Česko – Francie 7:2 (kon.)
konec
Česko
7:2 (5:1, 2:1)
Francie
Pondělí 11.07.2022, 23:30 • CrossPlex - Bill Harris Arena, Birmingham, USA • Světové hry – Inline hokej • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pondělní noc. Vítám vás při sledování semifinále turnaje v inline hokeji v rámci Světových her, v němž česká reprezentace vyzve Francii.
     
    Češi postoupili ze základní skupiny z prvního místa. Na úvod porazili s přehledem 5:1 Lotyšsko, načež deklasovali Švýcary a díky výbornému skóre neznamenala sešup z prvního místa ani těsná porážka 2:3 s Itálií.

    Francouzi postoupili mezi nejlepší čtyři týmy turnaje ze druhého místa skupiny A. Začali pohodlným vítězstvím 5:0 nad Kolumbií, aby vzápětí prohráli 2:6 s USA, v přímém souboji o postup pak výsledkem 4:2 udolali výběr Kanady.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Brabec (Frodl) – Chamrád, Zbořil, Turek, Šebek, Vyoral, Kuťák – Bernad, Flynn, Kafka (C), Fiala, Rubeš, Loskot.
    Trenér: Martin Tvrzník

    Francie: Lafourcade (Pasquier) – Faucherand, Gonzalez, Machy, Langlois, Hamon, Fontanille – Renou, Bouchut, Gabillet (C), Kerkhove, Allo, Ladonne.
    Trenér: Geoffroy Tijou

    Rozhodčí: Pfeffer (GER), Telesio Carreon (USA).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání začalo! Francie vstoupila do zápasu velmi aktivně, Maxime Langlois nasměroval křižnou střelu jen těsně vedle Brabcovy svatyně.
     
    00:41
    Poprvé zaútočili i Češi. Mikuláš Zbořil se krásně proháčkoval po pravém mantinelu na útočnou polovinu, až k zakončení se ovšem neprodral.
     
    01:03
    Průnik levou stranou vykouzlil Filip Kuťák. Následně se proháčkoval až před bránu, avšak na Lafourcadea recept nenašel.
     
    01:36
    Jako další se o zakončení přihlásil Oscar Flynn. Jeho tvrdá forhendová rána byla pořádně razantní, bohužel o pár decimetrů nepřesná.
     
    01:49
    Damien Lafourcade má na kontě druhý úspěšný zákrok. Oscar Flynn tentokráte mířil mezi tři tyče, ale přímo do výstroje připraveného brankáře.
     
    02:20
    Česká reprezentace je momentálně aktivnějším týmem. Další z průniků vyzkoušel Filip Kuťák, leč na osobního strážce nevyzrál.
     
    02:51
    Francouzi nikam přehnaně nespěchají, je vidět, že nechtějí udělat chybu, jež by je mohla později výrazně mrzet. Za vlastní bránou podržel puk Renou.
     
    03:25
    Mikuláš Zbořil vyhodil chytrým obloučkem, on i jeho spoluhráči díky tomu mohli vystřídat. Francouzská akce začíná u Thea Faucheranda.
     
    03:57
    Inline hokejisté v bílých dresech ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Nahrávka zprava doleva nebyla přesná, adresát nahrávky dostal kotouč za brusle.
     
    04:18
    První přesilovou hru si zahrají Češi! Nedovoleným bráněním se provinil Lambert Hamon, jenž mimo dění hry atakoval Jakuba Bernada.
     
    04:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita, Češi vedou! Petr Kafka znovu ukázal, v čem je jeho síla. S ledovým klidem a obrovským přehledem našel u pravé tyče francouzské svatyně najetého MARKA LOSKOTA, který bez větších problémů zametl kotouč za brankovou čáru. Asistence: Petr Kafka.
    04:35 Marek LOSKOT - 1:0
     
    05:30
    K českému vedení o dva góly moc nechybělo. Oscar Flynn dostal přihrávku na levou stranu, ani nadvakrát ovšem nevyzrál na ležícího brankáře.
     
    06:21
    Příležitost i na druhé straně. Francouzští inline hokejisté ujeli do přečíslení dvou na jednoho, z důvodu špatné nahrávky ovšem nedošlo k zakončení.
     
    06:58
    Zákrok z kategorie jednodušší pro Brabce, který viděl na tvrdou střelu z pravé strany, puk posléze raději podržel ve výstroji.
     
    07:22
    Petr Kafka viděl rozjetého Filipa Kuťáka. Poslal mu slibně vypadající přihrávku, do níž v poslední chvíli vložil hokejku Renou.
     
    07:26
    Za sekání odjel na trestnou lavici Valentin Gonzalez. Čeští hokejisté opět v osvědčeném složení, dočkají se gólu i napodruhé?
     
    08:02
    Znovu mířila finální nahrávka na Marka Loskota. Ten měl před sebou poloprázdnou bránu, leč napálil jenom přesunujícího se gólmana.
     
    08:45
    Damien Lafourcade si poradil i se střelou k levé tyčce. Měl u ní položený levý beton, do nějž narazil puk po střele Petra Kafky.
     
    09:30
    Francie kompletní, Valentin Gonzalez je zpátky na hrací ploše. Hráči v bílém ovšem pokračují v tlaku, předávají si puk zleva doprava.
     
    09:59
    Francie právě vstřelila branku!
    Máme opět vyrovnáno! Na levé straně dostal příliš mnoho volného prostoru MAXIME LANGLOIS. Využil jej skvěle, svižnou střelou na lapačku rozvlnil síť za Brabcovými zády. Asistence: Karl Gabillet.
    09:59 Maxime LANGLOIS - 1:1
     
    10:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvělá odpověď Tvrzníkovy družiny! JAKUB BERNAD prvním zakončením ještě neuspěl, ale Lafourcade mu puk vyrazil přímo na hokejku, s dorážkou již český inline hokejista neměl žádné problémy. Bez asistence.
    10:18 Jakub BERNAD - 2:1
     
    11:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvěle, Češi během krátké chvíle střílí druhý gól a rázem jsou napřed o dvě branky! MAREK LOSKOT v plné rychlosti převzal přihrávku od Flynna a na malém prostoru exkluzivně provedl forhendový blafák, kotouč dostal do brány podél Lafourcadeova levého betonu. Asistence: Oscar Flynn.
    11:30 Marek LOSKOT - 3:1
     
    11:30
    Oddechový čas pro Francii.
     
    12:21
    Nyní musel zasahovat Brabec. Poradil si na jedničku, vyrážečkou nasměroval hrací předmět mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    13:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další důležitý krok směrem k postupu do finále! Nejméně polovina zásluh na čtvrtém gólu míří za Martinem Fialou, ten krásně projel po levém mantinelu a na středu našel JAKUBA BERNADA, na ránu z první Lafourcade reagoval příliš pozdě. Asistence: Martin Fiala.
    13:15 Jakub BERNAD - 4:1
     
    14:23
    Čeští inline hokejisté zklidňují hru. Jsou si vědomi komfortním náskokem a byla by chyba nechat se soupeřem vybláznit.
     
    14:49
    Marek Loskot se zatím hattricku nedočkal. Vyzkoušel zakončit z velkého úhlu, ovšem rozvlnil pouze boční síť.
     
    15:23
    Obtočit soupeřovu svatyni zkusil Filip Kuťák. Moc nechybělo, zakončení ovšem skončilo pouze na oblouku brány.
     
    15:45
    Výměna puku mezi Šebkem a Kuťákem vyšla na jedničku. Vzápětí vyzkoušel první jmenovaný zakončení forhendem, to mělo k úspěchu daleko.
     
    16:22
    Ne, Francie vůbec nestíhá tempu českého týmu. Z individuální akce Šebka mohl těžit Martin Fiala, na puk nedosáhl jen o pár čísel.
     
    16:58
    V posledních okamžicích se moc nepřerušuje, i tato skutečnost vyhovuje Čechům. Hráči v bílém pokračují v aktivním pojetí hry a soupeř vytrvale brání.
     
    17:20
    Francouzský brejk skončil neúspěchem. Maxime Langlois vypálil od levého mantinelu příklepem, Bernard zakročil vyrážečkou.
     
    17:47
    Do akce musel rovněž Damien Lafourcade. I on si poradil s velkým přehledem, když včas zavřel mezeru mezi betony.
     
    18:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Střeleckou listinu rozšiřuje FILIP KUŤÁK! Vystřelil odvážně bekhendem a těžil ze smolné teče bránícího Bouchuta, brankář na puk i přes veškeré úsilí svou vyrážečkou nedosáhl. Asistence: Petr Kafka.
    18:42 Filip KUŤÁK - 5:1
     
    19:49
    Pěknou individuální akcí se ještě prezentoval Oscar Flynn. Prodral se až před Lafourcadea, jehož neprostřelil pokusem na lapačku.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Čeští inline hokejisté míří do finále Světových her! První poločas proti Francii naprosto ovládli, vypracovali si v něm čtyřbrankový náskok. Na gól Marka Loskota ještě dokázal odpovědět Maxime Langlois, avšak pak už stříleli jenom Češi. Do černého mířili dvakrát Jakub Bernad, podruhé se prosadil i Marek Loskot a tuto dvojici doplnil Filip Kuťák. Svěřenci kouče Tvrzníka mají situaci pevně ve svých rukou, zároveň ovšem nemohou usnout na vavřínech, to by se jim v pozdějším průběhu střetnutí nemuselo vyplatit, Francie určitě nesloží zbraně bez boje.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 0:14.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:01
    Střídání v týmu Francie:
    ze hřiště odchází Damien Lafourcade, přichází Sebastian Pasquier.
     
    20:30
    Francouzský kouč Tijou se snaží dát svým svěřencům nový impulz, což je pochopitelné. Sáhl ke změně brankářů, do druhého poločasu nastupuje mezi třemi tyčemi Sebastian Pasquier.
     
    21:11
    Ještě nemá na kontě ani jeden zákrok a už mohl Sebastian Pasquier inkasovat. Velká škoda, že Marek Loskot nedotáhl bekhendový blafák do úspěšného konce.
     
    21:39
    Francouzský gólman má na kontě důležitý premiérový zákrok. Dělovku Oscara Flynna schytal do masky, načež se přihlásil o přerušení hry. A bylo mu vyhověno.
     
    22:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nádherná kombinace okořeněná šestým českým gólem! Aleš Chamrád vyslal fantastický dlouhý pas na Vyorala, jenž po rychlém zpracování přenesl hru doprava na JAKUBA BERNADA, jednatřicetiletý inline hokejista střelou do poloodkryté brány pohodlně završil hattrick. Asistence: Jan Vyoral.
    22:26 Jakub BERNAD - 6:1
     
    23:36
    Po delší době měl práci Daniel Brabec. Poradil si na jedničku s hvězdičkou, lapačkou včas máchl proti prudké ráně Gonzaleze.
     
    24:08
    Valentin Gonzalez se vzápětí pustil do menší výměny názorů s Oscarem Flynnem. Rozhodčí oběma hráčům domluvili, vylučovat nebudou.
     
    24:38
    O dorážku se pokoušejícího českého hráče vyvedl z rovnováhy faulující Joan Kerkhove. Francouz odjíždí na trestnou lavici za krosček.
     
    25:10
    Češi kombinují v blízkosti francouzské brány. Do zakončení se přehnaně neženou, i šetření čas má totiž za současného stavu význam.
     
    25:21
    Tvrdou forhendovou střelu vyzkoušel z levé strany kapitán Petr Kafka. Sebastian Pasquier zasahovat nemusel, práci za něj odvedl blokující obránce.
     
    26:12
    Pohlednou kombinaci završil Kafka nahrávkou do levého kruhu na Marka Loskota. Ostrá rána z první se mezi tři tyče nevešla.
     
    26:14
    Francie právě vstřelila branku!
    Také Francie umí dávat krásné góly, a dokonce i v oslabení! VALENTIN GONZALEZ si prohodil kotouč kolem Petra Kafky, načež si bekhendovým blafákem roztáhl Brabce, aby mu ve finále poslal kotouč neomylně mezi betony. Bez asistence.
    26:14 Valentin GONZALEZ - 6:2
     
    27:20
    Česká přesilovka je u konce a rozhodně ji nelze považovat za povedenou. Nejenom, že nebyla využitá, ale Francie navíc vstřelila gól v oslabení.
     
    28:08
    Český náskok je ovšem i nadále velmi nadějný, netřeba klesat na mysli. Na sedmý gól českého týmu útočil Oscar Flynn, čistě ho zastavil Elliot Machy.
     
    28:44
    Forhendovou střelou z pravého kruhu se prezentoval Filip Kuťák. Sebastian Pasquier se nenechal překvapit a zasáhl levým ramenem.
     
    29:11
    Marně Lambert Hamon čekal na přihrávku v levém kruhu. Maxime Langlois jej viděl, ale nahrávku avizoval dlouho, proto ji Petr Kafka bez problémů vystihl.
     
    29:36
    Na druhou stranu vystartoval Jakub Bernad, který je hlavní hvězdou večera. Čtvrtý gól zatím nevstřelil, nyní zakončil forhendem těsně vedle pravé tyče.
     
    30:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Češi směřují za postupem do finále, v němž již jsou Spojené státy americké.
     
    30:58
    Daniel Brabec si povyjel proti Baptisteovi Bouchutovi a dobře udělal. Zmenšil zakončovateli střelecký úhel a puk schoval do lapačky.
     
    31:25
    Patrik Šebek se vyhnul osobnímu strážci, ale ztratil přitom hodně času. V útoku se rozhodl nepokračovat, hru uklidnil zpětným pasem na Zbořila.
     
    31:47
    Často se zapojuje do hry také Oscar Flynn. Dlouhým pasem vyzkoušel vyslat do brejku Filipa Kuťáka, tomu nevyšlo zpracování.
     
    32:32
    Ojedinělý francouzský útok táhl středem hrací plochy Louis Allo. Došlo k jeho zdvojení, z této pozice Francouz nenašel úniku.
     
    32:57
    Daniel Brabec si může odškrtnout další úspěšný zákrok. Stihl se přesunout k pravé tyčce a střelu Ladonneho udržel někde mezi betony.
     
    33:05
    A znovu český gólman v hlavní roli. V předbrankovém prostoru si našel volně poskakující kotouč, bleskově jej přikryl lapačkou.
     
    33:30
    Francie má možnost snížit na rozdíl tří branek v přesilové hře. Menší dvouminutový trest za nedovolené bránění vyfasoval Mikuláš Zbořil.
     
    33:44
    Z levého kruhu se pohotovou střelou prezentoval Maxime Langlois a Daniel Brabec měl velké štěstí, že nedokázal přehodit jeho u tyče položený pravý beton.
     
    34:28
    Tentokráte si Maxime Langlois zakončení rozmyslel a ještě vylepšoval pozici pro Gonzaleze, ten ale promáchl naprázdno.
     
    34:49
    Kus černé gumy vyletěl mimo hrací plochu a podle všeho trefil jednoho z dobrovolníků, který naštěstí vyvázl ze situace bez újmy na zdraví.
     
    35:13
    O další přerušení hry se postaral Daniel Brabec. Nastavil lapačku proti kotouči směřujícímu k pravé tyčce, Lambert Hamon se tak mezi střelce utkání, zatím, nezapsal.
     
    35:30
    Česko pokračuje v plném počtu, Mikuláš Zbořil strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty. Francouzi zřejmě promrhali poslední šanci ke zdramatizování zápasu.
     
    36:31
    Kdo dnes dělá francouzské defenzivě velké problémy, to je hlavně Jakub Bernad. Znovu se prokličkoval až před brankáře, leč Pasquiera nepřekonal.
     
    36:47
    Pochvalu za defenzivní činnost zaslouží Mikuláš Zbořil. Do poslední chvíle vystál Baptisteho Bouchuta, jemuž ukázkově vypíchl kotouč.
     
    37:20
    Francie se nevzdává a trenér Geoffroy Tijou odvolal gólmana Pasquiera na střídačku! Češi zatím brání bez problémů i proti přesile.
     
    37:48
    Do odkryté svatyně se zkusil trefit Oscar Flynn. Neuspěl, kus černé gumy proskákal těsně vedle pravé tyče. Alespoň pošetřil cenné vteřinky.
     
    38:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Gól do prázdné brány střílí PATRIK ŠEBEK. Nikým neatakován sáhl k zajímavému řešení, kdy kotouč nastřelil o pravý mantinel takovým způsobem, že doputoval až za brankovou čáru. Bez asistence.
    38:32 Patrik ŠEBEK - 7:2
     
    39:11
    Poslední minutu zápasu začínají na puku čeští inline hokejisté. Dle očekávání nikam nespěchají, spíše ženou časomíru směrem k nule.
     
    39:57
    Závěrečný francouzský útok táhl pravým mantinelem Benoit Ladonne. Věřil si na Aleše Chamráda, ale za jeho zády pronikl pouze za cenu ztráty kotouče.
     
    Konec zápasu.
     
    Čeští inline hokejisté si na Světových hrách zahrají finále! V semifinále pokořili Francii, kterou rozstříleli výsledkem 7:2.

    Svěřenci kouče Tvrzníka dominovali od úvodních minut. Na první gól sice Francouzi ještě dokázali odpovědět, ale Češi před koncem prvního poločasu přidali ještě další čtyři trefy, které zůstaly bez reakce. Druhou polovinu utkání si čeští hráči profesorsky pohlídali, náskok navýšili o další jeden gól. Hlavním hrdinou utkání byl autor hattricku Jakub Bernad.

    Ve finále se Česko utká se Spojenými státy americkými, kteří na turnaji ještě neprohráli, v semifinále porazily Itálii s přehledem 5:0.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (00:58:09)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. Loskot (Kafka), 11. Bernad, 12. Loskot (Flynn), 14. Bernad (Fiala), 19. Kuťák (Kafka), 23. Bernad (Vyoral), 39. Šebek – 10. Langlois (Gabillet), 27. Gonzalez


    Česko: Brabec (Frodl) – Chamrád, Zbořil, Turek, Šebek, Vyoral, Kuťák – Bernad, Flynn, Kafka (C), Fiala, Rubeš, Loskot.
    Trenér: Martin Tvrzník

    Francie: Lafourcade (21. Pasquier) – Faucherand, Gonzalez, Machy, Langlois, Hamon, Fontanille – Renou, Bouchut, Gabillet (C), Kerkhove, Allo, Ladonne.
    Trenér: Geoffroy Tijou

    Rozhodčí: Pfeffer (GER), Telesio Carreon (USA)
    bahis siteleri