bobrovskij ale puk vyrazil do rohu.
     
    15:18
    Sam Reinhart se snažil na pravém křídle proniknout do útočného pásma, puk se ale odrazil mimo ledovou plochu. Po reklamní přestávce budeme hrát – 0:1.
     
    16:03
    Patric Hörnqvist vystřelil z prostoru pravého kruhu pro vhazování a Ilja Samsonov snadno zakročil, když jeho pokus mířící doprostřed sevřel v náručí. Poté potyčka.
     
    16:36
    Nic Dowd měl ve středním pásmu obrovské problémy s rozehrávkou a byl donucen puk vrátit k vlastní bráně.
     
    17:05
    Nicklas Bäckström se ocitl u levé tyče v obrovské šanci a vypadalo to, že skóruje z úhlu do prázdné brány, jenže Sergej Bobrovskij ho vleže dokázal vychytat pravým betonem! Dokonce dvakrát!
    17:05 Sergej Bobrovskij teď vytáhl vleže spektakulární zákrok!
     
    17:30
    Anthony Mantha dostal dvě minuty za krosček a Florida bude hrát po obrovské šanci Capitals přesilovou hru.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:16
    Panthers vypálili bez přípravy na bodu levého kruhu, jejich rána ale zamířila pouze do ochranného skla.
     
    19:27
    MacKenzie Weegar byl vyloučen na dvě minuty za držení hole a tři sekundy se bude hrát ve hře 4 na 4.
     
    19:34
    Washington právě vstřelil branku! Alex Ovečkin vypálil na pravém křídle od modré čáry a před bránou stál ve správný čas na správném místě T. J. OSHIE, který puk skvěle tečoval a usměrnil ho pod pravým podpaždím Sergeje Bobrovského do levého horního rohu brány! Gól v početní výhodě. Asistence: Alexandr Ovečkin a John Carlson.
    19:34 T. J. Oshie - 1:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Jonathan Huberdeau otevřel skóre po necelých třech minutách hry nádhernou střelou do horního rohu brány, těsně před přestávkou ale dokázal na domácí straně vyrovnat skvělou tečí T.J. Oshie. Skóre po první třetině. Washington Capitals 1 Florida Panthers 1.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 20:08.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 11-9; Zablokované střely: 7-1; Vhazování: 48%-52%; Hity: 21-16; Přesilové hry: 1/2-0/1; Trestné minuty: 2-4.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:49
    Panthers předvedli kostrbatou rozehrávku zpoza vlastní brány a v hledišti to zahučelo, protože jeden z hráčů Washingtonu se málem dostal do velké šance.
     
    21:21
    Brandon Montour nepříjemně vypálil z pravého kruhu a mířil ke vzdálenější levé tyči brány, Ilja Samsonov ale skvěle zasáhl pravým betonem!
     
    22:42
    Martin Fehérváry byl teď vyloučen na dvě minuty za podrážení a Florida si zahraje druhou přesilovou hru.
     
    22:58
    Jonathan Huberdeau si najel na levém křídle na krásnou kolmou přihrávku od Aarona Ekblada, jeho následná střela zápěstím ale byla sražena vedle přední levé tyče.
     
    23:49
    Aleksander Barkov zamíchal s pukem na bodu pravého kruhu a jeho střela zápěstím zamířila nad bránu Caps.
     
    24:15
    Jevgenij Kuzněcov mohl skórovat během oslabení, když se dostal ke střele na bodu pravého kruhu, Sergej Bobrovskij byl ale připravený a jeho střelu vyrazil.
     
    24:44
    MacKenzie Weegar vystřelil na opačné straně ledové plochy z podobného místa, Ilja Samsonov šel ale rychle do kolen a bez problému puk podržel v svém náručí.
     
    25:01
    Justin Schultz dostal dvě minuty za nedovolené bránění a Florida si poté zahraje druhou přesilovou hru v řadě.
     
    26:10
    Aleksander Barkov vystřelil na ose útočného pásma od modré čáry a puk mířil někam mezi betony brankáře, kotouč ale zablokoval těsně před bránou John Carlson.
     
    26:59
    Mason Marchment se dostal v závěru přesilové hry ke střele na bodu levého kruhu, jenže zakončoval v tísni a domácí brankář Ilja Samsonov puk dokázal vyrazit.
     
    28:34
    Hra byla přerušena a Washington hraje po přečkání dvou oslabení s Floridou 1:1. Komerční přestávka.
     
    28:46
    Eetu Luostarinen nahodil puk ze středního pásma po ledě směrem k levé tyči brány Capitals, kde byl lehce Ilja Samsonov a raději kotouč zmrazil pod lapačkou.
     
    29:51
    Washington právě vstřelil branku! Bekhendový pokus Anthonyho Manthy z mezikruží byl hosty zablokován, zatímco pohotová bekhendová dorážka MARCUSE JOHANSSONA z blízkosti na vzdálenější pravé tyči už skončila v síti! Obrat! Asistence: Anthony Mantha a Nicklas Bäckström.
    29:51 Marcus JOHANSSON - 2:1
     
    30:11
    Capitals přečkali kritickou situaci, když Ilja Samsonov skvěle zasáhl betonem, a na opačné straně skóroval z protiútoku Marcus Johansson. Komerční přestávka.
     
    30:37
    Sam Reinhart vypálil bez přípravy na vrcholu pravého kruhu a Ilja Samsonov skvěle zasáhl pravým ramenem, neuspěl ani Mason Marchment z dorážky! Washington stále skvěle odolává.
     
    31:45
    Anthony Duclair asistoval u jediného gólu Floridy a nyní byl vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    32:06
    Jevgenij Kuzněcov málem skóroval u levé tyče v obrovské rychlosti jednou rukou, vyjetý Sergej Bobrovskij ho ale senzačně vychytal betony!
    32:06 Sergej Bobrovskij dobře vychytal Jevgenije Kuzněcova!
     
    33:45
    Vyloučený Anthony Duclair je zpět na ledě a Capitals nedokázali navýšit své jednobrankové vedení. Stav 2:1.
     
    35:44
    Capitals vyvíjí na Floridu obrovský tlak a Conor Sheary si najížděl mezi kruhy na krásnou přihrávku, nakonec se ale do zakončení v obrovské rychlosti dostat nedokázal.
     
    36:32
    MacKenzie Weegar nepříjemně vypálil na pravém křídle od modré čáry a Ilja Samsonov skvěle zasáhl betonem.
     
    37:32
    Brandon Montour vypálil na pravém křídle od hrazení a Ilja Samsonov na přední tyči opět puk vyrazil. O devět sekund později střelu zleva podržel. Komerční brejk.
     
    38:49
    Washington právě vstřelil branku! Nicklas Bäckström ještě střelou z mezikruží neskóroval a Sergej Bobrovskij ho vychytal, vzápětí si ale zpracoval puk na vrcholu levého kruhu TREVOR VAN RIEMSDYK a po zpětné diagonální přihrávce fantastickou střelou zápěstím vymetl vzdálenější pravý horní roh brány! Je to o dva. Asistence: Marcus Johansson a Nicklas Bäckström. (3:1)
    38:49 Trevor VAN RIEMSDYK - 3:1
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:34
    Sam Bennett dostal dvě minuty za hrubost a k tomu dvě za podrážení, zatímco Anthony Mantha pouze dvě minuty za hrubost. Přesilová hra pro domácí Capitals.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Washington po přestávce otočil utkání na svou stranu, když na branku Marcuse Johanssona navázal po jeho zpětné přihrávce fantastickou střelou zápěstím Trevor van Riemsdyk. Skóre po druhé třetině dnešního střetnutí. Washington Capitals 3 Florida Panthers 1.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 21:07.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 18-22; Zablokované střely: 10-11; Vhazování: 49%-51%; Hity: 36-30; Přesilové hry: 1/4-0/3; Trestné minuty: 8-10.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Aleksander Barkov mohl skórovat během oslabení po pouhých devíti sekundách třetí třetiny, když vypálil ostře v mezikruží a Ilja Samsonov jeho ránu vyrazil mimo.
     
    41:43
    Sam Reinhart vypálil z levého kruhu pro vhazování ihned po skončení přesilové hry Washingtonu, ruský brankář byl ale opět připraven a jeho pokus vyrazil.
     
    42:59
    Capitals dvakrát vypálili v rychlém sledu od modré čáry, Sergej Bobrovskij ale první střelu domácích vyrazil, zatímco druhá proskákala vedle pravé tyče brány.
     
    43:50
    Sam Reinhart vystřelil na bodu pravého kruhu po přihrávce zpoza brány a mířil ke vzdálenější levé tyči, Ilja Samsonov měl ale čistý výhled a zasáhl vyrážečkou! Domácí fanoušci ho teď vyvolávají.
     
    44:55
    Alexandr Ovečkin se z pravé strany po prohození puku mezi nohama jednoho z protihráčů protáhl před bránu a bekhendem chtěl kotouč zasunout k levé tyči, Sergej Bobrovskij ale fantasticky zasáhl pravým betonem a dokázal ho vychytat!
    44:55 Ovečkin se nádherně uvolnil, skórovat ale nedokázal!
     
    47:24
    MacKenzie Weegar na pravém křídle vypálil od modré čáry a jeho rána těsně minula vzdálenější levou tyč. Sergej Bobrovskij poté ukryl nahození Capitals v lapačce a následuje krátká komerční přestávka. Caps vedou 3:1.
     
    48:17
    Garnet Hathaway zahrál ve středním pásmu vysokou holí a hra byla přerušena. Dokáží Panthers vyrovnat?
     
    48:52
    Jonathan Huberdeau zbytečně fauloval a dostal dvě minuty za nedovolené bránění. Přesilová hra pro Caps.
     
    49:44
    Střela Capitals z pravého křídla těsně minula vzdálenější levou tyč a Panthers se podařilo vyhodit. Dobrá práce.
     
    50:25
    Washington právě vstřelil branku! ALEXANDR OVEČKIN vypálil bez přípravy na vrcholu levého kruhu a nádhernou střelou s příklepem zamířil nad pravým betonem hostujícího brankáře k přední levé tyči! Jeho 72. gól v playoff a stav je 4:1. Asistence: Conor Sheary a Anthony Mantha.
    50:25 Alexandr OVEČKIN - 4:1
     
    51:47
    Sergej Bobrovskij snadno zasáhl proti nahození Capitals ze středního pásma a poté zakázané uvolnění hostů.
     
    52:50
    Marcus Johansson skončil v levém rohu útočného pásma na ledě, rozhodčí ale nevylučovali a pískalo se postavení mimo hru. Následuje reklamní přestávka.
     
    53:31
    Nic Dowd předvedl v mezikruží nádhernou stahovačku puku mezi nohama a v blízkosti levé tyče zakončoval z úhlu bekhendem, Sergej Bobrovskij ale puk vyrazil.
     
    54:32
    Akce Floridy zaváněla ofsajdem, Mason Marchment se ale dostal ke střele na vrcholu levého kruhu pro vhazování a jeho pokus zápěstím minul vzdálenější roh.
     
    55:11
    MacKenzie Weegar se také prosadit nedokázal a Ilja Samsonov přerušil hru. Poslední komerční přestávka.
     
    55:40
    Washington právě vstřelil branku! JOHN CARLSON se rychle zorientoval za vlastní bránou a z otočky puk obloukem vyhodil přes celé kluziště do prázdné brány! Asistence: Lars Eller.
    55:40 John CARLSON - 5:1
     
    56:53
    Florida v závěru zápasu absolutně odpadá a navíc nyní hrála v šesti hráčích. Trest odpyká Mason Marchment.
     
    57:32
    Alex Ovečkin vypálil bez přípravy na vrcholu levého kruhu a jeho rána bez přípravy mířila těsně nad ledem k přední tyči, Sergej Bobrovskij se ale stačil přesunout a zasáhl pravým betonem!
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:18
    Washington právě vstřelil branku! Johan Larsson vystřelil na vrcholu mezikruží a Sergej Bobrovskij skvěle zasáhl levým betonem, z dorážky ho ale překonal GARNET HATHAWAY! Caps tedy nyní vedou 6:1! Asistence: Johan Larsson a Nic Dowd.
    59:18 Garnet HATHAWAY - 6:1
     
    Konec zápasu.
     
    Florida dnes utrpěla těžký debakl, když ve Washingtonu inkasovala hned šest gólů a z toho polovinu si nechala nasázet ve třetí třetině, ve které je obvykle naopak neskutečně silná a dokáže dohánět i ztracené zápasy. Marcus Johansson a kapitán Alex Ovečkin dotáhli shodně Capitals gólem a asistencí k vedení v sérii 2:1. Konec duelu. Washington Capitals 6 Florida Panthers 1.
     
    Statistiky: Střely na bránu: 31-30; Zablokované střely: 12-14; Vhazování: 45%-55%; Hity: 44-49; Přesilové hry: 2/6-0/3; Trestné minuty: 8-14.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Ilja Samsonov (WSH) – 29 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,7%, odchytal 59:40
    Sergej Bobrovskij (FLA) – 25 zákroků, 5 OG, úspěšnost 83,3%, odchytal 59:31

    Česká a slovenská stopa

    Martin Fehérváry (WSH) – 0+0, 1 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 16:39
    Radko Gudas (FLA) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 17:09

    Tři hvězdy utkání

    1. Ilja Samsonov (WSH)
    2. Marcus Johansson (WSH) 1+1
    3. Trevor van Riemsdyk (WSH) 1+0 (22:06:25)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 20. Oshie (Ovečkin, Carlson), 30. M. Johansson (Mantha, Bäckström), 39. van Riemsdyk (M. Johansson, Bäckström), 51. Ovečkin (Sheary, Mantha), 56. Carlson (Eller), 60. Hathaway (Larsson, Dowd) – 3. Huberdeau (Duclair, Ekblad)


    Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Carlson (A), Fehérváry, Jensen, Orlov, Schultz, van Riemsdyk – Sheary, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), M. Johansson – Hathaway, Eller, Mantha – McMichael, Dowd, Larsson.
    Trenér: Peter Laviolette

    Florida Panthers: Bobrovskij (Knight) – Ekblad, Weegar, Gudas, Forsling, Montour, Chiarot – Duclair, Barkov (C), Verhaeghe – Reinhart, Bennett, Huberdeau (A) – Giroux, Lundell, Marchment – Hörnqvist (A), Luostarinen, Acciari.
    Trenér: Andrew Brunette

    Rozhodčí: Dan O’Rourke, Brian Pochmara. Čároví: Andrew Smith, Matt MacPherson

    Diváci: 18573
    Washington 2 4 Florida
    #1 Středa 04.05.2022 • 01:30
    Florida - Washington 2:4
    #2 Pátek 06.05.2022 • 01:40
    Florida - Washington 5:1
    #3 Sobota 07.05.2022 • 19:00
    Washington - Florida 6:1
    #4 Úterý 10.05.2022 • 01:00
    Washington - Florida 2:3 po prodl.
    #5 Čtvrtek 12.05.2022 • 01:30
    Florida - Washington 5:3
    #6 Sobota 14.05.2022 • 01:30
    Washington - Florida 3:4 po prodl.
    bahis siteleri