Tisková konference 1.FC Slovácko (kon.) | Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.)
Tisková konference FC Slovan Liberec (kon.) | Tisková konference SFC Opava (kon.)
Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.) | Tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.)
konec
Tisková konference Bohemians Praha 1905

Středa 27.07.2022, 15:00Tiskové konference
     
    Tisková konference skončila. (16:08:49)
     
    Adam Jánoš o tom, že první domácí utkání klokani sehrají ve 2. kole proti Baníku, ze kterého zkušený záložník do Ďolíčku přišel: Doufám, že to bude dobrý fotbal. I po fanouškovské stránce se potkají dva dobré kotle. Snad to bude z naší stránky kvalitní a výherní. Nechtěl bych to před kluky moc ventilovat, ale samozřejmě, že když Baník porazíme, tak z mé strany musí něco do kabiny přilétnout.
     
    Držmíšek na otázku cílů do nové sezóny: Předloni jsme hráli finále skupiny o Evropu, což povazuji za úspěšnou sezónu. Loni jsme byli desátí, na jaře jsme překonali klubový rekord v počtu zápasů v řadě bez porážky. Ta minulá sezóna s baráží pro nás samozřejmě byla velkým zklamáním. Věřím, že se vrátíme do těch dvou sezón před touto nepovedenou.
     
    Darek Jakubowicz o průtazích v přípravě rekonstrukce stadionu: Postupuje to, i když pomaleji, než bychom chtěli. Z politického hlediska to chápu, blíží se volby. Do konce období by se ještě měla čtyřikrát sejít rada města. Věřím, že se během té doby stihne vypsat architektonická soutěž. Politická vůle tam je. Liší se názory jak, za kolik, ale podstatné je, že to všichni chtějí zrealizovat.
     
    Držmíšek doplnil, že klub má s Tomášem Necidem ústní dohodu o podpisu smlouvy poté, co bude připraven nastoupit.
     
    Veselý o stavu Martina Hály: Nebyl stoprocentní, když přišel. Dávkovali jsme mu zátěž. Nastoupil proti Táborsku, to bylo v pohodě. Pak hrál i v Rakousku proti Újpesti, kde dostal ránu do té nohy. Oteklo mu to, raději ho tedy ještě šetříme a zatěžujeme postupně. Achilovka je citlivé místo. Je to na patě kopačky, navíc není v případě nějakého nakopnutí chráněná.

    Adam Jánoš je po plastice třísel, ale vše jde lépe než jsme čekali. Ten je připraven. U Háliče to snad bude brzy v pohodě. Tomáš Necid je v rehabilitaci po operaci kolene. Udělal velký progres. Každý den na sobě tvrdě maká. Jak sám tak s naším realizačním týmem. Včera mi říkal, že by snad mohl v září naskočit, já bych ho raději brzdil. Viděl bych to na říjen, ale uvidíme. Za mě je to velká posila. Mohl by nám ještě hodně pomoci. Má v sobě ohromnou touho dostat se do klubu ligových kanonýrů. Do té stovky mu moc nechybí.
     
    Držmíšek o případném příchodu Jana Morávka: Kádr ještě není uzavřený. Pokud by samozřejmě byla možnost přivést tak kvalitního hráče jako Honza, tak bychom se o to pokusili. To se ale týká i jiných jmen.

    Koukal doplňuje, že Morávek vyjádřil přání ještě zůstat v zahraničí. Do Bohemky by se rád vrátil později.
     
    Jakubowicz o dopadech zvyšujících se cen energie: To samozřejmě už poznal každý. Domácnosti, firmy... Na nás by to dopadlo hlavně asi v tom, že bychom třeba přestali v zimě v Ďolíčku vyhřívat. Letos bude dlouhá zimní pauza kvůli MS v Kataru. My budeme muset začít trénovat 26. prosince. Otázkou je, v jakém stavu bude hřiště v Uhříněvsi. Pak bychom museli občas trénovat i v Ďolíčku a samozřejmě zapnout vyhřívání.
     
    Jakubowicz o stadionu: Problém je spíše na magistrátu, nemyslím si, že na Praze 10. V jejich pojetí je Ďolíček krajský stadion. Nemyslím si, že by městská část například upřednostňovala Slavii před námi. To ne.
     
    Jakubowicz: Jak trenér říkal, pořídili jsme si aplikaci, která detailně sleduje hráče při tréninku. Můžeme i vidět, jaké mají při tréninku pocity. V jaké jsou zátěži, zda pro ně byl trénink náročný. Tím můžeme předejít těm zraněním nebo třeba i vlně covidu, když včas uvidíme, že se 3-4 hráči necítí dobře.
     
    Držmíšek: Kluci odvedli v té analýze skvělou práci. Zjistili jsme, že kluci často chodili do zápasů špatně natrénovaní. To bylo i vinou covidu a dalších věcí. Nemohli pak podat optimální výkon a ještě jim hrozilo zranění. Tohle by se teď už nemělo znovu opakovat.
     
    Veselý podrobněji o předsezónní analýze kondice hráčů: Vyhodnocovali jsme si také zranění, o jaké problémy se přesně jednalo, z čeho pramenily a jak to projevit do přípravy jednotlivých hráčů. To byl důvod, proč se třeba někteří hráči neobjevili v těch úvodních přípravných zápasech. Nechtěli jsme je v té době vystavovat zvýšené zátěži. Něco ale pramení například z terénů a to neovlivníte. Vypadá to ale, že i v Dolíčku bude lepší povrch, než byl v minulých letech. Samozřejmě nic neuděláte s ním, když do vás někdo zajede a zlomí nohu. Ovšem hráči se o sebe i více starají a dělají vše proto, aby se jim problémy vyhýbaly.
     
    Jánoš na dotaz novináře proč zrovna Bohemka? Co rozhodlo? „Pomohl trenér, který mě kontaktoval. I já se chtěl vrátit domů do Prahy. Oba si myslíme, že se do tohoto týmu hodím. Vše do sebe zapadlo a doufám, že to bude v sezóně vidět.“
     
    Jánoš: Příprava se povedla. Tréninkové zázemí v Rakousku, hotel, soupeři, kteří nás prověřili. Bylo to kvalitní ze všech stran. Máme tedy předpoklady proto, abychom se odpíchli a posunuli se výše, než byla Bohemka v minulých letech.
     
    Jánoš: Nejvíce se těším, že si zase konečně zahraju fotbal. A také na fanoušky, kteří v Ďolíčku vytvářejí bouřlivé prostředí a chodí jich hodně. V kabině kluky znám. Dana Krcha, Martina Nového nebo třeba Ondru Petráka. S ním jsem hrál v mládežnických reprezentacích. Myslím, že jsem dobře zapadl. Já jsem komunikativní, to mi myslím pomáhá se zařadit do týmu.
     
    Adam Jánoš na dotaz k trenérovi: Nevím, jestli se hodí, abych hodnotil trenéra. Ale myslím, že je to tu dobře nastavené. Po fotbalové stránce se mi to líbí. Realizační tým táhne za jeden provaz a myslím, že je tu dobrý předpoklad, aby vše fungovalo. Máme dobré vyhlídky nejen pro tuto sezonu, ale i ty další.
     
    Adam Jánoš: Jsem hrozně rád, že jsem tady. Tajně jsem doufal, že se to povede. Zavolal trenér a na všem jsme se hned shodli. Bylo to rychlé jednání. Vrátil jsem se domů, Bohemka je pro mě ideální. I po fotbalové stránce jsem spokojen. Teď už jen vyhlížím ligu, kde se s Bohemkou popereme o ty vítězství. Odchod z Baníku jsme řešili i s rodinou. Vyhodnotili jsme si to tak, že je pro mě lepší být v klidu v hlavě, než se někde za něčím honit.
     
    Veselý: Kádr jsme chtěli v první řadě redukovat, abychom nemuseli pracovat s 30 hráči. To už ani není zdravé prostřední. Musíte některé hráče odstavit a to pro ně není příjemné. Navíc už tolik nehrozí covid, takže nepotřebujete takovou kvantitu. Tréninky se i zkvalitnily, což je právě i tím, že je nás méně a jsme zdraví. Někteří hráči chtěli odejít. O některé z nich jsem měl i zájem, ovšem oni nechtěli prodloužit smlouvy. Vrátím se k Tondovi Vaníčkovi. To byl přátelský odchod. Nikdo ho nevyhazoval, já s ním chtěl pracovat. Tonda sám říkal, že pokud by v Bohemce zůstal, bude dál naplno pracovat. Ale chtěl to zkusit jinde. Byl tak nastaven. Říkal, že jednou by se chtěl do Bohemky zase vrátit.

    Co se týče příchodů. Martin Hála nebyl stoprocentní zdravotně, ale víme, že nám může hodně pomoci. Za měsíc by snad měl být stoprocentní. Trénuje téměř normálně, jen se bojíme, aby ho někdo do té achilovky zbytečně nekopl. Adam Jánoš je zkušený hráč do základní sestavy, jsem rád, že tu s námi může být. Láďu Mužíka znám z Chrudimi, kde byl pode mnou nejlepší střelec 2. ligy. V Boleslavi moc necítil důvěru. Je rád, že mu dáváme šanci. Vojta Novák se vrátil z hostování, je to hráč, který bude bojovat o větší herní vytížení. Je tu mladý Denis Vala, který má potenciál na velký fotbal. Co se týče hostování, tak to není, že s těmi kluky nepočítáme. Myslíme si ale, že teď je pro ně lepší hrát zápasy ve 2. lize, než aby se tady často ani nedostávali do zápasové nominace.

    Martin Augustin

    bahis siteleri