Dánsko – Francie 3:0 (kon.) | USA – Švédsko 3:2 (po pr.) | Kanada – Švýcarsko 3:6 (kon.)
Rakousko – Finsko 0:3 (kon.) | Itálie – Slovensko 1:3 (kon.) | Norsko – Česko cz 1:4 (kon.)
konec
Norsko
1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Česko
Sobota 21.05.2022, 19:20 • Nokia Arena, Tampere • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:47
    Vyloučení v týmu Norsko:
    Martin Rönnild – 2 min., hrubost + 2 min., nesportovní chování.

    Vyloučení v týmu Česko:
    Michal Jordán – 2 min., hrubost.
    58:34 Roman ČERVENKA - 1:4
     
    58:34
    Česko právě vstřelilo branku! Na 99,9 % je dobojováno. Pastrňák už mohl puk uklidit do prázdné brány, ale nakonec ještě přihrával ROMANU ČERVENKOVI. Ten puk nejprve ztratil, ale nakonec ho vybojoval zpět a bekhendem ho uklidil do volné brány. Asistence: David Pastrňák, David Krejčí.
     
    58:13
    Norové to zkouší v šesti! Ščotka vyhazoval přes celé kluziště těsně vedle brány. Píská se icing.
     
    56:04
    Vyloučení v týmu Česko:
    Michal Kempný – 2 min., hrubost.
     
    53:30
    Vyloučení v týmu Česko:
    Michal Kempný – 2 min., vysoká hůl.
     
    49:20
    Vyloučení v týmu Norsko:
    Martin Röymark – 2 min., naražení zezadu + 2 min., hrubost, odpyká Michael Haga.

    Vyloučení v týmu Česko:
    Tomáš Hertl – 2 min., hrubost.
    44:27 Ludvig HOFF - 1:3
     
    44:27
    Norsko právě vstřelilo branku! Tak to bylo rychlé jako rychlík z Brna do Prahy. Trettenes objel bránu a přihrál přesně na čepel LUDVIGA HOFFA, který kotouč doklepl do poloodkryté brány. Norům stačilo na využití početní výhody 11 sekund. Asistence: Mathias Trettenes, Michael Haga.
     
    44:16
    Vyloučení v týmu Česko:
    David Sklenička – 2 min., krosček.
    40:48 David PASTRŇÁK - 0:3
     
    40:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    K exekuci trestného střílení se rozjel sám faulovaný DAVID PASTRŇÁK a kličkou do forhendu si s přehledem poradil s brankářem Arntzenem. Češi tak ze začátku třetí části odskakují na rozdíl tří branek. Bez asistence.
    40:48 Faul, po kterém bylo nařízeno trestné střílení
     
    40:48
    Pastrňák ujížděl sám vstříc brankáři. Při střele byl zahákován. Je nařízeno trestné střílení!
    39:58 Další velká šance Norska
     
    39:58
    Ještě velká šance Norska v samotném závěru! Po střele Nörsteba se puk zamotal k osamocenému Olimbovi, mladší z bratrské dvojice však u vzdálenější tyče nedokázal puk zamést za brankovou čáru. Vejmelka byl zcela mimo pozici!
    36:46 Střela Mathise Olimba skončila na pravé tyči
     
    36:46
    Olimb měl velký problém s aktivním forčekingem Čechů. Nakonec se puk dostal do obranného pásma českého týmu. Olimb dostal puk na pravý kruh, kde dlouho váhal se střelou, ale nakonec vypálil a trefil tyč!
     
    33:35
    Pastrňák pelášil do přečíslení se svým parťákem Krejčím, v přečíslení dva na jednoho však vše selhalo na zblokované přihrávce posledním hráčem Norska Olsenem.
    31:06 Akce Matěje Blümela a Davida Kämpfa
     
    31:06
    Blümel na sebe natáhl dva hráče a následně z rohu našel mezi kruhy dobře najetého Kämpfa, ten v dobré šanci ale zamířil těsně mimo!
     
    29:39
    Pastrňák zachytil vyhozený puk ještě v útočném pásmu a našel v ještě lepší pozici svého parťáka Krejčího. Proti jeho rychlému pokusu se však norský brankář stihl včas přesunout.
    28:57 Zakončení Jiřího Černocha
     
    28:57
    Čtvrtá česká formace byla nastěhována před norskou bránou. Nejprve pálil Jordán od modré. Brankář černou gumu vyrazil na Černocha, který ve slibné pozici Arntzena nepropálil.
    26:25 Obrovská šance Matse Olsena
     
    26:25
    Po zaváhání Pastrňáka v rozehrávce se puk rychle dostal mezi kruhy k osamocenému Olsenovi, ten golfákem z první ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi!
    22:21 Jakub VRÁNA - 0:2
     
    22:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český národní tým využívá i druhou přesilovou hru, důležité navíc je, že se prosadila i druhá speciální formace! Jiří Černoch našel zpoza brány na chvíli osamoceného JAKUBA VRÁNU, který z hranice brankoviště protlačil puk kolem betonu brankáře Arntzena za brankovou čáru a umazal nulu ve své kolonce vstřelených branek na šampionátu! Asistence: Jiří Černoch.
     
    21:13
    Vyloučení v týmu Norsko:
    Mathis Olimb – 2 min., podrážení.
     
    19:00
    Zbývá jedna minuta do konce první třetiny!
     
    18:48
    Největší šance Norů v dosavadním průběhu zápasu! Po dvou rychlých přihrávkách po buly se k puku dostal Johannes Johannesen, který přízemní střelou od modré nadělal Vejmelkovi první větší problémy. Český gólman ale nakonec našel puk ve své výstroji.
     
    14:18
    Šimkovo nahození od modré proletělo mimo tři tyče, následně se puk dostal zpět do mlýnice před bránou, kde se snažil z bezprostřední blízkosti dorážet David Kämpf. Brankář Norska svoji pozici uhájil.
    06:26 David PASTRŇÁK - 0:1
     
    06:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi v přesilové hře otevírají skóre utkání! DAVID PASTRŇÁK dostal od svého parťáka Davida Krejčího nenápadný ale přesný pas na levý kruh, kde z první zametl puk za záda norského brankáře! Asistence: David Krejčí, Roman Červenka.
     
    05:43
    Stránský zavezl kotouč za modrou čáru. Následně puk putoval po mantinelu, kde byl faulován Flek. Lilleberg je vyloučen na dvě minuty za podrážení.
     
    05:10
    Smejkal v přečíslení dva na jednoho hledal před bránou Davida Kämpfa, ten byl tísněný a měl velmi složitou pozici pro zakončení.

    Pavel Kuba

    Martin Rambousek

    Branky a nahrávky: 45. Hoff (Trettenes, Haga) – 7. Pastrňák (Krejčí, Červenka), 23. Vrána (Černoch), 41. Pastrňák (TS), 59. Červenka (Pastrňák, Krejčí)


    Norsko: Arntzen (Haukeland) – Johannesen, Lilleberg, Krogdahl, Nörstebö, Rokseth, Kasastul, Bull – Rosseli Olsen, M. Olimb (C), K. Olimb (A) – Martinsen, Haga, Röymark – Jakobsson, Trettenes (A), Hoff – Fladeby, Salsten, Henriksen – Rönnild.
    Trenér: Petter Thoresen

    Česko: Vejmelka (Langhamer) – Kempný, Hronek, Ščotka (A), Kundrátek, Šimek, Sklenička, Jordán – Červenka (C), Krejčí (A), Pastrňák – Blümel, Hertl, Zohorna – Smejkal, Kämpf, Vrána – Flek, Černoch, Stránský – Špaček.
    Trenér: Kari Jalonen

    Rozhodčí: Frandsen (DEN), MacFarlane (USA) – Niittyla (FIN), Yletyinen (SWE)
    bahis siteleri