Česko – Lotyšsko cz 2:5 (kon.) | USA – Švédsko 3:2 (kon.) | Švýcarsko – Rakousko 3:2 (kon.)
konec
Švýcarsko
3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Rakousko
Pondělí 15.08.2022, 20:10 • Rogers Place, Edmonton, Kanada • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    55:53 Attilio BIASCA - 3:2
     
    55:53
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři jdou znovu do vedení, tentokrát se o gól bekhendovou dorážkou v přesilovce postaral ATTILIO BIASCA. Puk do ohně poslal Dario Allenspach, Fabian Ritzmann ještě nezvládl kotouč uklidit do sítě, ale Biasca už totéž dokázal. A Rakousko se musí pokoušet o další hokejový zázrak. Do konce základní hrací doby bude navíc hrát v oslabení. Asistence: Fabian Ritzmann a Dario Allenspach.
     
    55:04
    Také Lorenz Lindner zahrál u mantinelu až zbytečně tvrdě proti Jonasi Taibelovi. Švýcar přistál nebezpečně na hrazení a Lindner v utkání dohrál. Dostává pět minut plus trest ve hře.
    39:35 Ian SCHERZER - 2:2
     
    39:35
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Ani druhá část zřejmě nepozná vítěze. Na modré čáře skvěle zapracoval David Reinbacher, jeho procítěné nahození na branku lehce tečoval IAN SCHERZER a zamířil přesně mezi nohy bezmoceného brankáře Noaha Patenaudeho. Jeho reakce přišla příliš pozdě a musel podruhé vylovit kotouč z vlastní branky. Přestože má Švýcarsko náskok více než deseti střel, stále postrádá jistotu postupu. Asistence: David Reinbacher a Senna Peeters.
     
    38:08
    Nejlepší pozici měl ke střele Simon Knak, i on nakonec narazil na nepřízeň brankové konstrukce. Poloprázdnou halou se rozezněla horní tyč, Sebastian Wraneschitz měl teď štěstí.
     
    36:19
    Nevybíravý zákrok Oskara Maiera u mantinelu odnesl Fabian Ritzmann. Švýcar se nemohl ataku bránit, sudí okamžitě zamířili k videu a vynesli verdikt. Maier nakonec odpyká pouze dvouminutový trest za vražení na hrazení, což je vzhledem k hrozícímu pětiminutovému flastru pro Rakousko vcelku příhodné.
    34:17 Jonas TAIBEL - 2:1
     
    34:17
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Favoritovi se daří náramná akce. Ve středním pásmu prostrčil kotouč přes červenou čáru Nicolas Baechler, čímž poslal do úniku Fabiana Ritzmanna. Tomu vlastně nelze nic vyčítat, Sebastian Wraneschitz se znovu vyznamenal exkluzivním zákrokem, jenže obrana ho nechala na holičkách, nepohlídala si JONASE TAIBELA a ten při dojezdu z druhé vlny snadno dorážel do odkryté části klece. Švýcarsko zaslouženě vede a udělalo důležitý krok směrem k postupu ze skupiny. Asistence: Fabian Ritzmann a Nicolas Baechler.
     
    29:24
    Kostrbatý přechod modré čáry nakonec se štěstím ustál Senna Peeters a o chviličku později se dostal k raketové ráně, která zazvonila na tyčku. Rakušané byli znovu blízko vedení, branková konstrukce však tentokrát stála proti nim.
     
    28:36
    Ve středním pásmu zatáhnul za záchrannou brzdu Arno Nussbaumer, učebnicový příklad nedovoleného bránění jej odesílá na trestnou lavici.
    26:16 Luca Auer soupeře vůbec nešetří.
     
    26:16
    Signalizovaný ofsajd poté, co tvrdý souboj u mantinelu absolvoval Luca Auer a nedokázal včas vyjet z útočné zóny. Skóre i před další komerční pauzou zůstává srovnané, Auer ovšem předvedl hodně důrazný atak.
    17:31 Joshua FAHRNI - 1:1
     
    17:31
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Srovnání stavu, Švýcaři svůj boj o play off rozhodně nevzdávají. Z předchozích 11 početních výhod na turnaji se neprosadili, teď už ale prokletí prolomili. Hlavní podíl na tom má JOSHUA FAHRNI, když zvládl příhodně odražený kotouč usměrnit do sítě. Dario Allenspach se snažil přehrát osu hřiště a puk trefil zřejmě do nohy Attilia Biascy. Po jeho neúmyslném zásahu už před Fahrnim zůstala přívětivá dálnice, přes kterou dojel až mezi tři tyče. Sebastian Wraneschitz je poprvé překonán. Asistence: Attilio Biasca a Dario Allenspach.
     
    17:03
    Tlak soupeře otupil jen za cenu držení Maximilian Preiml, takže druhá početní výhoda se nabízí Švýcarsku.
     
    15:24
    Švýcarům se nyní povedla fantastická akce, chybělo jen chutný pokrm strčit do trouby. Fabian Ritzmann čepoval puk na hranu brankoviště, kde si vynikajícně najel Dario Sidler. Jenže obráncova hokejka byla příliš krátká a Rakousko s vypětím všech sil odvrátilo pohromu.
     
    10:43
    Rakouský obránce Christoph Tialler se dopustil hákování, což znamená první přesilovou hru pro Švýcarsko a znásobení dosavadního náporu.
    08:08 Leon WALLNER - 0:1
     
    08:08
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Z první střely na branku se prosazuje Rakousko. Švýcaři předvedli nepřesvědčivou rozehrávku, od modré čáry nahodil kotouč Oskar Maier a černá pryž se odrazil od brankáře Patenaudeho do tyče. Nejlépe se u klece zorientoval kapitán LEON WALLNER, který dosáhl na dorážku a posílá svůj tým do vedení. Asistence: Oskar Maier a David Reinbacher.
    Marken.cz

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 18. Fahrni (Biasca, Allenspach), 35. Taibel (Ritzmann, Baechler), 56. Biasca (Ritzmann, Allenspach) – 9. Wallner (Maier, Reinbacher), 40. Scherzer (Reinbacher, Peeters)


    Švýcarsko: Patenaude (Pasche) – Chanton, Delémont, Streule, Dionicio, Meile, Sidler, Nussbaumer, Despont – Biasca, Fahrni, Allenspach – Knak, Henry, Graf – Ritzmann, Baechler, Taibel – Garessus, Alge, Nicolet.
    Trenér: Marco Bayer

    Rakousko: Wraneschitz (Sommer) – Urbanek, Lindner, Reinbacher, Tialler, Hörl, Necesany, Sablattnig, Preiml – Maier, Wallner, Thaler – Dobnig, Scherzer, Peeters – van Ee, Auer, Wernicke – Kramer, Geifes, Hengelmüller.
    Trenér: Philipp Pinter

    Rozhodčí: Hunnius, Kika – Briganti, Oliver
    bahis siteleri