Německo – Švýcarsko 3:4 (0:2 po s.n.) | Švédsko – Lotyšsko 1:0 (kon.) | Slovensko – Dánsko 7:1 (kon.)
USA – Norsko 4:2 (kon.) | Kanada – Francie 7:1 (kon.) | Finsko – Česko cz 3:0 (kon.)
konec
Švédsko
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Lotyšsko
Úterý 24.05.2022, 11:20 • Nokia aréna, Tampere • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:54
    Joakim Nordström netrefil od modré čáry prázdnou klec!
     
    57:45
    Lotyši už hrají se šesti hráči v poli!
     
    57:21
    Anton Bengtsson dostal puk do slotu, kde i přes hustou obranu dokázal nakonec vystřelit. Jeho projektil rozvlnil síť z vnější strany.
     
    55:29
    Rihards Bukarts přejel přes osu hřiště a z dobré pozice střílel, branku ale trestuhodně minul.
     
    54:47
    Puk dostal do druhé vlny na levý kruh Andris Džerinš, Ullmark si ale poradil s jeho střelou i následnou nebezpečnou dorážkou.
     
    53:05
    Roberts Bukarts dostal nabito do mezikruží od Oskarse Batny, ale ve střelecké pozici zaváhal! Přihrávka mu moc nesedla a střelu z první nasměroval několik centimetrů vedle švédské klece.
    52:55 Závar před švédskou brankou
     
    52:55
    Před švédskou brankou se vytvořila hustá skrumáž, z níž ale nikdo nedokázal zakončit. Jen to zašumělo.
     
    51:22
    Rodrigo Abols dostal puk do druhé vlny a najel si až mezi kruhy. Ze skvělé střelecké pozice ale Ullmarka nepřekonal.
     
    46:39
    Joakim Nordström se snažil usměrnit tvrdý pas z levého mantinelu. Nechybělo mnoho a našel by škvírku mezi betony lotyšského gólmana.
    40:33 Střela Williama Nylandera
     
    40:33
    Martinš Dzierkals nerozehrál dobře, o kotouč ho v mezikruží připravil William Nylander. Lotyši teď měli opravdovou dávku štěstí, že střela švédské osmaosmdesátky letěla mimo.
     
    39:27
    Gólman Šilovs podrazil za brankou Wallmarka a dostal dvouminutový trest za podrážení. Odpyká jej za něj Ronalds Keninš.
     
    36:59
    Rodrigo Abols nahrával k modré čáře, jeho nabídku ale vypíchl Henrik Tömmernes. Lotyši přesto udrželi pásmo a po přihrávce se puk dostal na levý kruh, odkud nebezpečně na vzdálenější tyč pálil Nikolajs Jelisejevs. Jeho pokus zasvištěl mimo tři tyče.
     
    36:29
    V tvrdé potyčce u mantinelu předvedl tvrdý krosček Adam Larsson, který si za něj po právu odpočine na trestné lavici.
    34:54 William NYLANDER - 1:0
     
    34:54
    Švédsko právě vstřelilo branku! Hráči Tre Kronor využívají přesilovou hru a ujímají se vedení. Dahlin přihrál puk na pravý kruh, kam si sjel WILLIAM NYLANDER, který pohotově vystřelil. Před bránou výborně clonil Rasmus Asplund, lotyšský gólman letící touš, která zasvištěla pod víko, vůbec neviděl. Asistence: Rasmus Dahlin a Lucas Wallmark.
     
    34:13
    Uvidíme první přesilovku Tre Kronor. Arturs Kulda míří na trestnou lavici za podrážení.
     
    31:51
    Rasmus Dahlin strhl směr bruslení na osu, kde měl volnou cestu až brance. Jeho ránu ale zlikvidoval zatím výborný Arturs Šilovs.
     
    28:05
    Rodrigo Abols vypálil jedovatou střelu z levého kruhu, kterou Ullmark jen vyrazil. Švédský gólman si ale dokázal poradit i s následnou dorážkou.
     
    26:18
    Uvidíme druhou přesilovku v dnešním zápase. Znovu to bude přesilovka lotyšská. Na trestnou lavici míří za krosček Carl Klingberg.
     
    25:23
    Carl Grundström si nabruslil na pravý kruh, kde měl excelentní pozici pro střelu. Tu sice vyslal, vzdálenější tyč ale o pár čísel minul.
     
    24:00
    Oskar Lang narýsoval z levé strany křížný pas na Friberga, ten ale nedokázal poslat puk do poloodkryté klece!
     
    21:32
    To byl velmi nepěkný pohled. Oskars Batna přijížděl k mantinelu pro puk, ale ztratil balanc a upadl. Rozhodčí přerušili hru. Lotyšský útočník se naštěstí za pomoci ostatních dopravil na střídačku. vhazování ve středovém kruhu.
     
    18:08
    Ronalds Keninš a Rudolfs Balcers měli k dispozici přečíslení dvou proti jednomu. Druhý jmenovaný dostal na brankoviště perfektní pas, který ale nedokázal zasunout za přesouvajícího se Ullmarka.
     
    14:54
    Uvidíme první přesilovou hru. Za sekání si na trestné lavici pobude Erik Gustafsson.
    14:39 Pohledná akce Švédů v útočném pásmu
     
    14:39
    Emil Bemström tvrdě vypálil od modré, Erik Gustafsson si najížděl před bránu a dělovka jeho parťáka nasměrovala puk od jeho brusle směrem k bráně. Šilovs následnou švédskou šanci zastavil. Vhazování po pravici lotyšského maskovaného muže.
     
    11:46
    Rihards Marenis vystihl špatnou švédskou rozehrávku, sám před gólmanem ale zazmatkoval a váhal se zakončením. Nakonec trefil Ullmarka přímo do břicha.
    09:15 Rodrigo Abols v obrovské šanci
     
    09:15
    Rodrigo Abols dostal zpoza branky přenádherný pas do slotu, odkud ale napálil touš přímo do Ullmarka.
     
    07:01
    Po nahození Henrika Tömmernese od modré vznikl před Artursem Šilovsem závar. Lotyšský brankář neměl vůbec situaci pod kontrolou a následné dorážky hráčů Tre Kronor poskakovaly kolem něj.
     
    06:18
    Marcus Pettersson dostal z pravého mantinelu křižný pas před branku, kde mu ale puk přeskočil čepel. Švédský forvard by býval zakončoval prakticky do prázdné branky.
     
    03:18
    Lucas Wallmark dostal puk na levý kruhu do jízdy a dostal se až před branku. Nebezpečně vyhlížející střela ale byla z příliš ostrého úhlu a Arturs Šilovs si s ní tak dokázal poradit.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Adéla Kvapilová

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 35. Nylander (Dahlin, Wallmark)


    Švédsko: Ullmark (Hellberg) – Dahlin, Larsson (A), Pettersson, Gustafsson, Tömmernes, Lindholm, Pudas – Nordström (C), Wallmark (A), Nylander – Asplund, Kellman, Bemström – Grundström, Peterson, Klingberg – Bengtsson, Lang, Aman – Friberg.
    Trenér: Johan Garpenlöv

    Lotyšsko: Šilovs (Grigals) – Zile, Jaks, Rubins, Kulda (A), Sotnieks, Čukste, Mamčics, Bergmanis – Keninš, Abols (C), Balcers (A) – Ri. Bukarts, Džerinš, Dzierkals – Jelisejevs, Batna, Ro. Bukarts – Marenis, Smirnovs, Veinbergs.
    Trenér: Harijs Vitolins

    Rozhodčí: Mads Fransen (DEN), Roy Stian Hansen (NOR) – Andreas Weise Kroyer (DEN), Jonas Merten (GER)

    Diváci: 5560
    bahis siteleri