Itálie – Dánsko 1:2 (kon.) | Česko – Rakousko cz 1:2 (0:1 po s.n.) | Švýcarsko – Kazachstán 3:2 (kon.)
Švédsko – Velká Británie 6:0 (kon.)
konec
Švédsko
6:0 (5:0, 0:0, 1:0)
Velká Británie
Úterý 17.05.2022, 19:20 • Nokia Arena, Tampere • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:55
    Švédi se ještě dostali k několika střelám. Whistle ale všechny povyrážel, závěrečná střela Ekmana-Larssona pak mířila vedle.
     
    59:23
    Jonathan Phillips ihned po buly vyhodil puk pryč, jenže touš vyletěl až mezi diváky, a to bez přispění plexiskla – 2 minuty za zdržování hry.
     
    59:02
    Na samém konci dnešního duelu uvidíme ještě jednu švédskou přesilovku. Ben Lake míří na trestnou lavici za držení.
     
    57:48
    Krásná akce po ose Hook–Phillips–Davies . První z Britů nejprve přeberuslil švédský obranný val, následně zaseknul brusle, posunul puk Phillipsovi, a ten našel mezi kruhy úplně volného Daviese. Ani střelou mířenou pod břevno, ani dorážkou k tyči ale švédského fantoma v brankovišti nepřekonal.
    53:09 Anton BENGTSSON - 6:0
     
    53:09
    Švédsko právě vstřelilo branku! Kouzlo Jacksona Whistlea je odčarováno! Oskar Lang nabral na levém mantinelu slušnou rychlost a předložil puk na ANTONA BENGTSSONA, jenž z pravého kruhu vymetl šibenici. Asistence: Oskar Lang, Henrik Tömmernes.
     
    50:44
    Střílená přihrávka Joela Kellmana na Rasmuse Asplunda nadělala britskému brankáři hodně práce. Ramenem ale stihl vyrazit a hokejkou pak uklidit puk do bezpečí.
     
    50:24
    Za již avizované hákování zamíří na trestnou lavici David Phillips.
     
    48:31
    Cade Neilson nabral na levém křídle obrovskou rychlost a dostal se až před branku. Z bezprostřední blízkosti ale nedotáhl bekhendovou kličku.
     
    47:35
    Oliver Ekman-Larsson dostal zpoza branky perfektní pas do slotu, kde zamířil a vypálil. Střelu si ale chystal příliš dlouho, takže Jackson Whistle měl dostatek času na úspěšný zákrok.
     
    39:54
    Evan Mosey ihned po buly střílel, jeho ránu Magnus Hellberg, obrovskou šanci při dorážce pak ale nevyužil Joshua Waller.
     
    39:43
    Zbytečný faul na straně Švédska. Anton Bengtsson omylem podrazil protihráče, za což si odpočine na trestné lavici.
     
    39:18
    Rasmus Asplund měl najednou na levém kruhu spoustu místa a času na zakončení. Dlouho si střelu připravoval, přesto však Jacksona Whistlea nepřekonal.
     
    39:00
    Zbývá jedna minuta z prostřední části!
    37:26 Obrovská šance Britů v přesilové hře
     
    37:26
    Nyní chyběly Britům centimetry. Střelu od modré čáry tečoval Matthew Myers. Od brankáře se puk odrazil na hůl Meyerse, který trefil z hranice brankoviště tyč. Britší fanoušci už slavili gól.
     
    37:19
    I Britové si zkusí hru v početní převaze. Anton Bengtsson míří na trestnou lavici za podrážení.
     
    37:19
    David Phillips měl puk po útočném výpadu na své holi. Ramenem se dostal přes obránce a pálil na bránu. Hellberg vyrazil ramenem.
     
    29:02
    Vyloučení v týmu Velká Británie:
    2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká David Clements.
     
    28:28
    Obrovská šance Bromého. Ten zachytil odražený puk a sám před brankářem mohl zaskórovat. Whistle ho zvládl na dvakrát vychytat.
     
    26:55
    Max Friberg byl v dobré střelecké pozici na levém kruhu, místo střely ale posunul puk do slotu, kde byl v ještě lepší pozici Anton Lindholm, ten ale prostor mezi třemi tyčemi minul.
     
    22:50
    Buly před brankářem ostrovanů vyhráli Švédi. Rasmus Asplund přihrával puk přesně z levého kruhu na pravý kruh, odkud z první střílel Anton Lindholm, který nezvládl trefit na půl odkrytou bránu.
     
    20:01
    Ben Bowns se po kanonádě z první třetiny stěhuje na střídačku, nahradí jej Jackson Whistle.
    19:55 Rasmus ASPLUND - 5:0
     
    19:55
    Švédsko právě vstřelilo branku! Již pátá trefa skončila v brance brankáře Bownse. Po střele z první z pravého kruhu se kotouč odrazil od betonu brankáře přímo na RASMUSE ASPLUNDA, který puk doklepl do úplně odkryté brány. Asistence: Joel Kellman, Rasmus Dahlin.
     
    19:49
    Nebezpečnou střelu Carla Klingberga z prostoru mezi kruhy zastavil David Phillips držadlem hole.
     
    19:03
    Uvidíme první přesilovku dnešního utkání. Ben Lake si pomohl lehkým háčkem, za který vyfasoval dvouminutový trest.
     
    15:18
    Střela z levé strany Evana Moseyho skončila na zadním mantinelu. Posléze se kotouč dostal na pravý kruh, odkud přilétla do betonu brankáře, od nějž se puk odrazil na Scotta Conwaye, který odmítl snížit střelou do prázdné brány.
    13:09 Rasmus DAHLIN - 4:0
     
    13:09
    Švédsko právě vstřelilo branku! Gólový orchestr pokračuje! v Bristké síti dnes skončí snad každá střela. Nenápadně nahození RASMUSE DAHLINA z modré čáry skončilo po teči blokujícího hráče za zády Bownse. Asistence: Jonathan Pudas, Anton Bengtsson.
    10:24 Anton BENGTSSON - 3:0
     
    10:24
    Švédsko právě vstřelilo branku! A máme tu další branku. Bromé předložil puk do mezikruží na ANTONA BENGTSSONA, který puk poslal nad rameno bezmocného Bownse. Asistence: Mathias Bromé.
     
    08:48
    Nils Aman se dostal s pukem za bránu. Šikovně našel před bránou Emila Bemströma, jehož tváří v tvář vychytal skvělý Bownes!
     
    07:56
    Kontaktní gól byl málem na světě. Ihned po buly se Britové vrhli dopředu a Samuel Duggan byl mezi kruhy úplně sám! Jeho rána zápěstím ale minula branku.
    07:43 Joakim NORDSTRÖM - 2:0
     
    07:43
    Švédsko právě vstřelilo branku! Švédové měli velký tlak. Zpoza brány dolétl pas na modrou čáru, odkud pálil do bloku Larsson. Od blokujícího hráče se kotouč odrazil na čepel JOAKIMA NORDSTRÖMA, který bez problému zametl puk za záda rozhozeného Bownse. Asistence: Adam Larsson, Emil Bemström.
    04:01 Robert Dowd v první šanci Velké Británie
     
    04:01
    Robert Dowd vybojoval puk v kruhu kluziště a dostal se ke slibné šanci. Z v levého kruhu nikým nebráněn trefil beton brankáře. Odražený puk odklidili obránci Švédska.
    00:13 Rasmus ASPLUND - 1:0
     
    00:13
    Švédsko právě vstřelilo branku Tak to bylo opravu rychlé! Nahození od modré čáry vypadlo Bownesovi na hůl RASMUSE ASPLUNDA, který puk poslal za záda brankáře. Asistence: Joel Kellman, Rasmus Dahlin.

    Dominik Dubovči

    Martin Rambousek

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 1. Asplund (Kellman, Dahlin), 8. Nordström (Larsson, Bemström), 11. Bengtsson (Bromé), 14. Dahlin (Pudas, Bengtsson), 20. Asplund (Kellman, Dahlin), 54. Bengtsson (Lang, Tömmernes)


    Švédsko: Hellberg (Högberg) – Dahlin, Larsson (A), Gustafsson, Ekman-Larsson (C), Lindholm, Tömmernes, Pudas – Bemström, Aman, Nordström (A) – Asplund, Kellman, Friberg – Bromé, Klingberg, Bengtsson – Lang.
    Trenér: Johan Garpenlöv

    Velká Británie: Bowns (21. Whistle) – Tetlow, Richardson (A), O'Connor, D. Phillips, Clements, Ehrhardt, Batch – Mosey, Conway, Perlini – Neilson, Lake, Dowd (A) – Waller, J. Phillips (C), Davies – Hook, Duggan, Myers.
    Trenér: Peter Russell

    Rozhodčí: Fraser Lawrence (CAN), Marian Rohats (GER) – Jonas Merten (GER), Šimon Synek (SVK)

    Diváci: 3012
    bahis siteleri