Tisková konference Ligové fotbalové asociace (kon.) | Tisková konference FC TRINITY Zlín (kon.)
Tisková konference FC Baník Ostrava (kon.) | Tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.)
Nominační TK hokejového týmu U20 před MS (kon.)
konec
Tisková konference Ligové fotbalové asociace

Čtvrtek 28.07.2022, 10:00Tiskové konference
     
    Tisková konference byla tímto ukončena. Já se tímto s vámi loučím a přeji hezký zbytek čtvrtečního dne. (10:51:29)
     
    Dušan Svoboda: Existuje rozpětí trestů, které může disciplinární komise udělat. Ta se rozhoduje podle zápisů a informací, které se k ní dostanou. Disciplinární řád se nijak neupravoval a rozpětí zůstávají stejná. V rámci práce s kluby máme semináře pro jejich představitele. Myslím si ale, že dění na stadionech se v posledních letech kultivuje.
     
    Dušan Svoboda: Jsem nadšený, že se za několik málo let dočkala česká liga do situace, kdy v novinách létají astronomické částky ohledně partnerství. Není to tak dlouho, kdy liga horko těžko hledala titulárního partnera, i za nižšího finančního plnění.
     
    Dušan Svoboda: Momentálně máme smlouvu s Fortunou ještě na dva roky. Kdyby nedošlo ke covidové situaci, zahájili bychom už za rok jednání o novém titulárním partnerovi ligy. Byl bych rád, abychom se primárně dohodli s našimi partnery, abychom se k nim chovali seriózně a sportovně.
     
    Dušan Svoboda: Když už to vypadalo, že jsme si odfrkli od covidu, přišel cenový šok nejen v podobě zvýšené ceny energií. Tlak na kluby ale bude i ze strany hráčů, kteří budou chtít zvyšovat smlouvy. V ČR žijeme v přehnaném očekávání, kolik profesionální fotbalisté vydělávají. Pro kluby obojí bude velký náraz, ale věřím, že se situace bude uklidňovat a cena energií se ustálí na ne tak extrémních hodnotách.
     
    Dušan Svoboda: Situaci okolo druhé ligy se intenzivně věnujeme. Není ideální pro atraktivitu, když víte, že do první ligy mohou postoupit třeba jen čtyři týmy. S tím souvisí i zpřísnění podmínek z hlediska umělého osvětlení a vyhřívání. Podle mě je hodně benevolentní a dá nám to odpověď na to, kolik by mělo být v ČR profesionálních klubů. Nemyslím si, že počet B týmů v druhé lize bude nějak dramaticky narůstat. Snad jen jeden tým by o to mohl mít zájem, podstatná je totiž i ekonomická zátěž. Tři nebo čtyři B týmy v druhé lize nejsou komplikací, naopak spíše jejím zatraktivněním. Našim cílem je ale to, aby alespoň polovina účastníků F:NL byla schopna postoupit do Fortuna:Ligy z hlediska vlastní infrastruktury. Samostatnou soutěž rezervních týmů už jsme měli v podobě Juniorské ligy, kterou jsme zrušili a nechceme se k ní vracet. Problém by určitě byl, pokud by ve F:NL bylo B týmů šest až sedm.
     
    Dušan Svoboda: Předpokládám, že už v průběhu této sezony se rozjede na Ligovém výboru debata o herním modelu. Chtěli jsme k jeho vyhodnocení tři kompletní sezony, k posunu došlo kvůli covidovým restrikcím. Už ale minulá sezona nám určitý obrázek dala a uvidíme, co přinese ta následující. Už bychom se ale nechtěli vracet k modelu třiceti zápasů za sezonu. To je pro neúčastníky evropských pohárů docela málo.
     
    Dušan Svoboda: Máme platný kontrakt s Fortunou ještě na dvě sezony a částka sponzorství se týká jak sponzorování LFA, tak i klubů.
     
    Dušan Svoboda: Zatím neuvažujeme o tom, že bychom stáhli model střídání z pěti zpět na tři.
     
    První část tiskové konference byla ukončena. Dále je prostor na dotazy novinářů.
     
    Ing. Robert Imling: Jsme v Louda Auto Plus rádi, že vstupujeme do třetí sezony vzájemné spolupráce. Klubům zajišťujeme mobilitu 250 vozy, což nám zajišťuje významnou publicitu. Ta se hodí i díky tomu, že stavíme největší prodejní centrum s ojetými vozy v Evropě.
     
    Marek Kindernay: Jsme první televizní společnost od roku 2016, která vysílá všechny zápasy, které se ve Fortuna:Lize hrají. To je umožněno díky multidimenzi. Připravili jsme nové odbavovací centrum Master Control Room. V pátek 29. 7. od 20:00 bude vysíláno předligové preview. Novinkou bude pořád F:INITO, shrnující všechny důležité události minulého koa. Dále pokračuje pořad TIKI-TAKA.
     
    Marek Kindernay: Vstupujeme do sedmého roku spolupráce s Fortuna:Ligou. Do přímých přenosů investujeme každoročně 80 milionů Kč.
     
    Daniel Nový: S největší pravděpodobností všichni znají značku ETA jako společnost prodávající drobnou elektroniku do domácností. Už před mnoha lety jsme ale dostali příležitost nabízet výrobky JVC na českém trhu a právě televizory JVC jsou pro nás to hlavní. Ne každý se může dívat na fotbal naživo, proto bychom chtěli prostřednictvím našich televizorů přenést sportovní zážitek většímu množství fanoušků.
     
    Dušan Svoboda: Jsem hrozně rád, že se nám povedlo k lize přivést takovou prestižní značku, jakou JVC je. Tato značka je ve světě u fotbalu hodně dlouho.
     
    Daniel Hajný: Spuštění fanshopu je dárek pro všechny fanoušky. Chceme prodávat zajímavý a kvalitní sortiment a jeho nabídka bude postupně rozšiřována.
     
    Daniel Hajný: Těšíme se na to, že máme před sebou třicáté výročí. Je to pro nás výzva, abychom fanouškům přinesli dárky od LFA. Prvním pilířem tohoto projektu bylo představení nového ligového míče, další pilíř bude v komunikaci, fanoušci se mohou těšit na video obsah a podcasty zaměřené na třicáté výročí. Kromě již zmíněné akce s nadačním fondem chceme uspořádat trophy tour po základních školách. Ode dneška jsme také spustili ligový fanshop, kde si lidé mohou koupit originály i repliky ligového míče, i další věci. Připravuje se také série sběratelských karet. LFA podala kandidaturu na pořádání General Assembly European leagues v Praze. Organizována bude i fotografická soutěž. Fortuna:Liga je nejsledovanější soutěž v ČR a věřím, že si to všechno společně užijeme i s fanoušky.
     
    Daniel Hajný: Chceme významně akcentovat během prvního ligového kola nový ligový míč. Proto chceme k tomu využít náš nadační fond Zelený život. Jeho členové v prvním kole přinesou míč na hřiště, následně bude míč vydražen. Sparta i Plzeň hrály s tímto míčem už předkola evropských pohárů. Těšíme se na to a věříme, že míč bude dobře přijat veřejností.
     
    Dušan Svoboda: Jednotné míče jsou věc, která měla být v lize už před deseti lety. Jsem rád, že si alespoň takto dala Fortuna:Liga dárek k třicátému výročí. Z klubů jsem nezaznamenal žádný negativní ohlas. Doufám, že ani hráči během soutěžních zápasů si nebudou stěžovat na tento konkrétní druh míče. Je to výhoda pro jednotlivé kluby, neboť řada trenérů chtěla v minulých letech trénovat s míči, s jakými by se konkrétní zápas hrál, to tímto odpadá.

    Vít Trubička

    bahis siteleri