Chorvatsko – Rakousko 0:3 (kon.) | Francie – Dánsko 1:2 (kon.) | Belgie – Nizozemsko 1:4 (kon.)
konec
Chorvatsko
0:3 (0:1)
Rakousko
Pátek 03.06.2022, 20:45 • Gradski Vrt, Osijek • Liga národů UEFA - Liga A • Skupina 1
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (22:43:39)
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:7.
     
    Takový výsledek se spíše neočekával. Chorvatsko vstupovalo do tohoto úvodního mače Ligy národů jakožto favorit, jenže předvedlo výkon pod svoje očekávání a loučilo se s vlastními fanoušky v Osijeku jen porážkou. Rakušané pod novým veleném trenéra Rangnicka ukázali, že by mohli hrát důstojnou roli v áčkové lize, na rozdíl třeba od minulé kvalifikace na MS 2022. A rozhodně mohou být po dnešku spokojeni.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+1. hlavička Budimira
     
    90+1
    Možná největší možnost Chorvatů v rámci druhé půle! Juranovič vyslal povedený pas z pravé strany do pokutového území, tam našel hlavičku Budimira, jenomže ten neseřídil svoje mířidla ideálně, a tak jeho pokus skončil mimo bránu.
     
    90
    Kavanagh nastavuje ke druhému poločasu celkem tři minuty.
     
    89
    Dlouhý centr z levé strany směřoval do prostoru pokutového území Rakouska. Lindner však sebral míč do rukavic. I jeho je třeba hodně pochválit, na rozdíl od Ivušiče působil daleko sebevědoměji. Nechyboval.
     
    87
    Brekalo se snažil svým centrem najít spoluhráče v šestnáctce, nicméně Trimmel míč odvrátil do bezpečí. Rakousko si prostě v defenzivních činnostech počíná na jedničku.
     
    86
    Zamyšlený Dalič, zamyšlený Modrič, to jsou aktuální záběry televizních kamer. Moc dobře oba vědí, že tenhle zápas se Chorvatsku opravdu hrubě nepovedl. Rakušané pomalu a jistě mohou slavit.
     
    85
    Baumgartner nyní nechtěně trefil vysokou nohou do obličeje Budimira. Možná si mohl vysloužit i žlutou kartu. Po ní ale nakonec sudí Kavanagh nesáhl.
     
    83
    Rakušané jsou v útoku i nadále daleko více nebezpečnější. Podnikli další brejk, Schlager se najednou ocitl sám před Ivušičem, jenž musel ze své brány a tutovku svého soupeře vychytat.
     
    82
    Gregoritsch nemohl pokračovat v akci, byl totiž v ofsajdu.
     
    80
    Je možné, že sudí Kavanagh nebude nastavovat žádnou velkou porci minut ke druhé půli. Asi jen z povinnosti. Zdá se totiž deset minut před koncem, že o vítězi je nyní jasně rozhodnuto.
     
    79
    Tak možná Barišič nebude úplně v pořádku. Teď bylo z dalšího záběru vidět, že si zase jaksi pokleknul, aby svůj sval jaksi protáhl.
     
    78
    Barišič se nyní držel za třísla, jako by měl nějaký zdravotní problém. Nakonec ale ani ošetření nepotřeboval, okamžitě se zapojil zpátky do hry poté, co jakousi bolístku vydýchal.
     
    77
    Střídání v týmu Rakousko:
    ze hřiště odchází Maximilian Wöber, přichází Marco Friedl.
     
    76
    Ivušič musel být v pohotovosti, nakonec celou situaci vyřešil. Každopádně velké zmatky v obraně Chorvatsko, které se stále nemůže adekvátně chytnout.
     
    74
    Čaleta-Car (CRO) umí hrát tvrdě, což ukázal i nyní. Možná trochu zbytečně nepříjemný skluz v jeho podání vůči Gregoritschovi. Vysloužil si tak žlutou kartu.

    Patrik Sandev

    Branky: 41. Arnautović (Onisiwo), 54. Gregoritsch (Wöber), 57. Sabitzer (Wöber)

    Karty:   74. Ćaleta-Car (CRO) – 30. X. Schlager (AUT)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:7.
    Chorvatsko: Ivušić – Juranović, Pongračić, Ćaleta-Car, Sosa (46. Barišić) – Pašalić (58. Vlašić), Brozović, Kovačić (71. Oršić) – Majer (58. Modrić), Kramarić (58. Budimir), Brekalo.
    Náhradníci: Livaković, Labrović – Vrsaljko, Ivanušec, Vida, Erlić, Jakić.

    Trenér: Dalić

    Rakousko: Lindner – Danso, Trauner, Wöber (77. Friedl) – Sabitzer – Lainer (46. Trimmel), Laimer, X. Schlager, Weimann (72. Baumgartner) – Arnautović (46. Seiwald), Onisiwo (46. Gregoritsch).
    Náhradníci: Fraisl, Pentz – Ljubičić, Kalajdžić, Lazaro, Posch, Wolf.

    Trenér: Rangnick

    Rozhodčí: Kavanagh – Cook, Davies (všichni ENG)
    bahis siteleri