Frankfurt – Mönchengladbach 1:1 (kon.) | Bayern – Stuttgart 2:2 (kon.) | RB Lipsko – Augsburg 4:0 (kon.)
konec
RB Lipsko
4:0 (1:0)
FC Augsburg
Neděle 08.05.2022, 19:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Německá Bundesliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    RB LIPSKO

    Lipsko je v Bundeslize na páté pozici, ovšem má o zápas méně, než ostatní týmy. Nastřádalo 54 bodů. Bojuje o Ligu mistrů, při nynějším postavení by ale hrálo pouze Evropskou ligu. V posledních pěti zápasech třikrát vyhrálo, ale následně zaznamenalo dvě prohry, a to s Unionem Berlín a Borussií Mönchengladbach.

    Forma: P – P – V – V – V

    Poslední zápasy:
    Mönchengladbach – Lipsko 3:1
    Lipsko – Union Berlín 1:2
    Leverkusen – Lipsko 0:1
     
    FC AUGSBURG

    Augsburg je na tom o dost jinak. Zatím je na čtrnácté pozici se 35 body. V dnešním, nebo příštím zápase potřebuje alespoň jeden bod, aby se zachránil definitivně. Šestnáctý Stuttgart má totiž devětadvacet bodů. Augsburg v posledních pěti zápasech dvakrát vyhrál, ale třikrát soupeři podlehl.

    Forma:P – V – P – P – V

    Poslední zápasy:
    Augsburg – Kolín 1:4
    Bochum – Augsburg 0:2
    Augsburg – Hertha 0:1
     
    Úvodní sestavy:

    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Orban, Halstenberg – Mukiele, Kampl, Laimer, Henrichs – Forsberg – Silva, Nkunku.
    Náhradníci: Martínez, Tschauner – T. Adams, Angeliño, Novoa, Olmo, Y. Poulsen, Szoboszlai.
    Trenér: D. Tedesco

    FC Augsburg: Gikiewicz – Uduokhai, Gouweleeuw, Oxford – Caligiuri, Gruezo, Dorsch, Günther – Gregoritsch, Pedersen – Niederlechner.
    Náhradníci: Koubek – Finnbogason, Framberger, Gumny, Hahn, Maier, Pepi, Winther, Zeqiri.
    Trenér: M. Weinzierl

    Rozhodčí: B. Dankert.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní výkop je za námi. Do první šance se žene Lipsko, které dnes nastupuje v červenobílých dresech. Augsburg zvolil černou variantu.
     
    3
    Hosté přečíslili v útoku svého soupeře a vytvořili si šanci, kterou ale následně zazdili velice nepovedenou přihrávkou.
     
    5
    Oba týmy zatím dost kombinují ve středu pole. Jejich kombinace ale zatím nepřešla do žádné větší akce.
     
    6
    Mukiele sprintoval dopředu. Z pravého křídla dostal krásnou kolmici, kterou ve sprintu prodloužil na brankáře Gikiewicze, který však předvedl jistý zákrok.
     
    7
    Nordi Mukiele se stal obětí faulu. Sudí okamžitě odpískal a přivolal si k sobě viníka. Tomu rázně vysvětlil, že takové zákroky tolerovat nebude.
     
    8
    Další útok červenobílých ztroskotal ještě v zárodku. Oba týmy zatím nepředvedly nic moc zajímavého.
     
    9
    Fanoušci mocně povzbuzují domácí tým, který se ovšem nemůže dostat přes obranný val augsburského celku.
     
    11
    Je za námi úvodních deset minut. Největší šanci měl zatím Nordi Mukiele, který ale míč prodloužil pouze do náruče gólmana. Jinak to je jen boj ve středu hřiště.
     
    12
    Do šestnáctky míč nacentroval Caligiuri, ovšem jeho spoluhráč sklepl balon pouze k soupeřovým kopačkám. Niederlechner sprintoval marně.
     
    13
    Lipsko provádělo autové vhazování. Mukiele si míč narazil se Silvou, ale následně ho poslal jen k obránci, který ho zahrál na roh.
     
    14
    K vidění byl první rohový kop tohoto utkání. Provedlo ho Lipsko, ovšem pro domácí tým nedopadl úspěchem. Augsburg ho pouze odkopl.
     
    15
    Lipsko míč převádí z jedné strany na druhou, kolem čáry naskrz šířkou hřiště, ale dopředu se mu absolutně nedaří proniknout.
     
    16
    Nkunku parádní technickou finesou překonal soupeře, ten mu ale v cestě nechal nohu a podrazil ho. Nkunku se nyní bolestivě zvedá.
     
    18
    Další faul na Nkunkua. Ten zatím nehraje nejpříjemnější utkání. Na zem byl zatím poslán už dokonce třikrát.
     
    19
    Po Nkunkuově centru dostal míč do běhu Mukiele, který se pustil do sprinterského souboje s protihráčem. Vypadalo to, že ten ho trochu popostrčil ve vápně a Mukiele pak spadl. Na penaltu to ale nevypadá.
     
    20
    Lipsko za stálého bouření domácích fanoušků zvyšuje tlak na soupeře. Ten se za posledních několik minut ani nepodíval na soupeřovu polovinu.
     
    22
    Augsburg zahrál standardku, která byla docela nebezpečná. Nakonec ale míč z voleného přímého kopu uklidil z vápna jeden z hráčů Lipska.
     
    23
    Lipsko poté, co ubránilo standardku soupeře, rychle otočilo hru. Na druhou stranu se vydal Forsberg, který pak ještě prodlužoval na Silvu, ale ten míč ztratil.
     
    24
    Fotbalisté domácího celku stále nemůžou prolomit obranu soupeře a dostat se aspoň ke střele z hranice vápna.
     
    25
    Nyní ale Augsburg fauloval poměrně blízko svého vápna a tak má Lipsko k dobru volný přímý kop z velmi přijatelné vzdálenosti.
     
    26
    Tuto standardku ale domácí nevyužili vůbec, ale vůbec dobře. Míč poslali do hradby těl soupeře, který ho rychle obrátil a málem unikl do samostatného brejku na branku.
     
    27
    Jeden z prvních faulů má na svědomí i Lipsko. Kampl se do souboje vložil velice tvrdě a sudí Dankert mu nyní vyčinil.
     
    28
    A je tady další neúspěšný pokus Lipska, které se snažilo prolomit obranu soupeře, ale místo toho se jen dostalo do problémů ve své defenzívě.
     
    30
    Půl hodinka hry je za námi a vypadá to stále stejně. Oba týmy nepředvedly vůbec nic, čím by ohrozily branku. Hraje se víceméně ve středu hřiště.
     
    31
    Faulovaný Nkunku se ze země zvedá velice pomalu. Sudí s ním komunikuje. Dneska je opravdu dost okopáván.
     
    32
    Lipsko dlouho váhalo s rozehrávkou po faulu. Nakonec zvolilo bezpečnou variantu rozehrávky na vlastní obrannou polovinu, odkud založí další útok.
     
    34
    Stále jsme nic moc zajímavějšího neviděli. Hra jen začíná nabírat na faulech a vyostřovat se.
     
    36
    Nkunku byl velice ostře faulován. Soupeř mu zašlápl nohu zezadu takovým způsobem, že mu urval kus kopačky. Fanouškům Lipska se to opravdu nelíbilo a dali to hlasitým pískotem jasně najevo.
     
    37
    Žlutá karta pro tým RB Lipsko (Emil Forsberg).
     
    38
    Další faul jen zdržuje hru. Ta se opravdu kouskuje a v posledních minutách jsme toho opravdu moc neviděli.
     
    39
    Mukiele zavezl míč až na pravé křídlo, odkud pozemním centrem nasměroval míč na Forsberga. Ten ho ale přeběhl a ve velké šanci selhal.
     
    40
    Lipsko právě vstřelilo branku! Domácí tým otevírá skóre po čtyřiceti minutách hry! ANDRÉ SILVA dostal míč, který si nejprve zpracováním poslal do protipohybu obránců, a následně ho vypálil nádherně k pravé tyči, mimo dosah gólmana. Bez asistence.
     
    43
    Nkunku dostal dlouhý centr a utíkal za ním. Míč zachytil až vedle vápna, ale pak už volil raději bezpečnější přihrávku na půlku hřiště.
     
    44
    Hra se zdržuje, hráči diskutují se sudím a minimálně minutka nyní byla vyplýtvána.
     
    45
    Sudí k tomuto poločasu nastaví pouze jednu minutku, což je trochu podivné, vzhledem k vyplýtvanému času.
     
    45+1
    Nordi Mukiele sprintoval za míčem po pravé lajně, ovšem nacházel se v ofsajdu. Pomezní to viděl a zvedl praporek. Rozehrává gólman Gikiewicz.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulost. Prvních čtyřicet minut bylo povětšinou velice nezajímavých. Hrálo se hlavně ve středu hřiště, hodně se faulovalo a hra se kouskovala. Ve čtyřicáté minutě ale André Silva dokázal zaznamenat hezký gól a poslal Lipsko do vedení. Ještě ale zbývá 45 minut.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Augsburg:
    ze hřiště odchází Carlos Gruezo, přichází Arne Maier.
     
    47
    Druhý poločas byl zahájen a míč drží na svých kopačkách ve středu hřiště Augsburg, který se bude snažit smazat jednobrankové manko.
     
    48
    Lipsko právě vstřelilo branku! Domácí otevřeli druhý poločas nejlépe, jak mohli. Nordi Mukiele dokázal předvést parádní sprint na pravé straně, a následně krásným pozemním centrem míč poslat do šestnáctky, kde se nacházel CHRISTOPHER NKUNKU. Ten krásně placírkou míč poslal do volné branky Augsburgu. Asistence: Nordi Mukiele.
     
    51
    Lipsko hraje nyní o poznání uvolněněji, než před nějakými patnácti herními minutami, kdy byl stav bezbrankový.
     
    52
    Fotbalisté domácího celku si nyní přihrávají skvěle a nachází pozice, které se jim předtím najít nedařily. Fotbal je o poznání aktivnější.
     
    53
    Na druhé straně se až od brankové čáry snažil z levé strany nacentrovat Pedersen, ale míč poslal jen do náruče brankáře Gulácsiho.
     
    55
    Moc dlouhý nákop předvedl Laimer, který hledal Nkunkua skoro u vápna. Míč se dostal až do rukavic brankáře Gikiewicze.
     
    56
    Augsburg hledá cesty, jak se dostat před vápno, ale to se mu vůbec nedaří. Lipsko semknulo obranu a nepouští soupeře nikam.
     
    57
    Lipsko právě vstřelilo branku! Souhra Nordi Mukiele a CHRISTOPHER NKUNKU očividně v Lipsku funguje na výbornou. Nyní Lipsko soupeře dostalo pod tlak v rychlém brejku. Mukiele zprava poslal další parádníé pozemní centr na Nkunkua mezi dvěma hráči soupeře, ten si míč posunul doprava a jednoduše překonal Gikiewicze na zemi. Asistence: Nordi Mukiele.
     
    57
    Střídání v týmu FC Augsburg:
    ze hřiště odchází Florian Niederlechner, přichází Ricardo Pepi.
     
    58
    Střídání v týmu FC Augsburg:
    ze hřiště odchází Michael Gregoritsch, přichází André Hahn.
     
    60
    Lipsko vybojovalo z další šance alespoň rohový kop. Před jeho exekucí se ale ještě hostující i domácí fotbalisti dohadují o něčem s hlavním arbitrem.
     
    61
    Domácí už zahráli rohový kop, který mohl být úspěšný. Odražený míč totiž skokem zamířil k jednomu z hráčů Lipska, jenže těsně před ním míč krkolomně odkopl hostující plejer.
     
    62
    Tohle domácí fanoušci, hráči ani trenér jistě nevidí rádi. Po jednom ze soubojů při rohovém kopu totiž leží na zemi Nordi Mukiele, jenž přihrál na poslední dvě branky. Nemůže se zvednout, kulhá.
     
    63
    Kulhajícího Mukieleho doprovodili lékaři týmu do zámezí. Tam ho ošetří, zatímco Lipsko nyní bude muset hrát chvíli v deseti fotbalistech. Sudí ale ještě kontroluje souboj. Vypadá to, že se možná bude kopat penalta.
     
    64
    Lipsko právě vstřelilo branku! Tak toto už je demolice. Sudí nakonec udělil pokutový kop, kterého se ujal EMIL FORSBERG. Ten míč s ledovým klidem poslal k levé tyčce a dokázal tak skórovat.
     
    67
    Domácí již hrají zpět v jedenácti. Vedou čtyři nula a vypadá to, že již poklidně zápas dohrají.
     
    68
    Domácí hrají s míčem na své vlastní polovině. Soupeři ho skoro nepůjčují a ten již naopak skoro nenapadá.
     
    70
    Střídání v týmu RB Lipsko:
    ze hřiště odchází Konrad Laimer, přichází Tyler Adams.
     
    71
    Střídání v týmu RB Lipsko:
    ze hřiště odchází Emil Forsberg, přichází Dominik Szoboszlai.
     
    72
    Střídání v týmu RB Lipsko:
    ze hřiště odchází André Silva, přichází Yussuf Poulsen.
     
    73
    Žlutá karta pro tým FC Augsburg (Jeffrey Gouweleeuw).
     
    74
    Nkunku byl ve vápně a dostal k sobě odražený míč. Na něm se pak ale zamotal a místo střely jen naprázdno vykopl. Velkou šanci tak spálil.
     
    75
    Szoboszlai nacentroval před branku. Hostující Gouweleeuw se ale do trajektorie míče vložil a odhlavičkoval ho a čáru. Následovat bude rohový kop.
     
    76
    Žlutá karta pro tým FC Augsburg (Lasse Günther).
     
    77
    Střídání v týmu RB Lipsko:
    ze hřiště odchází Christopher Nkunku, přichází Dani Olmo.
     
    79
    Střídání v týmu FC Augsburg:
    ze hřiště odchází Daniel Caligiuri, přichází Andi Zeqiri.
    ze hřiště odchází Mads Pedersen, přichází Robert Gumny.
     
    80
    Fanoušci Lipska, kteří si dnes našli cestu na stadion, si již vyloženě užívají atmosféru a stále bouřlivě povzbuzují svůj tým. Do konce zbývá asi deset minut plus nějaké to nastavení.
     
    81
    Domácí si zatáhli balon zpět do obrany a zakládají další akci až od své branky. Augsburgu ho moc nepůjčují.
     
    82
    Jeden z domácích nyní z levé strany vyslal krásnou zatočenou střelu pod víko. Gikiewicz ale předvedl nádherný zákrok a vytaženou rukou pod horní tyčku míč zastavil.
     
    83
    Lipsko si následně koplo další rohový kop, který mu ale, stejně jako všechny ostatní v tomto zápase, moc úspěchu nepřineslo. Hosté získali míč a otočili hru.
     
    84
    Szoboszlai dostal míč na levou stranu a podél autové čáry ho potáhl až k brance. Následně centroval, ale jeho pas na Olma nebyl zrovna ideální.
     
    85
    Domácí vybojovali další rohový kop. Tentokrát z pravé strany. Nenastala ale žádná změna. Míč propadl až asi pět metrů za velké vápno, odkud pálil Szoboszlai snad do třicáté řady na tribunu.
     
    86
    Hráči celku ze spolkové země Sasko si již zápas užívají a hrají co nejvíce kombinačně. Nebojí se taky využívat různých technických fines a kliček.
     
    87
    Střídání v týmu RB Lipsko:
    ze hřiště odchází Péter Gulácsi, přichází Philipp Tschauner.
     
    88
    Lipsko zvolilo střídání brankářů. A to proto, že Philipp Tschauner, jenž dělá v tomto celku dvojku, bude po sezóně končit kariéru. V této sezóně si v lize nezachytal a tak mu trenér dává příležitost se rozloučit v brance s domácími fanoušky, když už v podstatě dnes o nic nejde.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Tak a je zde konec. Druhý poločas byl úplně odlišný od toho prvního. Lipsko, motivované gólem do kabiny ve 40. minutě, dokázalo soupeře zdemolovat dalšími třemi brankami a zápas dovedlo do vítězného konce za výsledku 4:0. (21:23:57)

    Jiří Polášek

    Branky: 40. Silva, 48. Nkunku (Mukiele), 57. Nkunku (Mukiele), 64. Forsberg (pen.)

    Karty:   37. Forsberg (RBL) – 73. Gouweleeuw (AUG), 76. Günther (AUG)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 6:5. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:16.
    RB Lipsko: Gulácsi (87. Tschauner) – Klostermann, Orban, Halstenberg – Mukiele, Kampl, Laimer (70. T. Adams), Henrichs – Forsberg (71. Szoboszlai) – Silva (72. Y. Poulsen), Nkunku (77. Olmo).
    Náhradníci: Martínez – Angeliño, Novoa.

    Trenér: D. Tedesco

    FC Augsburg: Gikiewicz – Uduokhai, Gouweleeuw, Oxford – Caligiuri (79. Zeqiri), Gruezo (46. Maier), Dorsch, Günther – Gregoritsch (58. Hahn), Pedersen (79. Gumny) – Niederlechner (57. Pepi).
    Náhradníci: Koubek – Finnbogason, Framberger, Winther.

    Trenér: M. Weinzierl

    Rozhodčí: B. Dankert
    bahis siteleri