Osasuna – Sevilla 2:1 (kon.)
konec
CA Osasuna
2:1 (1:1)
Sevilla FC
Pátek 12.08.2022, 21:00 • Estadio El Sadar (Pamplona) • Španělská LaLiga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    Tak ještě jedna žlutá karta, jež směřuje za Ivánem Romerem. Střídající hráč sejmul Brašanace s jasným cílem zasáhnout konkurenta, nikoliv hrát míč.
     
    90+3
    Počet fotbalistů potrestaných žlutou kartou se rozšířil o Moisése Gómeze, ten příliš dlouho protestoval ve snaze zabránit odkopu od brány a přesvědčit arbitra del Cerra, že se má kopat roh.
     
    90+2
    Příliš dlouho otálel s rozehrávkou odkopu od brány Sergio Herrera. Rozhodčímu pohárek trpělivosti přetekl, brankáři ukázal žlutý kartónek.
     
    83
    Brazilský středopolař Fernando vyfasoval žlutou kartu. Nedbal na pokyn rozhodčího k posunutí míče při rozehrávce volného kopu o pár metrů dozadu, trest se dostavil okamžitě.
     
    81
    Střídání v týmu CA Osasuna:
    ze hřiště odchází Ezequiel Ávila, přichází Kike García.
     
    81
    Střídání v týmu CA Osasuna:
    ze hřiště odchází Aimar Oroz, přichází Pablo Ibáñez.
     
    80
    Střídání v týmu Sevilla FC:
    ze hřiště odchází Alejandro Gómez, přichází Iván Romero.
     
    80
    Střídání v týmu Sevilla FC:
    ze hřiště odchází Thomas Delaney, přichází Ivan Rakitić.
     
    80
    Střídání v týmu Sevilla FC:
    ze hřiště odchází Lucas Ocampos, přichází Alex Telles.
     
    79
    Střídání v týmu CA Osasuna:
    ze hřiště odchází Unai García, přichází Manu Sánchez.
     
    74
    Osasuna právě vstřelila branku!
    Tak to byla odvaha! Exekuce pokutového kopu se chopil AMAR OROZ, který si dnes odbývá svůj debut v nejvyšší španělské soutěži. Vypálil do středu brány. Búnú padal po své pravé ruce a levou nohou se balónu dotkl, mimo bránu jej ovšem vykopnout nedokázal.
     
    72
    Aby toho nebylo málo, tak argentinský reprezentant Alejandro Gómez si za svůj penaltový zákrok vysloužil kartónek žluté barvy.
     
    72
    Penalta pro Osasunu! Proti pravidlům hrál v pokutovém území Alejandro Gómez, který se po nepovedené obranné hlavičce ohnal a nešikovně trefil levou rukou do obličeje Moncayolu.
     
    68
    Moisés Gómez vyslal zajímavou střelu, kterou Búnú pouze vyrazil před sebe. Následně Marcos Acuňa odběhl s míčem k lajně, kde jej skluzem dohrál Ezequiel Ávila. Výsledkem je žlutá karta pro domácího forvarda.
     
    64
    Hlavní rozhodčí del Cerro nejprve po střetu Alejandra Gómeze s gólmanem Herrerou nařídil penaltu, načež ale reagoval na pokyn videorozhodčího, který zjistil, že Argentinec byl v době nahrávky v ofsajdu. Penalta se ruší, rozehrávat bude domácí gólman.
     
    63
    Střídání v týmu Sevilla FC:
    ze hřiště odchází Rafa Mir, přichází Júsuf Nasírí.
     
    63
    Střídání v týmu Sevilla FC:
    ze hřiště odchází Jesús Manuel Corona, přichází Érik Lamela.
     
    62
    Střídání v týmu CA Osasuna:
    ze hřiště odchází Rubén Peña, přichází Darko Brašanac.
     
    56
    Střídání v týmu CA Osasuna:
    ze hřiště odchází Kike Barja, přichází Nacho Vidal.
     
    50
    Po Davidu Garcíovi inkasoval kartu žluté barvy také Unai García. Zezadu tvrdě zajel skluzem do Rafy Mira, který zůstal v bolestech ležet na trávníku.
     
    39
    Alejandro Gómez si chystal balón na střelu, aby nakonec posunul patičkou za sebe na Thomase Delaneyho. Prudký projektil dánského reprezentanta na zadní tyč se odrazil od brankové konstrukce a míč zůstal ve hře!
     
    34
    První žlutou kartu nové sezóny španělské nejvyšší soutěže obstaral David García. Vyskočil hodně vysoko, ještě před dopadem na zem pravou rukou úmyslně trefil Mira do tváře, čímž útočníka zastavil v pohybu.
     
    27
    O pozornost si hlasitě řekl Moisés Gómez. Vypálil z levé strany kousek za šestnáctkou a z mírného záklonu. Křižný pokus se otřel o tyč a skončil mimo hrací plochu.
     
    11
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Odpověď Sevilly na sebe nenechala dlouho čekat! Gómez zvládl nelehké zpracování obloučku od Acuni. Z levé strany vzápětí skvěle odcentroval do malého vápna na RAFU MIRA, jenž z bezprostřední blízkosti zakončil nechytatelně pod břevno.
     
    9
    Osasuna právě vstřelila branku!
    Prvním střelcem nového ročníku španělské ligy je EZEQUIEL ÁVILA! Argentinský útočník obdržel parádní přetažený centr zprava od Peni. Prudkou hlavičkou trefil padajícího brankáře Búnúa, od nějž se balón odrazil do sítě.

    Milan Huppert

    Branky: 9. Ávila (R. Peña), 74. Oroz (pen.) – 11. Mir (Al. Gómez)

    Karty:   34. García VIII (OSS), 50. García V (OSS), 68. Ávila (OSS), 90+2. S. Herrera (OSS), 90+3. Mo. Gómez (OSS) – 72. Al. Gómez (SEV), 83. Fernando (SEV), 90+5. Romero (SEV)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 16:9.
    CA Osasuna: S. Herrera – R. Peña (62. Brašanac), García V (79. M. Sánchez), García VIII (C), Cruz – Moncayola, Torró, Oroz (81. Ibáñez) – Barja (56. N. Vidal), Ávila (81. García II), Mo. Gómez.
    Náhradníci: J. Pérez, A. Fernández – J. Martínez, R. Torres, Herrando, Budimir, Benito.

    Trenér: Jagoba Arrasate

    Sevilla FC: Búnú – Navas (C), Gudelj, Rekik, Acuňa – Fernando, Delaney (80. Rakitić) – Corona (63. Lamela), Al. Gómez (80. Romero), Ocampos (80. Telles) – Mir (63. Nasírí).
    Náhradníci: Dmitrović, Flores – Montiel, Carmona, Salas, Jordán, Ó. Torres.

    Trenér: Julen Lopetegui

    Rozhodčí: del Cerro – G. García, Sobrino

    Diváci: 18 536
    bahis siteleri