Dánsko – Francie 3:0 (kon.) | USA – Švédsko 3:2 (po pr.) | Kanada – Švýcarsko 3:6 (kon.)
Rakousko – Finsko 0:3 (kon.) | Itálie – Slovensko 1:3 (kon.) | Norsko – Česko cz 1:4 (kon.)
konec
Norsko
1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Česko
Sobota 21.05.2022, 19:20 • Nokia Arena, Tampere • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:34 Roman ČERVENKA - 1:4
     
    58:34
    Česko právě vstřelilo branku! Na 99,9 % je dobojováno. Pastrňák už mohl puk uklidit do prázdné brány, ale nakonec ještě přihrával ROMANU ČERVENKOVI. Ten puk nejprve ztratil, ale nakonec ho vybojoval zpět a bekhendem ho uklidil do volné brány. Asistence: David Pastrňák, David Krejčí.
    44:27 Ludvig HOFF - 1:3
     
    44:27
    Norsko právě vstřelilo branku! Tak to bylo rychlé jako rychlík z Brna do Prahy. Trettenes objel bránu a přihrál přesně na čepel LUDVIGA HOFFA, který kotouč doklepl do poloodkryté brány. Norům stačilo na využití početní výhody 11 sekund. Asistence: Mathias Trettenes, Michael Haga.
    40:48 David PASTRŇÁK - 0:3
     
    40:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    K exekuci trestného střílení se rozjel sám faulovaný DAVID PASTRŇÁK a kličkou do forhendu si s přehledem poradil s brankářem Arntzenem. Češi tak ze začátku třetí části odskakují na rozdíl tří branek. Bez asistence.
    22:21 Jakub VRÁNA - 0:2
     
    22:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český národní tým využívá i druhou přesilovou hru, důležité navíc je, že se prosadila i druhá speciální formace! Jiří Černoch našel zpoza brány na chvíli osamoceného JAKUBA VRÁNU, který z hranice brankoviště protlačil puk kolem betonu brankáře Arntzena za brankovou čáru a umazal nulu ve své kolonce vstřelených branek na šampionátu! Asistence: Jiří Černoch.
    06:26 David PASTRŇÁK - 0:1
     
    06:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi v přesilové hře otevírají skóre utkání! DAVID PASTRŇÁK dostal od svého parťáka Davida Krejčího nenápadný ale přesný pas na levý kruh, kde z první zametl puk za záda norského brankáře! Asistence: David Krejčí, Roman Červenka.

    Pavel Kuba

    Martin Rambousek

    Branky a nahrávky: 45. Hoff (Trettenes, Haga) – 7. Pastrňák (Krejčí, Červenka), 23. Vrána (Černoch), 41. Pastrňák (TS), 59. Červenka (Pastrňák, Krejčí)


    Norsko: Arntzen (Haukeland) – Johannesen, Lilleberg, Krogdahl, Nörstebö, Rokseth, Kasastul, Bull – Rosseli Olsen, M. Olimb (C), K. Olimb (A) – Martinsen, Haga, Röymark – Jakobsson, Trettenes (A), Hoff – Fladeby, Salsten, Henriksen – Rönnild.
    Trenér: Petter Thoresen

    Česko: Vejmelka (Langhamer) – Kempný, Hronek, Ščotka (A), Kundrátek, Šimek, Sklenička, Jordán – Červenka (C), Krejčí (A), Pastrňák – Blümel, Hertl, Zohorna – Smejkal, Kämpf, Vrána – Flek, Černoch, Stránský – Špaček.
    Trenér: Kari Jalonen

    Rozhodčí: Frandsen (DEN), MacFarlane (USA) – Niittyla (FIN), Yletyinen (SWE)
    bahis siteleri