Kanada – Švédsko 4:1 (kon.)
konec
Kanada
4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Švédsko
Neděle 07.08.2022, 00:00Hlinka Gretzky Cup • Finále
Partner:
     
    Za moment si tedy budou moci kanadští hráči převzít trofej pro nejlepší tým. My vám děkujeme za pozornost a loučíme se z Red Deeru! (02:46:52)
     
    Domácí hokejisté se na jedné straně radují, na opačné modré čáře vidíme smutné švédské hokejisty. Ti prohráli na turnaji pouze dvakrát. Jednou ve skupině a nyní ve finále. V obou případech nestačili na kanadské hokejisty.
     
    V dnešním utkání si došli pro zasloužené vítězství, když měli navrch v každé třetině. Svého soupeře přestříleli poměrem 36:26. Herně byli velice přesní a důslední v obraně, Švédům nedovolili příliš zbytečných šancí.

    Lucas Kling byl vyhlášen nejlepším hráčem Švédska, na opačné straně je to potom Denver Barkey. Oba přeberou kovbojský klobouk.
     
    Kanaďané se radují! Po naprosto suverénní cestě turnajem jsou vítezi Hlinka Gretzky Cupu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Aplaus si právě vysloužil Scott Ratzlaff, který skvěle uschoval do své lapačky střelu od modré čáry. Kanaďani se pomalu začínají radovat ze zisku prvního místa na Hlinka Gretzky Cupu!
     
    59:16
    Ethan Gauthier sebral Švédům na chvíli kotouč ve středním pásmu, ale nakonec nemohl plnohodnotně zakončit do prázdné, neboť se k němu soupeř stihl vrátit. Jeho pokus odkrytou branku netrefil.
     
    58:37
    Po šévdské střele z pravého kruhu z gólmanova pohledu zvonila horní tyčka. Bude se vhazovat před kanadským gólmanem.
     
    58:27
    Axel Sandin-Pellikka střílel od modré čáry, z bekhendu pak zkoušel dorážet David Edstrom. Nezvedl ale puk dostatečně vysoko nad beton.
     
    57:44
    Noah Erliden zůstal na střídačce svého týmu. Švédové to tak zkoušejí s odkrytými zády.
     
    57:41
    Švédové si ještě berou oddychový čas.
     
    57:41
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Kalan Lind – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    57:20
    Švédům už se krátí čas a nevypadá reálně, že by se jim třígólové manko mělo podařit stáhnout.
     
    56:53
    Axel Landén vyslal od modré čáry dobrý pokus, ovšem Ratzlaff jej viděl a bez větších problémů ho dostává mimo nebezpečí.
    55:56 Brayden YAGER - 4:1
     
    55:56
    Kanada právě vstřelila branku! Máme tu čtvrtou branku ve švédské brance. Zach Benson vystihl zadovku švédského hráče za brankou. Benson tak dostal puk na svou hůl a následně ho poslal na najíždějícího BRAYDENA YAGERA, který z první trefil naprosto přesně. Asistence: Zac Benson.
     
    55:41
    Ethan Gauthier svedl souboj jeden na jednoho s posledním obráncem švédského týmu. Nakonec se ale do střeleckého pokusu neprotlačil.
     
    55:07
    Střely na branku:

    Kanada – 34
    Švédsko – 23

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 6. Howe (Barlow), 15. Gauthier (Heidt, Allen), 26. Ritchie (Heidt), 56. Yager (Benson) – 12. Pettersson (E. Nilsson)


    Kanada: Ratzlaff (Bjarnason) – Molendyk, Bonk, Price, Tourigny, Weinstein, Allen, MacKinnon – Benson, Yager, Gauthier – Heidt, K. Lind, Ritchie – Cristall, Rehkopf, Wood – Howe, Barkey, Barlow – Cataford.
    Trenér: Julien

    Švédsko: Erliden (Olsson) – Lindstein, Sandin-Pellikka, Willander, Bergström, Landén, Kostadinski, E. Nilsson – Stenberg, Forsfjäll, Nordh – Pettersson, Edstrom, Carlsson – Dower Nilsson, Johansson, Sagadin – Sagranden, Kling, G. Kangas – F. Nilsson.
    Trenér: Eriksén
    thejrc.org