Banská Bystrica – Kladno 6:3 (kon.) | Grenoble – Vítkovice 4:1 (kon.)
konec
HC´ 05 Banská Bystrica
6:3 (1:1, 2:1, 3:1)
Rytíři Kladno
Sobota 20.08.2022, 13:30 • ZS Poprad • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Díky za pozornost, to je ode mě vše. Přeji hezký zbytek soboty a u dalších online přenosů se budu těšit opět na shledanou. (15:48:26)
     
    Je dobojováno. Kladno nakonec padlo s Banskou Bystricou 3:6 a na Tatranském poháru si zahraje o třetí místo. Naopak hráči Banské Bystrice směřují do finále tohoto turnaje. S jakými soupeři to bude, to napoví až duel mezi Popradem a Vaasan Sportem.
     
    Konec zápasu.
    59:32 Dominik SOJKA - 6:3
     
    59:32
    Banská Bystrica právě vstřelila branku!
    A ještě jednou se prosazují hráči Banské Bystrice. Po přechodu do útočného pásma se na druhé straně mezi kruhy opřel do střely DOMINIK SOJKA a překonal tak Landona Bowa – 6:3. Banská Bystrica tak pečetí postup do finále Tatranského poháru! Bez asistence.
    58:58 Alex TAMÁŠI - 5:3
     
    58:58
    Banská Bystrica právě vstřelila branku!
    Hotovo. Domácí pojišťují vedení, když se střelou do opuštěné klece prezentoval ALEX TAMÁŠI – 5:3. Asistence: Michal Kabáč.
     
    58:43
    Oddechový čas si bere lavička Kladna, poté se bude vhazovat před brankou Robina Rahma.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny a Kladno je bez brankáře. Zkouší to tedy se šesti bruslaři proti čtyřem Banskobystrickým.
     
    56:54
    Vyloučení v týmu HC 05 Banská Bystrica:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    56:34
    Banskobystričtí drží puk daleko od své branky, nyní znovu zaměstnali Landona Bowa, jenž zakročil u své levé tyče a puk dostal do bezpečí.
     
    56:01
    Kirstoff Kontos nyní zastavil pokus Miroslava Indráka a nedovolil, aby soupeř srovnal.
     
    55:28
    Další zákrok Landona Bowa proti střele soupeře a hra je zastavena.
     
    53:02
    Kladenští musejí otevřít hru a drát se více dopředu, chtějí-li pomýšlet na úspěch v dnešním utkání. Nyní se vhazuje před Robinem Rahmem.
    52:58 Tutovka Matěje Berana
     
    52:58
    Obrovská šance Kladna, po které není vyrovnáno! Na pravé straně měl před sebou úplně prázdnou branku Banské Bystrici Matěj Beran, ale trestuhodně jí z dobré pozice netrefil!
    51:59 Rastislav GAŠPAR - 4:3
     
    51:59
    Banská Bystrica právě vstřelila branku!
    Další využitá přesilová hra domácích a ti opět vedou. Matúš Holenda poslal kotouč na RASTISLAVA GAŠPARA, který si poté sjel na vrchol pravého kruhu a umístěnou střelou pak poslal puk za záda Landona Bowa – 4:3. Asistence: Matúš Holenda.
     
    50:25
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno:
    Jake Dotchin – 2 min., nedovolené bránění.
    48:46 Šoltésovu střelu sklapnutím betonů zastavil Landon Bow
     
    48:46
    Nyní měli velkou šanci domácí hráči, Dávid Šoltés vyslal hodně tvrdou ránu, ale kladenský brankář Landon Bow se roztáhl a sklapl betony, do kterých puk ukryl!
     
    47:48
    Landon Bow si u své tyče pohlídal skákavý kotouč a ten poté holí vytěsnil vedle sebe. Nicméně nadále jsou u puku domácí a snaží se před jeho brankou o další střelu, která by mohla znamenat vedení.
     
    47:21
    Zakázané uvolnění Kladna a hra se stěhuje zpět před Landona Bowa. Buly po jeho levé ruce.
     
    46:33
    Nyní si ale museli Rytíři dávat pozor, k jejich brance si sjížděli hned tři hráči soupeře, ale nakonec se ke střele před Landonem Bowem nedostali.
     
    45:46
    Kladno vycítilo šanci a dostalo se znovu do akce před Rahma, ale v jejich úmyslu jim v cestě stála obrana Banské Bystrice.
     
    44:56
    Zápas tak má zase úplně jiný náboj, oba celky tak mají k výhře stejně blízko, jako daleko.
    44:04 Adam KUBÍK - 3:3
     
    44:04
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno, čepice na led! Po rychlém přechodu do útočného pásma našel ideálním pasem Kristaps Sotnieks ADAMA KUBÍKA, který si našel lepší střeleckou pozici a zblízka pak z levé strany prostřelil Robina Rahma a dosáhl tak hattricku – 3:3. Začíná se tak opět znovu od začátku. Asistence: Kristaps Sotnieks.
     
    43:27
    Kladenští se dostávali od své branky až na druhou stranu, ale v pásmu Banské Bystrice se nedostali do žádné vážnější akce. Robin Rahm tak mohl být v klidu.
     
    42:41
    Do postavení mimo hru se nyní dostali hráči Banské Bystrice a vše se přesouvá zpět do neutrální zóny, kde se bude vhazovat.
     
    41:02
    Kladenští se dlouho drželi v pásmu soupeře, vynutili si před jeho brankou tlak, ale Banská Bystrica to ustála i díky Rahmovi a nyní už je u puku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Také druhé dějství je minulostí. V něm se znovu do vedení díky Adamu Kubíkovi dostali kladenští Rytíři, ale to bylo z jejich strany vše. V devětatřicáté minutě totiž dvojnásobnou početní výhodu využila Banská Bystrica díky Michalu Kabáčovi a bylo opět srovnáno. A čtyři vteřiny před koncem ještě za Bowem síť rozvlnil Dominik Sojka, jenž přízemním pokusem dostal svůj tým poprvé do vedení. No ještě nás asi čeká hodně zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 15:09.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:56 Dominik SOJKA - 3:2
     
    39:56
    Banská Bystrica právě vstřelila branku!
    Tentokráte samotný závěr třetiny patřil Banské Bystrici a ta poprvé v utkání strhává vedení na svou stranu. Ivan Ďatelinka vysunul DOMINIKA SOJKU, jenž si poté nabruslil do levého kruhu a táhlou přízemní střelou zaskočil Landona Bowa – 3:2. Soupeř Kladna tak dnes vůbec poprvé vede. Asistence: Ivan Ďatelinka.
     
    39:30
    Kladno je v plném počtu.
    38:28 Michal KABÁČ - 2:2
     
    38:28
    Banská Bystrica právě vstřelila branku!
    Dvojnásobná přesilovka je využita a je opět vyrovnáno. Victor Björkung zpětnou přihrávkou vyzval ke střele MICHALA KABÁČE, který ho vyslyšel a švihem pak nedal Bowovi žádnou šanci – 2:2. Asistence: Victor Björkung a Kirstoff Kontos.
     
    37:41
    A nyní mají dokonce dvojnásobnou početní výhodu a už se usadili v kladenském teritoriu.
     
    37:30
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno:
    Jake Dotchin – 2 min., sekání.
     
    36:59
    Banská Bystrica má šanci srovnat v nabídnuté přesilové hře, zatím se ale nedostala do ohrožení Landona Bowa. Kladenští se dostali na puk a hned ho vyhodili daleko od své branky.
     
    36:36
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno:
    Matěj Beran – 2 min., nedovolené bránění.
     
    36:31
    Nyní vznikla menší skrumáž před Robinem Rahmem a ten poté vše vyřešil přesným zákrokem, po kterém zastavuje dění na ledové ploše.
     
    36:10
    Jake Dotchin se přiřítil do útočného pásma, snažil se obejít beka Banské Bystrice, ale jeho úmysl byl právě obráncem soupeře zmařen.
     
    35:28
    K odraženému kotouči si do vlastního pásma sjel Martin Kehar a poté ho dostal do neutrální zóny. Do akce tak může vyrazit kladenský celek.
     
    33:55
    Mezi kruhy do kotouče švihl Patrik Machač, ale Robin Rahm byl znovu pohotový a jeho nebezpečný pokus vyrazil.
     
    33:05
    Matěj Beran si sjel do blízkosti Robina Rahma, ale k dorážce před ním po střele Alberta Michnáče od modré čáry, se nakonec nedostal. Puk tak má brankář soupeře, jenž opět zastavuje hru.
     
    32:03
    Od vlastní branky nyní zakládají další akci Banskobystričtí, ale v rozehrávce jim zabraňují kladenští Rytíři, kteří se chtějí dostat na vyšší náskok.
     
    31:07
    Tomáš Plekanec střílel na Rahma od mantinelu, ale brankář Banské Bystrice se stihl přesunout a zareagovat, puk rukou srazil do bezpečí.
     
    30:51
    Kristaps Sotnieks číhal mezi kruhy ale byl tam osamocen a nakonec se kýžené přihrávky nedočkal.
     
    30:37
    Další zákrok Robina Rahma a ten raději udržením kotouče přerušuje hru. Vhazovat se bude před jeho klecí v levém kruhu.
     
    29:59
    Prakticky polovina základní hrací doby je za námi a Kladno se před malou chvílí dostalo zpět do vedení. Udrží ho nebo soupeř opět srovná krok?
     
    29:00
    Nyní se snažili o srovnání stavu domácí hokejisté, avšak Rastislav Gašpar pohotovou střelu z hrany pravého kruhu poslal jen do připraveného Landona Bowa, jenž puk okamžitě poslal spoluhráčům.
    27:39 Adam KUBÍK - 1:2
     
    27:39
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Rytíři rychle přesunuli hru zpět před branku soupeře. Na levé straně pak držel kotouč Tomáš Plekanec, který po chvilce poslal kotouč nad vrchol kruhů, odkud pak propálil vše co mu stálo v cestě ADAM KUBÍK a má tak zaděláno na hattrick – 1:2. Asistence: Tomáš Plekanec.
     
    26:57
    Po kladenské šanci byla hra přerušena a nyní se vhazuje po levé ruce Robina Rahma.
     
    26:19
    Na druhé straně se šikovně zadního mantinelu přesunul před kladenskou klece Matej Bača, ale před Landonem Bowem pak nezakončil přesně.
     
    25:35
    Obrana Banské Bystrice nyní dojela puk v obranné třetině a zabránila tak soupeři průniku před Robina Rahma.
     
    24:45
    Oba celky se snaží strhnout vedení na svou stranu, oba brankáři jsou ale proti. A své týmy drží.
     
    23:31
    Albert Michnáč nahodil z rohu útočného pásma puk do prostoru mezi kruhy, kde okamžitě vystřelil Tomáš Plekanec, ale svatyni soupeře o kus přestřelil.
     
    22:41
    Ofsajdové postavení Banské Bystrice, hra je tedy vykázána zpět do neutrální zóny.
    20:31 Matyáš Filip na pravé straně pohotově vystřelil, u tyče si s jeho projektilem poradil Robin Rahm
     
    20:31
    Do rychlého protiútoku šli Rytíři. Matyáš Filip pak mířil k tyči, ale tam dobře zakročil Robin Rahm!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina mezi Banskou Bystricí a Kladnem je minulostí. Rytíři se už ve čtvrté minutě hry dostali do vedení, když hrubou chybu obrany soupeře potrestal pohotovou střelou Adam Kubík. Těsný náskok Kladno hájilo až téměř dokonce, ale nakonec inkasovalo. Vteřinu před koncem udeřili hráči Banské Bystrice, konkrétně Alex Tamáši a gólem do šatny tak vrátil svůj tým do hry. Uvidíme, co nám oba celky nabídnou v prostředním dějství, které začne přibližně ve 14:23.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:59 Alex TAMÁŠI - 1:1
     
    19:59
    Banská Bystrica právě vstřelila branku!
    Už to vypadalo, že třetina je u konce a Kladno si z ní odnese jednobrankový náskok. Ale opak byl pravdou. Pouhou vteřinu před vypršením první periody udeřila Banská Bystrica a je tedy vyrovnáno! ALEX TAMÁŠI udržel puk a z pravé strany z mírného úhlu pak překonal bezmocného Landona Bowa – 1:1. Bez asistence.
     
    19:15
    Gilbert Gabor nabruslil s pukem na levý kruh a odtud pak vystřelil, ale puk proletěl jen okolo protější tyče. Hosté tak znovu udrželi těsný náskok.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:01
    Adam Kubík už se jal k zakončení a byl v dobré střelecké pozici. Ale zasáhl Matúš Holenda, jenž mu kotouč vypíchl a dostal do bezpečí.
     
    17:42
    Ivan Ďatelinka se vracel do středního pásma, Kladenští totiž vypíchli puk a směrovali směrem k brance soupeře, ale tam nikdo z nich neuspěl.
     
    16:57
    Victor Björkund číhal na levé straně a napřahoval ke střele, ale puk se k němu nakonec vůbec nedostal. Rázem tak skončil další slibný náznak akce.
     
    16:28
    Další menší tlak před Bowem, tentokrát už je ale hra zastavena, po jeho dalším zákroku se tak bude vhazovat na pravém kruhu.
     
    16:04
    Nyní už Matúš Holenda vystřelil z vrcholu pravého kruhu, po jeho ráně ale zaduněl jen beton Landona Bowa.
     
    15:23
    Matúš Holenda obešel obránce Kladna a pronikl do útočné třetiny, ale jeho tým se nakonec nedostal do vážnější akce před Landonem Bowem.
     
    15:06
    Neúspěšná akce Rytířů, ke kotouči se tak dostali domácí hráči a hned se rozjeli směrem do útočného pásma, ale vystavili se ofsajdové pasti a dění na ledě je přeneseno do středního pásma.
     
    14:05
    Ďatelinka posílal puk na Dávida Šoltése, ale ten to měl těžké, protože spoluhráč mu pas poslal pouze na paty.
     
    13:45
    Další zákrok Robina Rahma, ten se v posledních chvílích ve svém brankovišti rozhodně nenudí. Hra je zastavena, buly po jeho pravici.
     
    13:22
    Banská Bystrica je v plném počtu.
    13:14 Velká šance Matěje Berana
     
    13:14
    Velká šance pro Kladno, Matěj Beran zakončoval před Rahmem, ale ten pohotově zakročil a svůj tým podržel.
     
    12:23
    Kladenští se roztáhli v pásmu soupeře, Albert Michnáč se dostal k dorážce před Rahmem, ale nadvakrát ho nepřekonal.
     
    11:22
    Vyloučení v týmu HC 05 Banská Bystrica:
    Matej Bača – 2 min., nesportovní chování + 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno:
    Ladislav Zikmund – 2 min., hrubost.
     
    11:22
    Další pokus u branky Banské Bystrice, tam dorážel Zikmund a poté se do sebe pustili Bača se Zikmundem a sudí naznačuje, že oba hráče vyloučí.
     
    11:10
    Kladno nadále působí aktivnějším dojmem, Matyáš Filip vyslal na Rahma další pokus, který ale banskobystrický brankář kryje a hra je tak opět zastavena.
     
    10:24
    Adam Kubík kroužil okolo branky Banské Bystrice, ale kotouč nezískal. Ten následně vyhodil soupeř na zakázané uvolnění. Kladno si tak pobyt v útočné třetině ještě prodlouží. Vhazuje se před Rahmem.
     
    09:35
    Jakub Babka si na modré čáře klepl o přihrávku, tu nedostal a navíc se pak jeho spoluhráči sami vykázali z pásma. Kotouč je tak v neutrální zóně.
     
    08:37
    Kladno se dopustilo zakázaného uvolnění a hra se vrací zpět před Landona Bowa, za chvíli se bude vhazovat po jeho pravé ruce. Poté se strhla menší potyčka mezi Kabáčem a Zikmundem.
     
    07:47
    Jake Dotchin zachytil přihrávku soupeře, s kotoučem se pak dostal až k bližší tyči, ale byl tísněn, takže vůbec nezakončil a ani nemohl nikomu přihrát.
     
    07:07
    Gilbert Gabor napadal rozehrávku Kladna v jeho obranném pásmu, ale tenhle úmysl mu nevyšel. Nakonec se Rytíři s pukem dostali do neutrální zóny.
     
    06:28
    A po chvilce se k další šanci propracovali kladenští Rytíři, ale tentokráte si s nimi brankář soupeře poradil a kotouč ukryl k sobě. Hra je tedy přerušena, buly před jeho klecí.
     
    05:22
    Nyní se snažili svou chybu hráči Banské Bystrice napravit, ale agilní Dominik Jendek pouze promáchl ze střední vzdálenosti.
    03:57 Adam KUBÍK - 0:1
     
    03:57
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Hosté se ujímají vedení po velké chybě banskobystrické obrany. Jeden z jejích hráčů namazal kotouč ADAMU KUBÍKOVI, který si s ním nabruslil mezi kruhy a svižnou ranou pak propálil Robina Rahma – 0:1. Bez asistence.
     
    03:37
    Další akce banskobystrických hokejistů, ti zblízka snažili prostřelit Bowa, ale nic z toho nebylo.
     
    02:48
    Dominik Jendek se pokusil sebrat soupeři puk, ale nepovedlo se mu to. Ovšem Rytíři se stejně do žádného zakončení před Rahmem nedostali.
     
    02:21
    Do rychlého protiútoku se za pukem dral Matěj Beran, ale nestihl to. Zakázané uvolnění a vhazovat se bude opět před Landonem Bowem.
     
    02:07
    Landon Bow nyní zakročil proti další akci soupeře. Kotouč poté nechal pod sebou a raději hru přerušil. Buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    01:16
    Na opačné straně se chvíli v útočném pásmu zdrželi Rytíři, Tomáš Plekanec si za brankou řekl o přihrávku, tu dostal a nasměroval ji do mezikruží, tam ale nebyl nikdo k pořádné dorážce.
     
    00:24
    Hned po vhazování se do útočné akce dostali hráči Banské Bystrice, z levé strany pak vyslal prudkou střelu Matej Bača, ovšem ani dvě teče spoluhráčů za Bowem neskončily.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC 05 Banská Bystrica: Rahm (Belányi) – Bača, Björkung, Holenda, Luža, Ďatelinka (A), Ganz, Frídel – Sukeľ, Kontos, Troock – Šoltés, Bíreš, Gabor (A) – Kabáč (C), Tamáši, Gašpar – Jendek, Sojka, Výhonský
    Trenér: Antti Karhula

    Rytíři Kladno: Bow (Brízgala) – Dotchin, Slováček, Babka, Sotnieks, Kehar, Veber – Filip, Plekanec (C), Kubík (A) – Melka, Zikmund, Michnáč – Beran, Indrák (A), Procházka – Machač
    Trenér: Otakar Vejvoda

    Rozhodčí: Stricker, Hronský – Konc, Bogdaň.
     
    Rytíři Kladno

    Také kladenští Rytíři mají za sebou tři přátelské zápasy. Nejprve se jim v úvodním duelu přípravného období dařilo s českobudějovickým Motorem, který srazili po výsledku 7:2. Poté následovalo utkání s pražskou Spartou. Pražané v něm byli úspěšnější a Kladno porazili 4:2. Naposledy pak Kladenští vyzvali Poprad a srazili ho po přestřelce 6:4. Dnes si tak brousí zuby na další slovenský celek. Bodou proti Bystrici úspěšní a připraví si pro ni první prohru v přípravě?
     
    HC 05 Banská Bystrica

    Banská Bystrica má za sebou tři přátelské duely, nejprve porazila Brezno vysoko 8:1, poté následoval duel s rakouským Grazem a i ten byl pro banskobystrické hokejisty vítězný. Po těsném výsledku 3:2 zdolali i tohoto soupeře. Naposledy pak na rozjetý slovenský celek narazila Vídeň a prohrála těsně 1:2. Budou dnes i počtvrté v řadě úspěšní?
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Přípravné zápasy před startem nové sezóny jsou v plném proudu. Dnes je na programu další várka a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy HC 05 Banská Bystrica a Rytíři Kladno v rámci Tatranského poháru, který se koná na zimním stadionu v Popradu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 20. Tamáši, 39. Kabáč (Björkung, Kontos), 40. Sojka (Ďatelinka), 52. Gašpar (Holenda), 59. Tamáši (Kabáč), 60. Sojka – 4. Kubík, 28. Kubík (Plekanec), 45. Kubík (Sotnieks)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Rahm (Belányi) – Bača, Björkung, Holenda, Luža, Ďatelinka (A), Ganz, Frídel – Sukeľ, Kontos, Troock – Šoltés, Bíreš, Gabor (A) – Kabáč (C), Tamáši, Gašpar – Jendek, Sojka, Výhonský
    Trenér: Antti Karhula

    Rytíři Kladno: Bow (Brízgala) – Dotchin, Slováček, Babka, Sotnieks, Kehar, Veber – Filip, Plekanec (C), Kubík (A) – Melka, Zikmund, Michnáč – Beran, Indrák (A), Procházka – Machač
    Trenér: Otakar Vejvoda

    Rozhodčí: Stricker, Hronský – Konc, Bogdaň
    bahis siteleri