Králův Dvůr – Slavia B 2:2 (kon.) | Povltavská – Písek 1:1 (kon.)
konec
FK Králův Dvůr
2:2 (1:2)
SK Slavia Praha B
Pátek 13.05.2022, 18:00 • Fotbalový stadion, Králův Dvůr • Česká fotbalová liga (A) • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je za námi. Nabídl zajímavou podívanou. Vstup do utkání se povedl dobře domácím, nicméně dvě dobré šance v branku neproměnili. Poté se Slavia radovala ze dvou vstřelených gólů a byla na koni. Důležitou trefu také zapsali před odchodem do kabin ale také domácí. Ve druhém poločase se pak jako jediný trefil Kabele po rohovém kopu a rozhodl o výsledku pátečního duelu. Oba celky se rozchází smírně naprosto zaslouženě. Ani jeden z nich neměl výraznější převahu. (19:54:26)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Centr z levého křídla měl velmi zajímavou trajektorii. Kudrna v domácí brance ho ale řešit nemusí, neboť přeletěl oba dva slávistické útočníky, kteří chtěli zakončovat.
     
    90+1
    Rozhodčí přidají nad rámec základních pětačtyřiceti minut další tři.
     
    89
    Králův Dvůr se v posledních chvílích dostává k míči spíše jen sporadicky, nicméně dobře napadá a soupeře nepustil přes půlicí čáru.
     
    87
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B:
    ze hřiště odchází Beran, přichází Voriazidis.
     
    86
    Slavia je v posledních minutách aktivnějším celkem, viditelně by ráda z dnešního utkání úplný bodový zisk. Uvidíme, zda se její aktivita směrem dopředu vyplatí.
     
    85
    Střídání v týmu FK Králův Dvůr:
    ze hřiště odchází Kabele, přichází Tvaroh.
     
    84
    A to se skutečně stalo! Sešívaní se rychlou kombinací dostali až před brankáře, který si musel poradit s přízemní střelou k pravé tyči. Tu nakonec zastavil, a to na poslední chvíli, snad i na brankové čáře. Dobrý Kudrnův zákrok drží domácí ve hře.
     
    83
    Slavia nyní drží míč pod kontrolou, ovšem jen na vlastní polovině. Uvidíme, zda se ji podaří vymyslet nějakou zajímavou šanci.
     
    81
    Matěj Kubeš byl faulován kousek za půlicí čárou. To se výrazně nelíbí domácím fanouškům, kteří by zřejmě rádi viděli pro autora přestupku žlutý kartónek. Sudí však nechává hru pokračovat bez větších trestů.
     
    79
    Nicméně chvíli poté nabral jeden z fotbalistů domácích výbornou rychlost a z pravého křídla se řítil na branku. Míč mu ovšem poněkud utekl, a tak se do zakončení nedostal.
     
    79
    Na travnatém pažitu se toho nyní moc neděje. Žádná zajímavější akce, která by stála za zmínku.
     
    76
    Jakub Dvořák nyní rozehrával rohový kop. Ten nebyl vůbec špatný, míč se pomalu snášel na vzdálenější tyč, kam dnes směřuje většina těchto balónů z této situace. Sešívaní si ale poradili a míč dostávají zpoza šestnáctky.
     
    75
    Po jednom ze soubojů u pomezní čáry zůstal na hřišti ležet jeden z hostů, po chvíli se ale zvedá a bude v pořádku. Nastala menší potyčka, spíše slovní, mezi J. Novákem za domácí a Albertem Labíkem. Vše se ale obejde bez větších trestů.
     
    73
    A sešívaní se dostali s balonem na kopačkách až před Kudrnu. Ten ale zasahovat nemusí, neboť střela z větší vzdálenosti proplachtila jen těsně nad horní tyčí.
     
    72
    Fotbalisté v modrých dresech se přesunuli před soupeřovu šestnáctku. Delší kombinace ale skončila jen míčem v zámezí, rozehrávat poté navíc budou hosté.
     
    70
    Hra se nyní přelévá ze strany na stranu, ani jeden z celků si nedokáže vytvořit v posledních okamžicích soustavný tlak, který by vedl k ohrožení soupeřovy svatyně.
     
    68
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B:
    ze hřiště odchází Šubert, přichází Al-Mohaimeed.
     
    67
    Střídání v týmu FK Králův Dvůr:
    ze hřiště odchází Beňo, přichází Osypenko.
     
    64
    Jeden z obránců Slavie vystoupil blíže k šestnáctce a následně zkoušel vyslat spoluhráče do brejku přihrávkou za obranu. Ta k jeho smůle byla ovšem příliš dlouhá.
     
    62
    Na opačné straně pak mířil do vápna domácích centr z velké vzdálenosti, s ním ale nemohla mít královédvorská defenziva výraznější potíže.
     
    61
    Králův Dvůr měl k dispozici rohový kop. Centr směřoval na vzdálenější tyč, obrana sešívaných si i s drobnými problémy nadvakrát poradila a míč dostává mimo dosah hráčů v modrých dresech.
     
    60
    Sešívaní zareagovali na pro ně nepříznivý vývoj druhé půle střídáním. Uvidíme, zda jim bude k užitku. Mezitím se Pražané stále drží před soupeřovou šestnáctkou, skulina k útoku se jim však zatím najít nedaří.
     
    59
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B:
    ze hřiště odchází Alrashdi, přichází Biegon.
     
    58
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B:
    ze hřiště odchází Zeronik, přichází Šimeček.
     
    58
    Slavia se tlačila do útoku i po neuznané brance. Hosté nyní působí aktivnějším dojmem.
     
    56
    Sešívaní se radovali ze třetí branky, nicméně ta padla z ofsajdového postavení. Byl to opět Šmiga, kdo dostal míč do sítě v situaci jeden na jednoho, nicméně branka neplatí.
     
    54
    Hra se nám nyní přelévá ze strany na stranu. Hostující brankář Dvořák nyní poměrně zaváhal, k vedoucí brance domácích ale nedošlo. Dvořák si naskakoval pro centr, ten mu ale vypadl z ruky a přímo k noze Kabeleho. Ten ale v rychlosti míč neusměrnil, kam bylo třeba.
     
    52
    Jeden z domácích stoperů nyní měl co dělat. Musel výrazně přidat, aby stihl odkopnout balon před dobíhajícím útočníkem. Nakonec ale úspěšně, Královédvorští si tedy mohou oddychnout.
     
    50
    Králův Dvůr právě vstřelil branku! Domácí fanoušci a hráči se radují, soupeřův dvoubrankový náskok je smazán. JIŘÍ KABELE si počkal na snášející se rohový kop na vzdálenější tyči. Centr byl naprosto přesný a Kabele neměl problém s jeho uklizením do sítě – 2:2.
     
    48
    Ti s ním ale útočnou akci nedotáhli podle představ. Mohou však pokračovat. Jeden z nich si totiž už míč rovná k rohovému praporku. Uvidíme, co hosté tentokrát vymyslí.
     
    48
    Domácí nyní faulovali, balon se tak dostává zpět na kopačky sešívaných.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle je za námi. Z diváckého hlediska nebyla vůbec špatná. Domácí do ni vstoupili lépe, když měli dvě dobré šance. Ani jedna ale neskončila v brance, otěže tak převzala Slavia. Ta se radovala hned ze dvou po sobě jdoucích přesných tref. Následně ještě domácí navázali taktéž brankovou odpovědí a poté se snažili dlouhou dobu o srovnání. To prozatím nepřišlo, rozhodnuto ale určitě nic není.

    Druhý poločas začne přibližně v 19:07.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Hostující fotbalisté ještě s koncem poločasu rozehrávali standardní situaci z velkého úhlu, nicméně nebyli nijak nebezpeční. První půle nám pomalu končí a jde se do kabin.
     
    45+1
    Nastavovat se bude jedna minuta.
     
    44
    O chvíli poté přichází další rohový kop Slavie, tentokrát všas z druhé strany. Ani ten není nijak nebezpečný, domácí Dvořák jej totiž dostává rychlým odkopem daleko od Kudrnovy brány.
     
    43
    Ten nebyl nikterak nebezpečný. Slavia nikam nechvátá a míč v pohodě rozehrála až téměř k půlicí čáře. Bude tedy zřejmě chtít balón udržet co nejdéle a zkusí zaútočit jinudy než od rohového praporku.
     
    42
    Slavia se dostala s míčem do šestnáctky, odkud byl domácími uklizen do zámezí. Uvidíme tedy rohový kop.
     
    40
    Obrázek hry se stále nemění. Domácí se drží na útočné polovině, na druhou stranu je třeba vyzdvihnout také Slavii, která předvádí neprostupnou defenzivu.
     
    39
    Královův Dvůr se nadechuje možná k zvěrečnému náporu v úvodním poločase. Nyní dobře kombinuje a hledá skulinku, kudy by se dostal do zakončení.
     
    37
    Tomáš Osvald se nezalekl rychlosti jednoho z sešívaných, který ho chtěl jako posledního bránícího hráče obejít. Osvald míč dostal do zámezí a tuto slibně se rozvíjející akci hostům zhatil.
     
    35
    Matěj Kubeš dostával přihrávku za soupeřovu obranu. Už to vypadalo, že si balon zpracuje a dvěma hostujícím obráncům bez potíží uteče. Pak ale zazněl hvizd sudího. Ofsajd a žádná akce se tak nekoná.
     
    34
    V posledních minutách jsou o něco aktivnější domácí fotbalisté, kteří se zvedli s jejich první vstřelenou brankou. Zatím se však kýženého srovnání nedočkali.
     
    32
    Po Kropáčkově faulu, který přišel před šestnáctkou hostů, se domácí dostali k přímému kopu. Z něho byl tedy nakonec spíše centr, slávistická obrana jej však odvrátila.
     
    31
    Žlutá karta pro tým SK Slavia Praha B (Kropáček).
     
    29
    Martin Kraus dostal balón šikovnou vzdušnou přihrávku na opačnou stranu hřiště. Po rychlém přenesení se domácí dostali do útoku, který končí jen v rukavicích připraveného Dvořáka. Ten bude rozehrávat poté, co se k němu dostal kutálející se míč. Stačilo mu jej pouze sebrat.
     
    28
    Po delší odmlce nyní sledujeme v útoku sešívané. Ti se dostali s míčem do zámezí, nicméně následně mají míč zase ve své moci a snaží se o další přesný zásah.
     
    26
    Králův Dvůr právě vstřelil branku! Domácí fotbalisté se radují, jejich naděje totiž znovu ožily. RUDOLF NOVÁK poslal dobrý a zajímavý pokus z většího úhlu. A ten zapadl až za brankovou čáru, Dvořák v brance se natahoval marně.
     
    26
    Přímého kopu se ujal Martin Kraus. Domácí hráč mířil spíše do spodní části branky a k levé tyči z brankářova pohledu. Míč se ale zastavil jen o bránící hráče.
     
    25
    Vzápětí se Slavia dopustila nedovoleného přestupku, který nabídně domácím poměrně komfortní pozici a standardní situaci, která si říká o přímou střelu.
     
    24
    S poměrně dobrým centrem z pravé strany si hostující obrana poradila bez větších problémů, balón odvrátila mimo dosah domácích fotbalistů.
     
    22
    Královédvorští fotbalisté se přemístili na útočnou polovinu, snaha se jim upřít nedala. Nicméně kvůli nepřesné přihrávce se do zakončení nedostali.
     
    20
    Tým Slavia B právě vstřelil branku! A máme tu další přesnou trefu v domácí brance. Takovýto začátek si Králův Dvůr určitě nepředstavoval. DANIEL ŠMIGA dostal přihrávku na pomezí šestnáctky přesnou trefou zvyšuje na dvoubrankový rozdíl a zapisuje do osobních statistik druhou trefu.
     
    18
    Tým Slavia B právě vstřelil branku! A máme tu první branku utkání. Slávisté se rychle přesunuli do šestnáctky domácích a po přesné akci se trefuje DANIEL ŠMIGA z těsné blízkosti.
     
    17
    Balon se dostal po kombinaci domácích fotbalistů až za čáru. Rozehrávky se tak ujme brankář Dvořák.
     
    15
    Byl to zřejmě domácí Jakub Dvořák, který poslal balón na vzdušnou přihrávkou na vzdálenější tyč. Tam ale jeden ze Dvořákových spoluhráčů nebyl včas a do téměř odkryté branky nezakončil.
     
    14
    Domácí neměli žádné problémy s tím, aby ho ubránili. Slávisté pak ještě zkoušeli dostat míč mezi tři tyče, nicméně Kudrna pomalu se snášející balon lapil v rukavicích.
     
    13
    A ohrožení branky také ve vápně domácích. Podobně jako na opačné straně i po této akci uvidíme rohový kop.
     
    12
    Centr od rohového praporku byl zastaven slávistickým obráncem, ten jej nicméně poslal jen před šestnáctku, odkud to dobře zkusil Kilián. Jeho pokus sice nebyl z těch razantních, ale pomalu se stáčel k brance. Nakonec jen těsně minul horní tyč. Další poměrně zajímavá akce domácích.
     
    11
    Kudrna z domácí branky rozehrál přesně na půlicí čáru. Odtud se pak Králův Dvůr dostává rychlou kombinací k soupeřově šestnáctce, z čehož je první rohový kop v tomto utkání. Uvidíme, jak dopadne.
     
    9
    Martin Kraus vystihl soupeřovu rozehrávku z obrany. Následně zkoušel oslovit jednoho z nabíhajících spoluhráčů, nicméně Krausova přihrávka nebyla vůbec přesná a balón se tak vrátil jen na kopačky hostí. Nebýt nepřesné přihrávky, viděli bychom zcela samostatný únik na brankáře.
     
    7
    Jiří Kabele byl v poměrně dobré pozici, nicméně soupeřova obrana se k němu stačila včas stáhnout a zakončení se tak nekonalo ani v tomto případě.
     
    6
    Královédvorští se záhy museli bránit ve vlastním vápně. Jeden z jejich obránců ale nepustil útočníka až do zakončení a poslal míč do zámezí.
     
    5
    Jiří Kabele nyní svedl běžecký souboj se slávistickou obranou. K míči měl nakonec o něco blíže, do souboje proti brankáři se ale nedostává, neboť pomezní sudí odmával ofsajdové postavení tohoto hráče.
     
    3
    Domácí se kousek od půlící čáry provinili drobným faulem. Fotbalisté z hlavního města pak rychle rozehrávají hru a míří s balonem směrem na Kudrnu.
     
    2
    Domácí Dvořák v akci i podruhé. Tentokrát ale v defenzivní pozici. Musel si poradit s přihrávkou, která směřovala na jednoho z hrotových útočníků Slavie. Dvořák dostal míč mimo nebezpečí.
     
    1
    Jakub Dvořák nakopl míč za hostující obranu, nicméně balon se hned v prvních sekundách odráží do zámezí. Vhazovat budou domácí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Králův Dvůr: Kudrna – R. Novák, Hell, Dvořák, Kilián, Osvald, Beňo, Kraus, J. Novák, Kubeš, Kabele
    Náhradníci: Krejča, Sabou, Holý, Tvaroh, Osypenko, Toman
    Trenér: Šilhavý

    SK Slavia Praha B: Dvořák – Beran, Zeronik, Šmiga, Šubert, Behenský, Kopáček, Labík, Nikl, Biegon, Isaiah
    Náhradníci: Šmíd, Šimeček, Alrashdi, Voraizidis, Almohaimeed, Kolodziej
    Trenér: Jarolím

    Rozhodčí: Eibl – Cichra, Tesař.
     


    FK Králův Dvůr

    Pro dnešní utkání domácí fotbalisté se mohou, co se formy týče, Slavii vyrovnat. V posledním duelu padli proti Písku, který královédvorské hráče přehrál o jedinou trefu poměrem 2:1. V předchozích kolech pak přišly dvě remízy, dvě výhry a jedna prohra (stejně jako Slavia, tak i Králův Dvůr padl proti Hostouni.
     


    SK Slavia Praha B

    Fotbalisté z hlavního města půjdou do zápasu s poměrnu dobrou formou v zádech. V posledním kolem si poradili naprosto jednoznačně s Motorletem, který přehráli 4:0. Předtím padli o jednu branku s Hostouní, nicméně tomu přecházela šňůra pěti zápasů, kdy Slavia bodovala (dvě remízy, tři výhry).
     
    Krásný páteční večer. Společně dnes budeme sledovat třetí nejvyšší fotbalovou soutěž, která nabídne setkání domácího týmu FK Králův Dvůr s B- týmem pražské Slavie.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Adam Pavlíček

    Branky: 26. Novák, 50. Kabele – 18. Šmiga, 20. Šmiga

    Karty:   31. Kropáček (SLB)


    FK Králův Dvůr: Kudrna – R. Novák, Hell, Dvořák, Kilián, Osvald, Beňo (67. Osypenko), Kraus, J. Novák, Kubeš, Kabele (85. Tvaroh)
    Náhradníci: Krejča, Sabou, Holý, Tvaroh, Osypenko, Toman

    Trenér: Šilhavý

    SK Slavia Praha B: Dvořák – Beran (87. Voraizidis), Zeronik (58. Šimeček), Šmiga, Šubert (68. Al-Mohaimeed), Behenský, Kopáček, Labík, Nikl, Biegon (59. Alrashdi), Isaiah
    Náhradníci: Šmíd, Šimeček, Alrashdi, Voraizidis, Al-Mohaimeed, Kolodziej

    Trenér: Jarolím

    Rozhodčí: Eibl – Cichra, Tesař

    Diváci: 400
    bahis siteleri