Tisková konference SK Slavia Praha (kon.)
konec
Tisková konference SK Slavia Praha

Čtvrtek 14.07.2022, 19:00Tiskové konference
     
    To už je z dnešní tiskové konference vše. Přeji krásný zbytek večera! (21:40:19)
    Nové dresy Slavie pro sezónu 2022/23, v níž klub oslaví 130. výročí založení.
     
    Slávisté samozřejmě neopustili tradiční koncepci červenobílých dresů. Tem vévodí pěticípá červená hvězda.
     
    A nyní už to, na co celou dobu čekáme! Za zvuku znělky Ligy mistrů přicházejí na trávník tanečníci a tanečnice ve zbrusu nových sešívaných úborech s novým logem klubu.
     
    Účastníci se usadili na tribuně v blízkosti tunelu pro nástup hráčů. Na setmělém stadionu pokračuje vystoupení cirkusového souboru.
     
    Úvodní část programu byla koncipována jako prohlídka stadionu okořeněná vystoupením La Putyky. Samotné představení dresu proběhne na trávníku, kde se již aktéři scházejí.
     
    V další části stadionu sledujeme i poněkud divočejší tance. Hráči, hráčky a další hosté zatím těmito místy postupně procházejí. Směřují na hrací plochu .
     
    V místnosti pro masáže a rehabilitaci hraje houslová virtuózka, v jiné části vystupuje baletka, v šatně zase další člen La Putyky žongluje s fotbalovým míčem. Přítomni jsou hráči slávistického A-týmu i tým žen.
     
    Program se přesunul do prostor slávistické kabiny a jejího okolí. Na podobu dresu zatím čekáme.
     
    Nyní již začalo hudebně taneční vystoupení La Putyky, na jehož konci bychom měli poprvé vidět nové dresy.
     
    Nyní se již blíží představení nových dresů sešívaných pro sezónu 2022/23. To proběhne opravdu ve velkolepém formátu v technickém koridoru FORTUNA Areny. Hlavní roli sehraje známé uskupení La Putyka.
     
    Shrňme si nejdůležitější věci, které zazněly. Slavia věnuje celou podzimní část sezóny oslavám 130. výročí od založení klubu. Ty vyvrcholí 22. listopadu v Edenu, vrcholem programu bude přátelské utkání mezi současným týmem Slavie a legionáři, kteří v minulosti prošli klubem. Na své si přijdou i příznivci ženského fotbalu. 10. srpna totiž slávistky odehrají v Edenu duel s Realem Madrid. Klub představil také nové partnery – sázkovou kancelář Fortuna, jejíž jméno ponese i stadion v Edenu a společnost Aures Holdings, pod níž spadá také značka Mototechna. Sešívaní rovněž oficiálně potvrdili příchod záložníka Christa Tiéhiho z Liberce. Kouč Trpišovský i šéf klubu Tvrdík rovněž prozradili, že v jednání je ještě posila na pozici stopera.
    Slávistický stadion nově ponese název FORTUNA Arena.
     
    Skončila první část tiskové konference. Ve druhé části proběhne galapředstavení nových dresů. Na ty si ještě počkáme.
     
    Ewerton – posila z Mladé Boleslavi:

    Jsem rád, že mohu ve Slavii být. Příprava byla velmi dobrá, hodnotím ji pozitivně. Nebyla vůbec snadná, ale byla velmi přínosná. Odehráli jsme tam dobré zápasy. Těším se na spolupráci s trenéry a spoluhráči. Věřím, že nová sezóna pro nás bude úspěšnější než ta předchozí.
     
    Prostor dostal také Ibrahim Traoré. Ten bude ve Slavii pokračovat ještě dva roky v roli hráče a pak se přesune do vedení klubu. Už nyní pomáhá s adaptací afrických fotbalistů:

    Rád bych poděkoval celému vedení za důvěru. Je mi obrovským potěšením ve Slavii pokračovat. Příprava v Rakousku proběhla úspěšně. Přijali jsme do týmu nové hráče jako Ewerton, Moses Usor a další. Myslím si, že budou kvalitním přídavkem do našeho už tak silného týmu. Samotná příprava se povedla. Všichni doufáme, že budeme mít úspěšnou sezonu.
     
    Slovo dostala Diana Bartovičová, hráčka ženského týmu Slavie:

    Moc se těšíme na spolupráci s novým trenérem. Byl úspěšný, my jsme také úspěšný tým. Doufám, že na to spolu navážeme. Velkým lákadlem pro nás všechny je Liga mistryň.
     
    Tvrdík: Loni jsme skončili v mírné ztrátě, ale finanční situace je dobrá. V letošním roce jsme, co se týče příjmů, výrazně nad plán. Možná, že to byla komplikace pro trenéra, ale z těch prodejů jako Nico Stanciu, jsme finančně velmi dobře profitovali.

    Martin Augustin

    bahis siteleri