Tisková konference SK Slavia Praha (kon.)
konec
Tisková konference SK Slavia Praha

Čtvrtek 14.07.2022, 19:00Tiskové konference
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 19:00.
     
    Vítám tu všechny fotbalové příznivce! Fotbalovou Slavii čeká v letošní sezóně oslava 130. výročí založení klubu. Především k tomuto tématu se tak bude vázat dnešní tisková konference. Na ní bychom se měli dozvědět, co si slávisté pro veřejnost chystají. Chybět nebude ani šéf klubu Jaroslav Tvrdík, jenž se si nedávno prošel léčbou onkologického onemocnění. Mezi další účastníky budou patřit kouč Jindřich Trpišovský, zástupci hráčů a partnerů.
     
    V rámci druhé části večera, která odstartuje zhruba ve 21:00, budou představeny také dresy pro sezónu 2022/23.
     
    Tisková konference byla zahájena. Ke slovu se jako první dostává Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva klubu.
     
    „Chtěl bych poděkovat všem slávistickým fanouškům za solidaritu a zájem. Děkuji i mimoslávistickým fanouškům, třeba těm z Baníku. Ukázalo se, že jak nejde o fotbal, ale o vážnější věci, tak jde rivalita stranou. Chci také poděkovat lékařům. Jak je známo, měl jsem rakovinu, stále nejsem úplně zdraví. Podstoupil jsem léčbu, ozařování. To nejhorší už ale mám za sebou a vypadá to dobře,“ odpověděl Jaroslav Tvrdík na otázku ohledně svého zdravotního stavu.
     
    Dalšími hosty jsou místopředseda představenstva Tomáš Syrovátka, David Vaněk – generální zástupce Fortuny a Karolína Topolová, zástupkyně Mototechny. Ta bude novým partnerem klubu. Dále přichází trenér Slavie Jindřich Trpišovský.
     
    Jaroslav Tvrdík: Druhé místo bylo loni považováno za neúspěch. Já bych ale chtěl připomenout, že máme tři tituly a dvě druhá místa. Je to fotbal, nemůžete očekávat, že vyhrajete každý rok. Byla by to i neúcta k našim soupeřům. Sparta, Plzeň nebo Baník Ostrava či Slovácko nejsou jen nějací sparing partneři, kteří si jdou zahrát.
     
    Jaroslav Tvrdík: Ta sezóna byla dobrá. Měli jsme počet bodů, který by jindy stačil na titul. Plzni jsem osobně pogratuloval, mluvil jsem s jejich majitelem.
     
    Šéf Slavie také vyjádřil přání vrátit Slavii do elitních dvou evropských pohárových soutěží. Tedy Ligy mistrů nebo Evropské ligy. Konferenční liga přeci jen nemá takové jméno. Slavisté by také chtěli přispět k co nejlepšímu českému koeficientu. Tvrdík by rád, aby přispěly i další české týmy. Prý jim bude srdečně přát dobré výsledky. „Pro český fotbal bude jen dobře, pokud bude mít liga co nejvíce silných týmů,“ řekl Tvrdík.
     
    Jaroslav Tvrdík: Byli jsme úspěšní i v mimofotbalových věcech. Uspěly jsme finančně. Rovněž jsem rád, že ženy získaly double. Ženský tým je důležitá součást Slavie. Doufáme, že se holky dostanou do skupiny LM, k čemuž jim stačí vyhrát jeden dvojzápas. Chtěl bych tu mít v roce 130. výročí Slavie alespoň ženskou Ligu mistrů. Ženy si 10. srpna zahrají v Edenu přátelský zápas s Realem Madrid. Některým děvčatům se tak určitě splní sen. Budeme rádi, pokud fanoušci přijdou tak, jako chodí na derby nebo na evropské poháry.
     
    Tvrdík také vyzdvihl úspěchy mládežnických týmů. U19 vyhrála mistrovský titul. Rovněž hovořil o postupu B-týmu do druhé nejvyšší soutěže – FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Pochválil trenéry, kteří vychovávají hráče tak, že se někteří z nich postupně posouvají do A-týmu. Vzpomněl třeba na Mosese Usora, který měl skvělou přípravu. Partnerské Vlašimi pak poděkoval za velmi dobrou spolupráci.
     
    Tvrdík: Jediné, co bych vytkl áčku za minulou sezónu, bylo to derby na konci sezóny. Pokud bych byl zdravý, vlétl bych o přestávce do kabiny a udělal tam peklo. Derby je derby a není možné, aby ho hráči neodehráli naplno. To doufám, že se už nikdy nebude opakovat.
     
    Tvrdík: Letos jsme prodali hráče už zhruba za 600 milionů korun a to činí Slavii finančně stabilní. Je to důležitý aspekt fungování klubu. Rok to byl tedy téměř po všech stránkách úspěšný. Chyběl jen ten titul.
     
    Tvrdík: Celý podzim bychom rádi věnovali oslavě 130 let založení klubu. Listopad 1892 si chceme celý podzim připomínat. Nejvýznamnější krok, který činíme, je slavnostní představení nového loga Slavie!
     
    Tvrdík: Pracovali jsme na tom posledních 5 let. Je to asi třetí pokus. Nedělali jsme to přímo kvůli 130. výročí. První pokus přišel v roce 2017. Dvakrát jsme se ale rozhodli, že to ještě není to pravé. Tentokrát už tam bylo takové to wow. Jdeme do toho.
     
    Tvrdík: Hlavním důvodem je modernost. Snaha vstoupit do třetího tisíciletí. Není to snaha kopírovat třeba Juventus. který v tom byl před časem velmi úspěšný. V použití tohoto brandu věříme i v rámci třeba civilního oblečení.
     
    Inspirací byly původní stanovy, které sepsaly zakládající členové. Hlavním motivem nového loga je pěticípá červená hvězda.
     
    Tvrdík: 125. výročí jsme slavili v Obecním době. Bylo to krásné, ale nevešli se tam všichni. Hledali jsme způsob, jak dostat na místo, co nejvíce fanoušků. Jedinou a logickou volbou byl tedy náš stadion. A věděli jsme, že to nemůže být jen galavečer, že musíme hrát fotbal. Přemýšleli jsme o renomovaných soupeřích. Nakonec jsme ale šli cestou Slavia vs Slavia. Prvním týmem bude současný tým Jindřicha Trpišovského. Soupeřem bude tým legionářů Slavie a současných reprezentantů. Doufáme, že tým povede Jaroslav Šilhavý. Uvidíme, zda kluby uvolní hráče jako Nico Stanciu či Alexander Bah. Potvrdili třeba Coufal, Pavlenka, Zima, Stoch, Kúdela... Bude většina tváří, které fanoušci milovali. Ať jsem oslovil jakéhokoli Slávistu, tak všichni odpověděli kladně. Že pokud je pustí kluby, rádi přijedou.
     
    Předpokládaným termínem narozeninového zápasu v Edenu bude 22. listopad.
     
    Tvrdík: Dnešním dnem se definitivně loučíme s firmou Sinobo Group. Neznamená to odchod čínských majitelů. Sinobo se původně mělo stát majitelem, ale k tomu nakonec nikdy nedošlo. Sinobo nebylo ani akcionářem. Jejich odchod tedy neznamená změnu v majetkových strukturách a už vůbec ne nějakou nestabilitu. Většinovým majitelem zůstává firma City Group.
     
    Tvrdík: Novým generálním partnerem se stává společnost Fortuna, se kterou jsme spolupracovali už v posledních osmi letech. Chtěl bych tady panu Vaňkovi poděkovat za vždy seriózní jednání. Fortuna se stala vítězem výběrového řízení, kterého se účastnily tři společnosti. Jako generální partner budou mít své jméno v názvu stadionu a také logo na dresech.
     
    Jaroslav Tvrdík oznámil také dalšího partnera, kterým je společnost Mototechna.
     
    Tvrdík: Slavii se daří a fotbal, který předvádíme, naše fanoušky i partnery láká. V této chvíli je z 38 skyboxů na sezónu 2022/23 hned 37 vyprodáno.
     
    Tvrdík také poděkoval fanouškům, kteří vykoupili v podstatě celou kapacitu permanentních vstupenek. Opozdilcům, kteří prováhali termín a měli permanentku v minulých letech, chce umožnit dodatečný nákup. Limit permanentních vstupenek tak klub posunul na číslo 10 000.
     
    Jaroslav Tvrdík ještě prozradil, že některé jeho povinnosti převezme Tomáš Syrovátka, místopředseda představenstva. Ten se ujme funkce CEO klubu. Je to i z důvodů zmíněných zdravotních problémů pana Tvrdíka. Tvrdík zůstane jako předseda představenstva.
     
    Tvrdík předává slovo kolegům. Nyní běží video, které představuje historii slávistické hvězdy. Ta bude dominovat novému logu.
     
    Hvězda byla se Slavií od začátku. Byla zmíněna i v zakládající listině klubu. Slavia tak na ní postavila celou novou klubovou identitu. Další video prozrazuje, jak nové logo vznikalo.
    Nová sezóna, nová identita, nové logo Slavie.
     
    Jak se líbí logo a identita trenérovi Trpišovskému? „My ty věci dnes dostali poprvé, vidím to tedy první den. Jsem spokojený. Hvězda je symbol Slavie, patří k ní. V logu se objevuje poprvé v historii. Je to vizuálně hodně povedená práce.“
     
    Tomáš Syrovátka: Naše první kampaň, když jsem přišli do Slavie v roce 2015, byla pod heslem „Vracíme vám Slavii.“ Vrátili jsme slávistům stadion, teď i hvězdu, kterou má každý slávista v krvi. Není to ale jen o hvězdě, ale celé identitě. Máme i vlastní písmo. Každé písmeno obsahuje malou část hvězdy.
     
    Jak už padlo, nový názvem ponese také stadion v Edenu. Ten se od nynějška jmenuje FORTUNA Arena.
     
    Spolupráce s Fortunou byla podepsána na pět let. Ke slovu se dostává David Vaněk – generální ředitel Fortuna Entertaiming Group.
     
    „Jsem moc rád, že je tady i Jaroslav Tvrdík. My jsme se Slavií už spolupracovali. V roce 2019 jsme s ní spolupráci obnovili. Vždy se nám s klubem spolupracovalo dobře. Nejen s vedením a týmem, ale i s fanoušky. Jsme rádi, že po čase zase budeme mít naše logo na dresech Slavie,“ řekl Vaněk.
     
    Vaněk: Nedávno jsem byl v Chorvatsku, ve Splitu. Když jsem tam před lidmi, kteří fandí Hajduku, řekl, že z Edenu bude FORTUNA ARENA, byly z toho nadšeni. Pro nás je důležitý i brand v zemích, kde působíme.
     
    Fanoušci se mohou v Edenu těšit na novou výzdobu v koridorech, kterými procházejí na tribuny. Ve videu malby představuje David Ocetník, předseda Odboru přátel Slavie.
     
    Dalším novým partnerem klubu je také společnost Aures Holdings, která v Česku poskytuje služby motoristům pod značkou Mototechna. Na tiskové konferenci je přítomna zástupkyně společnosti Karolína Topolová.
     
    Spolupráce byla představena v klipu, v němž si zahrál Jindřich Trpišovský s paní Topolovou. Kouč Slavie se omlouval za své herecké kvality, Karolína Topolová ho uklidňuje, že jeho výkon byl v pořádku.
     
    Topolová: Vyrůstala jsem v Kersku, kraji pana Bohumila Hrabala. Celá komunita tam žila Slavií. Já to prožívala pasivně, ale dnes jem ráda, že došlo k tomuhle spojení. Přesah Slavie i přes hranice je výrazný. Když jsem zmínila v Polsku, že budeme partnerem Slavie, tak se dívali, zda si nevymýšlím, nebo se jen nechlubím. Jsem za tuto spolupráci velmi vděčná a moc se na ni těším.
     
    Přípitkem všech zúčastněných končí první část tiskové konference. Její druhá část, na nichž budou představeny také nové dresy, začne zhruba ve 20:45.
     
    Tak tiskovka pokračuje hned sportovní částí. Jako první promluví opět Jaroslav Tvrdík. Aktéři se proměnili. Z hráčů A-týmu dorazili Ewerton či Ibrahim Traoré.
     
    Jaroslav Tvrdík potvrdil příchod Christa Tiéhiho z Liberce. Střední záložník přichází na roční hostování s obcí na přestup.
    Christ Tiéhi je novou posilou Slavie.
     
    Tvrdík: Ibrahim je pro nás důležitým hráčem. Loni dal několik klíčových gólů. Před tiskovkou jsem se ptal, kterého si nejvíce považuje. Zmínil gól na Feyenoordu. Je pro nás důležitý i z hlediska adaptace hráčů z Afriky. V tom je takovou prodlouženou rukou trenérů. Ceníme si ho tak, že má podepsaný kontrakt, který mu po ukončení aktivní kariéry zajišťuje přesun do managementu klubu. Napodobí tedy Jiřího Bílka.
     
    Tvrdík: Ta africká cesta je pro nás velmi důležitá. Díky tomu můžeme být konkurenceschopní i v Evropě. Je těžké koupit dobrého hráče z Česka. Ten africký pilíř našeho rozvoje je tedy velmi důležitý. Chtěl bych poděkovat Tomášovi Syrovátkovi a Jirkovi Bílkovi, kteří toto rozvíjeli i v době mé nepřítomnosti.
     
    Tvrdík zmínil spolupráci s francouzskou akademií Evian Group, která má pobočky v Africe. Jako jeden z produktů nigerijské frakce vyzdvihl Mosese Usora. Ten přišel v březnu do béčka, kde ukázal kvality a v letní přípravě si již definitivně vybojoval místo v prvním týmu. Spolupráci má Slava také se senegalskou pobočnou Evian Group.
     
    Tvrdík: Důležité je pro nás také Pobřeží Slonoviny. Tam zatím nemáme akademii, ale očekáváme, že v tomhle nám pomůže Ibrahim Traoré. Dneska jsem s ním procházel stadion a řešili jsme jeho kancelář.
     
    Tvrdík: Ve Slavii vítám také Ewertona. Toho jsme se snažili získat už v zimě. Boleslav nám ale pustila dva jiné hráče a tohle nakonec padlo. Jsem rád, že se to podařilo dotáhnout v létě. Jsem rád, že dal přednost nám před jinými nabídkami. Některé byly velmi lukrativní. Chtěl bych využít této příležitosti a poděkovat Mladé Boleslavi za spolupráci. Máme s nimi velmi dobrý vztah podobně jako třeba s Libercem nebo Českými Budějovicemi.
     
    Tvrdík: Co se týče posil, ještě řešíme stopera. Myslím, že fanoušci se v tomto přestupním termínu mohou ještě jednou těšit na jednu posilu.
     
    Přítomni jsou i zástupci ženského týmu Slavie. Novým hlavním trenérem se stává legenda sešívaných Karel Piták. S ním dorazila také fotbalistka Diana Bartovičová.
     
    Nyní přicházejí na řadu dotazy přítomných novinářů...
     
    Dotaz na méně vytěžované hráče v přípravě (Plavšić, Samek, Talovierov...). Jakou mají ve Slavii budoucnost?

    Trpišovský: Čekají nás ještě dva přípravné zápasy a předkola KL. Kádr se bude ještě hýbat. Minimálně jeden hráč ještě přijde a čeká nás i určité zeštíhlování. Jsem rád, že jsme přípravu absolvovali bez jediného zranění. Volnější režim měl jen Lukáš Masopust, který se doléčuje. Je možné, že ještě budeme čelit nějaké nabídce z Evropy, kde se ten trh začal hýbat. Chceme se poučit z přípravného období loni, kdy někteří hráči vypadali dobře a pak formu ztratili. A jiní hráči, kteří odešli, pak ukazovali formu, že bychom si je nechali. U každého odchodu budeme zvažovat sportovní i ekonomickou stránku.
     
    Trpišovský: Co se týče Dana Samka, tak chceme, aby byl někde sportovně vytížen. Hledáme mu klub, kde bude hrát na pozici, kterou potřebujeme. To samé se týká i Maxe Talovierova. Můžeme jít cestou Matěje Valenty, který od nás kdysi odešel a vrátil se ve stavu, kdy může atakovat základní sestavu. Co se týče Plavšiće, ten přišel do přípravy se zraněním. A teď máme na jeho pozici na kraji hřišti přetlak. Nalevo je Oscar, teď Ewerton. Tým se navíc vyvíjí. Hrajeme trochu jinak než před rokem.
     
    Tvrdík: Jak už jsem říkal, máme za sebou i finančně velmi úspěšný rok. Klub získal na přestupech kolem 600 milionů. A máme další hráče, o které je zájem. O Petera Olayinku mají zájem turecké kluby. Nějaký příjem tak ještě může přijít. Klub není závislý na postupu do skupiny v evropských pohárech. Samozřejmě by nás to mrzelo. Spíše by se jednalo o velkou ztrátu co se týče možnosti naše hráče v Evropě ukázat. S tím souvisí i ta ekonomická stránka. Evropské zápasy jsou důležité také pro fanoušky a naše partnery, kteří se mohou prezentovat i na zahraničních trzích. Z hlediska sportovního by pro nás byl neúspěch velkým zklamáním. Druhé předkolo KL bude povinností, ty další dvě už jsou neznámou. Budou tam kvalitní týmy i ze západu. K tomu máme velký respekt.
     
    Otázka na trenéra. Jak se mění situace, když má Slavia ve druhé lize partnerskou Vlašim i béčko?

    Trpišovský: Je to skvělé. Druhá liga je už kvalitní soutěž. Můžou tu zůstat hráči, kteří prošli Vlašimí a udělali velký pokrok. Mohou trénovat s námi a hrát zápasy ve druhé lize za béčko. Co se týče, jak hráče rozdělit, je rébus hlavně pro sportovního ředitele. Hráče, kteří už mohou být platní i pro áčko, tak budeme chtít, aby zůstali tady a byli k dispozici béčku. U dalších budeme rádi, když se ohrají ve Vlašimi. Je to také obrovský bonus pro našel mládežníky. Je jen dobře, že máme dva týmy, kam mohou jít, a kde jsou naši trenéři.
     
    Tvrdík: Ve Vlašimi bude působit 7 nebo 8 našich hráčů. U béčka budeme chtít, aby se tam rozvíjeli také ti afričtí hráči, které postupně dostává na starost Ibrahim Traoré. Pro trenéra je výhra, že může nechat talentované kluky trénovat s áčkem a na zápasy je poslat do béčka. Napadá mě třeba Marek Icha nebo Matěj Jurásek. Ti mohou naskakovat za oba týmy.
     
    Dotaz na stopera:

    Trpišovský: Řešíme dva zahraniční hráče. Je to z důvodu, že Ondra Kúdela zamířil po vypršení smlouvy do zahraničí, David Hovorka je opět dlouhodobě zraněný a Taras Kačaraba si přinesl do evropských kvalifikací trest. Na pohled to vypadalo, že máme stoperů dost, ale nikdy se nám loni nesešlo, že bychom jich měli k dispozici 5 nebo 6 v jedné chvíli. Pak jsme tam museli dávat hráče i z jiných postů a je to jedna z věcí, na které jsme v minulé sezóně dojeli. Projevovalo se to třeba na obranných standardkách. Na tom musíme zapracovat a také chceme, aby nemusel Tomáš Holeš hrát stopera. Chceme ho využívat ve středu hřiště.
     
    Trpišovský: Každý zápas ve Slavii je povinnost hrát naplno a já si užívám každý zápas, kde hrajeme. Nerad odpovídám na otázky, zda něco preferujeme. Pro mě je vždycky nejdůležitější tne nejbližší zápas. Teď nás čeká kvalifikace KL se soupeřem, kterého se dnes večer dozvíme. Pak začíná liga. Kádr je postaven tak, abychom mohli v každém zápase uspět. Kádr je široký a velice dobře doplněný.

    Dotaz na finále Konferenční ligy, které se bude hrát v Edenu.

    Trpišovský: Je to čest pro klub. velké ocenění, že můžeme pořádat takovou akci. Pro nás je první krok se do té soutěže hlavně dostat. Musíme zvládnout tři předkola, zvládnout šest zápasů. Pak se můžeme bavit dál.
     
    Téma Jan Kuchta a jeho příchod do Sparty:

    Tvrdík: Kdo je Jan Kuchta? Těžko se mi mluví o lidech bez vychování.

    Trpišovský: Já bych se k tomu také nerad vyjadřoval.
     
    Vybudování akademie:

    Tvrdík: Rád bych poděkoval zastupitelstvu Šeberova, od kterého už máme povolení. Máme za sebou diskuzi ve výborech magistrátu Hlavního města Prahy. Doděláváme kroky, abychom mohli magistrátu předložit finální žádost s projekty a termíny. Měli bychom to poslat do konce července. Z předběžných konzultací bych chtěl Praze poděkovat za podporu. Je to důležitý krok pro rozvoj sportující mládeže. Táhne se to déle, asi to zpomalila i moje nemoc. Věřím ale, že si tenhle můj sen a poslední cíl ve Slavii splním.
     
    Tvrdík: Loni jsme skončili v mírné ztrátě, ale finanční situace je dobrá. V letošním roce jsme, co se týče příjmů, výrazně nad plán. Možná, že to byla komplikace pro trenéra, ale z těch prodejů jako Nico Stanciu, jsme finančně velmi dobře profitovali.
     
    Slovo dostala Diana Bartovičová, hráčka ženského týmu Slavie:

    Moc se těšíme na spolupráci s novým trenérem. Byl úspěšný, my jsme také úspěšný tým. Doufám, že na to spolu navážeme. Velkým lákadlem pro nás všechny je Liga mistryň.
     
    Prostor dostal také Ibrahim Traoré. Ten bude ve Slavii pokračovat ještě dva roky v roli hráče a pak se přesune do vedení klubu. Už nyní pomáhá s adaptací afrických fotbalistů:

    Rád bych poděkoval celému vedení za důvěru. Je mi obrovským potěšením ve Slavii pokračovat. Příprava v Rakousku proběhla úspěšně. Přijali jsme do týmu nové hráče jako Ewerton, Moses Usor a další. Myslím si, že budou kvalitním přídavkem do našeho už tak silného týmu. Samotná příprava se povedla. Všichni doufáme, že budeme mít úspěšnou sezonu.
     
    Ewerton – posila z Mladé Boleslavi:

    Jsem rád, že mohu ve Slavii být. Příprava byla velmi dobrá, hodnotím ji pozitivně. Nebyla vůbec snadná, ale byla velmi přínosná. Odehráli jsme tam dobré zápasy. Těším se na spolupráci s trenéry a spoluhráči. Věřím, že nová sezóna pro nás bude úspěšnější než ta předchozí.
     
    Skončila první část tiskové konference. Ve druhé části proběhne galapředstavení nových dresů. Na ty si ještě počkáme.
    Slávistický stadion nově ponese název FORTUNA Arena.
     
    Shrňme si nejdůležitější věci, které zazněly. Slavia věnuje celou podzimní část sezóny oslavám 130. výročí od založení klubu. Ty vyvrcholí 22. listopadu v Edenu, vrcholem programu bude přátelské utkání mezi současným týmem Slavie a legionáři, kteří v minulosti prošli klubem. Na své si přijdou i příznivci ženského fotbalu. 10. srpna totiž slávistky odehrají v Edenu duel s Realem Madrid. Klub představil také nové partnery – sázkovou kancelář Fortuna, jejíž jméno ponese i stadion v Edenu a společnost Aures Holdings, pod níž spadá také značka Mototechna. Sešívaní rovněž oficiálně potvrdili příchod záložníka Christa Tiéhiho z Liberce. Kouč Trpišovský i šéf klubu Tvrdík rovněž prozradili, že v jednání je ještě posila na pozici stopera.
     
    Nyní se již blíží představení nových dresů sešívaných pro sezónu 2022/23. To proběhne opravdu ve velkolepém formátu v technickém koridoru FORTUNA Areny. Hlavní roli sehraje známé uskupení La Putyka.
     
    Nyní již začalo hudebně taneční vystoupení La Putyky, na jehož konci bychom měli poprvé vidět nové dresy.
     
    Program se přesunul do prostor slávistické kabiny a jejího okolí. Na podobu dresu zatím čekáme.
     
    V místnosti pro masáže a rehabilitaci hraje houslová virtuózka, v jiné části vystupuje baletka, v šatně zase další člen La Putyky žongluje s fotbalovým míčem. Přítomni jsou hráči slávistického A-týmu i tým žen.
     
    V další části stadionu sledujeme i poněkud divočejší tance. Hráči, hráčky a další hosté zatím těmito místy postupně procházejí. Směřují na hrací plochu .
     
    Úvodní část programu byla koncipována jako prohlídka stadionu okořeněná vystoupením La Putyky. Samotné představení dresu proběhne na trávníku, kde se již aktéři scházejí.
     
    Účastníci se usadili na tribuně v blízkosti tunelu pro nástup hráčů. Na setmělém stadionu pokračuje vystoupení cirkusového souboru.
     
    A nyní už to, na co celou dobu čekáme! Za zvuku znělky Ligy mistrů přicházejí na trávník tanečníci a tanečnice ve zbrusu nových sešívaných úborech s novým logem klubu.
     
    Slávisté samozřejmě neopustili tradiční koncepci červenobílých dresů. Tem vévodí pěticípá červená hvězda.
    Nové dresy Slavie pro sezónu 2022/23, v níž klub oslaví 130. výročí založení.
     
    To už je z dnešní tiskové konference vše. Přeji krásný zbytek večera! (21:40:19)

    Martin Augustin

    bahis siteleri