Tisková konference Ligové fotbalové asociace (kon.) | Tisková konference FC TRINITY Zlín (kon.)
Tisková konference FC Baník Ostrava (kon.) | Tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.)
Nominační TK hokejového týmu U20 před MS (kon.)
konec
Tisková konference FC Zbrojovka Brno

Čtvrtek 28.07.2022, 12:30Tiskové konference
     
    Tisková konference FC Zbrojovka Brno před sezónou 2022/2023 byla právě ukončena. Jenom pro připomenutí. Prvoligovou pouť zahájí Zbrojovka již tuto sobotu. Na domácím stadionu vyzve Slovácko. Moravské derby má naplánovaný výkop v 16:00. (13:18:24)
     
    Zmíněn byl i talentovaný fotbalista Ondřej Pachlopník, který se do Zbrojovky vrátil z Plzně. Jeho zdravotní stav se podle Richarda Dostálka zlepšuje. V průběhu podzimu by se měl zapojit do plného tréninku. Zda ovšem zasáhne do některého utkání v průběhu první poloviny sezóny ale v tuto chvíli nedokáže odhadnout.
     
    Ke slovu se dostal také Šimon Falta. Zmínil, že s týmem neabsolvoval celou přípravu. I tak si ji ale velmi pochvaluje. Do kabiny prý zapadl, parta je podle něj v Brně skvělá. Věří, že se s novými spoluhráči co nejdříve sehraje natolik, aby Zbrojovka byla úspěšná.
     
    Richard Dostálek mluví o prvním zápase. Slovácko je podle něj jeden z nejtěžších soupeřů. Otazník visí nad startem dvou hráčů, které trápí zranění. Jejich jména ale nezmínil. Podle něj je start velmi důležitý. Přestože je los je prý velmi náročný (Zbrojovka v srpnu odehraje zápasy proti Olomouci, Mladé Boleslavi, Plzni, Slavii a Baníku), jeho tým udělá všechno pro to, aby získal co nejvíce bodů.
     
    Další otázka novinářů se týká posledních tří zápasů v přípravě, kdy Zbrojovka sice měla územní převahu a předváděla pohledné gólové akce, gól ale vsítila pouze jednou proti třetiligové Kroměříži. Jakub Řezníček tvrdí, že problém není v tom, že tým neumí dávat góly. Kapitán Zbrojovky a nejlepší střelec minulého ročníku svému týmu věří. Je přesvědčený, že branky přijdou hned v prvním kole proti Slovácku.
     
    Další dotaz míří k ambicím. Odpovědi se opět ujal Tomáš Požár s tím, že chtějí být pokorní. Jako nováček je cílem především záchrana v nejvyšší soutěži.
     
    Tomáš Požár právě potvrdil, že Brno jedná s Plzní o příchodu obránce Číháka. Zbrojovka má velký zájem, ale jak jednání dopadnou v tuto chvíli nechce příliš komentovat.
     
    Jakub Řezníček s Šimonem Faltou se nemůžou dočkat nové sezóny. Přípravu si pochvalují.
     
    Richard Dostálek: "Příprava proběhla v pořádku. Kádr je dostatečně široký, máme zdvojené posty. Zápasy splnily účel. Rozšířili jsme realizační tým o člověka, který zpracovává data, analýzy o našich hráčích i těch z řad soupeřů. Naši kluci, převážně pak ti mladí, se i díky tomu mohou zlepšovat. My se zase můžeme lépe připravit na nejbližší zápasy."
     
    Tomáš Požár: "My jsme věděli, že tým projde rozsáhlejší změnou. Změny prostě byly intenzivnější než v minulosti. Některým hráčům končily profesionální smlouvy a bylo tím pádem pro nás možnost si rozmyslet, komu prodloužíme a komu ne. Vznikl i prostor k oslovení vytipovaných hráčů. Aktuální podoba kádru se může upravit. Pokusíme se ještě posílit."
     
    Sportovní blok právě začal.
     
    Druhého bloku se zúčastní sportovní ředitel Tomáš Požár, trenér áčka Richard Dostálek. Z hráčů přijde Jakub Řezníček a Šimon Falta.
     
    První blok věnovaný sponzorům je u konce. Za několik málo minut začne druhá část předsezónní tiskové konference.
     
    Adam Neubergera (Probinex) těší, že mohou fotbal v Brně podporovat i v letošní sezóně. Jeho společnost se zabývá investicemi do virtuálních měn. Spoluprací s brněnským klubem si podobně jako jeho předřečníci slibuje propojení svého oboru s fotbalovou veřejností. Ukázat na problematiku investicí a v neposlední řadě věří, že partnerství se Zbrojovkou ji přinese sportovní úspěch.
     
    Krátký proslov pronesli i zástupci dlouhodobých partnerů Zbrojovky Brno Luboš Daniel (Synerga) a Aleš Pohanka (AZ Servis). Zbrojovku vnímají jako silnou značku nejenom v Brně, ale také v širokém okolí. Věří, že se z brněnského fotbalu brzy stane fenomén, který v minulosti na stadion lákal lidi nejen z Brna, ale i ze Znojemska, Hodonínska, Blanenska nebo Prostějovska.
     
    Dále se slova ujal zástupce sázkové kanceláře Tipsport Michal Peterka. Pogratuloval Zbrojovce k návratu do ligy. Připomněl spolupráci s Brnem v podobě zimních turnajů. Ukázal na zajímavé kurzy spojené se zápasy ligového nováčka a popřál fotbalistům Zbrojovky hodně štěstí.
     
    Nejnovější partner je společnost ADAX INVEST, který byl založen ve spolupráci s Hospodářskou komorou Brno. Jde o fond kvalifikovaných investorů. Zastupují ho prezident Hospodářské komory Brno Ladislav Chodák a ředitelka ADAX INVEST Zuzana Šťastná. Zbrojovce poblahopřáli k postupu. Oba se shodli na tom, že chtějí dělat Brno lepším. Cílem je městu a jeho obyvatelům ukázat, že je tu šance na lepší fotbal, ale také na lepší investice. Jméno fondu nyní ponese i královopolský stadion v Srbské ulici.
     
    První blok tiskové konference obstarají hlavní partneři brněnského klubu pro sezónu 2022/2023. Zastoupení tu mají firmy ADAX INVEST, Tipsport, Synerga, AZ Servis a Probinex.
     
    Odchody

    Klub se po postupu z druhé nejvyšší soutěže rozloučil se slovenskou trojicí Štěpanovský-Bariš-Čermák. Ze Zbrojovky odešli i obránci Jan Moravec s Lukášem Kryštůfkem. Skončil také nestárnoucí tvůrce hry Pavel Zavadil a chrudimské hostování v přestup proměnil brněnský odchovanec a gólman Jiří Floder.


    Příchody

    Na přestup do Brna naopak přichází Denis Granečný z Baníku, Josef Divíšek ze Slovácka a Róbert Matejov ze Zlína. Z Jablonce se domů pod Špilberk po sedmnácti letech vrací brankář Vlastimil Hrubý. Zkušený gólman bude Martinu Berkovcovi krýt záda spolu Jakubem Šimanem, ten přichází z Plzně. Zbrojovka dále podepsala nigerijské křídlo Musu Alliho a stopera Jana Štěrbu, který už v jejím dresu odehrál podstatnou část minulé sezóny. Z hostování se vrátili Martin Sedlák a Ondřej Pachlopník. Z Plzně pak bude v Brně hostovat Šimon Falta.

    Jakub Sabol

    bahis siteleri