Tisková konference 1.FC Slovácko (kon.) | Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.)
Tisková konference FC Slovan Liberec (kon.) | Tisková konference SFC Opava (kon.)
Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.) | Tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.)
konec
Tisková konference FC Slovan Liberec

Středa 27.07.2022, 13:00Tiskové konference
     
    To byl poslední dotaz této tiskové konference. Děkujeme za pozornost a na startu nového ligového ročníku se budeme těšit. Hezký zbytek středečního dne. (14:50:58)
     
    Máte vzpomínky na kapitány Slovanu z předchozích působení pod Ještědem?
    TGS: Shodou okolností byl zrovna v kabině bývalý kapitán Tomáš Janů. (úsměv) Jeho cit, kdy situaci odlehčit a kdy být vážný bych rád měl. Spíš je to o tom být správným příkladem pro ostatní.
     
    Jak velkou ztrátou je odchod Christa Tiéhiho a věříte, že je to hráč pro TOP české kluby a prosadí se?
    Luboš Kozel: "Věřím, že se prosadí. Už v prvních zápasech nastupuje v základní sestavě. Zápasy ukážou, jak moc nám bude chybět. Jeho kvality a přednosti budou muset nahradit ostatní hráči a možná budeme muset hrát trochu jinak."
     
    Jak na Vás působí Sparta, kde zahájíte o víkendu ligu?
    TGS: "S příchodem nového trenéra se jeví mnohem jinak. Je konsolidovanější a s jasnějším plánem, co chtějí hrát. Nečeká nás nic lehkého, ale my jim to také neusnadníme."
     
    Luboš Kozel o Doumbiovi: "Přijel až v půlce dubna, jelikož neměl víza. Program měl jiný než ostatní hráči. Dohrával s B-týmem. Měl pouze týden dovolené. Jeho výkony šly postupně nahoru. Bohužel se v posledním zápase zranil a visí nad ním otazník. Pokud bude zdravý, bude pro tým prospěšný."
     
    Trenére, hodně jste stál o Matyáše Kozáka. Věříte, že pod Ještědem ukáže svůj potenciál?
    Luboš Kozel: "Na tréninku potvrzuje, že góly dávat umí. Je to hráč na začátku kariéry. Pokud o něm budeme moc mluvit, nemusí to unést. Je jedním z mnoha hráčů, kteří mají velký potenciál. Nemůžeme od něj čekat, že bude v základní sestavě a v každém zápase dá gól. Motivaci mít bude a i když se mu něco nepovede, a že toho ještě bude, tak ho to nezlomí."
     
    Jak velkým strašákem je pro kapitána začátek minulé sezony?
    TGS: "Doufám, že nezačneme tak, jako minulou sezonu, abychom zbytečně nemuseli honit body."
     
    TGS: o své roli kapitána: "V podstatě se nic nezměnilo. Jen, že teď sedím zde na tiskové konferenci. Hierarchie v kabině je jasně daná. Změnila se pouze kapitánská páska. Na chodu v kabině to nic nezmění."
     
    "Jasno o pozici brankářské jedničky máme. První se to ale samozřejmě dozví gólmani," zůstal trenér Kozel tajemný, jestli se na Spartě mezi tyče postaví Olivier Vliegen nebo Jan Stejskal.
     
    Luboš Kozel: "Čas ukáže, jak dobrou posilou bude Mick van Buren. Chtěli jsme pohyblivost, rychlost a pracovitost na hřišti, což on by nám měl přinést. Na druhou stranu neměl mnoho herní praxe v poslední době. Je to střípek do mozaiky, může hrát na hrotu i z křídla. Věřím, že mu to sedne a pomůže nám."
     
    Kapitán Theodor Gebre Selassie o nových mladících v týmu: "Vypadají, že jsou dobře charakterově nastaveni. Kvalitu na tréninku ukazují. Podle mého názoru jsme dobře posílili. Uvidíme v zápasech, jak budou pracovat."
     
    Trenér o Maksymu Talovjerovi: "Mluvil jsem o něm s trenérem Trpišovským ještě než přišel. Jak všichni víme, může hrát pozici šestky i stopera. Uvidíme, kde se nám bude hodit více. Za mě se jedná o konstruktivního stopera. První zápas nemůže hrát na Spartě Plechatý, takže ho tam spíše uvidíte na pozici stopera.
     
    TGS o cílech týmu: "Důležitý bude začátek. Nesmí nám sezona utéct jako minulý rok. Pak si myslím, že bychom mohli hrát na pozicích v první polovině tabulky.
    Luboš Kozel: "Je zde mnoho nových hráčů. Prověří nás až mistrovské zápasy. Musíme jít zápas od zápasu. Když si vše sedne, mohli bychom hrát v mistrovské skupině. Určitě bychom chtěli hrát alespoň ve střední skupině."
     
    Trenér o nových tvářích: "Jsem rád za doplnění kádru o tři hráče do poslední fáze přípravy. Jediné, kde nás trochu tlačí bota je pozice defenzivního záložníka po odchodu Tiéhiho. Na ostatních pozicích máme dobrou konkurenci. Vrátil se například Kamso Mara, který má ale fyzický deficit. Uvidíme, jak rychle se do toho dostane a jak týmu pomůže."
     
    Luboš Kozel o volbě nového kapitána: První impuls vzešel ode mě, ne proto, že bychom nebyli spokojení s Honzou Mikulou, ale spíše proto, že zde je nový tým přibližně ze 70% a nechali jsme hráče, aby si zvolili, koho chtějí za svého kapitána.
    TGS: "Už v minulé sezoně jsem cítil větší zodpovědnost. Tlak byl už předtím, tímto se vše pouze formálně utvrdilo. Tím, že jsem zkušenějším hráčem, očekává se ode mě tato role."
     
    Luboš Kozel: "Já vždy říkám, že jaká byla příprava ukáže až sezona. S průběhem přípravy jsem spokojený, kromě dvou hráčů ji absolvovali všichni bez úlevy. Také jsem rád, že na soustředění v Rakousku byl tým doplněn o hráče, kteří nám mohou pomoct. V sezoně uvidíme, jak se tým poskládal."
     
    Dále pokračoval změnami v kádru. "V posledních dnech se povedlo dotáhnout přestup Dominika Preislera z Mladé Boleslavi a hostování trojice hráčů z pražské Slavie: Jana Stejskala, Maksyma Talovjerova a Micka van Burena. Jediný, u koho zbývá doladit administrativní záležitosti, je Jan Matoušek, který v Liberci působil i v loňské sezoně.
     
    Úvodního slova se ujal tiskový mluvčí Tomáš Čarnogurský, který uvítal přítomné novináře a připomněl nové dresy Slovanu Liberec, na kterých se objevuje nový titulární sponzor, a to společnost Tipsport.
     
    Předsezónní tiskové konference se zúčastní hlavní trenér Luboš Kozel a nový kapitán týmu Theodor Gebre Selassie. Na účastníky stále čekáme.

    Tomáš Honzejk

    bahis siteleri